zika56 16908 Napisano Septembar 23, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, gixxer750/94 je napisao: Узех га данас, смем ли да оставим акумулатор преко зиме на њему или да повремено допуњавам? Dopunjavaj na petnaestak dana. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Septembar 23, 2022 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sto da ne ostavi trajno prikljucen ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Septembar 23, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, aca-pn je napisao: Sto da ne ostavi trajno prikljucen ? Može i to, ali su starter baterije (akumulatori za startovanje motornih vozila) pre svega konstruisana i predviđena za ciklusni rad (kratka pražnjenja velikom strujom i nakon toga dopunjavanje do odgovarajućeg napona). Za razliku od njih, stacionarne baterije su predviđene da stalno budu u režimu dopunjavanje (održavanja), da bi u određenom periodu mogla da preuzmu napajanja uređaja desetosatnom strujom pražnjenja. Razlika u konstrukciji ova dva tipa baterije je bitno različita 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1243 Napisano Septembar 23, 2022 Vinyl rider, 818 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Uzmite Ctek o ne razmisljajte puno ( ima neko ko je placen za to a pride dozna se ) , prikljucite na aku i to je to. Punjac sam simulira uslove koristenja i netreba ga bespotrebno remetiti. Dva C-Tek punjaca posedujem i oba trosim i problem nemam, jedan je samo za motor od 0.8A a drugi je za auto od 5A i taj ima raznorazne modove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Septembar 24, 2022 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ja stalno drzim prikljucen, raniji motor prodao sam sa ispavnim akumulatoro sta 8 godina! Sad od 2014 matr, stalno prikacen motor! Topla preporuka veliko iskustvo, isti uredjaj!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Septembar 24, 2022 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, zika56 je napisao: Može i to, ali su starter baterije (akumulatori za startovanje motornih vozila) pre svega konstruisana i predviđena za ciklusni rad (kratka pražnjenja velikom strujom i nakon toga dopunjavanje do odgovarajućeg napona). Za razliku od njih, stacionarne baterije su predviđene da stalno budu u režimu dopunjavanje (održavanja), da bi u određenom periodu mogla da preuzmu napajanja uređaja desetosatnom strujom pražnjenja. Razlika u konstrukciji ova dva tipa baterije je bitno različita C-tek ima upravo takav algoritam da kad vidi da je aku prikljucen duze vremena prelazi na rezim dopunjavanja, a ne odrzavanja. Ceka da napon padne ako se ne varam na 12,8v, i onda ga dopuni i tako u ciklusima. Sve je u uputstvu lepo objasnjeno sta koji korak radi i stvarno su na sve mislili da bez problema moze da se ostavi punjac prikljucen koliko hoces. Ko se malo udubi u problematiku, videce da nije svaki automatski punjac isti, medju njima c-tek prednjaci debelo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Septembar 24, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, aca-pn je napisao: C-tek ima upravo takav algoritam da kad vidi da je aku prikljucen duze vremena prelazi na rezim dopunjavanja, a ne odrzavanja. Ceka da napon padne ako se ne varam na 12,8v, i onda ga dopuni i tako u ciklusima. Sve je u uputstvu lepo objasnjeno sta koji korak radi i stvarno su na sve mislili da bez problema moze da se ostavi punjac prikljucen koliko hoces. Ko se malo udubi u problematiku, videce da nije svaki automatski punjac isti, medju njima c-tek prednjaci debelo. Aco znam da C-TEK ima opciju i za održavanje i za dopunjavanje i ... ali sam ja odgovorio čoveku (gixxer) koji je pitao može li na punjač iz LIDL, (a koji nema ni približno takve opcije), da drži priključen akumulator tokom cele zime. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Septembar 27, 2022 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Cetek5 radi odlično.Jedino mi se ne sviđa oni tvrdi kabel.Imam i Shido punjač, on može puniti i LiFePo4 baterije, radi ko doxa.A imam i plavi punjač-booster od Lidla. On je zmaj.Za razliku od prva dva ovaj iz lidla nema opciju održavanja. Čisto punjenje.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Mart 27, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Nakon što su mi (za manje od dve godine), prestala da ispravno rade tri punjača iz LIDL-a, rešio da kupim CTEK MXS 5, danas mi stigao i odmah ga testirao. Neuporedivo bolje karakteristike i mogućnosti na ove iz LIDLa, (a verujem i duži vek). 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Mart 27, 2023 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Od 2010. koristim MXS 5 i ne mogu dovoljno da ga preporučim 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5281 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1888 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, zika56 said: Nakon što su mi (za manje od dve godine), prestala da ispravno rade tri punjača iz LIDL-a, rešio da kupim CTEK MXS 5, danas mi stigao i odmah ga testirao. Neuporedivo bolje karakteristike i mogućnosti na ove iz LIDLa, (a verujem i duži vek). Jel si iskoristio garanciju u Lidlu, i gde si uzeo CTEK ? Toliko ga svi hvale da cu na kraju morati da se i ja otvorim za jedan ... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Mart 28, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, antir3ality je napisao: Jel si iskoristio garanciju u Lidlu, i gde si uzeo CTEK ? Toliko ga svi hvale da cu na kraju morati da se i ja otvorim za jedan ... Nisam iskoristio garanciju (ne čuvam račune), a CTEK sam uzeo u Senti (preko "kupujem-prodajem"). Cena 9.500 din. Prvi utisci o punjaču izvanredni. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1110 Napisano Mart 28, 2023 Zlaja, 286 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan I ja uzeo pre 10 tak dana isto iz Sente9500din plus onu gumenu zastitu1200 din i kablic sa indikatorom napunjenosti 1200din. Nervirao me moj pro car sto brzo zavrsi punjenje napise napon 12.8 a kada stavim aku na motor posle jednog verglanja prazan. Nosio sam akumulator u servis i kazu da je iapravan nakon sto su ga napunili. Isto mi se desavalo i sa aku od automobila,nosio u servis. Mislim da sam i prethodni exide dzabe menjao mislio sam da ne valja a ono moj punjac ne puni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3357 Napisano April 6, 2023 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan CTEK MXS 5 koristim već 10 godina za dopunjavanje-održavanje desetak akumulatora (motori, automobili, traktori), radi bez greške, samo reči hvale imam. Sa redovnim dopunjavanjem akumulatori dosta duže traju, tako da se isplati itekako na duže staze. Pre oko 5 godina sam kupio još jedan isti, na njega sam stavio i zaštitnu gumu pa je i danas kao nov dok je onaj stariji dosta izgreban. Onaj brzi priključak je takođe odlična stvar. Na motoru sam ga izveo ispod suvozačevog sedišta tako da ga samo podignem kad punim, a na autu mi je akumulator u gepeku ispod daske pa je priključak izbačen sa strane, da ne moram da vadim stvari i podižem dasku svaki put kad priključujem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano Avgust 1, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio princip rada CTek punjača, ima 8 faza. Jedna od njih je takozvano oživljavanje akumulatora. Meni je bio loš akumulator i nije baš držao dugo struju. Hteo sam svakako uzeti nov nego je bila zima pa nisam hteo tad da ga menjam. Palio je ali se često praznio akumulator. U međuvremenu sam bio u Austriji i našao MXS 5.0 punjač. Jedina mana je što on 7 ili 10 dana oživljava i puni akumulator pre nego što počne da radi kao smart punjač odnosno da puni i prazni. Ako nestane struje na sekundu petog dana, počinje ciklus ispočetka. Naravno, od zime do sada nisam imao potrebe za zamenom akumulatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1234 Napisano Avgust 4, 2023 Drug član, 2316 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da je Ctek resio probleme iz proslosti sa Mode dugmetom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1234 Napisano Avgust 4, 2023 Drug član, 2316 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo ovaj, jeftiniji je od ctek-a a moze da puni i litijum sto mi je bitno. https://www.akumulator-shop.rs/pro-user/punjac-akumulatora-pro-user-ibc4000-6-12-12-8v-4a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Avgust 4, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo ovaj, jeftiniji je od ctek-a a moze da puni i litijum sto mi je bitno. https://www.akumulator-shop.rs/pro-user/punjac-akumulatora-pro-user-ibc4000-6-12-12-8v-4aJa imam isti, kupio pred 3-4 godine, tada bio malo jeftiniji i sa njime fabricki akumulator radi od 2018 godine.U zimi ga kacim sa vremena na vreme.Ima zimski mod.. Mislim da vredi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 511 Napisano Avgust 4, 2023 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan On 9/24/2022 at 1:36 AM, zika56 said: Može i to, ali su starter baterije (akumulatori za startovanje motornih vozila) pre svega konstruisana i predviđena za ciklusni rad (kratka pražnjenja velikom strujom i nakon toga dopunjavanje do odgovarajućeg napona). Za razliku od njih, stacionarne baterije su predviđene da stalno budu u režimu dopunjavanje (održavanja), da bi u određenom periodu mogla da preuzmu napajanja uređaja desetosatnom strujom pražnjenja. Razlika u konstrukciji ova dva tipa baterije je bitno različita Totalno dokazana stvar.Dok sam držao preko zime aku na održavanju non-stop (pametan punjač), sve i jedan je crkao za kratko vreme kad sam ih stavio u motor..Otkad samo dopunjavam, nemam nikakav problem.Moje iskustvo je takvo. Dajem čistu desetku za ovaj savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...