kole24 1152 Napisano Februar 3 Drug član, 599 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Toooo. Daj broj na pp da dogovorimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2492 Napisano Februar 3 Drug član, 808 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se na glupom pitanju, ovo služi za....? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3151 Napisano Februar 3 Drug član, 1608 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj gumeni deo uđe u plastiku, onda metalni deo uđe u gumeni deo, onda šraf uđe u metalni deo, pa se ušrafi negde za ram ili slično. :-) Tako se neke plastike, na nekim delovima, pričvršćuju na motor. Npr. Honda CBF 1000 ima jednu (po strani) plastiku koja ima tri različita šrafa, inbus 3 sa podloškom, inbus 5 sa širokom glavom i M6 šraf (ključ 10). E taj zadnji se vezuje kroz ovu džidžabidžu (gromit, "grommet" prim.prev.)Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7861 Napisano Februar 3 Drug član, 3240 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 2. 2025. at 23:18, Alekre je napisao: Zato se vraća kilometraža. Da bude realna. Raširi Sviđa mi se kako razmišljaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1152 Napisano Februar 3 Drug član, 599 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 2. 2025. at 20:48, admiki je napisao: Izvinjavam se na glupom pitanju, ovo služi za....?Meni treba za vetrobran. Ali ima još pozicija gde se koristi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3151 Napisano Februar 3 Drug član, 1608 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Preporučujem lepo vreme ili makar toplu garažu za guranje i vađenje džidžabidže iz plastike, dosta je tvrda guma, što verujem da i mora da bude da bi imala funkciju, a rupe u plastici su na knap, tako da džidžabidža mora ozbiljno da se spljeska da bi ušla. A onda da se vrati u normalu da bi metalni deo ušao.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1152 Napisano Februar 4 Drug član, 599 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga ... Leglo kao da ih je Givi pravio.Hvala @Gordak985 . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3151 Napisano Februar 4 Drug član, 1608 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Baš mi drago. U zdravlju ih trošio :-)Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 222 Napisano Februar 11 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XJ600('91) Suzuki GSX750F('00) Prijavi odgovor kao problematičan Posle zamene sata, na novom satu piše 99999 km, sve ostale funkcije rade, kako sinhronizovati Suzuki GSXF750 2000to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10884 Napisano Februar 11 Hronični Motociklopata, 7500 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan To je jedna od retkih mana Katane, sat im pobrljavi na 99.999km i ostane tako, drugaru se isto desilo. Verujem da bi neki spretan elektroničar to rešio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13980 Napisano Februar 11 Integrisan, 7693 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Šta će ti sat na tom motoru? To je imuno na kilometražu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10884 Napisano Februar 11 Hronični Motociklopata, 7500 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Realno, ukupna kilometraža je bitna samo zbog intervala zamene ulja, a dnevna kilometraža je ono što ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16461 Napisano Februar 11 Integrisan, 9438 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 2. 2025. at 6:13, Disko Nindža je napisao: To je jedna od retkih mana Katane, sat im pobrljavi na 99.999km i ostane tako, drugaru se isto desilo. Verujem da bi neki spretan elektroničar to rešio. Raširi Nista tu drug ne pobrljavi vec je tabla tak podesena da dotle vrti cifre. Resenje je da se skine, otvori, nadje cip gde pise podatak o km i resetuje (upise cifra po zelji). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10884 Napisano Februar 11 Hronični Motociklopata, 7500 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ne kontam zašto su je Japanci tako podesili da vrti samo do 100 iljada km kao da im je to rok trajanja, a ono baš uskurac jako kvalitetna mašina i prelazi daleko više od te cifre, pa nije to Italijan ili Švabo da se raspadne na 100 iljada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18773 Napisano Februar 11 (promenjeno) Integrisan, 5622 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 2. 2025. at 14:30, Motorcyclist je napisao: Danas skidao akumulator i vidim Made in Japan. Ne znam kada sam zadnji put video Made in Japan na akumulatoru, mozda na Aeroxu kada sam ga kupio novog 2005. godine. Yuasa. Nije mi poznata marka al da je fabricki ne verujem da toliko dugo moze raditi. Svakako, radi kao doxa. Raširi Malo istrazio. Furukawa, japanski akumulator. Po oznaci gore rekao bih kraj 2019. godine. Znaci u 2025. vergla kao nov... Kako moze japanski da radi 6 godina a kad kupim kod nas dve godine i vec treca moze da se menja... Inace ovo je 10.5Ah umesto fabrickog koji je 8Ah. Promenio Februar 11 član Motorcyclist 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3151 Napisano Februar 11 Drug član, 1608 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 2. 2025. at 15:15, Motorcyclist je napisao: Malo istrazio. Furukawa, japanski akumulator. Po oznaci gore rekao bih kraj 2019. godine. Znaci u 2025. vergla kao nov... Kako moze japanski da radi 6 godina a kad kupim kod nas dve godine i vec treca moze da se menja... Inace ovo je 10.5Ah umesto fabrickog koji je 8Ah.Možda si sam sebi odgovorio poslednjom rečenicom.Sent from my SM-S911B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18773 Napisano Februar 11 Integrisan, 5622 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 2. 2025. at 16:22, Gordak985 je napisao: Možda si sam sebi odgovorio poslednjom rečenicom. Sent from my SM-S911B using Tapatalk Raširi Nema to veze sa tim. Palio bi on i da je fabrickih 8Ah. Samo je kljuc u Made in Japan i Made in China i ko zna sta nam se valja ovde sa 0 kontrole kvaliteta pa malo malo rokne celija posle nepune godine. Imao sam na GPZ-u raznih marki za 14 godina, 14Ah su bili. Godinu dana, rikne. Dve godine, rikne. Tri godine je bio rekord samo je vec bio slabiji. Na novom Aeroxu iz 2005. godine sam imao Yuasu, fabricku, koja je trajala 5+ godina sa nula odrzavanja jer sam jos tad bio zelen. Nisam ni skidao sa skutera zimi, dopunjavao itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2492 Napisano Februar 11 Drug član, 808 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je Motorcyclist u pravu. Kvalitet je vezan sa zemljom proizvodnje. Na mom Audiju je još originalni fabrički akumulator, sa sve start-stop sistemom. 11 godina. Na kamionu mijenjam svakih 18 mjeseci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5424 Napisano Februar 11 Ne silazi, 4043 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Prošli skuter sam prodao sa fabričkom Yuasom, 10 god je tad imao, radio aku kao i prvog dana. Održavanja - 0. Nikad punjač, nikad ne skidam aku zimi, samo spava u garaži. Sadašnji, isto OEM Yuasa, Mada in Taiwan doduše, već ima 4 god. Isto bez održavanja, radi bez ikakvih problema. Mislim i da mi je na Scarabee bila Yuasa, isto ni tu nisam ni menjao, a ni održavao. Duže mi uvek traje aku nego vozilo Kažu neki da Yuasa nije više to to, da ima bolji i sve tako, ali ja ću svakako ipak kupiti ponovo takav. Ako se ukaže potreba, naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 273 Napisano Februar 11 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 2. 2025. at 17:05, boza_kg je napisao: Prošli skuter sam prodao sa fabričkom Yuasom, 10 god je tad imao, radio aku kao i prvog dana. Održavanja - 0. Nikad punjač, nikad ne skidam aku zimi, samo spava u garaži. Sadašnji, isto OEM Yuasa, Mada in Taiwan doduše, već ima 4 god. Isto bez održavanja, radi bez ikakvih problema. Mislim i da mi je na Scarabee bila Yuasa, isto ni tu nisam ni menjao, a ni održavao. Duže mi uvek traje aku nego vozilo Kažu neki da Yuasa nije više to to, da ima bolji i sve tako, ali ja ću svakako ipak kupiti ponovo takav. Ako se ukaže potreba, naravno. Raširi Ja na mom versys imam fabricki furukawa aku. Motor je iz 2021,sto znaci da mu je 4-ta god. A u knjizi od motora cini mi se da pise, da fabrika preporucuje da prilikom zamene ponovo ugradim furukawa aku... Ta preporuka verovatno dolazi jer imaju saradnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5424 Napisano Februar 11 Ne silazi, 4043 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pda, imaju saradnju, ali to ne mora da bude ništa loše. Provereno, testirano - radi poso, na obostrano zadovoljstvo i korist. Moguće je da ima i neki bolji ili jeftiniji, ali još češća je mogućnost da naiđeš na neki što ne valja ili ne paše. Pa što da ne poslušati preporuku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 11015 Napisano Februar 11 Drug član, 1116 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Fabrička ugradnja akumulatori na vozila (moto i auto) nije isto kao akumulatori u slobodnoj prodaji pa zato i prvi najduže traje. Ovi u slobodnoj prodaji iz iskustva mogu reći (a baš sam se nakupovao raznih) da je već postalo kako te zalomi. Kupujem akumulatore sa najdužom garancijom a neki traju kratko a neki baš dugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18773 Napisano Februar 12 Integrisan, 5622 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam danas zadnji amortizer na kojoj je poziciji. Default je 4, ali je prethodni vlasnik stavio na 1 Moze li se dotegnuti sa nekim drugim alatom osim kljucem bas za to koji nemam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18773 Napisano Februar 12 (promenjeno) Integrisan, 5622 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene ima ove rupe da se zabode kljuc. Ako vec ne moze nekim drugim alatom, moze link ako ima kod nas gde se kupiti. Promenio Februar 12 član Motorcyclist Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5424 Napisano Februar 12 Ne silazi, 4043 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Možda ovakav, ako nije premali? UNIOR Ključ sa kukom za motorcikle - fleksibilni — UniorTeos UNIORTEOS.RS materijal: premium plus alatni čelik hromirani (EN12540) drška sa plastičnom oblogom Prednosti: Mala debljina ključa omogućava i podešavanje tankih nazupčenih navrtki... mada, mislim da ti je lakše da pozajmiš alatku od nekog kolege, ili svratiš do neke radionice u prolazu, pa da to časak namestiš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...