Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 795 postova

auuu, nisam se dugo kacio ali vidim da je tema puna dodatne opreme, neke voznje ne primetih  ??? ??? ???

od dodatne opreme imao sam alu kofere, givi rol bar, i acerbis stitnike za ruke, givi nosace kofera  (koji su samo za grad i pijac)..

-pritegnite selne na usisima vazduha ispod filtera i na ulasku u cilindar

-ako krene po kisi da resetuje tablu naprskajte konektor koji je sa leve strane prednjih vila  (u onoj crnoj gumi)

-premapirajte mape paljenja sa yosh boxom ako imate motor koji je <=2006.god.

-NE MRSITE mnogo po forumima, polako imam utisak da su vozaci vstroma iz filma "Majstorska radionica". Shvatite da je to gomila metala, nekom se desi jedna sitnica, nekom neka druga, ali ne znaci da ce vasem motoru da se desi SVAKA koju procitate ili cujete.

Evo kako je izgledao sa "dodatnom" opremom  ;D ;D ;D

uiyjo_img0213wn.jpg

404.jpg

d2jnO_img0207br.jpg

TfY2L_img0296fp.jpg

Vidite da moze da bude i prljav na slikama, meni ne izgleda lose ;D ;D ;D

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

auuu, nisam se dugo kacio ali vidim da je tema puna dodatne opreme, neke voznje ne primetih  ??? ??? ???

od dodatne opreme imao sam alu kofere, givi rol bar, i acerbis stitnike za ruke, givi nosace kofera  (koji su samo za grad i pijac)..

-pritegnite selne na usisima vazduha ispod filtera i na ulasku u cilindar

-ako krene po kisi da resetuje tablu naprskajte konektor koji je sa leve strane prednjih vila  (u onoj crnoj gumi)

-premapirajte mape paljenja sa yosh boxom ako imate motor koji je <=2006.god.

-NE MRSITE mnogo po forumima, polako imam utisak da su vozaci vstroma iz filma "Majstorska radionica". Shvatite da je to gomila metala, nekom se desi jedna sitnica, nekom neka druga, ali ne znaci da ce vasem motoru da se desi SVAKA koju procitate ili cujete.

Evo kako je izgledao sa "dodatnom" opremom  ;D ;D ;D

3y4gS_img0213wn.jpg

404.jpg

DhoyL_img0207br.jpg

KmtDZ_img0296fp.jpg

Vidite da moze da bude i prljav na slikama, meni ne izgleda lose ;D ;D ;D

Presli smo i mi granice od 2008,kada je tema postavljena, ali se ovde putopisi ne postavljaju pa nisam pisao o tome ovde.

Ove shelne sam proveravao ali mi je mlad bajk pa je za sada sve zategnuto solidno-hvala na savetu.

Bocni koferi su bitni i to jako.Ja nosim dosta potrebnih stvari sa sobom.A u gradu i ne vozim Stroma .Za to je Hondica lead i zakon je za lokal.

Sta si uradio sa Tenerom? Jel je prodade? ???

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS

Potpuno se slazem sa konstatacijom da Ti je svaka na mjestu, i slike su odlicne, cak stavise puno ljepse izgleda onako prasnjav, nadam se da ce i moj nekad ovako izgledati.

Veliki pozdrav  :)

P.S. Moze jos koja slika

Potpuno se slazem sa konstatacijom da Ti je svaka na mjestu, i slike su odlicne, cak stavise puno ljepse izgleda onako prasnjav, nadam se da ce i moj nekad ovako izgledati.

Veliki pozdrav  :)

P.S. Moze jos koja slika

Imas dosta tih slika u temi MOngolija-.......Ima putopis sa dosta fotki.

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: dl 1000

@koma

interesuje me gde si kupio acerbis  stitnike za ruke, i da li su bas za stroma ili si pasovao neke druge. Pretpostavljam da imaju alu osnovu, voleo bi da ih stavim kod sebe jer malo - malo pa se nadjem negde u krshu tipa Jankov kamen, ili neka druga cuka.Pozdrav :)

• Zainteresovan, 795 postova

@koma

interesuje me gde si kupio acerbis  stitnike za ruke, i da li su bas za stroma ili si pasovao neke druge. Pretpostavljam da imaju alu osnovu, voleo bi da ih stavim kod sebe jer malo - malo pa se nadjem negde u krshu tipa Jankov kamen, ili neka druga cuka.Pozdrav :)

Ma imas ih svuda, Ainer, Toratech... gde god, oni su univerzalni.

Pozdrav društvo, da se prijavim, strom 650 - sivi  ;D

Eeeeee Tileee!!!! Svaka cast druze!!! Dobrodosao u sektu pa da se vidimo uskoro na nakoj turi.Poziv da budes moj gost uvek stoji. :)

I pozdravi Gugija i ekipu.... :)

• West Balkan Rider's, 303 postova
  • Motocikl: V-Strom 650

Gadjam jedan stromic 650, imam oko 125 kg i 187 cm

Niko od mojih drugara ga ne vozi pa prokomentarisite malo

Potrosnja, koliko prelaze, sta da gledam kad budem kupovao...

Hvala!

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Gadjam jedan stromic 650, imam oko 125 kg i 187 cm

Niko od mojih drugara ga ne vozi pa prokomentarisite malo

Potrosnja, koliko prelaze, sta da gledam kad budem kupovao...

Hvala!

u svakom slučaju sjajan motor.. praktično bez ijedne mane..

vlasnici istog se hvale da malo troši (neki ovde čak tvrde da troši i manje od moje vespice od 150 ccm ;D ;D)

nemaš ništa posebno da gledaš, samo uopštene stvari kao kod svakog polovnjaka..

srećno sa shoppingom, ako je dobro očuvan primerak nećeš pogrešiti..

• Fat and furios, 586 postova
  • Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis

Pozdrav društvo, da se prijavim, strom 650 - sivi  ;D

Eeeeee Tileee!!!! Svaka cast druze!!! Dobrodosao u sektu pa da se vidimo uskoro na nakoj turi.Poziv da budes moj gost uvek stoji. :)

I pozdravi Gugija i ekipu.... :)

Hvala druže, mnogo dobar motorin  :). Uskoro se gledamo na skupove, a poziv je obostran. Ide lijepo vrijeme, sunce, more, minići, hladno pivo...čekamo te  ;)

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

ljudi moram da vas pitam nesto...

od kada je krenula ova sezona sav vozim ko us*ran, te se bojim rizle, te ulja u krivini, ne obaram kako treba  i krenuo sam da ulazim sa 40 u krivine ko penzioner... elem, nesto sam eksperimentisao i dosao do zaključka da se mnogo prijatnije osećam kada se u krivini naginjem na kontra stranu od motora (guram ga od sebe i dupe malko pomerim ka ivici sedišta)  sve tripujem da tako ostajem u osi "stabilnosti" i osećam da idem kao po šinama.... pa reko da čujem od vas jel još neko tako tera stroma pošto ovi momci na videu peglaju kao ludaci ali ležu u krivinu zajedno sa motorom ...

• U prolazu, 72 postova

ljudi moram da vas pitam nesto...

od kada je krenula ova sezona sav vozim ko us*ran, te se bojim rizle, te ulja u krivini, ne obaram kako treba  i krenuo sam da ulazim sa 40 u krivine ko penzioner... elem, nesto sam eksperimentisao i dosao do zaključka da se mnogo prijatnije osećam kada se u krivini naginjem na kontra stranu od motora (guram ga od sebe i dupe malko pomerim ka ivici sedišta)  sve tripujem da tako ostajem u osi "stabilnosti" i osećam da idem kao po šinama.... pa reko da čujem od vas jel još neko tako tera stroma pošto ovi momci na videu peglaju kao ludaci ali ležu u krivinu zajedno sa motorom ...

Enduro motore mozes da vozis i u kontra nagibu bez problema a mnogi i voze tako.R motori se pak voze u istoj liniji nagiba.Tako da ne gresis nista  a sa tim stilom u slucaju pada najcesce uspes da izvuces nogu i padnes preko motora kada klizas u krivini( da zlo ne cuje).Rizle i trebas da se plasis.Ovo je haos kakvo je stanje na putevima.

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Ma kakav kontra nagib, ja ga zavrnuo na tvrdo i pun gas, lezi strom ko pegla... inace, posle skoro 1000 km na Battle wing 502 ja skroz zadovoljan... kako  rece neki test  da je trenutno Continental najbolja u klasi bas me zanima kako onda ona drzi posto je ova skroz skroz dobra :)

Posle servisa i sredjivanja dizni, novih svecica, cak me i potrosnja iznenadila, mada mi to nesto i ne znaci niti je jurim da je spustim ali osetna razlika pa sam uzeo da sracunam  i ispade to oko 6 litara... auto put oko 140,150 i par puta na 2 glave i onda Fruska gora koliko je moglo  ;D i nazad starim novosadskim, ne preko 120...

Sve u svemu spremni za sezonu...

post-411-12879072097951_thumb.jpg

• Svakom po zasluzi, 12396 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Nenormalan ;D Time što guraš motor na dole a ti "držiš kontru" naginjanjem na suprotnu stranu od krivine samo povećavaš ugao naleganja guma na podlogu i smanjuješ sebi mogućnost da kočiš ili dodaješ gas.

Uostalom, dođi na Kurs bezbedne vožnje pa vidi šta će ti instruktor reći :D

• Svrati ponekad, 187 postova
  • Motocikl: Suzuki Inzuma 250

Ma kakav kontra nagib, to nema veze sa logikom! Baš bi voleo da vidim toga koji moze da popuni gumu, da primeni taj kontra nagib, a da ostane živ. Nego, ovome nije mesto u ovoj temi!

• Svakom po zasluzi, 12396 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ma koristi se ta tehnika kod vožnje SM motora ali za "tele" :D od V-Stroma nije preporučljivo.

• Integrisan, 8288 postova

Ja juce napisah odgovor, pa obrisah - da ne bude opet ;) da teoretisem (na sta su odredjeni veterani foruma pomalo osetljivi ;)).

Upravo kako je Arakis rekao - kada guras motor od sebe, povecavas ugao naginjanja motora u krivini, a onda smanjujes prijanjanje i smanjujes sebe mogucnost da kocis (dajes gas) kroz krivinu. Ta tehnika se koristi eventualno kada vozis stojeci, ali za nas motor (koji je tezak, sa visokim centrom mase) nije bas prirodna.

Ja sam dosta eksperimentisao prosle godine sa prolazima kroz krivinu nakon Lazine price (evil_zo) sa kursa bezbedne voznje i rezultat tih licnih eksperimenata ;) u voznji je da sam potpuno promenio voznju u krivini koju sam praktikovao 2.5 prethodne godine. Od t ada u krivinu ulazim siroko, a onda pravim nagib i uvek se i ja naginjem u smeru nagiba motora. Oslonac su ti spoljnje koleno i unutrasnji fuzaster. Tako imas polugu i ruke mogu da ostanu potpuno relaksirane. Prolaz kroz krivinu je brzi i mnogo sigurniji na izlazu, u slucaju da se pojavi rupa/rizla/sledeca neocekivana krivina.

Uski ulaz u krivinu je, priznajem, zabavniji, jer se vozis u vecem nagibu. Ali opet nagib tela prati nagib motora.

Sustina je da pogledom pratis teme krivine, pa krenes glavom i ramenima, pa krene motor... I uzgred, ne mislim da je ovo bas tako veliki off ;).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja