Blackbite 7 Napisano Octobar 19, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Nakon kineskih i slicnih skrnavih elektricnih skutera, konacno se pojavilo nesto malo ozbiljnije. Veoma dobre performanse, i autonomija za ovakav tip dvotockasa. Za urbanu eksploataciju mislim da je odlicno resenje, i da ima potencijal da privuce ljude iz vise razloga, ali da ne duzim preterano. Sta vi mislite o ovome? http://www.youtube.com/watch?v=NI8k0c9diyE&NR=1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 19, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nije lose za skuter,,i za po gradu extra,,,ja bi ovo posedovao,,a i voznja je jeftina ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scarface 0 Napisano Octobar 20, 2008 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Maska je copy/paste sa GP 800...meni se ne svidja...dzombast nekako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Octobar 20, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo skuterce za grad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Octobar 20, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Skuter ko skuter, samo na struju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Octobar 20, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Deluje zanimljivo... bilo bi super kad bi se ovo realizovalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6228 Napisano Octobar 20, 2008 Svakom po zasluzi, 12455 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nešto ne čuh kolika mu je autonomija sa punim akumulatorima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Octobar 20, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nešto ne čuh kolika mu je autonomija sa punim akumulatorima? 50-80km u zavisnosti od opterecenja i stila voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Octobar 20, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Nešto ne čuh kolika mu je autonomija sa punim akumulatorima? Baterije su Niklkadmijumske cije je punjenje elektronski regulisano. Potrebno je oko dva do dva i po sata u zavisnosti od atmosferskih uslova da se napune na oko 80% kapaciteta. Ugradjen elektromotor je snage 21kw, za one koje su slabije upuceni, moglo bi se spomenuti da elektromotor nezavisno od broja obrtaja isporucuje maksimalan obrtni momenat (uz zanemarljiva odstupanja), pa je ubrzanje veoma dobro i ne poseduje prenosne odnose ili variomat, vec broj obrtaja motora u direktnoj proporciji sa obrtajima zadnjeg tocka. Posto je skuter prvenstveno zamisljen za gradsku i prigradsku voznju, performanse su vise nego dovoljne, narocito ako se ima na umu, da je u pitanju proizvod za sirok spektar kupaca. Dakle od 0-50kmh mu je potrebno oko 3.8s, a do 80kmh stize za nesto vise od 6s, uz maksimalnu brzinu od oko 100kmh. Autonomija je izmedju 60km i 100km, u zavisnosti od stila voznje, mada celnici fabrike priznaju da vecina kupaca prelazi minimalnu kilometrazu, jer ga dobro ganjaju. ;D Servisni intervali ne postoje, i svo odrzavanje se svodi na dijagnosticku proveru koja se vrsi jednom godisnje. Prakticno jedini potrosni materijal osim guma su kocione plocice, ali zahvaljujuci regenerativnom kocenju motorom, koje na taj nacin dopunjuju akumulator i obavlja se okretanjem rucice gasa u nazad, kocnice sluze prakticno samo za kriticne situacije. Na nacin kocenja motorom se aktivira voznja u rikverc, koji postoji da bi olaksala manevrisanje skuterom od nekih 210-220kg. Osim o kocionim plocicama stvar o kojoj treba razmisliti su i zamena baterija, cija trajnost bi prema obecanjima proizvodjaca trebala da bude oko 10 godina. Ova firma se bavi proucavanjem i konstruisanjem elektricnih vozila pocevsi od 1996 godine, ali je tek 2008 bila adekvatna za predstavljanje njihovog prvog elektricnog modela. Trenutno se fabrika bavi ispitivanjem novog tipa baterija koji bi u sledecim modelima omogucile manju tezinu, veci kapacitet i kao posledicu vecu autonomiju ili povecanje snage. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Octobar 20, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za opsirno objasnjenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 20, 2008 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ludilo..A neka..Barem se ne zagadjuje atmosfera...A malo mi lici ovako s'preda na hayabusu, ima ovaj far i tako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Octobar 20, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Ludilo..A neka..Barem se ne zagadjuje atmosfera...A malo mi lici ovako s'preda na hayabusu, ima ovaj far i tako.... Ma daj covece, ti i ta hayabusa, to je skuter! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Octobar 20, 2008 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ludilo..A neka..Barem se ne zagadjuje atmosfera...A malo mi lici ovako s'preda na hayabusu, ima ovaj far i tako.... Nemoj se naci uvredjen ali dosadio si vise sa tom hayabusom. Ima jos motora na ovom svetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Octobar 20, 2008 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan xD ;D Aih pa kada sam aj spomenuo busu na forumu ?Nikad....Salim se, a dobro, lici mi pa sam rekao..sta sad...A busa je meni najlepsi motor na svetu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dager 5 Napisano Octobar 20, 2008 Svrati ponekad, 206 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prava stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 20, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Elem, skoro sam gledao emisiju gde se pominjao Vectrix skuter koji ima prihvatljive karakteristike, radi na struju (sto znaci ne registruje se ;D ) http://www.vectrix.com/ puni se za 2,5 sata (80%) sa kojim moze da pređe do 80km... moze da bude vrlo interesantno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jun 20, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan ne nalazim nista koliko dugo traje kredit za ovo cudo i pod kojim uslovima?! ;D ;D cena?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Student 765 Napisano Jun 20, 2010 Security Consultant, 342 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilja Pegaso Prijavi odgovor kao problematičan Jel mogu baterije da se izvade pa da se ponesu kuci da se dopune? Pazi sad dodjem na posao ponesem baterije i o firminom trosku napunim.Kao da imam sluzbeni motor a svi znamo koji je motor najbolji.... Koliko para,gde moze da se uzm e?Ja sam video da Hrvati petljaju sa takvim vozilima al opet nista konkretno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Jun 20, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo mi se svidja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 20, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan mene odusevljava vreme punjenja jos kad bi sa tim punjenjem mogao da pređe 150km to je to za grad 24 konjske snage, to korektni ide... hmmmmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 20, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan mene odusevljava vreme punjenja jos kad bi sa tim punjenjem mogao da pređe 150km to je to za grad 24 konjske snage, to korektni ide... hmmmmm Nece ti se svidjeti kada procitas cijenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jun 20, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ništa čekamo onda da kinezi iskopiraju tehniku ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Jun 20, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan ali koliko para sigurno je duplo skuplji od OTO motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jun 20, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma džabana, samo 8200 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 20, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Halo Bing, kako brat? ;D ;D http://www.motorcyclistonline.com/2009/vectrix/vx/prices/05/index.html 2009 VX Submodels MSRP Destination Total 2009 Vectrix VX 1 $10,495 N/A $10,495 2009 Vectrix VX -1E $8,495 N/A $8,495 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...