severian 16872 Napisano April 6, 2022 Integrisan, 8293 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja kada sam radio, mislim drugi od svih motora, jasno sam objasnio za šta tačno opruge služe, čak i koji opseg sila deluju tu, u kom okruženju rade itd. Tako da su znali. Nema nikakve sumnje da oni mogu da naprave šta treba, samo naravno ne usput, između drugih narudžbina i ne tek tako. Mora da se sedne, razmisli, testira. Zanimljivo, imaju odgovarajuće mašine za testiranje i maltretiranje svake vrste, sve sam video svojim očima, moje oem opruge smo i testirali (bilo nam zanimljivo, i njima i meni). Prosto je u pitanju vreme i to je razumljivo, od toga ne žive, mi smo ih vukli za rukav praktično. U mom slučaju, nemam vremena i živaca da sa njima razvijam proizvod, jer je jedina kontrola demontaža opruga i merenje. Čak i napred to nije posao koji bi od zadovoljstva radio 2x mesečno, dok ne dobijem poverenje da je sve ok. Nazad, u mom slučaju pola motora mora da se rasklopi da se skine amortizer. Doduše, posredna kontrola je moguća preko statičkog sag.a, ali čak i to me mrzi redovno. Jbg, ja bih da vozim taj motor, a ne da ga premeravam svake 2 nedelje. Tako da, uz veliku želju da otvorimo u Brežđu neku sjajnu priču, a nije to tako nemoguće, mislim da nisu prepoznali šansu, a ja se vraćam oprobanom receptu za mene (Ktech). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16872 Napisano April 6, 2022 Integrisan, 8293 postova Prijavi odgovor kao problematičan PS. prosto pravljenje dužih opruga za napred, koje bi onda "legle na meru" jeste legitimna i vrv uspešna strategija, pogotovo što imamo empirijsku meru "sleganja" (kod Radića 15mm, kod mene 12mm => to je tu negde). No, zaboravlja se da je onda dužu oprugu teško montirati na štap. Alat za sabijanje tu ne može tek tako, a rukama... eh, možda neko sa atomski jakim prstima I onda opet da vadiš non stop i gledaš gde se sleglo Što se zadnje tiče, ovo kako se deformisala kod kolege gore je nedopustivo. Kod mene mislim nije tako, jer statički sag ne menja vrednost, ali opet - poverenje ne postoji, to je dovoljno za zamenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 632 Napisano April 6, 2022 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Steta. A poprimio sam se da eksperimentisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1074 Napisano April 6, 2022 (promenjeno) Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ko sto @severianrece mi smo im usput ljudi rade velike serije i ovo urade kad stignu. Posto se i kod mene pokazalo da su se sabile (kompenzovao distancerima) zvao sam ih i objasnili su da mogu da odrade dodatan proces gde bi izmaltretirali opruge da se stabilizuju na zadatu duzinu, nije mi jasno zasto to do sad nisu radili ako im je objasnjeno za sta je namena Da li bi eksperimentisao sa ovim procesom maltretiranja za sebe, bi uz garanciju da ako se opruga sabije da mi izrade novu zato sto meni mahom trebaju neke nestandardne duzine zbog modifikacija koje radim pa nemam izbora. Da li bi dao 100e za brendiranu oprugu gde mogu da biram jacinu bi Da li bi opet uzimao brendiranu oprugu gde nemam opciju da biram jacinu ne bi jer se kod mene na CB se pokazalo da je za mnogo teze vozace (prednje famozne progresivne opruge sa vozacem od 70kg tek rade sa punim rezervoarom i stvarima oko 20-30kg vise) Promenio April 7, 2022 član RadicM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano April 6, 2022 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne sme opruga da se sabije, čak ni kad je dugo sabijena do kraja. Postupak je prilično standardizovan, kali se i omeškava u kontrolisanim uslovima, žica isto standardna, osim ako nije rundajz, građevinsko gvožđe, što je besmisleno. Nije nikakvo rešenje ugrađivati duže opruge a male nosivosti, na stranu problem montaže. Očito je negde kiks, može opruga uvek da se zažari i razvuče , ili sabije, na potrebnu visinu, pa posle okali, no pitanje je posle kolko će biti elestičnost, tako da ponuđena dorada je upitna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano April 6, 2022 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Да сабија се и ја сам један од оних који су ( наручили друге јаче опруге, не код дотичне фирме ) које су трајале висински дужински или како год врло кратко време. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16872 Napisano April 6, 2022 Integrisan, 8293 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom, kolege i ja prosledili smo otvoreno kompletnu informaciju, da potencijalno zainteresovani znaju. Svedeno na jednu rečenicu: pet-mil je sasvim sigurno kadar da napravi šta treba, ako vas ne mrzi da eksperimentišete sa njima. Kao pouzdan i gotov proizvod, na žalost,ove opruge još ne mogu da se posmatraju. Dobro, znam, to su dve rečenice . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5264 Napisano April 15, 2022 Drug član, 1872 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 4/5/2022 at 11:50 PM, antir3ality said: Kontaktirao sam PetMil i objasnio situaciju. Rekli su da će razmotriti i javiti se, pa ćemo videti šta će biti. Ljudi iz PetMil-a su ostali poslovni i korektni do kraja. Javili su se posle nekoliko dana da saopšte da će vratiti novac, a da će svakako pokušati da reše problem koji se javlja sa oprugama - tj da će probati da ih usavrše. To je to. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...