zor@n 376 Napisano Decembar 12, 2015 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ja se malo obuo 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Decembar 12, 2015 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan pa provozo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Decembar 12, 2015 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Decembar 12, 2015 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Decembar 12, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Sutra stizu slike, jedno pitance za paljenje na hladno, i kad nije dugo paljen, kada se upali i stoji se pored masine, jer lupkaju malo ventili, dok se ulje ne izmesa, pa se smiri, na kraju motora se to ne cuje, (zbog izduva) ali malo nize u masini se cuje lupkanje mozda pola minuta minut?Ja predpostavljam da je to, malo dom se izmesa ulje, dok procirkulise svuda.Zorane fotke su extra, gde to ima tolko snega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 13, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Sutra stizu slike, jedno pitance za paljenje na hladno, i kad nije dugo paljen, kada se upali i stoji se pored masine, jer lupkaju malo ventili, dok se ulje ne izmesa, pa se smiri, na kraju motora se to ne cuje, (zbog izduva) ali malo nize u masini se cuje lupkanje mozda pola minuta minut?Ja predpostavljam da je to, malo dom se izmesa ulje, dok procirkulise svuda.Zorane fotke su extra, gde to ima tolko snega?To je normalno za XT-a da se cuje malo pri hladnom paljenju. Mora pumpa da povuce ulje iz rezervoara u karter i da pogura u glavu motora... i kod mene se cuje i radilica i ventili dok ne povuce ulje. Negde do desetak sekundi i prestane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 13, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Zorane, fotke su fenomenalne...a i nova obuca je full... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Decembar 13, 2015 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Guma je odlična, slikano je na Jagodnji (iznad Krupnja). Juče kada sam ga palio verglao sam sigurno dvadeset puta, jedva je prokinuo, sreća pa je baterija dobra inače od probe ne bi bilo ništa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Decembar 13, 2015 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj mnogo da ga mučiš ako neće da sastavi posle nekoliko pokušaja, nastradaće frajlauf. Bolje ga upali preko kablova nakon dužeg nepaljenja, ili kad je jako hladno ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Decembar 13, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Danas se vozio extreme enduro, xt 600 barabar sa ktm exc450, drz400, i kawa kxf 250... Xt je prosao najbolje jer je imao obe nove gume, oni gurali motore po negde a ja vozio, evo malo fotki 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 14, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Danas se vozio extreme enduro, xt 600 barabar sa ktm exc450, drz400, i kawa kxf 250... Xt je prosao najbolje jer je imao obe nove gume, oni gurali motore po negde a ja vozio, evo malo fotkiSvaka cast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Decembar 14, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Jer kupovao neko rolnice lanca u Srbiji? Gde moze da se poruc, jer vidim nigde nema za 2kf? I filter vazduha to trazim sad, al nema pa nema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Decembar 14, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Upravo drug kosta izbacio klip na yt, uskopitila se kobila, xt je dokazao da moze svuda https://youtu.be/rqcWZ-wbGp0 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 14, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Rolnice napravis kod strugara od plastike. Filter vazduha ni ja nisam nasao original, nego sam kupio sundjer za filtere i pricvrstio za onu resetku od filtera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Decembar 15, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Neko laicko objasnjenje za stelovanje karburatora? Skidao svecicu, sive je boje, nije zlatne, nije crne, nego sive, potrosnja mi je oko 5 l, enduro, ne po asfaltu... Ne gubi gas ni u jednom momentu, nekad na hladno mi teze pali, jedino to ako mogu da sredim, sumnjam na karburator, na kolko je otprilike odsrafljen sraf kod vas za dovod vazduha? Kod mene izmedju 1,5 i 2 kruga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Decembar 22, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan MUKU MU E...M Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Decembar 23, 2015 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Neko laicko objasnjenje za stelovanje karburatora? Skidao svecicu, sive je boje, nije zlatne, nije crne, nego sive, potrosnja mi je oko 5 l, enduro, ne po asfaltu... Ne gubi gas ni u jednom momentu, nekad na hladno mi teze pali, jedino to ako mogu da sredim, sumnjam na karburator, na kolko je otprilike odsrafljen sraf kod vas za dovod vazduha? Kod mene izmedju 1,5 i 2 kruga... 2.5 kruga bi trebalo biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 23, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Neko laicko objasnjenje za stelovanje karburatora? Skidao svecicu, sive je boje, nije zlatne, nije crne, nego sive, potrosnja mi je oko 5 l, enduro, ne po asfaltu... Ne gubi gas ni u jednom momentu, nekad na hladno mi teze pali, jedino to ako mogu da sredim, sumnjam na karburator, na kolko je otprilike odsrafljen sraf kod vas za dovod vazduha? Kod mene izmedju 1,5 i 2 kruga... 2.5 kruga bi trebalo biti. I kod mene je na 2 i po kruga. Kod starijih karburatora mora malo vise da bude odvrnut sraf u odnosu na propisanu vrednost u manualu, zbog potrosenosti samih iglica i kanala u karbu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 23, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Neko laicko objasnjenje za stelovanje karburatora? Skidao svecicu, sive je boje, nije zlatne, nije crne, nego sive, potrosnja mi je oko 5 l, enduro, ne po asfaltu... Ne gubi gas ni u jednom momentu, nekad na hladno mi teze pali, jedino to ako mogu da sredim, sumnjam na karburator, na kolko je otprilike odsrafljen sraf kod vas za dovod vazduha? Kod mene izmedju 1,5 i 2 kruga...Proveri sauh (choke) da li ti radi kako treba. Ako sauh ne otvara kako treba, motor ce tesko paliti kad je hladan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Decembar 23, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jer kupovao neko rolnice lanca u Srbiji? Gde moze da se poruc, jer vidim nigde nema za 2kf? I filter vazduha to trazim sad, al nema pa nema... Kolega filter vazduha pogledaj ovde ovde i ovde a ima i ovde. Ja sam proletos našao u guevari a najpovoljniji su bili u moto-manii. Postoji i varijanta za one koji ne zalaze u off-road (zato što ne filtrira prašinu već samo krupniju prljavštinu), trajno je rešenje i svodi se na sitnu mrežicu koja se stavlja umesto filtera vazduha. Ima je u Kedu za 30 EUR i zove se Power Strainer. Pokušavam da namestim neki prtljažnik ali imam utisak da mi nešto nedostaje. Neko se ovde zaigrao u "olakšavanju": Da li ima neko sa 4PT ko je raspoložen da skine poklopac sa repa i slika rep radi poređenja? Hvala unapred EDIT: danas sam malo bolje pogledao, sečeni su držači prtljažnika, da bi rep "aerodinamičnije" izgledao. Mislim da će to biti posao za našeg kolegu Sebu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Decembar 24, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnji jesenji dan,sada sledi promena obuce i odlazak na jugoistok(Stara,Suva,Svrljiske planine). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Decembar 24, 2015 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Koje stavljaš ? Mogo bi i da svratiš ako budeš prolazio ovuda ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr_kolew 139 Napisano Decembar 24, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Zemun-Beograd Motocikl: Honda nc750,Xevo 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak ga saljem kamionom...organizovani prevoz:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Decembar 26, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Kako da proverim sauh da li radi kako treba? Skidam upravo karburator, pa ne znam kad je skinut gde da gledam kad povucem sauh? Znam na ranijim motorima ima klapna kod dovoda za vazduh pa se ona zatvori, ali ovde mislim da to nije slucaj... I koliko je bitna ona gumica izmedju plovka karburatora, ne ona na iglici, nego takozvani o ring, blizu dizne je,video sam rasturen karb.pa se setio da na mom nema ta gumica...hvala na pomoci painkiller Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jogi 96 Napisano Decembar 26, 2015 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Bela Palanka Motocikl: Yamaha XT 600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Filter vazduha za 2kf i za 3tb nije isti, kod 2kf je sundjerasti, idu dva sundjera jedan preko druog, a na 3tb kartonski moze, moze i neki drugi, a tesko bih nasao neki drugi za 2 kf, kad ga nema ni sundjerasti, a moguce 4PT da je isti sa 3TB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...