Jump to content

Moto Zajednica

Cena goriva u 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026.......

Recommended Posts

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE
pre 21 minuta, sole92 je napisao:

Danas u Vukovaru napunio rezervoar na autu, 1.40e litar euro dizela. E moj tigru ekonomski....

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

E pa oni su uveli sankcije Rusiji i nemaju više povlašćen odnos sa Rusijom kao mi...

• Sviđa mi se 3
  • Haha 3
  • Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 4_tocka_i_karoserija, 1957 postova
  • Motocikl: -
Pre 16 sati, sole92 je napisao:

Danas u Vukovaru napunio rezervoar na autu, 1.40e litar euro dizela. E moj tigru ekonomski....

Ja prekjuče sedeo sa prijateljima iz Nemačke, i iznervirah se kad rekoše da je kod njih (Minhen) gorivo 1,50 Eur.

Kažu da je, od kad je gorivo pojeftinilo posle početka rata u Ukrajini (prvo je skočilo, pa pojeftinilo), tamo stalno jeftinije nego ovde.

P.S. Koliko je gorivo u Madjarskoj?

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT

Ja bih voleo samo da neko izračuna gubitak novca zbog cene goriva. Ubeđen sam da bi zarađivali drastično više da je cena niža... Cela pogranična zona sipa preko granice, na koju god stranu pogledaš... Transport firme više ne sipaju ovde, već nakon što pređu granicu. U tranzitu svi izbegavaju ovde da sipaju...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: TBD

Mislim da su Slovenci imali tu ideju da je bolje da oni imaju najjeftinije gorivo da bi tranzit sipao kod njih, mada realno nema potrebe za time jer su mala teritorija. Međutim, već godinama je kod njih gorivo samo malo jeftinije nego u Italiji, a skuplje nego u hrvatskoj.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1544 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
Pre 23 sati, sole92 je napisao:

Ja bih voleo samo da neko izračuna gubitak novca zbog cene goriva. Ubeđen sam da bi zarađivali drastično više da je cena niža... Cela pogranična zona sipa preko granice, na koju god stranu pogledaš... Transport firme više ne sipaju ovde, već nakon što pređu granicu. U tranzitu svi izbegavaju ovde da sipaju...

Tako je, to pričam godinama! Ali obzirom da državu vode stručnjaci sa "Megableje", oni ne mogu da shvate i izračunaju koliko gubimo na tome što niko ne sipa gorivo kod nas. Kamioni i autobusi "ciglu na gas" dok ne prođu kroz Srbiju. Eventualno stanu na benz pumpu da pišaju, pojedu sendvič ili odspavaju na parkingu. 

Pre neku godinu pri povratku iz Grčke, u Makedoniji na pumpi, gledam kako autobus BG tabli sipa 650 l dizela! Ja se frapirao, podvirivao ispod, gledao da negde ne curi!!!  :lol: 

A prođe ih dnevno više stotina i svi tankuju kod komšija i susedne države zarađuju od akciza!

Kome je blizu granica sipa gorivo kod komšija, menja gume kod komšija, pazari namirnice...

Bitno da se žvalavi hvali kako su nam plate, 20 evra u proseku, veće nego u BIH ili MKD.

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 7

• Zainteresovan, 394 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

650 litara je njemu verovatno malo vise od pola rezervoara 😀. Nisam bas ni obracao paznju na to, ali jes' tako, ne secam se kad sam poslednji put video neki kamion ili autobus da sipa negde gorivo kod nas

• Podržavam 2

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Mesečno prelazima oko 1000km (oko 60 litara benzina) i ni na kraj pameti mi nije da zbog 1000-1500 dinara mesečne razlike u ceni kidam sebi živce.

Za isto to vreme ispušim 60-70 kutija cigara, ili spičkam u kafani.

Ali da jeste skupo, jeste, ali ipak nedovoljno skupo da bih zbog toga sebi zacrnio život.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure

Akciza je posebna vrsta poreza i često se naziva porez na luksuz pa i porez na porok. E sad ako je u 21. veku nafta, koja je već 100 godina potpuno neophodna za pokretanje skoro svega oko nas i nalazi se u milionima proizvoda, luksuz ili porok onda i treba da košta ovoliko ... 🤬🤬

1 minute ago, Ivanhoe said:

Akciza je posebna vrsta poreza i često se naziva porez na luksuz pa i porez na porok. E sad ako je u 21. veku nafta, koja je već 100 godina potpuno neophodna za pokretanje skoro svega oko nas i nalazi se u milionima proizvoda, luksuz ili porok onda i treba da košta ovoliko ... 🤬🤬

Akciza, kao uostalom i svi porezi, takse, doprinosi, ..... služe da bi država sebi namakla pare za raznovrsne namene.

A kada država nema realne izvore prihoda iz realnih izvora (iz novostvorene vrednosti), onda mora da drpa na bilo koji način.

• Podržavam 1

• Mr., 564 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
5 minutes ago, Ivanhoe said:

Ne vidim nikakvog logicnog objasnjenja za razliku u cijeni goriva od pola eura u poredjenju sa Bosnom. I mi ovamo imamo uhljebe i stranacke kadrove koje treba namiriti, kao i sve ostale troskove koje rezim kopira od rezima iz Srbije na dnevnom nivou, pa je opet gorivo skoro marku jeftinije.
I nije samo trosak od 1000-1500 dinara razlika na mjesecnom nivou vec i sve ostale cijene koje imaju ugradjenu cijenu nafte a to viseclane porodice itekako osjete na mjesecnom budzetu.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 6

Ima i siromašnijih zemalja, pogotovo u našem najbližem okruženju, pa akcize a samim tim i cene goriva nisu tako visoke kao kod nas. 

• Zbunjen 1

Izvini kolega, a ko je to siromašniji od nas?  :neznam:

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

10 minutes ago, Ivanhoe said:

Ima i siromašnijih zemalja, pogotovo u našem najbližem okruženju, pa akcize a samim tim i cene goriva nisu tako visoke kao kod nas. 

Pa možda oni nemaju toliki broj uhlebljenih kadrova u raznim agencijama, inspekcijama, milicijama, .... kojima treba obezbediti "zaradu".

• Sviđa mi se 2

pre 26 minuta, bajker71 je napisao:

Izvini kolega, a ko je to siromašniji od nas?  :neznam:

Pa ne moraš mene pitati imaš zvanične podatke, nema smisla da ja iznosim ovde nešto što bi možda uvredilo kolege bajkere iz susednih zemalja...

Ako ciljaš na države koje sam ja spomenuo u prethodnom postu, nisam ja baš siguran da su oni siromašniji od nas.

Ako im je prosečna zarada tek nešto malo niža od naše a sve moguće cene su za trećinu niže ( cene u supermarketima, cene stanova, gorivo i ostale stvari za svakodnevnu upotrebu) onda njihova kupovna moć nije manja od naše. Ako oni mogu od svoje plate, koja je nominalno niža, više da kupe kako su oni od nas siromašniji?   :neznam:

• Podržavam 3

Hvala kolega na ovoj tabeli.

Nemoj da ovu diskusiju shvatiš lično, ćaskamo.  :)

Ovde se vidi ono što naše "nacionalne frekvencije" nama prikazuju svakodnevno. Vidi se BDP ali se ne vide CENE.

Ako bi smo u formulu ubacili i cene proizvoda i usluga u prikazanim državama, siguran sam da bi smo mi "držali fenjer"!

p.s. Kosovo i Metohiju ne vidim kao državu, čisto da ne bude zabune.  

Promenio član bajker71

Ma kakvi lično, meni je od ovih tabela muka, u tome sam 25 godina u nazad, ali namerno nisam kačio naše zvanične podatke Zavoda za statistiku jer smo mi po njima odmah uz Švajcarsku. 😭 😭

• Sviđa mi se 1

Imam utisak da akcize na gorivo služe, da oni koji nikada u svom životu nisu kupili benzin iz svog džepa, mogu da se bahate o našem trošku u limuzinama koje smo im mi kupili.

• Podržavam 3

• Ne silazi, 7466 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ovo sa NIS-om ako gledamo širu sliku, džabe plaše narod i prave tenziju. Neće se desiti ništa. Valjda se takve stvari znaju malo unapred, ozbiljna država zna. Pogotovo kad su ovako strateške stvari u pitanju.

Pre nekog vremena potpisali su neki energetski sporazum sa USA. To je prošlo onako nezapaženo. Pa beše otvoren poziv u Kazanj i evo sad neke sankcije kao zbog jel, Rusije. Ja ne znam, NIS u odnosu na Gasprom i ostale firme, koji prodaje energente Kini, Indiji... Kakve sankcije pa to je kao da uzmem kamen sa ulice da gađam nosoroga. 

Ovo je ništa drugo nego korak po korak, izmicanje i otklon od Rusije. Na kraju će i zalupiti sankcije jer eto, šta da radiš, saterali nas u ćošak. I ovako se ponašamo kao da smo uveli sankcije. Mada nije popularno da bude javno jer dosta ljudi voli Rusiju. 

Imali smo povlašćenu gasa, benzin i dizel su ionako najskuplji. Da li je taj otklon od Rusije dobar ili nije, ne znam. Ja sam građanin a ima drugih ljudi koji brinu o interesima države i naroda pa verujem da oni znaju šta rade. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja