baltrekk 990 Napisano Jun 4, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moj Exide gel oživljavao iz mrtvih više puta. Još kada sam kupovao motor bio je za zamenu. Pre mesec dana konačno kupih nov u bikerhouse-u kod Mileta mada moram da proverim tačno koliko je koštao i koja marka. ps. Gel naravno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano Jun 4, 2014 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Unibat CB14-A2 / 12v 14ah, kiselinski, kostao me 3500d. Tek sam ga skoro uzeo (pre dva i po meseca), za sada radi perfektno (mada je to i ocekivano) @Mind Resetting: Hvala za fotke! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 5, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Mario M- proveri releje za svetla i bravicu za kljuc. Meni je jednom usla voda u relej za svetlo i svetlo je ostalo upaljeno cak i kad sam kljuc izvadio iz brave. Prvo nisam znao sta se desava pa sam krenuo redom da otkacinjem zice dok nisam dosao do releja. Kad sam ga raskacio i okrenuo naopako izaslo haos vode iz njega... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano Jun 7, 2014 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Ja moj stavio na punjac 2 h i sad pali kao blesav...videcemo za koji dan da li u njemu ima jos zivota jos 2 dana je bilo zivota u njemu jutros ni da pipne kupio sam LandPort gelski 3160 din kazu mi u Guevari da traju 4-5 god i da su Holandski (made in China) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 9, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam malko radio oko motora preko vikenda. U toku prošlih par meseci jedan usisni ventil je dobio malo lufta i počeo da zvecka... Pošto me je mrzelo da rasturam sve da bi naštelovao ventile, vozio sam tako i naravno, samo sam više štete sebi napravio. Od udaraca šarafa sa klackalice u ventil, pojavila su se oštećenja na vrhu ventila i nije više bilo moguće naštelati ventil kako treba. Morao sam skidati celu ventil-deklu i bijaxom obraditi vrh ventila i šaraf na klackalici. Sreća je jedino što nisam to više vozio tako pa je bilo moguće skinuti ta oštećenja na ventilu a da i dalje ima "mesa" do osigurača opruge. Sve sam lepo sklopio juče i zadihtovao, naštelovao ventile, pa ću danas popodne kad dođem sa posla da upalim mašinu da vidim šta sam uradio i da li će sad nešto da se čuje iz mašine... Evo malo slika: posle skidanja filtera vazduha: levi usisni ventil je bio oštećen: Ispraznio mi se telefon kasnije pa nisam dalje slikao kad sam skinuo ventil deklu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano Jun 10, 2014 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Ja moj stavio na punjac 2 h i sad pali kao blesav...videcemo za koji dan da li u njemu ima jos zivota jos 2 dana je bilo zivota u njemu jutros ni da pipne kupio sam LandPort gelski 3160 din kazu mi u Guevari da traju 4-5 god i da su Holandski (made in China) Nije problem u akumulatoru,nego je regler riknuo.....hvala Bokilicu na telefonskoj pomoci. Zamenjen regler,vracen Yuasa akumulator Ako nekom treba nov Landport akumulator sa 1 god garancije,dobice ga sa popustom 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Jun 11, 2014 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pošalji mi tvoj broj na pp da se čujemo za taj akku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano Jun 11, 2014 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan poslao pp evo ga LandPort aku star 4 dana,sa racunom,godinu dana pod garancijom placen 3160 din,prodajem ga za 2500 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Jun 13, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Ovakva je pumpa na mojoj teneri Pošto sam motor kupio rasklopljen i sad ga sastavio, ne znam da povežem creva od pumpe?? Kontam da na broj jedan ide crevo od rezervoara, na broj 3 na karburator i broj 4 što je iza ide na usis tj vakum. Je l'? Ali mi nije jasno pod br 2 ovo malo crevce gde se veže ?? Zna li ko da mi objasni?? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 14, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Crevce broj 2 ti je odusak...samo se spusta pored rama dole...Slikam ti danas pa ti postavim sliku. Inace, dobro si napisao, broj 1 je dovod sa rezervoara, a broj 3 ide na karb, i br 4 jeste vakum i ide na usis primarnog karba, tj. na prirubnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 14, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, na slikama se vidi to malo crevce kako se savija prema dole i ide pored rama. To ti je samo odusak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Jun 14, 2014 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru..... Pre neki dan sam i povezao pumpu kao što sam i mislio da treba, a to crevce je ostalo nepovezano. Stavim dovodno crevo sa pumpe u flašu sa benzinom, pa reko' da probam da upalim. Medjutim, pumpa nije htela da vuče benzin iz flaše, zato sam i pomislio da je to crevo uzrok. Izgleda da pumpa ne radi ili ne može da povuče iz flaše, verovatno joj treba bilo kakav pritisak goriva ili tako nešto.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1926 Napisano Jun 14, 2014 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan drugari, da li neko ima service manual ili zna, kako da zamenim putanje kako da zamenim sijalice pozadinskog osvetljenja i na brzinomeru i na obrtomeru? nikako da provalim, a ne mogu da nadjem u manualu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 15, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru..... Pre neki dan sam i povezao pumpu kao što sam i mislio da treba, a to crevce je ostalo nepovezano. Stavim dovodno crevo sa pumpe u flašu sa benzinom, pa reko' da probam da upalim. Medjutim, pumpa nije htela da vuče benzin iz flaše, zato sam i pomislio da je to crevo uzrok. Izgleda da pumpa ne radi ili ne može da povuče iz flaše, verovatno joj treba bilo kakav pritisak goriva ili tako nešto.... Ta pumpa sto imaju nase Tenere nije pumpa koja vuce gorivo iz rezervoara nego ta pumpa samo gura benzin u karb. Gorivo mora slobodnim padom doci do pumpe iz rezervoara. Pumpa na ovom modelu je stavljena samo zbog toga sto su slavine rezervoara nize u odnosu na karburator pa ne bi moglo gorivo doci slobodnim padim do karba,pa zato postoji pumpa da gura benzin u karb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 15, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan drugari, da li neko ima service manual ili zna, kako da zamenim putanje kako da zamenim sijalice pozadinskog osvetljenja i na brzinomeru i na obrtomeru? nikako da provalim, a ne mogu da nadjem u manualu! Ne znam kako je kod tebe uradjen brzinomer i obrtomer, ali kod mene, verovao ili ne, moram masku skidati i komplet satove skidati da bi dosao do sijalica. Meni je pre nekog vremena crkla jedna i tako sam vozio jer nisam hteon skidati masku. Kad sam imao udes i polupao prednju masku tada sam menjao obe sijalice da mi se opet ne desi da crknu sad kad je maska vracena na motor, jel sad sigurno ne bi skidao masku samo zbog zamena sijalica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano Jun 15, 2014 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan painkiller, prijatelju, drugaru, brate, gde su srafovi koji drze masku?!?! I kad skinem rezervoar ne mogu ni da ih vidim... Treba da ugradim 12v uticnicu na onu crnu plastiku pored, i fali jedna gumena podloska ispod kontrol-table, a nikako ne uspevam da nadjem srafove koji drze masku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Jun 15, 2014 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan painkiller, prijatelju, drugaru, brate, gde su srafovi koji drze masku?!?! I kad skinem rezervoar ne mogu ni da ih vidim... Treba da ugradim 12v uticnicu na onu crnu plastiku pored, i fali jedna gumena podloska ispod kontrol-table, a nikako ne uspevam da nadjem srafove koji drze masku. u cetiri ugla odmah pored farova,sa unutrasnje strane...matice su u pitanju onako neke malo izduzenije(ako nisu menjane) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 16, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan painkiller, prijatelju, drugaru, brate, gde su srafovi koji drze masku?!?! I kad skinem rezervoar ne mogu ni da ih vidim... Treba da ugradim 12v uticnicu na onu crnu plastiku pored, i fali jedna gumena podloska ispod kontrol-table, a nikako ne uspevam da nadjem srafove koji drze masku. u cetiri ugla odmah pored farova,sa unutrasnje strane...matice su u pitanju onako neke malo izduzenije(ako nisu menjane) Upravo tako...ali moraš imati puuuuno stpljenja i živaca i maaaaaali ključić da bi ih odvrnuo...ja sam jednom od drugara pozajmio gidoru sa onom sajlom i nastavkom pa je bilo mnogo lakše za odvrnuti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano Jun 16, 2014 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan Blah....''puno strpljenja i zivaca'' - to je ono sto nikada nisam imao Jel moze cekic umesto gedore? Hvala vam na odgovorima. Odoh da nadjem pogodno drvo da mi pomogne u skidanju maske 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 16, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Blah....''puno strpljenja i zivaca'' - to je ono sto nikada nisam imao Jel moze cekic umesto gedore? Hvala vam na odgovorima. Odoh da nadjem pogodno drvo da mi pomogne u skidanju maske Zato sam ja i rekao da nema šanse da bi je sada ponovo skidao zbog nekih sitnijih problema... Jako su ga zakoplikovali to sa tim skidanjem maske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Jun 16, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, Koliko nas ima sigurnih za X-cross na Kopu? Iz Zaječara kreću 6 XT mašina i jedna Super Tenera. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano Jun 16, 2014 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan Ko da u Zajecaru ima nesto sto nije XT Mrzim vas, prokletnici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4752 Napisano Jun 16, 2014 Ne silazi, 5548 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja siguran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Jun 17, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu da svratim ali saPegasom da vas gledam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Jun 17, 2014 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne predomislim do petka zbog ove kise tj. guma i ja cu ici na Kop. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...