Jump to content

Moto Zajednica

Honda NT1100

Recommended Posts

• Drug član, 831 postova
  • Motocikl: Honda NT1100
On 2. 1. 2023. at 15:42, Mr_Wolf je napisao:

Sećate se ovog zvuka?

U manjoj ili većoj meri je od tada bio prisutan sve vreme.

Sve do ove poslednje zamene guma, Dovezao motor kući - vidim nema zvuka.

Pratio narednih dana... ne javlja se zvuk.

Šta više toliko je tih da kotrljanje guma para uši :D

E sad, šta je konačni uzrok nemam pojma. Isti majstor mi je menjao gume kao i prošli put, jedino što je rekao da za sledeću zamenu kupim nove damper gume.

Eto dugo iščekivanog ishoda :D

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 879 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Zvuci kao pretegnut lanac na prvom snimku

• Zainteresovan, 743 postova
  • Motocikl: Tdm 900

@Mr_Wolf Procitao sam celu temu ali bih voleo opet da cujem generalno utiske za ove dve godine... 

Sada sam u fazi kupovine ovog motora.

Dobio sam ponudu 14.500 sa zadnjim koferom, bocni idu svakako, godiste 2024 

Meni nesto sediste ne deluje najudobnije... mozda gresim... ili sam navikao na preradjeno...

Najvaznija mi je udobnost, pogotovo zadnjeg sedista. Jbg, stariji smo ljudi pa nam guzice nisu za svaku klupu

Sada vozim TDM 900 i prezadovoljan sam ali je vec mator sa dosta km... vreme je za zamenu. U ovim godinama nemam vremena za gresku. To sto sada kupim vozicu do kraja. Mnogo se brinem da se ne zajebem sa kupovinom... 

Promenio član salem

• Drug član, 831 postova
Pre 22 sati, salem je napisao:

@Mr_Wolf Procitao sam celu temu ali bih voleo opet da cujem generalno utiske za ove dve godine... 

Dobio sam ponudu 14.500 sa zadnjim koferom, bocni idu svakako, godiste 2024 

Meni nesto sediste ne deluje najudobnije... mozda gresim... ili sam navikao na preradjeno...

Najvaznija mi je udobnost, pogotovo zadnjeg sedista. Jbg, stariji smo ljudi pa nam guzice nisu za svaku klupu

Sada vozim TDM 900 i prezadovoljan sam ali je vec mator sa dosta km... vreme je za zamenu. U ovim godinama nemam vremena za gresku. To sto sada kupim vozicu do kraja. Mnogo se brinem da se ne zajebem sa kupovinom... 

Što nisi rekao na Zmaju, pa da ga pogledaš detaljnije?

Nažalost od kako sam stavio nove gume sam, ja mislim, samo jednu krštenu vožnju odradio, ali imam razloga da verujem da je sada napokon podešen kako mi odgovara. Sa druge strane, ti verovatno ne bi imao zamerke kakve sam ja imao pošto si bitno lakši.

Što se udobnosti tiče, ne mogu da kažem da sam nezadovoljan. Prošle godine sam odradio 1700km u 2½ dana pa sutra najnormalnije, bez ikakve upale, seo na avion i otišao na more. E sad, pre tog puta mu jesam stavio ono dodatno jastuče koje i dalje vozim, ali nisam siguran da je pravilo veliku razliku. I pre tog jastučeta sam umeo da odradim 500-550km u 8 sati bez problema.

Što se zadnjeg sedišta tiče, moja žena nije najsrećnija kada mora dugo da sedi, ali se ne vozimo često zajedno pa ni ne stigne da se navikne.

U krajnjoj liniji možeš i ovo sedište da preradiš.

Moja jedina zamerka, za koju ćemo videti da li sam rešio, je sa potrošnjom guma. Ako nisam - verovatno je problem u meni a ne u motoru.

Inače je motor takav da pre puta ne moram ni ulje da mu gledam. Proverim gume jednom nedeljno i teraj. U potpunosti se osećam sigurno da me neće ostaviti.

Ako hoćeš da vidiš, pipneš, štipneš... dođi - pogledaj motor, pokazaću ti sve šta te zanima.

Tek sada vidim da si napisao poruku pre 22 sata. Ne znam kako mi je tek sada iskočilo obaveštenje.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Dl 650/22
Pre 20 sati, salem je napisao:

Procitao sam celu temu ali bih voleo opet da cujem generalno utiske za ove dve godine... 

Postovanje, ja ću da iznesem moje mišljenje, morate ga uzeti sa rezervom jer ja vozim motor zadnjih par godina.

Pre nt1100, sam vozio dl650 2022 godište, sa njim sam prešao 19000km za godinu, nakon toga prodajem i kupujem Nt1100 sa kojim sam ove godine (i nešto malo prošle) prešao nešto više od 23000km.

Razlika izmedju ova dva motora je mnogo više sa saputnikom, zena je mnogo zadovoljnija sedištem i komforom.

Na vecini tura je bila saputnik.

Na Nt1100 je skoro ne osećam, motor ima snage, stabilnosti.

zadnji kofer je mnogo stabilniji, ali su njoj problem bočni držači, nekako su joj mali.

Zadnju gumu sam vozio 18000, nakon toga kupio istu, lanac kao nov.

Taj sam prodao i ove godine posle dugog razmišljanja kupio opet Nt1100 ali ovaj put dct.

Sa njim sam prešao 3000km i zadovoljniji sam, motor radi sve ono sto bih ja, sa jednom razlikom ne mrzi ga.

Na njemu su miselin gume i poprilično su gore od metzeler, sto nema veze sa motorom ali je tako.

Ja sam 188cm/97kg, zena oko 60kg.

Dovoljno mesta i lepo se sedi.

Najduze sam u danu prešao 900km, zbog nekih zdravstvenih problema sam prekinuo vožnju i vratio se kući, pored sve moje nervoze, motor je odradio sve očekivano a mislim da sam mogao još da se vozim.

Najzahtevnija je bila Amalfijska obala i gužva na njoj, provozao bez problema i sa uživanjem.

Dnevno 500km lagano.

Mozda bi mi više odgovaralo kada bi korman bio makar dva centimetra vislji.

Promenio sam vizir i to je prava stvar za moju visinu.

Nadam se da sam ikako pomogao.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 743 postova
  • Motocikl: Tdm 900

Mmomci hvala vam

@Mr_Wolf, naknadno sam te pomenuo jer sam skapirao da necu skoro dobiti odgovor 😄

Onda kod Zmaja jos nisam razmisljao o novom motoru ali sam je zapazio

Sediste sigurno ide na preradu, koj god motor da uzmem. Dosta se vozim sa zenom i jako mi je vazna udobnost a zenina... kako to da kazem... povrsina oslanjanja... sedalna povrsina, malo veca od prosecne 😄

@DuleTs Stromic je svestran motor. Imam drustvance koje vozi adv klasu, vecina kinezi ali odlicni, vozili smo prilicno losim putevima a bilo je i makadama i utabanih puteva.  Ja sa mojim TDM-om sam pratio sve i svuda prolazio. Jasno mi je da NT nije za tu vrstu zabave ali koliko je zajebaniji na takvom putu od Stroma? Ne pricam o offroad voznji nego recimo kilometar utabanog ili nasutog puta do kampa i slicno.

• Drug član, 831 postova

Juče sam radio servis, pa sam svratio do Dušana da vidim renovirani salon (motori su sada na spratu).

Još nemaju novi NT, ali kaže da rade na tome da cena novog modela bude neizmenjena u odnosu na prošlogodišnje, osim naravno verzije sa aktivnim ogibljenjem koja će biti jedno 1200€ skuplja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja