slave74 6084 Napisano Decembar 28, 2023 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, _funjara__ said: Pozdrav Bajkeri. Posto uvijek zimi se pokaze akumulator u kakvom je stanju, ispalo je da je moj u dosta losem i da je vrijeme za zamjenu. Sta bi preporucili da uzmem a da valja? Trenutno imam Exide sa gelom, 2 godine je motor kod mene nisam ga mjenjao i palio je odlicno, sad jedino na kablove, stavio sam ga na punjac pa da vidimo kako ce da se ponasa, ali svakako planiram da uzmem novi. Sent from my iPad using Tapatalk Vec drugi sam uzeo JPmoto kod Vamal grupe. Prvi je izdrzao na kvadu tri godine. Za to vreme je par puta ispraznjen verglanjem ili vitlom, pa dopunjen. Kvad je u selu gde su zime jos uvek zime. Nisam ga preventivno dopunjavao nikad. Samo kad ga iscrpem Na kraju nije mogao vise i kupio sam opet isti YTX 9 Evo mesecak dana ostavim ga bez dopune i voznje. RAdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano Decembar 28, 2023 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Exide kupila za bivši CBR 600 (godinu i po dana od montaže do prodaje motora, bez problema), Exide opet sad za CBF, nemam zamerki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 90 Napisano Decembar 28, 2023 Svrati ponekad, 185 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam ga na punjac, evo pali iz prve i posle par sati mirovanja, izgleda da necu morati jos da uzimam novi.. Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10071 Napisano Decembar 29, 2023 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Moraću i ja da se "počastim" novim akumulatorom za novu godinu... Problem je prvo paljenje, na ladno. Slaba udarna struja, bojim se da ne strada frajlauf (ako ga ima ). Posle svako paljenje na čvrgu... A možda mi je baš gusto ulje u mašini ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 221 Napisano Decembar 29, 2023 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Koju gradaciju koristis? I da ima frajlauf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10071 Napisano Decembar 29, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne verujem da je do ulja, baterija je kaput... Uzeo sam Mannol 10-40 i nisam primetio nikakvu razliku u odnosu na prethodno ulje, koje je bilo u motoru. A i ne znam šta su sipali ranije. Baš zbog tog frajlaufa ću da kupim neki akumulator sa jačom udarnom strujom. Promenio Decembar 29, 2023 član Blaza 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Decembar 29, 2023 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam juce Dominator 650. Isao sam autoputem do Batocine i vidim da na 130km/h vrti 5.400 rpm od 7.100 rpm maksimalni. Sto mu dodje 3/4 obrtaja ili 3/4 gasa. Da li je to previse za putnu brzinu? Tj dal ipak treba da mu odrzavam neku manju da nebi bio previse opterecen obrtajima. 900RR mi isto tako nesto na 5.400 vrti al motor ima 11.000 obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 90 Napisano Decembar 29, 2023 Svrati ponekad, 185 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne verujem da je do ulja, baterija je kaput... Uzeo sam Mannol 10-40 i nisam primetio nikakvu razliku u odnosu na prethodno ulje, koje je bilo u motoru. A i ne znam šta su sipali ranije. Baš zbog tog frajlaufa ću da kupim neki akumulator sa jačom udarnom strujom. Pa ako mislis da je to baterije, probaj prvo paljenje na kablove, ako upqli iz prve onda znas da je do baterije.Meni je palio na kablove iz prve, a bez kablova vergla i nece da sastavi, probaj i da napunis bateriju, valjda neko ima punjac..Sent from my iPad using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11189 Napisano Decembar 30, 2023 Ne silazi, 2242 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Nemanja Petrovic said: Kupio sam juce Dominator 650. Isao sam autoputem do Batocine i vidim da na 130km/h vrti 5.400 rpm od 7.100 rpm maksimalni. Sto mu dodje 3/4 obrtaja ili 3/4 gasa. Da li je to previse za putnu brzinu? Tj dal ipak treba da mu odrzavam neku manju da nebi bio previse opterecen obrtajima. 900RR mi isto tako nesto na 5.400 vrti al motor ima 11.000 obrtaja. To bi trebao biti plafon,ja bi moj terao od 4800-5000 ob.Oko dve trecine gasa. 14 hours ago, Blaza said: Ma ne verujem da je do ulja, baterija je kaput... Uzeo sam Mannol 10-40 i nisam primetio nikakvu razliku u odnosu na prethodno ulje, koje je bilo u motoru. A i ne znam šta su sipali ranije. Baš zbog tog frajlaufa ću da kupim neki akumulator sa jačom udarnom strujom. Kako je palio leti kad je toplo?Sad je ulje gusce,a anlaser mozda nije najbolji? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10071 Napisano Decembar 30, 2023 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste ulje malo gušće zbog zimskog perioda, ali motor je preko noći uvek u garaži. Probaću danas sa kablovima za paljenje preko drugog akumulatora, pa javljam. Aj još jedno pitanje, kako da priđem filteru vazduha ? Da li se skida rezervoar, ili negde sa strane ? Da vidim kakav je, da li treba da menjam... ER 5 je u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17200 Napisano Decembar 30, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2385 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Mozda da skines alnaser i da ga remontujes, vrv treba da se podmazu biksne a mozda imaju i lufta. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11189 Napisano Decembar 30, 2023 Ne silazi, 2242 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Da bi malo dopunio akumulator na takvom motoru ,moze li da se samo nakaci pametni punjac na kleme.Ili mora da se odkaci +? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10200 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Samo na kleme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10071 Napisano Decembar 30, 2023 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ma punim ga s vremena na vreme, pametnim punjačem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6413 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 1826 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10071 Napisano Decembar 30, 2023 Ne silazi, 2323 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Preko kablova pali ko mina ! Baktery kaput... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6413 Napisano Decembar 30, 2023 Drug član, 1826 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Aku od auta u kofer pozadi zajedno sa kablovima. problem solved 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 90 Napisano Decembar 30, 2023 Svrati ponekad, 185 postova Prijavi odgovor kao problematičan Preko kablova pali ko mina ! Baktery kaput...Isto i kod mene tako, ja napunio akumulator i evo vozim se iako je hladno Sent from my iPad using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11189 Napisano Decembar 31, 2023 Ne silazi, 2242 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kako se odredjuje crveno polje na obrtometru?Ako fabrika nije obelezila,Kako se racuna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solidSnejk 100 Napisano Januar 4, 2024 U prolazu, 40 postova Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako zamenim fabricka svetla za led (far, stop i migavce), je l' prolazi tehnicki ili cu morati da svaki put vracam fabricke? Takodje, isto pitanje vazi za retrovizore i instrument tablu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10536 Napisano Januar 4, 2024 Hronični Motociklopata, 7336 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od tehničkog, ali u načelu moraćeš da skidaš ledove, a za retrovizore i tablu nisam još čuo da su nekog zezali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solidSnejk 100 Napisano Januar 4, 2024 U prolazu, 40 postova Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Smaraci... Al' ok, dobro je da bar tabla ne mora, posto imam ideju da pravim neku custom od Raspberry Pia kad budu stigli svi delovi sa Alija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6413 Napisano Januar 4, 2024 Drug član, 1826 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kad budes pravio otvori jednu temu za to, bas me interesuje. Raspberry je sjajna stvar, cak i sa arduinom moze svasta da se uradi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solidSnejk 100 Napisano Januar 5, 2024 U prolazu, 40 postova Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Otvoricu sigurno. Premisljao sam se da li da koristim Raspberry ili ESP8266 + telefon, ali za pocetak cu probati prvu opciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8089 Napisano Januar 27, 2024 Drug član, 840 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, Ima neko ovakav prekidač viška? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...