Sasa_Nis 279 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Nis Motocikl: 916 SP, Prijavi odgovor kao problematičan U klasi 750 moguce je voziti samo suzuki gsxr 750 jer svi ostali modeli motorcikla po pravilniku FIM vise nemaju homologaciju koja traje 6 godina od pocetka proizvodnje modela. ZXR 750 RR - homologacija 1991. vazi do 1997.godine ZX7 RR - homologacija 1996. vazi do 2002.godine yamaha r7 - homologacija 1999. vazi do 2005.godine honda rc45 - homologacija 1995. vazi do 2001.godine suzuki gsxr ima vazecu homologaciju pa se samo on koristi u kup takmicenjima. Ovo FIM-ovo pravilo vazi za sva nacionalna prvenstva pa dalja rasprava o uvodjenju klase 750 gubi smisao. Oni se mogu koristiti kao posebna klasa u sklopu trka veterana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Octobar 5, 2008 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan E malo da se umesam, prvo, mislim da je za popularnost moto sporta kod nas potrebno ipak jos malo sniziti cenu ucesca. Time bi se podstaklo dosta amatera da ucestvuje na trkama, da se poveca popularnost moto-sporta, a da se troskovi nadoknade na kolicinu vozaca. Takodje, cini mi se da to kod nas ne moze, bilo bi dobro da se licenda kupuje i jednokratno. Ima ljudi kojima je puno da daju 9000din, a mozda ce dva puta na stazu izaci u toku godine (i naravno dati jos onih 4000din po trci, koji takodje smatram da su malo nabildovani). Sto se tice staza za SM, ima i jedna na zlatiboru, ne znam dal zadovoljava standarde, al u svakom slucaju lepa lokacija. Suma-sumarum- mislim da treba podstaci vozace da ucestvuju na trkama, ne gurati posebno ozbiljnu pricu, potrebna je izvesna kolicina vozaca da bi se kvalitetni izdvojili. A Ako sve bude teklo po planu, moguce je da se i ja prikljucujem SM klanu, naravno sa namerom da se jurimo po stazi (: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1035 Napisano Octobar 5, 2008 Ne silazi, 5471 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Pa dje si kolega do sada? Svaka ti je zlatna i apsolutno se slazem, doduse ne za ovo posljednje, ja ne mislim da se trkam, prespor sam. Ne znam ni koji su kriterijumi za odredjivanje tih cijena, koje tijelo do donosi, da li to neko moze objasniti, da li je neko od organizatora ovdje na forumu??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Octobar 5, 2008 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je fora bas u tome da je potreban neko drugi da se lati organizacije, tu je potrebna promena iz korena. A sto se trkanja tice, ne treba da ljudi razmisljaju koliko su spori ili brzi, vazno je samo izaci i doziveti. A sto se tice brojnosti, mislim da je smesno komentarisati 5 vozaca. Znaci, prvo motivisati amatere, pa za koju godinu praviti nesto ozbiljnije. Ovako zaista nema smisla. LAkse mi je da se sa vama petoricom dogovorim telefonom, odemo do Kule i vozimo se ceo dan, gledamo Vojvodjanke, grickamo sunkicu i kuvamo pasulj, nego da me neko drka sa organizacijom i jos mi za sve to uzme 100e po danu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1035 Napisano Octobar 5, 2008 Ne silazi, 5471 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, opet cu se sloziti sa koleZom. Ova SuperMoto klasa mi se cini dosta primamljiva za dosta ljudi, zato bi tu trebalo da bude bas onako OPEN,OPEN takmicenje, ma moze da bude i amaterska klasa, i suguran sam da bi bilo preko 10 ljudi na startu. A siguran sam da ove cijene nece biti i za SM vozace, posto je i sama organizacija jedne SM trke dosta jeftinija, nadam se da i troskovi vozaca biti osjetno manji, a samim tim i pristupacniji vecem broju vozaca,a veci broj vozaca sam uvjeren da ce kao sto Kvarko rece donijeti kvalitet. P.S. Da li je neko upucen , kakva je ta staza na Zlatiboru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RED POWER 24 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: NOVI SAD Prijavi odgovor kao problematičan Superiska RED POWER, jedna veeeelikaaa stavka bi bila rijesena. Da li mozda postoji jos jedan,dva kartodroma u Srbiji, kako ne bi bilo potrebe za "okretanjem kruga" na svakoj stazi, a da ima 6 trka u toku sezone samo na stazama, a eto jos ta jedna u gradu, mislim da bi to bilo zanimljivije, ali ako nema, i tri staze su vise nego super? A evo i prijedloga za tehnicki pravilnik, pa ako sta ne valja izbacite. Pokusavao sam na ekavici da Vam bude lakse, pa se nemojte smijati dok budete citali. za sad samo tri kartodroma,trka u gradu je svakako u opticaju,pod uslovom da je asvalt dobar i moze se napraviti jump,na betonu sto je isto jako zanimljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RED POWER 24 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: NOVI SAD Prijavi odgovor kao problematičan ja sam upucen kakva je ta staza na zlatiboru,to nije staza to je onako malo asvalta za rentanje kartinga,mislim lepo ona izgleda i odradjuje svrhu kojoj sluzi,ali nikako nije za sm,tamo ne moze da se odrzi ni jedna postena karting trka,bas je jako mala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RED POWER 24 Napisano Octobar 5, 2008 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: NOVI SAD Prijavi odgovor kao problematičan to mixa: to je pravilnik sa hrvatskog sm sampionata i mi bi taj pravilnik mogli da preuzmemo bez problema,jer je pravilnik napisan kako valja i bez problema bi ga mogli koristiti kod nas. oni su takodje preuzeli pravilnik sa nekog od jacih prvenstava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Octobar 5, 2008 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan ljudi ako mislite da ce sm da funkcionise u road racingu od toga nema nista,ako ste toliko zagrejani bolje tazite da to bude odvojen sampionat kao moto kros...inace ima da bude kontizacija i za sm 4000 soma... A za odrzavanje trka koje se budu bude dodelila kalendaru niko nece garatovati za odrzavanje,kao i sa brzinskim trkama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Octobar 5, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, opet cu se sloziti sa koleZom. Ova SuperMoto klasa mi se cini dosta primamljiva za dosta ljudi, zato bi tu trebalo da bude bas onako OPEN,OPEN takmicenje, ma moze da bude i amaterska klasa, i suguran sam da bi bilo preko 10 ljudi na startu. Upravo tako...smanjiti troskove ucestvovanja, da bude open i slobodno amatersko za pocetak...bice vozaca, evo pobrinucemo se za to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Octobar 5, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan ljudi ako mislite da ce sm da funkcionise u road racingu od toga nema nista,ako ste toliko zagrejani bolje tazite da to bude odvojen sampionat kao moto kros...inace ima da bude kontizacija i za sm 4000 soma... A za odrzavanje trka koje se budu bude dodelila kalendaru niko nece garatovati za odrzavanje,kao i sa brzinskim trkama... I to me plasi...najbolje bi bilo da se sami dohvatimo organizacije :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Octobar 5, 2008 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako budete ishli na kulu ovako drugarski u voznju i zafrkanciju... Onda idem i ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Octobar 6, 2008 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sto Ratko kaze, mora da se SM organizuje odvojeno. Cak bi bilo adekvatnije da se nesto organizuje sa krosserima, oni bar funkcionisu u poslednje vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2825 Napisano Octobar 6, 2008 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je veoma bitno animirati potencijalno zainteresovane,ne samo trkače i vikend trkače ,nego i one koji imaju želju da se sporadično isprazne na za to predvidjenom mestu. Za razumne novce.Prvi sam zainteresovan. Track days i hepening se ne moraju vezivati za umirući srpski šampionat. Može se organizovati par puta mesečno, a možda vremenom neko ostvari organizacijom dobit dovoljnu da se angažuje . Znači evo prilike za sve kojima marža do 5 % odgovara. U duhu ovog foruma i jeste afirmacija defanzivne vožnje u saobraćaju . A u mnogim debatama se iskristalisao dovoljan broj onih koji znaju sve da organizuju - od moto skupova pa do trka. Možda kroz postojeću saradnju sa SAT media group-om naći modus da se ovo ostvari. Iako provejava cinizam kroz moj post, ideja je ozbiljna. Imam dvojicu sinova koje motori interesuju ,pa ako već moraju da se vozaju,bolje da se orijentišu na stazu nego u saobraćaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1035 Napisano Octobar 6, 2008 Ne silazi, 5471 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna ideja Ninja, taman bi se mogla onda staza zakupiti recimo cijeli vikend, pa bi u nedelju ujutru vozili oni koji zele da se oprobaju malo na stazi, poslije njih dolaze kvalifikacije i treninzi, sutra dan, trening, warm up i trke. Red Power koliko bi po tebi bilo potrebno vremena za slobodni trening+warm up+ trke, u slucaju da ostane vremena, moglo bi se recimo i u nedelju popodne organizovati par sati za ljude slobodne volje, da obigraju po stazi, naraFski za razumnu cijenu. Da, pravilnik je iz HR, ako stignem danas, pokusacu da presaltam na ekavicu i ostale dijelove, pa onda neka neko strucniji to prepravlja. Pripajajte crossu, kako god, ali da se pokusa odraditi nesto iole ozbiljnije organizacije i naravno da kotizacija sidje ispod tih famoznih 4 000 rsd. SM vozaci Srbije, ujedinite se. ;D P.S. Da li neko zna neki kontakt broj telefona, mail, adresu,... kartodroma da se vidi koliko bi kostao taj zakup dva dana staze, da ne naklapamo, vec da se zna konkretna cifra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RED POWER 24 Napisano Octobar 6, 2008 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: NOVI SAD Prijavi odgovor kao problematičan e ovako za RATKA SX: od samog pocetka smo rekli da ce sm biti odvojen od road racing jer je suluda vozja na istim stazama. 2 mixa: imam ja kontakt od sve tri staze,provericu pa pustim cene na forum,inace kula bi trebala da bude najjeftinija. za organizaciju jedne sm trke je potrebno,da se subotom oko 3 pocne sa treninzima,znaci da bude tri ne zvanicna treninga po 15ili20min.,posto mi nemamo klase,izmedju treninga bi bile pauze... nakon toga,20min. kvalifikacije i tu da bude kraj dana. Naravno kad sam rekao da se pocne sa treninzima u 3 to znaci da vec pre toga budu odradjeni tehnicki i prijava takmicara. Nedelja,oko 10 warm-up,nakon toga pauza mala i poslednje pripreme motora i takmicara,zatim prva trka koja traje 20min. odmor i nakon toga druga trka. Nebi bilo lose ubaciti jos nekog interesantnog sadrzaja izmedju,kako bi dan izgledao jos bolje. Ali o tom po tom. Garnituru sudija bi postavio sa karting trka,jer oni vec znaju kako da se ponasaju na tim malim stazama. Jos jedna stvar,mislim da nije dobra ideja to za nedelju sto si rekao za ljude slobodne volje,jer ce onda vec svi biti umorni pakovace se da idu kuci...mozda to nebi bilo lose da to bude sve u subotu pre pocetka treninga,ovih "profesionalnijih". Jos jednom: SUPERMOTO NEBI IMAO NIKAKVE VEZE SA ROAD RACINGOM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Octobar 6, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo price niokocega. Opet ponavljam, za te stvari vam treba ili dobar kapital ili zivci da okolo jurite i prosite za isti kod gomile potencijalnih sponzora. Niko u to nece da se upusta jer ne vidi tu dobar profit. mozemo mi ra razvlacimo ovu pricu dokle god zelite, mogli bi ovo, a mogli bi i ono... ali od toga nema nista. Ja, evo obecavam, cim skupim ovaj prvi milion, organizovacu vam prvenstvo jedne godine sve za dz. A do tada bi bilo lijepo kada bi za pocetak mogli malo bolje da se organizujemo za SuperMoto voznje po tim stazama koje ste nabrojali. Evo ovako, napravite dogovor sa nekom od tih staza, kazite mi potencijalan datum, iscimacu Pabla da se to jasno oglasi na forumu (baner i sl., ima tu nacina...) i gdje se moze i ljudi ce doci masovno, sto da gledaju, sto da vozaju. Postavljanje u jednom postu teke tamo teme je malo, ljudi ne vide to, a poslije se junacite kako ste samo vi bili i niko drugi nece da i ne smije da dodje. Naravno, onim napaljenim "wanna'be" sampionima treba malo objasniti da ljudi tu prvo hoce da se zabave za pocetak, pa tek onda trkaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasa_Nis 279 Napisano Octobar 6, 2008 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Nis Motocikl: 916 SP, Prijavi odgovor kao problematičan U klasi 750 moguce je voziti samo suzuki gsxr 750 jer svi ostali modeli motorcikla po pravilniku FIM vise nemaju homologaciju koja traje 6 godina od pocetka proizvodnje modela. ZXR 750 RR - homologacija 1991. vazi do 1997.godine ZX7 RR - homologacija 1996. vazi do 2002.godine yamaha r7 - homologacija 1999. vazi do 2005.godine honda rc45 - homologacija 1995. vazi do 2001.godine suzuki gsxr ima vazecu homologaciju pa se samo on koristi u kup takmicenjima. Ovo FIM-ovo pravilo vazi za sva nacionalna prvenstva pa dalja rasprava o uvodjenju klase 750 gubi smisao. Oni se mogu koristiti kao posebna klasa u sklopu trka veterana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Octobar 6, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi svaka cas i zelim vam sve naj bolje u organizovanju... Ali pre svega sam hte nesto drugo da pitam. Cuo sam i video da se na Bubanj potoku pravi staza za cross i na deo staze (ne znam koji %) uradice se asfavlt kako bi se mogle voziti i SM trke. Znate li nesto o tome, i kada ce to biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1035 Napisano Octobar 6, 2008 Ne silazi, 5471 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan A do tada bi bilo lijepo kada bi za pocetak mogli malo bolje da se organizujemo za SuperMoto voznje po tim stazama koje ste nabrojali. Evo ovako, napravite dogovor sa nekom od tih staza, kazite mi potencijalan datum, iscimacu Pabla da se to jasno oglasi na forumu (baner i sl., ima tu nacina...) i gdje se moze i ljudi ce doci masovno, sto da gledaju, sto da vozaju. Postavljanje u jednom postu teke tamo teme je malo, ljudi ne vide to, a poslije se junacite kako ste samo vi bili i niko drugi nece da i ne smije da dodje. Naravno, onim napaljenim "wanna'be" sampionima treba malo objasniti da ljudi tu prvo hoce da se zabave za pocetak, pa tek onda trkaju... Ma kolega svaka ti je Njegoseva. Dobra ideja, da se par puta okupe svi koji bi htjeli da voze SM prvenstvo, okusaju se na stazi, bez da placaju te 4000 hiljade i bez licence. A i da se vidi koliko bi bilo ozbiljnih ucesnika, da ne bude , ima nas 100 sigurnih, a kada dodje do prvenstva, da se ne mogu skupiti petorica. Usput, evo i SM pravilnika, prepravljen na ekavicu. PRAVILNIK SUPERMOTO.doc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmr27 33 Napisano Octobar 6, 2008 Svrati ponekad, 127 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice lokacija-mislim da bi se na Miseluku lako mogao iskoristiti deo road rascing kruga za SM. A st se tice prikljucivanja crossera-pa njima samo trebaju 17" felne i gume i spremni su za takmicenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RED POWER 24 Napisano Octobar 6, 2008 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: NOVI SAD Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je potrebno puuuuuno vise od tih 17 felni stos i rekao,ali aj kako ti kazes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Octobar 7, 2008 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan to RED POWER- brate, el kontas da nista od pro trke nema, imas pet ljudi sa kojima se mozes naci svake nedelje i lepo se istrkati. Nije cilj organizovati trku u kojoj ce ucestvovati 50 amatera na kojima ces da se izivljavas i da hranis svoju dusu. Priznajem, prija to, ali cilj je da ljudima pruzis opustene happening voznje da i jos neko tu nauci da vlada motorom, pa onda kroz neko vreme, imas 20 dobrih vozaca, e onda se hrani dusa (:. Znaci, treba organizovati ceo dan otvorene staze, par trka sa ne tako mnogo takmicara, dosta trening voznji, nesto da se hasa naravno i postigao si nesto. Problem je sto treba naci budalu koja ce da preuzme odgovornost i da licno odgovara za svaku povredu. To realno niko nece da uradi za start od 20 vozaca na maleckoj karting stazi, koji uz to nemaju blagu predstavu kako se vozi SM, a kamoli kako nekoga da obidju. Pa bilo bi mrtvih posle tri krivine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan a ovo da se kod nas na trkama moze voziti samo suzuki 750? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Octobar 7, 2008 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan a ovo da se kod nas na trkama moze voziti samo suzuki 750? Kako to mislis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...