lord_oblivion 1361 Napisano Februar 8, 2020 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Imaj u vidu da je opruga stara 20-30 godina i da amortizer nikad nije servisiran a ko zna kakve vožnje je sve preživljavao. Probaj malo da je našpanuješ. 3TB ima relativno slabu oprugu od ostalih modela XT-a pa kad na 30 godina staru oprugu sedne vozač od 100 kila, zadnji kraj legne kao matoro magare pod naramkom drva. Koji je tačno model i godište? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad98 6 Napisano Februar 10, 2020 U prolazu, 36 postova Lokacija: Raska Motocikl: YAMAHA XT600 Prijavi odgovor kao problematičan 4pt 2000godistePoslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 11, 2020 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, nije 30 nego 20 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad98 6 Napisano Februar 11, 2020 U prolazu, 36 postova Lokacija: Raska Motocikl: YAMAHA XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i opet malo li jePoslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 11, 2020 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa to kažem. Lepo bi mu leglo jedno osvežavanje ako ne čitavog amortizera a ono bar opruge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad98 6 Napisano Februar 11, 2020 U prolazu, 36 postova Lokacija: Raska Motocikl: YAMAHA XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj amortizer ne može da se reparira bar su mi tako rekli Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 11, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, nenad98 je napisao: Ovaj amortizer ne može da se reparira bar su mi tako rekli Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka Svaki može da se reparira... Pitanje je samo isplativosti reparacije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Februar 12, 2020 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 2/7/2020 at 10:25 PM, lord_oblivion said: Na donji kraj amortizera. Ali zašto bi to radio? Narušavaš ciklistiku i opšte ponašanje vozila. Da bi je očuvao, moraš onda za isto toliko da podigneš nekako i prednji kraj a to je priča za sebe. Moj XT je podignut i napred i pozadi, i odlicno se ponasa. Pozadi sa ovim dodatkom, a napred sa produženim čepovima za vilu, ukupno i napred i nazad za oko 5cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 12, 2020 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan @doktor , odlično si naleteo Ja hoću da pravim produžetke za vile ali 3cm. Možeš li malo detaljnije o njima? Kako si zadovoljan, da li su pouzdani (nezahvalno pitanje), koji materijal, da li treba da pazim na nešto posebno u izradi... Moja XT se vozi on road i off road. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 12, 2020 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovežem na gornji post, hoću da podignem prednji kraj jer sam zadnji digao dužim amortizerom i većim točkom (18 cola) pa mi je sad motor nizak napred i tuplji je ugao štapova. To mi ne odgovara u vožnji i ako za toliko podignem i prednji kraj, dobijam nazad ciklistiku (kusur je za mrvicu višlje težište). Kad pozadi vratim točak 17, dobijem nazad ciklistiku i ponašanje motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Februar 13, 2020 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @lord_oblivion Kad otopli mogu da ti slikam kako to izgleda (dok oslobodim motor iz garaže, zatpan je gomilom stvari), a za detalje oko izrade ću ti dati broj od drugara/mehaničara koji mi je to radio da ti kaže detalje. Deo čepova, čini mi se oko 10mm je upustio unutar vile i na taj način sam dobio malo preload-a. Isto se vozi i on i off. Inače sa tim rešenjem nisam imao apsolutno nikakvih problema, sve radi kao da je fabrika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Februar 14, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko mozda zna da li bi mogao XT da se spakuje u VW Sharan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 14, 2020 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan @doktor, čuo sam se sa čovekom i potvrdio je sve što sam i ja znao. Sad samo da nađem nekoga u Beogradu da mi to napravi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad98 6 Napisano Februar 14, 2020 U prolazu, 36 postova Lokacija: Raska Motocikl: YAMAHA XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko mozda zna da li bi mogao XT da se spakuje u VW Sharan?Da mu skineš prednji točak stace sugurnoPoslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 987 Napisano Februar 18, 2020 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Drugari pomoc XT nece da upali,samo cakce kao da je prazan aku.....Yuasa 2 god stara dopunio je sat vremena Samo u jednom trenutku je malo zaverglao i posle toga opet cak cak Pokusao na kablove preko upaljenog auta i dalje cakce,ne vergla Probao sam na gurku,ne mogu jebe me koleno za malo nisam pao Sta moze da bude,alnaser,cetkice.... kod nas u SM nema majstora za to,zovem bokilica ne javlja se na tel Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 18, 2020 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Izvadi aku iz auta, otkači aku iz motora i umesto njega poveži aku iz auta uz pomoć kablova. Ako upali normalno onda ti krepao aku iz Jamahe. Uz put premeri napon punjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 987 Napisano Februar 18, 2020 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator je OK....relej alnasera je geknuo,upalio ga srafcigerom kad sam premostio na bokilicev savet Sad smo drugar i ja ga skidali i proverili osigurac,koji je OK Sutra zovem Yamaha Barel da vidim koliko je nov,ali ako znate nekog da prodaje polovan bilo bi jos bolje Pretpostavljam da nije jeftin,a i ko zna koliko cu cekati na isporuku Nasao nov na oglasima za 2000 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Februar 18, 2020 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan On 14.2.2020. at 13:51, JankelA je napisao: Da li neko mozda zna da li bi mogao XT da se spakuje u VW Sharan? Ja sam spakovao Fazera 1000, jedino sam odšrafio retrovizore i vizir !. Trebalo bi sa nekim španerom da spustiš motor za 10 cm sabijanjem vila. Ulaz u Šarana je tačno 100cm, kada se motor nakrene u ukosi može da bude i 110cm na kormanu. Šaran je unutra oko 111cm. Možeš dobiti još oko 2-3 cm ako ispustiš malo prednju gumu ! Zadnji točak da bude levo( prema napred u pravcu vožnje) a prednji ukoso desno i korman udesno, tako će korman biti ravan kad stoji na čopavoj. Suvozačevo sedište skroz napred da se povuče a iz Šarana da se povade sva sedišta ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Februar 18, 2020 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na detaljnom odgovoru, ipak sam odustao od kupovine. Gledao sam crni XT iz Prijepolja, cuo se sa prodavcem, rekao je da je mehanicki besprekoran, i da je jedino ulaganje prednji disk, poceo da trazim prevoz, nasao od prijatelja da pozajmim Sarana, medjutim saznao sam da ga prodaje decko od 14-15-16 godina, tako da sam odlucio da ne rizikujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Februar 20, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/14/2020 at 1:51 PM, JankelA said: Da li neko mozda zna da li bi mogao XT da se spakuje u VW Sharan? Ja mog spakovo u scenic-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenad98 6 Napisano Februar 29, 2020 U prolazu, 36 postova Lokacija: Raska Motocikl: YAMAHA XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje da sipam u XT600 2000 godiste i koliko staje? Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 29, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da skineš manual pa da proveriš tačnu informaciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 29, 2020 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan U manualu je 10 40 ali kad je nov a mi u ove naše skele od po 20 30 godina sipamo 15 50 ili 10 60. Kad uradiš generalku vratiš se na fabričku specifikaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 1, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Nekako je (Elf-ova) gradacija od 10W50 idealna za većinu naših stariji kamila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Mart 1, 2020 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, nenad98 said: Koje ulje da sipam u XT600 2000 godiste i koliko staje? Poslato sa SNE-LX1 uz pomoć Tapatoka Sipaš bilo koje 15w-50 polusint, menjaš na 3000-5000km u zavisnosti kako voziš, i ne brigaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...