donadog 21 Napisano Jun 28, 2021 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zanima me misljenje ostalih motociklista. Da li vas vozaci automobila sa vremena na vreme isprskaju tecnoscu za brisace? Da li je to neka uobicajna stvar koju vozaci automobila rade? Kad vozim auto, stvarno mi to nikad nije palo na pamet, ali kad sam na motoru, desava se previse cesto da bi bila slucajnost. Vozim iza auta, lepo vreme, nije bilo kise, covek pali prskalice... Jel to neki znak, da sam previse blizu (mada se desava i kad drzim sasvim pristojno odstojanje), ili je prosto neka fora, sala i zabava :). Koliko vam se cesto desava da vas isprskaju? Meni dovoljno cesto da se zapitam da li je slucajnost ili neka fora cisto iz zabave.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10489 Napisano Jun 28, 2021 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ne verujem da je namerno, ljudi ne razmišljaju o tome i nisu svesni da je motocikl iza njih, ili im se prosto jebe ko je i šta je iza njih... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6668 Napisano Jun 28, 2021 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Samo prostakluk...i ništa više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4550 Napisano Jun 28, 2021 Drug član, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Loše podešene prskalice. Msm da više kola ima kojima prskalice prebacuju šoferku nego onih kojima su podešene kako treba. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki šef 75 Napisano Jun 28, 2021 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K1200s Prijavi odgovor kao problematičan desilo mi se par puta da me bukvalno okupaju, ali ljudi ne razmišljaju o tome ,nisu svesni da nekom smetaju .......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7723 Napisano Jun 28, 2021 -, 1749 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Namerno! Znaju da im prebacuje preko krova... Kako to bas kad ti naletis, na 40 stepeni, po vedrom nebu njemu dodje da opere soferku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Jun 28, 2021 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan kakva je razlika izmedju pocetka kise i ...? ako imas kacigu,...? bare?.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5483 Napisano Jun 28, 2021 (promenjeno) Drug član, 1961 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bila je već slična tema, ali ukratko moje mišljenje/iskustvo: - nikad mi se nije desilo da me neko tako okupa - mislim da kod nas u najvećem broju slučajeva ljudi jednostavno nemaju obzira prema drugim učesnicima u saobraćaju (a i ljudima generalno), pa je to i ovde slučaj - neki mali procenat to radi namerno i svesno. Kao što postoje ljudi koji vole da okupaju pešake kolima dok pada kiša. Znam par takvih likova iz priče. - nije uvek do loše podešenih prskalica. Postoje automobili kod kojih je tako napravljeno/podešeno da lepo bacaju na većim brzinama. To je i kod mene slučaj. Ako bi ih podesio da ne prebacuju dok stojim ili idem baš sporo - na ~90kmh i preko, kako najčešće i vozim - bi bile totalno neupotrebljive. I na autu je sve ok - tako je i kod drugih vlasnika ovog modela. Ja sam svestan toga, pa kad ih koristim u gradu idem na "cim", ne pritiskam prskalice do kraja ni dugo, da bih mogao da nakvasim šoferšajbnu i operem je - što se tiče temperature i vedrog neba - nema to mnogo veze, ima ljudi koji ne voze kola svakodnevno pa se zaprlja šoferka. Ili kao što su kod mene u kraju već godinu i više dana neki radovi pa za čas napada prašina na kola. Promenio Jun 28, 2021 član antir3ality 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4550 Napisano Jun 28, 2021 Drug član, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, antir3ality said: - što se tiče temperature i vedrog neba - nema to mnogo veze, ima ljudi koji ne voze kola svakodnevno pa se zaprlja šoferka. Ili kao što su kod mene u kraju već godinu i više dana neki radovi pa za čas napada prašina na kola. Ili nek dune malo vetra i sve je već prljavije. Bez obzira da li sam parkirao na natrkrivenom delu ili pored zgrade, najčešće moram da operem šoferku kad krenem. Plus, ako parkiraš ispod drveta da uhvatiš hlad, pa još ako je lipa, nema šanse da ostane šoferka čista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2543 Napisano Jun 28, 2021 Drug član, 1611 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Po lepom vremenu to mu dodje prosto osvežavajuće, podhladi te fino...sad tečnosti imaju i onu mirisnu notu pa malo i zamirišeš Meni više smetaju oni Papuanci što bacaju maramice, limenke, paklice od cigareta i ostale viškove iz auta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donadog 21 Napisano Jun 28, 2021 Svrati ponekad, 88 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bio je slucaj da mi je dobro doslo to porskanje, vizir na kacigi bio umrljan od insekata, pa mi je pomoglo da ga obrisem rukavicom samo u toku voznje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Jun 28, 2021 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se slučajno dogodilo jednom da sam uključio prskalicu, a prethodno nisam pogledao u retrovizor i baš se zadesilo da me neki kolega obišao (znači bio je iza mene). Mislim da ljudima u kolima ni ne padne na pamet da prskalice bace toliko iza sebe da poprskaju iza. Ako i neko to uradi namerno, cenim da je to samo 1% vozača. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14383 Napisano Jun 28, 2021 moto merkat °°, 4895 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, donadog je napisao: Bio je slucaj da mi je dobro doslo to porskanje, vizir na kacigi bio umrljan od insekata, pa mi je pomoglo da ga obrisem rukavicom samo u toku voznje Blago tebi kada mozes tako, ja "kiselim" viledom dok ne ispusim, tek onda mogu obrisati. Inace studija sa Oxforda kaze da muskarci cackaju nos u autu jer misle da su sami pa tako i prskalice ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1264 Napisano Jun 28, 2021 Drug član, 830 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan meni vise smeta kad cobani puse u svom skupom automobilu i drze ruku sa cigaretom napolju. i na kraju samo puste pikavac koji nije ugasen i koji ide na tebe. Jebali ih bmweji i audiji koji se prodaju bez piksli u autu. Sto je auto skuplji to je pojava cesca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z ivan 196 Napisano Jun 28, 2021 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Bec Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam od onih koji trosi tecnost za stakla pa skoro ko benzin... Prskalice su namontirane da pri vecim brzinama ciste staklo tako da kad stojis prebacuju. Bez obzira kavo je vreme ovek se desi da imas ostatke polena, izmet ptica, razmazanu bubu. I kad krenes da koristis brisace jos se vise razmaze, pa onda udri po prskalicama dok se ne ocisti... vodim racuna da ne prskam druge ali na 40 stepeni na asfaltu mi i ne smeta kad me neko poprska. Veci je problem kad auto razmaze pseci ili konjski izmet pa kad guma krene da razbacuje to pozadi ko blato. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Matozd 173 Napisano Jun 28, 2021 U prolazu, 75 postova Lokacija: Zadar Motocikl: Jawa 350, Suzuki bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi sasvim slucajno, eno mene moja zena neki dan okupala, ja vozio iza nje a ona pere li ga pere, kad sam joj istrubio onda je skuzila sto je 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 814 Napisano Jun 28, 2021 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je to isto smetalo, pogotovo na velikim vrucinama. Prsne po viziru kacige i odmah zasusi. Ako sunce bije pod nezgodnim uglom bas mi napravi problem. A kad perem soferku u laganoj voznji onda prskam samo na zez da mi ne prska po zadnjoj ili tudjoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6032 Napisano Jun 28, 2021 Drug član, 4140 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Mene su jedan put namjerno špricali iz auta, dvoje balavaca, umiru od smija.Kad sam obišao i stao ispred njih silazeći s motora face im poblijedile.Ima svakakvih kretena, sve više bez obzira na mjesto radnje.Gluposti se danas šire brže eterom nego covid19.Poslato priko Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jun 28, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Glasam za namerno češće nego slučajno kao što nikome ne pada na pamet da ostavi prolaz za motor po sredini nego svi gaze liniju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...