Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• West Balkan Rider's, 303 postova
  • Motocikl: V-Strom 650

U RU registacionoj oblasti nema ni jedne tablice i ja evo vec dve nedeje cekam, a kako svari stoje tek mozda iduce srede,  necuveno i onaso sezona kratko traje, a u subotu  SM ....... nece ni probe da daju......

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

jeste, kolega sa foruma je bio prvi vlasnik, ja sam treci. motor je u odlicnom stanju, ali predjasnjem vlasniku je pao, pa malo zakrivio cresh bar, i malo zakacio migavac.....

platio sam ga malo vise, 5700 ali sa 18k kilometara ...i bila je to ljubav na prvi pogled......jednostavno mi je saputao: "uzmi me, uzmi me"...... :jee:  :jee:  :jee: ...

kako da budem necovek i da ga odbijem.....

hvala na savetima...imacu jos pitanja kako ulazim u tematiku.....

• Drug član, 1190 postova

U RU registacionoj oblasti nema ni jedne tablice i ja evo vec dve nedeje cekam, a kako svari stoje tek mozda iduce srede,  necuveno i onaso sezona kratko traje, a u subotu  SM ....... nece ni probe da daju......

Retardi. 

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: suzuki V - strom 650 piaggio liberty 125

momci koje ulje spiate u podmazivace lanca? napravio sam ga ali ne znam kohe ulje da sipam...

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA
Ja vozim Anakee 2, vec treci put ih stavljam obzirom da skromno silazim i van asfalta.

.

Gde si ih kupio, izgleda da se jos uvek proizvode.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV LC

Ja sipam scottoiler-ovo ulje. 

...Anakee 2 i dalje proizvode. Praistorijska guma, ali sjajna.

• Svrati ponekad, 412 postova
  • Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000

Zamenio tps senzor, prilikom menjaze ustanovili da postoji jos jedan iznad ovog za koji ne znam cemu sluzi, ima li ko ideju? 4 zilni je prikljucak a ovaj sto sam zamenio ima 3 zile u dzeku.

• Drug član, 1190 postova

Razmisljao sam i odustao. Posle ovo par kilometara po putevima i autoputevima, mislim da nisam pogresio, mada na prvu izgleda atraktivno.

Prosto mi ne deluje kao da moze zaista da popravi zastitu. Cini mi se, ako dignes vise od ovoga sto fabrika ionako omogucava, dobices vrtlozenje sa svih strana. Pritom, ne izgleda da moze u voznji da se podesava - ima dva zavrtnja, odvi oba, vetar ima odmah da ga poobara, a onda kako da namestis da ti odgovara dok stojis...  Krpi gace...

• Svrati ponekad, 412 postova
  • Motocikl: Suzuki V_Strom DL 1000

Nakon servisiranja pocelo da mi vlazi kod kvacila, ima li ko predstavu kod koga da narucim ovu stvarcicu? danas vrteo telefon al niko nema...

post-5647-0-29810600-1432063155.jpg

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

Da li je neko imao sličan problem:

upalim motor i skontam da ne rade prednji farovi, ni dugo i kratko svetlo (kratko je upaljeno non-stop), a pozicija kao i sva ostala signalizacija radi.

proveravao sam osigurače, ali ni do njih ne dolazi +12, da nije relej? (ujedno da mi neko objasni šta je relej prednjih farova, i kako da proverim ispravnost istog)

ako je neko imao sličan problem, ili ima ideju šta bi mogao biti uzrok?

post-7753-0-10344600-1432193297.jpg

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: Honda XL650V Transalp

Zlacjani...meni se desilo isto u sred radne nedelje i onako na ulici je bilo gledaj muvaj proveravaj i sve ok. Cujem se sa majstorom i on mi ukratko kaze da je negde instalacija izgorela. Odem do njega i zameni instalaciju za farove i od tad je sve super.

Pa ako sam pomogao...

Pozz!

• Drug član, 3000 postova
  • Motocikl: FleXeR

Nakon servisiranja pocelo da mi vlazi kod kvacila, ima li ko predstavu kod koga da narucim ovu stvarcicu? danas vrteo telefon al niko nema...

attachicon.gif11329628_1645765145660328_1536097391_n.jpg

Ja sam kupovao pre nekoliko godina i cena je bila skoro 30€ ako se ne varam, EUROSUMAR samo moras da cekas...

• Drug član, 1614 postova
  • Motocikl: V-STROM

upalim motor i skontam da ne rade prednji farovi, ni dugo i kratko svetlo (kratko je upaljeno non-stop), a pozicija kao i sva ostala signalizacija radi.

proveravao sam osigurače, ali ni do njih ne dolazi +12, da nije relej? (ujedno da mi neko objasni šta je relej prednjih farova, i kako da proverim ispravnost istog)

Meni se to desilo pre 20-ak dana dok sam bio na putu.Problem ti je u prekidacu koji sluzi za paljenje i gasenje motora,na desnoj strani kormana je.Velika struja topi kontakte i pravi problem,najbolje je preventivno ugraditi relej i resiti taj problem.Inace je ucestao kvar,ima ga vec na dosta motora.

Kad rasturis prekidac na donjoj polutki imas belu zastitnu plastiku,skines nju i imas 2 plastike spojene jedna za drugu.Na obe se nalaze kontakti.Na toj donjoj ima jedan mali feder koji je verovatno zaglavljen i blokiran.Moras da ga izvadis,lepo to ocistis i malo podmazes.

Nekad je moguca popravka,a nekada ne.Pazi da prilikom rastavljanja NE POLOMIŠ nesto jer je plastika lako lomljiva.

Pozz

Meni se to desilo pre 20-ak dana dok sam bio na putu.Problem ti je u prekidacu koji sluzi za paljenje i gasenje motora,na desnoj strani kormana je.Velika struja topi kontakte i pravi problem,najbolje je preventivno ugraditi relej i resiti taj problem.Inace je ucestao kvar,ima ga vec na dosta motora.

Kad rasturis prekidac na donjoj polutki imas belu zastitnu plastiku,skines nju i imas 2 plastike spojene jedna za drugu.Na obe se nalaze kontakti.Na toj donjoj ima jedan mali feder koji je verovatno zaglavljen i blokiran.Moras da ga izvadis,lepo to ocistis i malo podmazes.

Nekad je moguca popravka,a nekada ne.Pazi da prilikom rastavljanja NE POLOMIŠ nesto jer je plastika lako lomljiva.

Pozz

Hvala puno, proveriću prvo to.... ja sam za početak raskupusao čitavu prednjicu, bočne, skinuo tank i hladnjak  :tras2:

Kad si ga vec raskupusao ugradi relej za svetla.Nadam se da ces moci da popravis.Ako ne,onda moras juriti polovan jer je nov preskup,oko 120+ evra.Ja sam našao polovan ali pošto sam moj popravio,nisam kupio.Ako ti treba broj,poslaću ti.
Evo ti par tema koje obradjuju ovaj kvar:
http://v-strom.hr/elektrika/prekidac-paljenja-motora-na-dl650-k7-popravak/

http://v-strom.hr/elektrika/problem-sa-prekidacem-za-palenje-motora/

http://v-strom.hr/elektrika/cudi-problem-sa-svijetlima/30/

• Ih što volem testo s makom.., 583 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc

Ja sam imao istu situaciju i isti kvar...nije bilo moguce samo ocistiti kontakte jer je neko pre mene razvalio tu sklopku u belom plasticnom kucistu...

Resio sam problem kupovinom polovnih kompletnih polutki sa sve prekidacima sto me je izaslo cca 50eur

Kad si ga vec raskupusao ugradi relej za svetla.Nadam se da ces moci da popravis.Ako ne,onda moras juriti polovan jer je nov preskup,oko 120+ evra.Ja sam našao polovan ali pošto sam moj popravio,nisam kupio.Ako ti treba broj,poslaću ti.

Rastavio očistio kontaktre i malo zaktrivio ona bakarna"krilca"na gore...sve izgleda kao novo , ništa nije istopljeno, načeto i sl. jednostavno je loše rešen prekidač.

najbolje da ugradim automat za paljenje svetala ili rejel (kad na'vatam nekog ko se malo više od mene razume u struju).

Hvala još jednom na pomoći! 

• Zainteresovan, 713 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS LC ADV

taj prekidac se prespoji a ugradi se elektronika koja sama ukljuci farove po startovanju motora  :)

Dozivotna garancija  :takoje:

Kome treba neka se obrati na pp.

Pozzz.

PS.Uradio sam fork brace i za Stroma 1000, kome treba nek se javi  :)

Rastavio očistio kontaktre i malo zaktrivio ona bakarna"krilca"na gore...sve izgleda kao novo , ništa nije istopljeno, načeto i sl. jednostavno je loše rešen prekidač.

najbolje da ugradim automat za paljenje svetala ili rejel (kad na'vatam nekog ko se malo više od mene razume u struju).

Hvala još jednom na pomoći! 

Šta bi na kraju kad si rastavio prekidač,jesi li rešio problem?

Označio sam ti na slici federčić koji je verovatno zaglavio.Njega treba da očistič,razgibaš i malo podmažeš i to bi bilo dovoljno.

Prosto neverovatno i drugar je danas imao identičan problem sa svetlima na svom stromu,isto ovaj feder zaglavio.Dal nas je neki virus zahvatio :-)

dl650-prekidac1.jpg

• Zainteresovan, 501 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

I kolegi na K7 pre neki dan na putu otkazase svetla. Kad je ugasio motor vise nije mogao da ga upali na taster, samo na gurku. Pretpostavljam da je isti kvar i kod njega.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja