Drelens 377 Napisano Maj 21, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Kappa K47 gornji kofer koji se tesko otkljucavao-zakljucavao. Posto sam kupio polovni, a vise puta sam bezuspesno pokusao da podmazem, mislio sam da je brava zrela za menjanje. Medjutim kada sam kupio kao nove Givi V35 bocne kofere (1-2 puta korisceni) imao sam isti problem. U jednom momentu sam pomislio kako cu da polomim kljuc koliko se tesko okretala i koliko je skripala. Nakon bezuspesnog podmazivanja wd-om i sl. resio sam da ih rasklopim i tu sam video u cemu je problem. Nije bio problem i bravici vec sistem koji blokira tastere sa spoljasnje strane nije bio podmazan. Cak ni na novim koferima. Jednostavno se rasklapa. Kapin kofer ima 4 srafa sa unutrasnje strane, dok givijev ima samo 2. Kljuc mora da bude u poziciji za otkljucavanje kako bi mogao da se skine prednji poklopac sa bravicom. Sa unutrasnje strane poklopca se nalazi taj mehanizam. Treba samo podmazati kuglicu koju podupire opruga. Nije mi jasno zasto je fabricki "suva kao barut". Na poslednjoj fotografiji se vidi koliko je kuglica oksidirala. Stavio sam tovat mast i sve sklopio kako je bilo. Razlika je neverovatna. Ovo je Kappa k47 a ovo je Givi V35 NT Promenio Maj 21, 2021 član Drelens 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Maj 21, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan probaj nečim boljim da podmažeš od wd-a on dosta ispira a slabo podmazzuje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Maj 21, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put sam, onako brzinski, uspricao wd. Drugi put kada sam imao vise vremena, sam podmazao nekim silikonskim uljem. Efekat je bio isti..nikakav. A onda kada sam rasklopio video da nije problem u bravi vec u tom mehanizmu. Sada klizi i skoro besumno se okrece bravica. Promenio Maj 21, 2021 član Drelens Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Maj 21, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan postoje neka specijalna sredstva za podmazivanje ,kao bitno je da skupljaju prašinu i blokiraju bravu,Dobar je i običan grafit sa olovke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Maj 21, 2021 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan E do njih jos nisam dosao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tijanic93 18 Napisano April 11, 2022 U prolazu, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Imas dobru stvar ja sam imao iskustvo sa njom hf150 oil spray. A ima ih dosta proizvodjaca u sustini ulje u spreju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...