Jump to content

Moto Zajednica

CikaCrni

Članovi
  • Broj tema i poruka

    155
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu CikaCrni

  • Rođendan 30.11.1966.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Knjaževac
  • Interests
    Instruktor - mot.sanke, kvad,
    Uzivanje - moto of road, skijanje, padobranstvo, do nedavno borilački sport, kampovanje šatorom itd...
    SnowExsperts u Skijalistu Stara planina, vozač autobusa, Ratraka i svega ostalog.
  • Motocikl
    Yamaha XT 600E

Poslednji posetioci profila

167 profile views

CikaCrni's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

60

Reputacija u zajednici

  1. Isto to kaze i majstor Elvis...gorivo se ne rasprši zimi kao leti i zato ga malo zagrej grejalicom oko usisa i cilindar i stvarno onda upali iz prve.
  2. Probacu i to jer isto i kod mene verglam sa 5mm sauha i kad pocne da se javlja onda jos malo zadrzim verglanje didam gas o dodam sauh i onda radi pod pun sauh nekih minut i polako ga vracam ... moguce akomulator jer je od onih nekih najjeftinijih i majstori mi lazali da nema nista od kvaliteta baterije.Ali takav kupio predhodni vlasnik da bi prodao motor.
  3. Samo 12V ali mi nije jos jasno da li sa povecanjem amperaze dobija jacu varnicu ili to ipak regulise Bobina??? I da li Bobina ako je u kvaru moze dati slabiju varnicu ili ne??? Ali ipak problem je zasto na hladnoci ne pali sa punim sauhom jer logicno je a preko leta sa pola saukom a kod mene sada sa jako malo sauha a letos je prvo palenje ujutru uvek bilo sa punim sauhom.. Ipak sumnjam da je karb.u pitanju.
  4. Svecica nije nimalo zamasnjena a ovo s baterijom...probacu prekosutra cim sidjem splanine...i hvala Nego sad nisam siguran ako mu dodatna baterija pojaca struju a akomulator je 8 Ah. da li to znaci ako stavim akomulator sa jacom Amperazom npr.10 ili 12 Ah da vise nebi bilo problema??? A bas mi je majstor napomenuo da xt i tenera imaju problem sa zimskim paljenjem te da se ukljuci grejalica pre paljenja.
  5. Znam nego kazem testiram ga na sluh inace nema sat za obrtaje motora takav je model
  6. Provericu i to ali snage ima ne dimi ne trosi ulje potrosnja benzina do 5 l...po asfaltu,radi lepo na leru cak pod jako mali broj obrtaja,sagorevanje odlicno svecica odlicna...ne znam da li ima nesto po karb.da se zapuši pa to da ga ometa,nisam skidao od proletos kako je Elvisstavio drugi ispravan karb....ali i to bih odradio samo ne znam na sta bas da obratim paznju kod karburatora a zbog taj sauh...nema kurblu samo alnaser...itd itd.
  7. E Kurac ima slabu kompresiju...ako ne znate ne jebite me ... motor je kao iz radnju Moz se zezamo kao ljudi ali ako neko ima resenja nek napise akk nema nemoj da kakenjise...toliko od mene !!!
  8. Ma naravno i to sam probao... nema veze s vezom nece pa nece a kad ga zagrejejem grejajalicom kako Barbulovic kaze pali odmah..ali opet ne kako bi to trebalo da bude...verrglam na 5mm sauha da bi se javio a kad se javi i dalje verglam pa dodam gas a tek onda povucem ssuh do kraja...to li je motor???...SEREM SE NA NJEGA.
  9. Super... Ajmo sad moj da popravimo. Zimus nece da pali osim kad mu ukljucim grejalicu da ga zagreje...tako kaze majstor Elvis. Uz to i dok je nekako hteo u pocetku zime mogao je samo pod jako malo sauha mozda samo 5 mm povucen i onda se oglasi ja i dalje drzim da vergla pa gas i onda izvucem sauh do kraja te tako poradi i onda sve normalno polako spustam lako se greje. Jebem li mu sve na svet pa nije to traktor i Dajc da mu vatru lozim. Šta moze biti sta mislite da li je neko nedaj Boze imao ovakav problem...?
  10. Upravo takav sam fiter stavio koji se otvara istresem djubre i vratim a lonce nije oroblem isprazniti eto i to cu sutra prvo odraditi.
  11. Ma naravno i to imam i praktikujem bas sve tako...i sutra planiram voznju samo sada sa odredjenom dozom straha sta ako negde ne upali a koj mu je djavo sa sauh nem.pojma kad tu nema nista toliko posebno u njemu
  12. Naravno kad upali ostavim ga da radi barem 20 minuta i zbog akomulatora da dopuni ... ali desi se ponekad da ispraznim bateriju a da ne upali. I svecicu sam menjao sagorevanje odlicno. Jedino da me ne zeza crevo od rezervara do karba izmedju je filter benzina pa zbog malog prostora crevo savijeno...ali opet nebi radeo kad upali i u toku voznje znaci jedino je problem nesto sa saukom.
  13. Probao prvo tako i posto nece onda zaverglam i polako spustam sauh dok ne dodje do tih 5 mm odorilike pa upali i onda malo gas pa povucem sauh do kraja i zako poradi malo dok zatrazi da ga spustam lagano
  14. Ja ne bih sudio po tom ponasanju na fals vazduh jer iz iskustva jedna selna na prirubnici je bila labava i bukvalno se cuo rad motora kao kad dise neki covek Asmaticar a pod mali gas pogotovu kad se okrecem na put iznenada se i ugasi sto moze dovesti do lada.Vozio ga ja tako skoro mesec dana i sve jace i jace se cuo taj usis i onda odlucim da proverim redom sta tu zeza kad pipnem sraf a on labav...pritegnem i odmah normalan rad...jbg..nisam imao iskustva sa xt.
  15. Eto moja xt 600 e radila besorekorno do zimus a u toke zime kad odlucim da ju uoalim da poradi malo ama nikako ne pali. Tek posle 7-8 puta verglanja i to pod vrlo malo sauka mozda 5 mm samo izvucenog upali dok je letos ujutru skoro pun sauh i gromne odmah. Koji joj je djavo odjednom nemam pojma ali tako je
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja