francuz69 1867 Napisano Avgust 9, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Spustice oni to. Ovo je pocetni hype da opipaju puls trzista. Kad shvate da se nece mnogo naprodavati po ovoj ceni, pasce. Tako su prosle godine dovezli DTX 360 i prodavali ga oko 7100, 7200. Prodali jedan ili dva. Sad je vec 6600. Na zimu ce biti jos nize. Ne kazem da ce biti dzabe i da Kymco nije postao alav sa cenama ali ce cena svakako pasti. Promenio Avgust 9, 2023 član francuz69 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2558 Napisano Avgust 9, 2023 Drug član, 1502 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da nece pasti cena. Ima se desi kao sa novim burgmanom. Bice visoka cena, slabo ce ici prodaja i slabo ce ga uvoziti... Mislim da ovo nema buducnost kod nas. Nije imao ni prosli model, da kazem pre redizajna. Ja ne znam ima li 30 komada u Srbiji... @Džim Džarmuš Pa nije bas 25% snage. Imamo digitron svi. Jaci je cirka 4 konja. 34, naspram 30 kod honde. A specifikacije su vrlo vrlo slicne, da ne kazem iste. A i skuter se ne kupuje da bude 0,2 sec brzi. Realno, pre bih uzeo bmw star god, dve sa cirka 3-7.000km nego njega, tačno da ga od zlata prave. Ima i ovaj sym 508, sa dva cilndra, koji je svega 200e skuplji, a sije ga u svakom segmentu... Mada, generalno, ne bih nikada dao tu sumu za skuter. Kazem ja... bice kod kupaca mnogo dileme da li njega ili neki drugi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2523 Napisano Avgust 9, 2023 (promenjeno) Drug član, 1074 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam računao da je 37.5 KS(tako jeste 25%) zbog ove slike,ali na Grčkom je sve pa nisam video da je to nm.Izvinjavam se auditorijumu Promenio Avgust 9, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Avgust 9, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Honda ADV 350 ima 21,5 kw, a Xciting ima 24,9, ako je bitno. Inače, sa grčkom, tj. normalnim cenom, bio bi jeftiniji i od Honde, a i od SYM Maxsym 508. Naravoučenije, cena kod nas nije normalna. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suchpro 56 Napisano Avgust 9, 2023 (promenjeno) U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SYM MAXSYM 508 TL Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da na skuterima treba gledati i kako se snaga prenosi na tocak, kako je varijator podesen, rasponi, itd. Konjaza sigurno pravi razliku ali se ja ne bih usudio da odluku napravim na osnovu samo tog podatka. Ove godine sam provozao nekoliko maxi scooter modela i neki koji su na papiru sporiji jednostavno nisu takav utisak u voznji ostavljali. Sto se Kymca tice, malo je ljudi koji ce moci/hteti da dobace do ove cene za Kymco. A oni koji mogu, gotovo sam ubedjen da nece uci u Kymco salon nego ce produziti u BMW, Yamahu, Hondu, itd.. P.S. Mislim da C400GT moze da se nadje znatno manje nego u katalogu, npr. ja sam imao ponudu za novi - 9500€ ili polovni 7800€ (godinu dana star, 900km). Promenio Avgust 9, 2023 član suchpro 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Avgust 9, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Polovni su druga priča, svašta tu može da bude u igri, nije to baš merodavno. Evo ga na pr. Xciting, star 2 godine, za 3.000. Doduše, ne baš ceo Kymco Xciting s400 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Kymco Xciting s400, 2021. godište, Scooter, vozilo prešlo 10000 km, Kula. Cena 3.000 € - Motori -... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2523 Napisano Avgust 9, 2023 (promenjeno) Drug član, 1074 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan @suchpro Sve si tačno rekao sto se mene tiče (oko prenosa snage)..ima dosta testova koji baš to upoređuju na skuterima.. A ,apropo ponude isto, sad imas bmw c400 gt: Nov za 9000 eur U Mitić company(a polovan 2023 je 8700 eur sa par stotina km) Polovan 2022 za 7800 eur sa 3000km u oglasima. Znači palo je to fino.Da li zbog Voge sr4max ili je prosto,posle one bolesne tražnje i ove sada inflacije (čitaj ljudi manje imaju novca)verovatno je više uzroka.. Promenio Avgust 9, 2023 član Džim Džarmuš 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Avgust 9, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je tema o Xcitingu, polovni po 2-4 godina stari se kreću od 4.500 - 6.500 na PA. Opet daleko povoljnije od gore pomenutih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2523 Napisano Avgust 9, 2023 Drug član, 1074 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se,ali treba nam širi uzorak modela,da bi ustanovili do koje cene čekamo da padnu, pa da pokupujemo jeVtino Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Avgust 10, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Primeri cena: u Italiji Xciting VS 400 regularno košta 7.390, a sad je na promo akciji kao u Grčkoj - 6.990€ https://kymco.it/Prodotti/_X400SV/#!scheda U Francuskoj recimo, iznosi 6.999€ https://www.kymco.fr/fr/scooters/xciting-vs-400-se/ U Španiji isto 6.999€ https://www.kymco.es/scooters/xciting-vs-400 U Bugarskoj stoji cena 14.800 lv, odnosno oko 7.565€ (po zvaničnom kursu) U Crnoj Gori, na sajtu piše 7.490€ (ako je tačno) https://www.kymco.me/me/glavna-ponuda/ Skuplji nego kod nas su recimo u Hrvatskoj - 8.299 € https://kymco.hr/proizvod/xciting-vs400/ ili na primer u Austriji - 8.399 € https://kymco.at/kymco_store_view/kymco-bikes/bikes/people-gti-300-abs-e4-weiss-matt-12.html 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinda 126 Napisano Avgust 10, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X max 250, SW 400...? Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je ogromna. Na 6990€ došao bi u obzir. Ovako nema šanse. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Avgust 10, 2023 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Tako bi trebalo, odnosno moralo da bude za Kymco - da bude jači\bolji od Honde i Yamahe (Forza350\ADV350\XMax300), tj. od modela po sličnoj ceni, a drastično jeftiniji od jačih i boljih modela iz više klase(T-Max, Forza750...). Tako je nekad i bilo, al su se sad popišmanili 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2523 Napisano Avgust 10, 2023 (promenjeno) Drug član, 1074 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja gledam po BG baš mnogo ljudi vozi časove za "A"...takođe u zadnjen dve god. kao da je odjednom duplo motorista,skuteraša na ulicama.. Tako da prodace se sve dok je keš kredita i nasledstva.. Promenio Avgust 10, 2023 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_početnik 40 Napisano Octobar 20 U prolazu, 53 postova Lokacija: Herceg Novi, Crna Gora Motocikl: Malaguti F10 & Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li neko može da napiše eventualne mane kod ovog modela Kimka 2021 god? Negdje pročitah da ima mokro kvačilo, ako sam dobro uopšte pročitao i ukapirao, može li neko da pojasni šta je to? Koja je razlika u udobnosti i komforu nasuprot Downtowna 300 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Octobar 21 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da taj XCiting ima klasično suvo centrifugalno kvačilo. Mokro kvačilo je na sličan princip, ali ima ulja u sebi, da bolje hladi frikcione komponente, i da duže traje. Ali je zato složeniji i skuplji sklop. Što se udobnosti tiče, morao bi sam da isprobaš kako ti paše. Ja sam samo jednom probao XCiting 400, visok sam, i nije mi legao. Mogu da stanem, ali nije mi komforno. I fabrički vizir je mali, usmerava vetar pravo u glavu. Sve u svemu, nije to to, rekao bih da je za ljude ispod 180 i par cc, ali svakako mora da se proba. Inače, u odnosu na Downtown, jači je, živahniji, uzbudljiviji, očas posla dođeš do 140 km/h. Za nijansu kvalitetnije urađen mislim, ali nisu to neke drastične razlike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...