Bojan82 8655 Napisano Decembar 2, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Doctor...Maniac je napisao: Pozdrav jel si mozda nasao gde mozes da kupis dyno jet ili neki drugi sigma jet posto bi i ja kupio za moj ttr 600 2001?Hvala Ako si mene ovo pitao ne znam ni šta je to dyno jet. Ne mogu ni karb da nadjem, bar ne po normalnoj ceni. Ima po nekim FB grupama al se bojim da kupim opet krš neki, ko zna šta je i kako unutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2447 Napisano Decembar 3, 2020 Andragog, 5013 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, indijskiorah je napisao: Pozdrav svima, imao sam prilike samo da budem vozen na ovom motoru i sve pohvale ,hahah. Elem vlasnica istog me je puno zamolila iz komsiluka da se raspitam.za auspuh, znaci yamaha XT600e 2003e, nuzno joj je za registraciju original. Moze polovan. Ako neko zna nekog, nesto nek vice Neka menja tehnički pregled. Puštaju sada sa aftermarket auspuhom na vecini teh pregleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
indijskiorah 0 Napisano Decembar 3, 2020 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Haojiang HJ125-33 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, srbac je napisao: Neka menja tehnički pregled. Puštaju sada sa aftermarket auspuhom na vecini teh pregleda. Hrvati su u pitanju. Kaze da mora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Decembar 3, 2020 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Bojan82 je napisao: Ako si mene ovo pitao ne znam ni šta je to dyno jet. Ne mogu ni karb da nadjem, bar ne po normalnoj ceni. Ima po nekim FB grupama al se bojim da kupim opet krš neki, ko zna šta je i kako unutra. Imam ja od Tenere 600 3AJ... Pisi ako te zanima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Decembar 5, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko mozda nesto o ovom XT-u (iz Valjeva je). Otisao bih da pogledam za neki dan pa mozda neko ima neku informaciju? Ono sto mi je receno da su lamele za zamenu i karburator treba da se ocisti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Decembar 5, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan On 3.12.2020. at 17:15, zuna89 je napisao: Imam ja od Tenere 600 3AJ... Pisi ako te zanima... Jel to isti kao na XT-u 2kf?Tek sad videh da si pisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 5, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Bojan82 je napisao: Jel to isti kao na XT-u 2kf?Tek sad videh da si pisao jeste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2447 Napisano Decembar 17, 2020 Andragog, 5013 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Karburatori su isti ali su dizne kod 3AJ drastično veće zbog toga što se 3AJ više greje od 2KF. 3AJ ima veliki rezervoar koji pokriva glavu i pola cilindra. Trebalo bi da radi dobro ako je karb dobar. Ne bi bilo dobro da se stavi karb od 2KF na 3AJ, grejao bi se previše a to bi se odrazilo na vek trajanja.!! Ne bi trebalo da se menjaju dizne za gorivo između ta dva karburatora, jer telo od 3AJ ima dizne za vazduh drugačije i one su ulivene u karb ne mogu se menjati. Znači ako majstor popravi karb biće dobro ali da dizne ne kombinuje !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Decembar 17, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan U mom starom karbu 2kf sam zatekao dizne primarnog karba 160 i 46.A originalne bi trebalo biti 125 i 46 takodje. Sekundarni nisam otvarao. Od 3aj su 165 i 46 ili 48 nisam siguran. Sa 2kf karbom motor radi bolje kad u usis za vazduh airboxa koji je ispod sedišta gurnem krpetinu neku. Dok motor radi prskajući start sprej na usisne gume, do cilindra, i od airboxa do karba ne dolazi do nikakvih promena u radu. Podesio sam mu plovak da bude par mm ispod crte šolje, merio providnim crevom. Kad izvadim krpu iz usisa motor puca na auspuh pri dodavanju gasa, ne pri oduzimanju. Takodje ne drži ler, gasi se, teško pali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 17, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan To je zato što ipak negde dobija previše vazduha, zato puca na auspuh i zato bolje radi kad zatvoriš dovod vazduha na filteru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Decembar 17, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram, logično.A gde uzima vazduh to nemam pojma. Može li biti loš dihtung šolje karba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 17, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Dihtung šolje karba da je loš onda bi ti curio benzin na poklopcu šolje... Palo mi je nešto na pamet... Elvisove prirubnice nisu baš imale dobar žljeb za o-ring koji zaptiva između glave cilindra i same prirubnice. Vrlo je moguće da tu sa strane vuče falš vazduh... Evo na slici se vidi kako fabričke prirubnice imaju žljeb gde dođu ti o-ringovi. Na Elvisovim je taj žljeb prilično loše urađen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10488 Napisano Decembar 17, 2020 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi tu, pored o-ringa, možda namazati i neku zaptivnu masu, neki "hermetik". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10488 Napisano Decembar 17, 2020 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Bojan82, ide nova godina zato nemoj sada nameštati mašinu da ne puca. Može da ti posluži k'o prangija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2447 Napisano Decembar 17, 2020 Andragog, 5013 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan http://srx600.wdfiles.com/local--files/gicleurs-modeles-de-srx/SRX YDIS carb jetting data.pdf Evo tabele za XT i ostale 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Da se pohvalim prinovom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7718 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 2957 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Opa, gledah ga u oglasima, cestitam na kupovini.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bio sam skeptican, jer sam pre mesec dana isao da gledam Hondu XR600, cuo se sa deckom - stanje odlicno. Organizujem se za prevoz, odem da vidim, stanje nije bas odlicno ali nije ni lose, sednemo da se dogovaramo, uzmem da pogledam papire kad tamo stoji XL600, pitam ga kako ti i sto nije reko kaze nije primetio (motor u njegovom vlasnistvu 5 godina), razocaram se i vratim se kuci. Pre oko 2 nedelje se cujem i sa ovim deckom sto prodaje XT, kaze lamele da se zamene i karburator da se ocisti i to je to (sto se tice mehanickog dela jer me je samo to i zanimalo), ali uvezena je 2007, ocarinjena i nikad nije registrovana ovde, poslao mi papire koje ima, odem do agenciju za registraciju da proverim - kazu da je ok, organizujem prevoz juce popodne i odemo po njega, sve kako je rekao, ima malo oko estetike da se poradi ali nista strasno. Sve u svemu rekao bih da je dobra kupovina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7718 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 2957 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je taj motor vrlo zanimljiv, svestran i lijep ali na zalost nemam mjeata za dva.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Decembar 20, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Neka preporuka za cross gume / 'kramponke'? Razmisljam se o kombinaciji Mitas C02 pozadi i Mitas C19 ili Michelin AC10 napred? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Decembar 20, 2020 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, JankelA said: Neka preporuka za cross gume / 'kramponke'? Razmisljam se o kombinaciji Mitas C02 pozadi i Mitas C19 ili Michelin AC10 napred? Nazad Mitas c04 u dimenziji 130, a napred Dunlop d952. Taj komplet je okvirno 100eur i traje razumno dugo u kombinovanoj voznji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Decembar 20, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2447 Napisano Decembar 20, 2020 Andragog, 5013 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Michelin tracker 80 100 21, 4400din, ima homologaciju za asfalt !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Decembar 20, 2020 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, srbac said: Michelin tracker 90 90 21, 4400din, ima homologaciju za asfalt !!! Tracker je uzasno mekana guma za XT. Mozda za cross stazu ima smisla uzimati tracker ali se za bilo koju normalnu voznju ne vidim smisla. ac10 i tracker ne bih vise uzimao ni za drz koji je dosta laksi od XT. Ta guma je dobra ali se jednostavno izuzetno brzo trosi kako zavrces gas u odnosu na recimo d952. Doduse stil voznje je toliko individualan svakog od nas tako da je najbolje da probas pa da se drzis onoga sto ti odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1387 Napisano Decembar 20, 2020 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim michelin tracker od kad su se pojavile kod nas. zadnja se zaista brzo topi ali mi prednja traje dosta dugo. grip je vanserijski! vozim s njima i dosta asvalta i natovaren, ne stedim ih puno i nije mi zao para koje platim za njih. napred 80 100 21 a pozadi 120 90 18. probao sam i 130 ali se motor definitivno bolje ponasa sa 120. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...