lord_oblivion

BJB Vitez
 • Broj tema i poruka

  5410
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

 • Days Won

  1

lord_oblivion last won the day on Septembar 26 2016

lord_oblivion had the most liked content!

Reputacija u zajednici

1049 Excelent

O članu lord_oblivion

 • Rank
  Ne silazi
 • Rođendan 06.02.1974.

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jawaklubsrbije.org

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd
 • Motocikl
  QM200GY '07, A3MS '88

Poslednji posetioci profila

5596 profile views
 1. Zanima mene.
 2. Ja nosim sikirče, testeru nemam a nema ni mesta za nju. U pitanju je Fiskars X10. Imam i jedan kaiš/gurtnu ako zatreba da se zapne ručno uz neki breg ili iz jarka. Obuhvatim oko štapova, još nisam napravio fiksno. Sikirče sam, na žalost već koristio a gurtnu nisam još.
 3. Pa daj link. Takvih čunkova na Aliju ima zilion Koliko je težak?
 4. Po podacima iz portugalskog manuala, lanac je 102 karike, korak 6.35mm. Oznaka 25SH je naravno potpuno nepoznata domaćim trgovcima i serviserima iako je često pominjana 'preko'. Lanac sam našao na KP Šimi Moto (hvala Marko 1992 ), prodaju na metar i zakivaju koliko treba. Cena manje od jedne crvene zajedno sa poštarinom. Klizače sam naručio sa Alija, 20E za oba.
 5. Gde si kupio, cena i link?
 6. Sa srećom
 7. Moj prijatelj prodaje jednu. 063-822-7211, Trile. Sređena je i vozi se redovno, ne znam da li je registrovana ili je istekla. Na njega se vodi.
 8. Došlo vreme za zamenu lanca bregaste. Potrošio se i zadnji klizač Klizač (set zadnji + prednji) ću najverovatnije da naručim sa Alija ali se nadam da lanac može da se nađe i kod nas. Da li neko zna oznaku pa da pojurim po našim radnjama? Mora da paše sa nekog skutera ili slično...
 9. Nešto malo sam krstario Tarom, par puta
 10. Juče i danas, malo po Kučajima
 11. Kad se sabere, ni na jednom motoru nije mala šteta. Hvala Bogu, vama ništa
 12. Odlična vožnja, kao i uvek Baš mi žao što ste se polupali. Ali bitno da je duh na visokom nivou
 13. 6 nikako nije dobro. oko 11-12 je vrlo dobar-odličan, 9-10 ok, ispod 8 ne valja. Kompresija se meri na vruć motor, sa odvrnutim gasom do daske. Dihtung glave je baš takav, tri tanka metalna listića u sendviču.
 14. Da dopunim temu iskustvom sa Michelin AC10. Još dok sam srećno trošio komplet Mitasa (C04-C05), planirao sam kao sledeći set da stavim AC10 jer sam kopajući po internetu doneo zaključak da su mekše od Mitasa, što mi je odgovaralo jer vozim lak i nejačak motor. Čarobni pritisak za prednju je 0.5 bara, za zadnju 0.9-1 bar, po svim podlogama. Još ih, na žalost nisam probao u blatu. Prednja izrazito ne voli naftu i ulje dok je zadnja malo tolerantnija. S obzirom da sam napred montirao i rimlock, kočenje prednjom je fenomenalno čak i na asvaltu i sa ispuštenom gumom. Bočni zidovi su dosta mekši od Mitasa, šara jako slična. Bočni kramponi na prednjoj su postavljeni dovoljno u stranu pa prednji lako izlazi iz kolotraga i rupa. Pošto je po sastavu mekša od Mitasa, brže se i greje a i lako se pregreva te nisam smeo da obaram koliko sam to radio sa Mitasom, počinje da gubi grip. Imam utisak da je prednja osetljivija po tom pitanju, mada najavljuje i nije mi se desilo ništa nemilo iako je bilo veoma neprijatno. Po mokrom kamenju malo bolje drži od Mitasa. Za 1000km mešovite podloge, oko 600km usijanog asvalta i propisno natovaren (prednja 1.2, zadnja 2 bara) i ostatak šoder, zemlja i kamen (0.5/0.9) na prazan motor, zadnja je na nešto više od pola dok se na prednjoj praktično ne vide znakovi trošenja. Sve u svemu, zadovoljan sam za date novce. Grip na čistom off-u im je mnogo bolji od Mitas-a C04/05 ali za moj način putovanja i dalje je Mitas bolji. Žao mi je što C05 više nema da se nađe pa će mi naredni izbor biti EF-06 i ako je bude bilo, ponovo C-04.