Rider000 1211 Napisano Septembar 9 Zainteresovan, 783 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, KoleD je napisao: Ja sam jedan od dvadesetak veličanstvenih.. Nego, nisu se nešto pokazale.. Rade odlično dok rade a ne rade nikako posle jedne celodnevne kiše (više poplava) i jednog temeljnog pranja posle puta. Obdukcija je pokazala da je lampe uhvatila korozija, a da su prekidač i instalacije preživeli. Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka @živke @Djomla_ @Rider000 Ako si gruvao peracem pod pritiskom po njima, nije ni cudo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Septembar 9 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, ne znam da l se dobro razumemo. Maglenke vezane na aku su skroz ok i bez brige. Jedino taj signal za rele valja da bude sa kontakta da djeca ne bi svetlela bez kljuca i to je to. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1211 Napisano Septembar 9 (promenjeno) Zainteresovan, 783 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ja se nesto ne razumem u elektriku ali kontam da je to okej. Ovo o cemu ja pricam, kod drugara, je naklemano direkt na aku. Ugasis motor, izvuces kljuc, maglenke sijaju idalje. Promenio Septembar 9 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Septembar 9 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ih onda ugasi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 81 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Mozda neko voli da ostavi poziciju dok je u kaficu ili da puni mobilni kad zaboravi kod kuce da napuni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1211 Napisano Septembar 9 Zainteresovan, 783 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pozicija fabricki moze da se ostavi upaljena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Septembar 13 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Da li je mozda neko vozio Stroma 650 mk1, 2007,8,9 recimo i noviji 2013,14? Koja je razlika, osim u ceni za koju sam negde procitao da je taj noviji model u startu kostao oko 2000e vise? Da li je i bolji od starijeg, udobniji? Koja je bolja kupovina polovnjaka od te dve varijante? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1211 Napisano Septembar 17 Zainteresovan, 783 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan A što ga čovek ošuri... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madjija 111 Napisano Septembar 17 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Al' ga vozi ko da je tuđi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7117 Napisano Septembar 17 Drug član, 2982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno i jeste tuđi. Al je botomovao, nije mi se dalo gledati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Septembar 19 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 9. 2024. at 17:50, Andrej_Hotstepper je napisao: Verovatno i jeste tuđi. Al je botomovao, nije mi se dalo gledati. Ако није проблем, да ли можеш да преведеш на српски језик ријеч из твоје реченице коју сам означио црвеном бојом? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 81 Napisano Septembar 19 (promenjeno) Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je mislio na krajnje sabijeni polzaj amortizaera i opruge. Promenio Septembar 19 član kick88 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7117 Napisano Septembar 19 (promenjeno) Drug član, 2982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, draki said: Ако није проблем, да ли можеш да преведеш на српски језик ријеч из твоје реченице коју сам означио црвеном бојом? Svakako kolega, i izvinjavam se na tako lakomisleno upotrebljenom izrazu iz englicističkog dijalekta. Bottom - ili kako je najčešće prevodeno u našem jeziku je imenica dno koja označava najniži deo neke stvari, predmeta ili predela. U ovom konkretnom slučaju odnosilo se na to da je cenjeni kolega šofer lakog motornog vozila koje je po našem zakonu klasifikovana pod oznakom L (mopedi, motocikli, tricikli i četvorocikli, *) koristeći vozilo marke Suzuki, model Vstrom 650, na nestručan način, zanemario konstrukciona svojstva vozila predviđena od strane konstruktora, i ne prilagodivši vožnju i brzinu vozila stanju puta i uslovima saobraćaja, izazvao da predviđeni hod vešanja dovede u neželjeni krajnji donji položaj i prevazivši konstrukcione mogućnosti vozila, čime je doveo u opasnost tehničku ispravnost vozila i potencijalnu opasnost za beznedno upravljanje vozilom, zanemarući sopstvenu bezbednost. Nadam se da sam bio dovoljno transparentan ovaj put. * izvor: Klasifikovanje vozila po vrstama | Saobraćajne nezgode WWW.EXPERTISE.IN.RS Vrsta L - mopedi, motocikli, tricikli i četvorocikli Vrsta M - vozila za prevoz lica Vrsta M - motorno... PS. Latinica je ravnoprano pismo, te sam zadržao pravo da vam odgovorim na njoj iako je pitanje postavljeno na ćiriličnom pismu, to svakako nisam zanemario ali me mrzi da je instaliram na telefon, nadam se da će te prihvatiti odgovor. Promenio Septembar 19 član Andrej_Hotstepper 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5769 Napisano Septembar 19 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Немојте да вас мрзи да пишете ћирилицом. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1456 Napisano Septembar 19 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: Svakako kolega, i izvinjavam se na tako lakomisleno upotrebljenom izrazu iz englicističkog dijalekta. Bottom - ili kako je najčešće prevodeno u našem jeziku je imenica dno koja označava najniži deo neke stvari, predmeta ili predela. U ovom konkretnom slučaju odnosilo se na to da je cenjeni kolega šofer lakog motornog vozila koje je po našem zakonu klasifikovana pod oznakom L (mopedi, motocikli, tricikli i četvorocikli, *) koristeći vozilo marke Suzuki, model Vstrom 650, na nestručan način, zanemario konstrukciona svojstva vozila predviđena od strane konstruktora, i ne prilagodivši vožnju i brzinu vozila stanju puta i uslovima saobraćaja, izazvao da predviđeni hod vešanja dovede u neželjeni krajnji donji položaj i prevazivši konstrukcione mogućnosti vozila, čime je doveo u opasnost tehničku ispravnost vozila i potencijalnu opasnost za beznedno upravljanje vozilom, zanemarući sopstvenu bezbednost. Nadam se da sam bio dovoljno transparentan ovaj put. * izvor: Klasifikovanje vozila po vrstama | Saobraćajne nezgode WWW.EXPERTISE.IN.RS Vrsta L - mopedi, motocikli, tricikli i četvorocikli Vrsta M - vozila za prevoz lica Vrsta M - motorno... PS. Latinica je ravnoprano pismo, te sam zadržao pravo da vam odgovorim na njoj iako je pitanje postavljeno na ćiriličnom pismu, to svakako nisam zanemario ali me mrzi da je instaliram na telefon, nadam se da će te prihvatiti odgovor. Hoces reci sabio mu je do kraja? Mislim na amortizere, perverznajci jedni... 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1211 Napisano Septembar 19 (promenjeno) Zainteresovan, 783 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre*eravanje ali ok... Promenio Septembar 19 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Septembar 19 Ne silazi, 6515 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan V Strom svakako nije kros motocikl, ali evo vidi se da može i to. Ako je suspenzija ispravna, dolaženje do kraja hoda nije nikakav problem. To je predviđena situacija, za koju je napravljen prostor. Naravno da će biti potrebe da se češće servisira, ako je amortizer takav da to dopušta (to ovde nije slučaj). Za slučaj da se ima namera da se ovako konstantno tera, onda se adekvatno i opremi. Verujem da prvenstveno zadnjem amortizeru nije bilo dobro...ali to sve ide u rok službe. On nije tu da traje koliko i motor. Baciš, kupiš drugi....samo ta koncepcija kod nas nije ni u malom mozgu, niti možemo da je potkrepimo lovom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12513 Napisano Septembar 19 Ne silazi, 7319 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako brate nije problem? Pa što misliš da KTM ima vile od 48mm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Septembar 19 Ne silazi, 6515 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je bolje imati kros viljušku za ovakvu vožnju. Kako rekoh, ako nekoga greje da VStroma stalno tera ovako, morao bi da uloži neku kintu. Ne u kofere, nalepnice, otvoren auspuh i kineske maglenke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Septembar 20 Ne silazi, 6515 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Evo dva članka..kao recept za "krosovanje" VStroma.. Suzuki V-Strom 650 Gets Serious Off-Road Boost With Custom Kit - ADV Pulse WWW.ADVPULSE.COM Suzuki’s V-Strom 650 has been a prodigious seller for nearly two decades, beloved around the globe... https://www.advpulse.com/adv-news/suzuki-sr75-race-team-give-v-strom-650xt-rm-z-treatment/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Septembar 26 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 9. 2024. at 8:06, Andrej_Hotstepper je napisao: Svakako kolega, i izvinjavam se na tako lakomisleno upotrebljenom izrazu iz englicističkog dijalekta. Bottom - ili kako je najčešće prevodeno u našem jeziku je imenica dno koja označava najniži deo neke stvari, predmeta ili predela. U ovom konkretnom slučaju odnosilo se na to da je cenjeni kolega šofer lakog motornog vozila koje je po našem zakonu klasifikovana pod oznakom L (mopedi, motocikli, tricikli i četvorocikli, *) koristeći vozilo marke Suzuki, model Vstrom 650, na nestručan način, zanemario konstrukciona svojstva vozila predviđena od strane konstruktora, i ne prilagodivši vožnju i brzinu vozila stanju puta i uslovima saobraćaja, izazvao da predviđeni hod vešanja dovede u neželjeni krajnji donji položaj i prevazivši konstrukcione mogućnosti vozila, čime je doveo u opasnost tehničku ispravnost vozila i potencijalnu opasnost za beznedno upravljanje vozilom, zanemarući sopstvenu bezbednost. Nadam se da sam bio dovoljno transparentan ovaj put. * izvor: Klasifikovanje vozila po vrstama | Saobraćajne nezgode WWW.EXPERTISE.IN.RS Vrsta L - mopedi, motocikli, tricikli i četvorocikli Vrsta M - vozila za prevoz lica Vrsta M - motorno... PS. Latinica je ravnoprano pismo, te sam zadržao pravo da vam odgovorim na njoj iako je pitanje postavljeno na ćiriličnom pismu, to svakako nisam zanemario ali me mrzi da je instaliram na telefon, nadam se da će te prihvatiti odgovor. Кажу да је добар дан онај када научиш нешто ново, а ја сам данас то свакако урадио. Хвала, колега, на одговору. Било је задовољство читати га. Што се тиче латиничног писма, воља свакога је да користи оно што жели. Богу хвала спадам у малу групу људи на свијету која може равноправно да користи оба писма. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Octobar 1 (promenjeno) Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da prenesem utiske posle spuštanja stroma koskama sa Alija. Kvailtet odličan, duže su za 2 cm od fabričkih, iako je na Aliju pisalo da spuštaju motor na sedištu za 25-30mm, ovo mi je u startu bilo sumnjivo. Montaža relativno laka, motor na centralnom štenderu, i koristio sam auto dizalicu za zadnju viljušku, a od alata gedoru 14 i 17. Ovo su mere pre spuštanja, tj.sa fabričkim koskama: Ovako stoje stvari kad je na štenderu: A ovo kad ja sedim na motoru: Meni je u principu trebalo samo 2-3 cm,međutim, kada sam odradio zamenu i spustio ga sa štendera, šok... Motor izgleda kao da se prelomio na pola... kao lowrider.... A kad sam uzeo metar u ruke, sve mi je bilo jasno... Mere posle spuštanja: Na štenderu: Kad sedim: Uspeo sam da ga spustim za 9 cm.... mislim da je to rekord... Probao sam ga tako i mogu vam reći da je katastrofa... počev od ciklistike, upravljivosti, stabilnosti, preglednosti....blagi užas. Na stranu što je ćopava neupotrebljiva, a na centralni ga dižem jedva, i to na cim, ovako nema šanse. To sam radio u petak popodne, mislio sam da sa tako spuštenim motorom idem u planiranu važnju u subotu, ali sam posle 5 km rešio da nema šanse... Ipak, da ne radim po mraku, sačekao subotu ujutru i pre vožnje vratio na fabriku. Tako da, sve u svemu, operacija uspešna, pacijent mrtav..... Ipak je fabrika najbolja, odustajem definitivno, čak sam odustao i od pravljenja novih kraćih koski... Tako da ako nekome treba, imam par neupotrebljavanih.... Promenio Octobar 1 član Predator016 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12513 Napisano Octobar 1 Ne silazi, 7319 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kuku kuku šta napravi. Poza kao pas kad kenja Mogu da zamislim koliko je sada rasterećen prednji točak i na što liči kad se vozi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1456 Napisano Octobar 1 Drug član, 832 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako je i meni izgledao KLR iz prvog pokusaja, sa tim kupljenim koskama. Onda sam napravio nekoliko razlicitih duzina dok nisam nasao pravu meru od obicnog maoo debljeg lima, i na kraju mi drugar napravio u firmi koske koje odgovaraju, imaju profi masine za obradu metala, ali je u principu moguce napraviti ih i u garazi. Vredi se pomuciti malo, sto sad da odustanes. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 78 Napisano Octobar 1 (promenjeno) U prolazu, 45 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan V-storm 800De opoziv sa trzista i potrosaca tj. moraju se raditi prepravke/popravke ne znam da li se vidi Ministry - NEPRO 195.222.98.53 Objava 86/2024 Promenio Octobar 1 član batica87 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...