h0use 320 Napisano Jul 2, 2024 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Milos242 said: Dobar dan, Planiram put za Crnu Goru sa probnom vozačkom dozvolom. Zvao sam ambasadu Crne Gore i rekli su mi da se sa probnom ne može proći granica. Koja je veravotnoća da će me zadržati. I ako mi ne daju da prođem da li samo može da se zamenim sa nekim ko ima vozačku dozvolu. Prolaziš 100%, samo idi. Čoveče, kažu ti ljudi da ne može. Osmislio si plan već, hoćeš naš blagoslov? Promenio Jul 2, 2024 član h0use 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Jul 2, 2024 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Milos242 said: Dobar dan, Planiram put za Crnu Goru sa probnom vozačkom dozvolom. Zvao sam ambasadu Crne Gore i rekli su mi da se sa probnom ne može proći granica. Koja je veravotnoća da će me zadržati. I ako mi ne daju da prođem da li samo može da se zamenim sa nekim ko ima vozačku dozvolu. Pre par godina sam sa probnom obišao Albaniju i Crnu goru, niko mi nije pravio problem. Probna dozvola postoji samo u Srbiji, takođe, nigde ne piše zabrana upravljanja u inostranstvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6420 Napisano Jul 2, 2024 Drug član, 1829 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nigde ne pise da je zabranjeno ali pise da ne vazi van nase granice. Posle onog klinca iz Niša sto je u CG presao na znak stop pa posle bezao polociji, pa se na kraju ispostavilo da ima probnu, nasi redovno na izlazu iz zemlje traze dozvolu da pogledaju, pre toga mi niko nikada nije trazio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lackovic 0 Napisano Jul 4, 2024 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, planiram put za Grcku sa probnom dozvolom, da li neko ima iskustva od ove godine da li traze ili ne? Ne plasi mene da me zaustave vec sta mogu da pisu ako do toga dodje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Jul 5, 2024 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Lackovic je napisao: Pozdrav svima, planiram put za Grcku sa probnom dozvolom, da li neko ima iskustva od ove godine da li traze ili ne? Ne plasi mene da me zaustave vec sta mogu da pisu ako do toga dodje? Ma slobodno,niko nista ne trazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Jul 5, 2024 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Znam bar 5 ljudi koji su sa probnom bili u inostranstvu (CG, Grčka, Makedonija, Bosna i Hrvatska), od toga sam i ja dva puta bio sa njima u grupi, niko te ne pita da li imaš probnu ili regularnu dozvolu. Nekad i negde čak ni ne traže vozačku uopšte. Dešavalo mi se i da mi ne traže ni pasoš, jednom na Preševu se čak nisam ni zaustavljao ispred kućice, samo mi je policajac mahnuo da prođem. U Bosni mi nisu tražili zeleni karton poslednji put... Sve zavisi da li je carinik-policajac ustao na levu ili desnu nogu tog jutra.. Znači sve može, osim da uđeš u Mkd bez zelenog kartona, to se nikada nije desilo nikome .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Jul 5, 2024 ODUSTO OD DIJETE, 2644 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan @Predator016 Koliko znam za Bosnu ne treba zeleni karton 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano Jul 5, 2024 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba vise zeleni za Bosnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano Jul 5, 2024 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Lackovic said: Pozdrav svima, planiram put za Grcku sa probnom dozvolom, da li neko ima iskustva od ove godine da li traze ili ne? Ne plasi mene da me zaustave vec sta mogu da pisu ako do toga dodje? Pa npr da ti pisu da nemas dozvolu... Posle do kraja sezone moras da peres tanjire za dzabe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8765 Napisano Jul 5, 2024 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, Predator016 je napisao: U Bosni mi nisu tražili zeleni karton poslednji put Ne treba već 4 godine. Pre 13 sati, Lackovic je napisao: Pozdrav svima, planiram put za Grcku sa probnom dozvolom, da li neko ima iskustva od ove godine da li traze ili ne? Ne plasi mene da me zaustave vec sta mogu da pisu ako do toga dodje? Ajde idi pa javi kako si prošao, da mogu drugi da se okoriste tvojim iskustvom. 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano Jul 5, 2024 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan On 7/2/2024 at 11:10 PM, ivchaNB said: Probna dozvola postoji samo u Srbiji, E u tome je caka... Zaustave te negde i ti im das probnu i oni te pitaju "a sta je ovo?" Pa probna dozvola. "Al to ne postoji kod nas, daj ti nama pravu vozacku na uvid". Pa nemam... "Nemas???" Nije problem granica, tu mozes da prodjes i bez da te pogledaju. Pre neki dan im dajem u ruke lk, voz, saob i zeleni. Nit je pogledao bilo sta od toga, nit trazio ugovor iz rentacara, nit potvrdu da mogu van zemlje sa njim, samo skenirao lk i vratio mi sve u ruke. 10sec zadrzavanje. Isto i za nazad. Problem je ako budes zaustavljen negde zbog kontrole ili nekog prekrsaja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8765 Napisano Jul 5, 2024 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, ser je napisao: Problem je ako budes zaustavljen negde zbog kontrole ili nekog prekrsaja... Pa šta? Neka ode, vidi. Bare ćemo svi znati kako to ide. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6420 Napisano Jul 5, 2024 Drug član, 1829 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, ser je napisao: u tome je caka... Zaustave te negde i ti im das probnu i oni te pitaju "a sta je ovo?" Pa probna dozvola. "Al to ne postoji kod nas, daj ti nama pravu vozacku na uvid". Pa nemam... "Nemas???" Najcrnje od svega je sto ni nasa prava dozvola ne vazi nigde u svetu, po pravilu bi trebao da imas medjunarodnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano Jul 5, 2024 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Izmenjeno je i to, npr u ovim sto ih spominjemo (cg, mkd, gr) vazi. Ne treba da se vadi medjunarodna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8765 Napisano Jul 5, 2024 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da, u negde treba, negde ne treba. Nažalost, ne postoji zvaničan spisak zemalja u kojima je potrebna, već samo neki novinarski članci, kao npr. Za koje zemlje Evrope nam treba i međunarodna vozačka dozvola? WWW.DANAS.RS Iako Srbija ima potpisane sporazume o međusobnom priznanju vozačkih dozvola sa velikim brojem zemalja Evrope, za neke nam je, ipak... A, proverene informacije se mogu naći ovde za pojedinačne zemlje Визе и информације о државама | Министарство спољних послова WWW.MFA.GOV.RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5536 Napisano Jul 5, 2024 (promenjeno) Drug član, 2497 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, Sharky - Alex said: Najcrnje od svega je sto ni nasa prava dozvola ne vazi nigde u svetu, po pravilu bi trebao da imas medjunarodnu Ma vazi. Zamisli scenu gde me na cesko-slovackoj granici zaustavlja carinica, trazi sva dokumenta, ja vadim madjarsku saobracajnu, hrvatsku licnu, i srpsku dozvolu. Kaze please step out of car, reko najebao sam. Pogledala gepek i kaze have a nice day. Promenio Jul 5, 2024 član drmilan_ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1885 Napisano Jul 5, 2024 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, drmilan_ je napisao: Ma vazi. Zamisli scenu gde me na cesko-slovackoj granici zaustavlja carinica, trazi sva dokumenta, ja vadim madjarsku saobracajnu, hrvatsku licnu, i srpsku dozvolu. Kaze please step out of car, reko najebao sam. Pogledala gepek i kaze have a nice day. Mađarska saobraćajna, hrvatska lična, srpska dozvola? 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6420 Napisano Jul 5, 2024 Drug član, 1829 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre nekih 10ak godina, na madjarskoj granici, idem na onaj EU prolaz, srpske tablice na autu a nas troje unutra svi ceske pasose imamo, madjarica policajka vristi i pokazuje na tablu pa na moje tablice, ja se lagano priblizavam a ona sve glasnije i histericnija, kada sam stigao do nje proturim pasose kroz prozor, ucuta se u sekundi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5536 Napisano Jul 5, 2024 Drug član, 2497 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 57 minutes ago, ironhorse said: Mađarska saobraćajna, hrvatska lična, srpska dozvola? Upravo tako vec 2god tako putujem po celoj Evropi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lackovic 0 Napisano Jul 7, 2024 (promenjeno) U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ujutru krecem, na svakoj granici cu da pitam carinika da vidim sta ce oni da kazu. Ako me zaustave da vidimo I oni sta ce da kazu, svakako javljam iskustva. Promenio Jul 7, 2024 član Lackovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8765 Napisano Jul 7, 2024 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Nemaju carinici ništa sa dozvolama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5536 Napisano Jul 7, 2024 Drug član, 2497 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan A ni granicni. Samo njihovi saobracajci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8765 Napisano Jul 7, 2024 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, drmilan_ je napisao: A ni granicni. Samo njihovi saobracajci Pa sad... Granični policajac je taj koji ti traži dokumenta, i njegov je posao, i pravo da te pusti da prođeš ili da te vrati. Naš granični policajac ne može da ti zabrani ulazak u Srbiju, ali može da te vrati prilikom pokušaja izlaska, i isto važi za druge granične policajce. Prošli vikend sam išao u Crnu Goru, i prvi put u životu mi je naš granični policajac tražio vozačku i saobraćajnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1686 Napisano Jul 7, 2024 (promenjeno) Drug član, 605 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, drmilan_ je napisao: A ni granicni. Samo njihovi saobracajci Nisi u pravu. Granični policajac kontroliše sve. Dok su bile vize za EU, i pored tvoje vize, imao je pravo da ti traži sve dokumente koje si koristio da dobiješ vizu. Na sajtu US ambasade imaš upozorenje da ti viza daje samo pravo da dođeš do ulaza u USA. Čika cajac određuje jel može i na koliko možeš da uđeš. Drugar tražio i dobio vizu za jedan ulaz na mjesec dana za posjetu rodbini, čika cajac mu dao višestruki ulaz na 5 godina Promenio Jul 7, 2024 član admiki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10093 Napisano Jul 8, 2024 Ne silazi, 2326 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan A i to je bedak sa tim probnim... Kada kreneš sa polaganjem, ne tražiš da polažeš za probnu dozvolu. Na uplatnici auto škole ne piše "polaganje testova / vožnje za probnu dozvolu"...lekarski ne vadiš za probnu dozvolu... Smejurija, ništa drugo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...