Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Drugari motor je poceo od juce da zeza. Kad je hladan sve je ok. Kada se zagreje, trokira, gasi se. Prvo pocne da trza i da puca na auspuh i onda krene da se gasi. Juce je iz cista mira poceo da se ponasa tako. Pre nego sto sam ga kupio, imao je iste ili slicne simptome. Prethodni vlasnik je oterao na ciscenje karburatora i zamenu svecica i sve je bilo ok. Ima li neko ideju pre nego sto ga oteram u ponedeljak kod majstora da znam cemu da se nadam.

Ako hladan radi kako treba to znaci da imas viska goriva u smesi...

Verovatno su karburatori problem. Da li imas filter goriva u sistemu i kakav ti je rezervoar? Ako je prljav ili rdjav, moguce da ti je usla prljavstina u karbove i da te to zeza...

Ako se razumes u mehaniku, skini karbove i ocisti ih.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Jedno pitanje, koja je prosecna potrosnja kod XT-a? Juce sam presao oko 120km na otvorenom, lagana voznja, oko 90 km/h, i potrosila je 7,6 , jel to ok?

... U medjuvremenu sam pronaso nekoliko postova i kapiram da nije, u cemu moze da bude problem?

Moja Tenera je trosila oko 4 litre. Ako bas bas cepam onda oko 4,5. Nikad preko toga. Potrosnja zavisi od stanja karburatora i njegove podesenosti...

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

:D

Da ovo je super fotka. Prolazim ja tako kad vidim poznat XT. Skroz fabrički ko da je iz salona izašao  :)

Rekoh stigla ekipa.

Elem, ovde se odlično vidi koliko je po visini ovaj moj divljak modifikovan u odnosu na stock sa visinom prednjeg i zadnjeg dela. Čak kada čovek razmišlja vizuelno 17'' i 18'' točak ne bi trebao puno da se razlikuje ali ipak je ovde ta razlika više nego očigledna.

Ko nije učestvovao, mogu slobodno da kažem da je propustio odličnu vožnju ali uvek postoji sledeći put. :takoje:

Dok ne motiram neki kraći klip evo kako su izgledali specijalni ispiti za nas turiste :jee1:

Prvi specijalni ispit

Drugi specijalni ispit

• Podržavam 1

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Kolega, pa sjajno ti to cepas, svaka cast. Gledam sad video neki spust na 6tom minutu, nizbrdo izmedju rupa, izmedju bara, sa odlicnom brzinom, ja se za stolicu drzim ukocio se, sunce ti :)

11:50 spasavanje za sve pare :)

:D

Da ovo je super fotka. Prolazim ja tako kad vidim poznat XT. Skroz fabrički ko da je iz salona izašao  :)

Rekoh stigla ekipa.

Elem, ovde se odlično vidi koliko je po visini ovaj moj divljak modifikovan u odnosu na stock sa visinom prednjeg i zadnjeg dela. Čak kada čovek razmišlja vizuelno 17'' i 18'' točak ne bi trebao puno da se razlikuje ali ipak je ovde ta razlika više nego očigledna.

Ko nije učestvovao, mogu slobodno da kažem da je propustio odličnu vožnju ali uvek postoji sledeći put. :takoje:

Dok ne motiram neki kraći klip evo kako su izgledali specijalni ispiti za nas turiste :jee1:

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: XT 600E

Majstor isproveravao sve, testirao motor i dalje zeza. Kad se zagreje pocinje da brlja gusi se i puca. Dok je hladan sve je normalno. Ostalo je da prekontrolise ventile i ako su oni ok, kaze da jedino preostaju namotaji ili cdi. Kod Elvisa cdi 120 do 150e sto mi nije bas malo. Ima li nekog nacina da se proveri taj cdi pre nego se kupi drugi?

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

west koji model xta vozis?(da ne kopam sad po temi)...imam namotaje od novijeg modela 4pt...ako ti budu trebali za testiranje

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

@west a kod kog majstora ides, mislim da je jedan od clanova foruma majstor iz Valjeva, mozda kod njega da odes ako nije ista osoba :)

Namotaje moze lako da testira sa otporima kolko se secam iz manuala, pogledacu danas. 

CDI... najbolje da probas od drugog xt-a pre nego sto kupujes, to ti je najsigurnije. 

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 2KF

I ja mislim da je malo mnogo, meni trazio za zupcanik kurble i onaj gornji, sto naleze na ovaj veliki sto se nalazi na poluzi za kurblu, 75 eura, a sam stavio motor na stand by, ako nadjem nesto jeftinije...

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 2KF

Majstor isproveravao sve, testirao motor i dalje zeza. Kad se zagreje pocinje da brlja gusi se i puca. Dok je hladan sve je normalno. Ostalo je da prekontrolise ventile i ako su oni ok, kaze da jedino preostaju namotaji ili cdi. Kod Elvisa cdi 120 do 150e sto mi nije bas malo. Ima li nekog nacina da se proveri taj cdi pre nego se kupi drugi?

I ja mislim da je malo mnogo, meni trazio za zupcanik kurble i onaj gornji, sto naleze na ovaj veliki sto se nalazi na poluzi za kurblu, 75 eura, a sam stavio motor na stand by, ako nadjem nesto jeftinije...

Zna li netko dje naci u Srbiji polovan bendiks tj frajlauf za yamahu tenere 600 87 godina?

Iz licnog iskustva ti savetujem da ne uzimas polovan jer retko ko ima taj frajlauf da valja. Ja sam kupovao originala preko zvanocnog servisa i odrali su mi kozu sa ledja za nov frajlauf (270 evra). Vidi preko Bere sa foruma da ti uzme preko. Kod njega frajlauf izadje oko 250 evra. Veruj mi, ja sam prevrnuo celu Srbiju da nadjem frajlauf kad je meni crkao i nigde nisam mogao da nadjem jeftinije za taj model. Najneverovatnija stvar je ta da je frajlauf za noviji 3tb XT oko 120 evra...samo za tu staru Teneru je skup kao djavo...

• Drug član, 1367 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: XT 600E

Cisto da izvestavam mozda nekoga interesuje. Danas bio kod majstora: skinut i ociscen rezervoar, sredjena slavina od goriva, provereni i sredjeni kontakti, neki koji ulaze u cdi sredjeni, instalacija sredjena jer je pre neko petljao nesto, zamenjena svecica, prestelovani ventili i mozda jos nesto sto ne mogu sad da se setim, da provereni i namotaji i ok su. Sutra ce biti proba pa cemo videti sta se desava. 

Inace sam zvao Yamaha Plattner, nov cdi kosta 50 000 dinara, bobina 15 000. :moto2:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja