Jump to content

Moto Zajednica

lord_oblivion

BJB Vitez
 • Broj tema i poruka

  5904
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1206 Excelent

O članu lord_oblivion

 • Rank
  Ne silazi
 • Rođendan 06.02.1974.

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jawaklubsrbije.org

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd
 • Motocikl
  QM200GY '07, A3MS '88, XT600E 3TB '90

Poslednji posetioci profila

6298 profile views
 1. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

 2. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

  I malo za sladokusce (streetbiker ) Großewächter Tuning Kit Yamaha XT 600 (1983-2004) WWW.GW-RACING-PARTS.DE
 3. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

  Koliko su teren i grupna vožnja dozvoljavali da isprobam, prednje vešanje mnogo bolje radi sa 15w nego sa predhodnim 10w. Subjektivan utisak je da je motor mnogo stabilniji i upravljiviji. Ostao sam dužan fotke filtera vazduha: To je bilo stanje posle dva dana intenzivnog prašinarenja, malo treći malo poslednji u grupi. Interesantno da je samo prvi sunđer (od dva) pokupio svo đubre dok je drugi sunđer ispod njega ostao potpuno čist. Na drugoj slici se lepo vide karakondžule u kutiji pre filtera i sterilna sredina nakon filtera
 4. lord_oblivion

  Royal Enfield Himalayan

  Slažem se da tako generički razmišljam o kupovini auta ali s motorom je totalno drugačija situacija. Iz fabrika dvotočkaša i inače izlaze gotovi poluproizvodi a na kupcu je da to dovede u finalno stanje prilagodivši vozilo svom stilu i potrebama. Kako si već naveo, Himalayan se ne kupuje zbog performansi. Čak ni u rođenoj zemlji.
 5. lord_oblivion

  JawaMania

  Objavljeno danas na YT
 6. lord_oblivion

  Royal Enfield Himalayan

 7. lord_oblivion

  Royal Enfield Himalayan

  Ah, osveženje teme Baš čitam po netu u poslednje vreme, Himalayan se ne prodaje loše u severnoj americi. Nama najbliže prodajno mesto je u Nemačkoj. Znači da je moguće uvesti ga kod nas?? Po YT ima gomile i gomile rivjuova vlasnika, posle xyz kilometara... Klasična priča, rešiš nekoliko dečijih bolesti, poboljšaš dva tri fabrička loša rešenja i dobiješ vrlo izdržljivu mazgu
 8. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

  Vratio se sa Homolja. Prašine za izvoz, petorica (WR400F, KTM 640, KTM 525, DR350, XT600E), menjao sam poziciju u grupi i dobro sam se naprašio. Sutra kad operem motor otvoriću airbox da vidim kako šljaka filter koji sam pravio. Teren i sama grupna vožnja nisu dozvoljavali veće brzine od 40ak pa nisam mogao da testiram prednju amortizaciju u tim uslovima.
 9. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

  Zamenio ulje u štapovima. Starog nije bilo ni litra ukupno Sipao Bardahl 15w, nisam duvao vazduh. Na skakanje po sedištu, ogromna razlika. Test sad za vikend po Homoljima.
 10. lord_oblivion

  2019 - Yamaha Tenere 700

  Lepa, lepa
 11. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

 12. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

  Što na offu i nije neka mana jer nigde nemaš toliko dugačkih pravaca da se to akumulira i oseti. Meni na offu prednji svud, samo najmanje pravo ide Sviđaju mi se te škrge na blatobranima starijih godišta, samo kako ja to u kućnoj radinosti da izvedem..?
 13. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

  Perforacija je planirana. Tiganj ušrafljen. Torbe odlične, mada nisam imao prilike da ih ozbiljno testiram. Za sada sam samo jednu koristio ove godine na kepijadi, uzdužno pozadi na ploči. Nema teorije da uđe kiša. Probaću i da ih potopim ispod vode na neki minut U jednu taman staje kompletna kamp oprema, bez pribora za klopu a u drugu sva odeća, higijena i dodatna obuća i ostane još mesta. Kišno odelo ide zasebno. Kače se na soft rek koji sam napravio na osnovu nekih ideja sa neta, što znači da nema gvožđurije pozadi. Sistem je izuzetno prilagodljiv i funkcionalan. Od velikih zahvata mi je ostalo da upicanim prednje vešanje, da rasturim i po potrebi sredim ležajeve zadnje viljuške i linka, da sredim rezervoar. Možda nekakav roll-bar napred. Od sitnijih zahvata, ugradnja LED off-road svetla (jedno duguljasto), prednji rek iznad fara (ovo će biti najveći problem), perforacija produžetka prednjeg blatobrana i da smislim kako rasporediti alat i rezervno gorivo da ne bude sve na gomili. Najverovatnije će biti kanta na rep a alat kojekuda po motoru.
 14. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

  Prema tehničkim podacima sa sajtova proizvođača, primer nekoliko ulja kojih ima kod nas da se kupe (viskozitet u Cst (mm2/s) na 40C): Motorex Elf Bardahl Ipone SAE 34.7 nema 22 22 7.5w 49.5 45.4 32 37.7 10w 71.9 72.6 46 60.2 15w S napomenom da je jedino Motorex potpuno mineralno.
 15. lord_oblivion

  Yamaha XT600 - all in one

  Iskopaću već negde ako mi budu trebali Moja XT, na dan kupovine: na pola prerade : Naslućuje se namena, istraživač i ADV:
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja