Jump to content

Moto Zajednica

Cena goriva u 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026.......

Recommended Posts

• Ne silazi, 3142 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Napunili dva auta i motor, sinoć...:grr:

Ima se, može se !

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1373 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Oštećen mi budžet za 60 din. Kako sad izaći na kraj s tim.

Promenio član Interceptor BP
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 6762 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

„Ukupno imamo na zalihama više od 204.000 tona dizela, a 82 odsto ukupne potrošnje goriva je dizel. Benzina imamo nešto manje, ali dovoljno“, naveo je Vučić.

Prvi put sam video podatak da je 82% potrosnje dizel. Eto odakle veca cena dizela u Srbiji naspram benzina.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC
Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao:

„Ukupno imamo na zalihama više od 204.000 tona dizela, a 82 odsto ukupne potrošnje goriva je dizel. Benzina imamo nešto manje, ali dovoljno“, naveo je Vučić.

Prvi put sam video podatak da je 82% potrosnje dizel. Eto odakle veca cena dizela u Srbiji naspram benzina.

Dizel je skuplji u Srbiji jer ima niži stepen prerade od benzina, ali se zato više troši = logika ludaka (da ga ne imenujem ovde) !!! 🤬 🤬

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

U Rafineriji nafte Pančevo danas je počela obustava rada proizvodnih postrojenja usled nedostatka sirove nafte za preradu, nastalog kao posledica sankcija koje je Ministarstvo finansija SAD uvelo prema kompaniji NIS, saopštila je ova kompanija.

Litar evrodizela danas od 15 sati do petka, 12. decembra u isto vreme koštaće maksimalno 198 dinar za litar, a cena benzina evropremijum BMB biće 181 dinar za litar.

Prošle nedelje cena evrodizela iznosila je 201 dinara po litru, a benzina 181 dinara po litru. Ovo znači da je cena dizela jeftinija za tri dinara po litru, dok je cena benzina ostala ista, prenosi Danas.

Podsećamo, Vlada Srbije donela je u julu uredbu kojom je produžena mera ograničenja cena goriva na još šest meseci.

Najviša cena evrodizela sa PDV-om ograničena je na prosečnu veleprodajnu cenu uvećanu za 17 dinara. Isto toliko iznosi i maksimalna cena benzina evropremijum BMB 95.

NACIONALIZACIJA NE MOŽE DA SE DESI Hitno obraćanje Lavrova: U toku je pregovarački proces oko kompanije NIS

"Znam da se srpsko rukovodstvo obratilo SAD, jer je upravo njihove naredbe ispunjavalo preduzeće koje je stvoreno na osnovu međuvladinog dogovora između Rusije i Srbije, ali to je specifična karakteristika Amerikanaca", rekao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

On je naveo i da Amerikanci, nažalost, svojim postupcima, jednostranim sankcijama, zloupotrebom dolara podrivaju onu globalizaciju koju su decenijama gradili i svima preporučivali kao glavno blago čovečanstva.

U međuvladinom sporazumu između Srbije i Rusije se govori da ne može da dođe ni do kakve nacionalizacije bez obostrane saglasanosti, rekao je ruski mininistar.

"Na nekakvim uslovima može da se dostigne saglasnost o nacionalizaciji ili o nekoj drugoj formi rešenja ovog problema. Možda se rešenje sastoji u tome da se nađe način kako da dalje radi NIS, bez obzira na one mogućnosti koje imaju SAD da bi se to preduzeće kaznilo. Ne znam, time se bavi ministar energetike i odgovarajući ekonomski operateri, kao i kompanije u vama komšijskim zemljama koje su sarađivale sa NIS-om. Ali ne gajim nikakve sumnje da pravednost treba uvek da bude kriterijum. U suprotnom stvaramo precedente za mnoge druge zemlje, a to nikome nije potrebno", izjavio je Lavrov.

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

To sa cenom dizela koji je skuplji od benzina uprkos nizim troskovima do krajnjeg korisnika je samo jos jedan u nizu nacina za punjenje prazne kase koja sluzi kao protocni bojler za privatne interese. Logicki je zakljuciti da se i u BiH, CG, Makedoniji vozni park vecinski sastoji od vozila koja koriste dizel kao pogonako gorivo (nemam egzaktne podatke, samo empirijski na osnovu boravka tamo i onoga sto sam video), pa je cena dizela niza u odnosu na cenu benzina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To se znalo odavno. Veca cena dizela, neuvodjenje vinjeta itd. U ovom drzavi je sve protiv svojih gradjanja i za trpanje love u privatne dzepove ubdaskih govana.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja