Alekre 14509 Napisano Jun 6 Integrisan, 7862 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bar da je iz komada odrađen. Kinezi uglavnom furaju odlivak a sad... Tako kritične stvari treba kupovati isključivo sa sertifikatom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša3 34 Napisano Jun 6 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 5. 2025. at 11:40, maxx je napisao: Sta uzeti posle Stroma 650? Pa isto Strom 650, potpuno isti, samo druge boje Najbolje je kad me ljudi pitaju kako ide nov motocikl, a ja im odgovorim isto kao i stari! Najzad je odradjen i servis na 1000km, pa se moze normalno putovati Ostalo je jos da se ugrade grejaci i stitnici rucica i maglenke, a to ce valdja ovih dana, pa da bude sve kao i na starom. Lepa boja Evo i moj sličan: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2920 Napisano Jun 7 Vozac A kategorije :D, 1004 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Данас сам у склопу Демо вожње у Еуро Сумару возио последњи модел Строма 650. Утисак је да овај мој Стром стар 21 годину је заправо одличан мотор. Мало се разликује у односу на новог. Нови је тврђи, мало сигурнији по питању кочница због АБС-а али у главном је оно супер. И мој који посједујем и овај који сам возио 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19649 Napisano Jun 7 Integrisan, 6060 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kolika je razlika izmedju druge generacije i prve? Kakve su sve promene izvrsene i koliko se osete u voznji itd? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1580 Napisano Jun 7 (promenjeno) Drug član, 2037 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio 2004. a sad vozim novog. Moje sećanje je sa je stari bio dosta tvrdji ali mozda je do konkretnog primerka. Ti si imao prilike da istog dana vozis stari i novi a kod mene je prošlo dosta godina izmedju. Promenio Jun 7 član bopk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1935 Napisano Jun 7 (promenjeno) Drug član, 898 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Ima razlike u agregatu stotine izmena,ali ne znam koliko vozač to oseti, isti ram isto vešanje,felne... Plastike, sat,abs, mape,ecu su drugačije. E sad izmedju 2011 druge gen i poslednje veoma male razlike. Promenio Jun 7 član idanijel 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2920 Napisano Jun 7 Vozac A kategorije :D, 1004 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Када сам после вожње новог сјео на свој садашњи мотор, осјетио сам разлику као што рекох у кочењу. То ме је много интересовала па сам, рецимо, радио доста истих ствари. Ја имам осјећај да је нов крући зато што је све затегнуто, ново што би се рекло а мој је прешао прилично. Само под мојим гузовима прешао је 60 хиљада. Старија генерација је далеко љепша, овај нови ми је некако ужи (вјероватно субјективни осјећај). За неке дубље анализе и прођења мислим да ми је потребно много више времена да возим овај нови, односно тих неких пола сата, 40 минута нису баш били довољни да уочим неке огромне разлике. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2920 Napisano Jun 7 Vozac A kategorije :D, 1004 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ја имам жељу, а то ћу сигурно урадити на крају љета, да одвезем свог Строма код њих у сервис на комплетан преглед. Да се све добро прегледа, оцијени и да ако буде шта да се уради преко зиме. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19649 Napisano Jun 7 Integrisan, 6060 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima. Najmanje vidjam tu drugu generaciju pa me zanimalo Da li je bio u startu dosta skuplji kada je izasao a nije nudio mnogo poboljsanja pa se nije proslavila? Mada nema greske. Iscitavam temu od dosade pa vidim da su najvece zamerke uglavnom na kocenje. Ne znam zasto nisu gurali one Tokico celjusti sa GSXR750 2004, kao sto su stavljali na vise modela pa i moj GSR. Koliko bi to podiglo cenu motora nemam pojma ali opet ne bi se ljudi toliko zalili na kocenje. Kontam da je to odredjivanje konacne cene od strane marketing odeljenja bas ono osetljivo pitanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1935 Napisano Jun 7 (promenjeno) Drug član, 898 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dugo bio na gsf 650 sa tim čeljustima koči odlično i lepo se dozira,lošije jesu na stromu ,ali imaju dovoljno snage,samo što traže jači stisak šake ,kad je sa abs kao moj ne razmišljaš hoćeš preterati sa silom. Evo jedna sličica od večeras Promenio Jun 7 član idanijel 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1967 Napisano Jun 7 Drug član, 1496 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima. Najmanje vidjam tu drugu generaciju pa me zanimalo Da li je bio u startu dosta skuplji kada je izasao a nije nudio mnogo poboljsanja pa se nije proslavila? Mada nema greske. Iscitavam temu od dosade pa vidim da su najvece zamerke uglavnom na kocenje. Ne znam zasto nisu gurali one Tokico celjusti sa GSXR750 2004, kao sto su stavljali na vise modela pa i moj GSR. Koliko bi to podiglo cenu motora nemam pojma ali opet ne bi se ljudi toliko zalili na kocenje. Kontam da je to odredjivanje konacne cene od strane marketing odeljenja bas ono osetljivo pitanje Zato veliki strom od 2014 ima mnogo bolje kočnice od starog i mislim da je bolja kupovina, prilično podcenjen motor a po ceni sličan sa modelom 650.Potrošnja slična a mnogo udobniji, veći, jači, bolje ogibljenje, kočenje.Jedino što je registracija skuplja za desetak hiljada dinara, možda i manje, mene je koštala 35000 din, ostalo sve na strani hiljadarke.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19649 Napisano Jun 7 Integrisan, 6060 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan I ove kod mene su isto "drvenaste" sa ovim plocicama i ne grizu odmah, mora jaci stisak. Za sledecu sezonu stavicu EBC HH sinter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1780 Napisano Jun 7 Drug član, 1200 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Koci dobro, nista losije od versysa, a bolje od NC ali mora vise da se stisne. Nema ugriz odmah, sto mozda nije lose jer moze u krivini da se dozira preciznije. pre 5 minuta, vidakn je napisao: ostalo sve a strani hiljadarke. Sem težine, 650ka brilira tu. Mada vidim da je taj model iz 2014 20kg laksi od novog 1050. Ko se vozi solo i ne ganja neke velike brzine tipa 140+ , nema greske sa 650. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19649 Napisano Jun 7 Integrisan, 6060 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan @vidakn Vidis nisam imao pojma da je hiljadarka imala radijalna klesta i USD viljuske Vidim da je i od 2017. bila XT verzija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1967 Napisano Jun 7 Drug član, 1496 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ozbiljna je razlika u svemu, a 30ks razlike, kočnice i ogibljenje je stvarno neuporedivo.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2920 Napisano Jun 8 Vozac A kategorije :D, 1004 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Кочење, мислим да се сваки пут најежим кад чујем ово Многи мотористи очекују да могу да возе агресивно и да укоче у мјесту а то не може ни помочу трикова. Вози нормално, прати развој ситуације и сваки ће мотор да кочи перфектно. Мој нема АБС, и Богу хвала, у свакој ситуацији је закочио како треба. Није то толико до кочионог система колико је до самог возача. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
role 39 Napisano Jun 8 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Trebinje,Dubrovnik,Mostar Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa da li sam pretegao lanac, lanac je nov i lancanici. Sinoc sam se vratio sa puta nekih 900km sada pregledavam motor i vidim da je zadnji zupcanik trpio neku silu, na mjestima gdje upadaju valjcici lanca pojavili se neki zarezi. Imam podmazivac, lanac nije bio bez ulja niti sam osjetio ista prilikom saltanja. Motor se ponasao super cak i premasio ocekivanja. Da napomenem da su na njemu bila 3 puna kofera, znaci opterecen dobro i da se na par mjesta vozilo brzinama koje Strom bas i ne voli 140+...na pamet mi jedino pada da je lanac mozda bio pretegnut ili je do samog kvaliteta zupcanika. Cijenim svako misljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1944 Napisano Jun 8 Drug član, 1399 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan A prednji kakav je? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1952 Napisano Jun 8 Drug član, 2908 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan koliko je zategnut lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 11081 Napisano Jun 8 (promenjeno) Drug član, 2080 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Meni pada na pamet da ti možda nije dobro nacentriran zadnji točak... Mada bi to trebalo da osetis.. Promenio Jun 8 član ProMaster Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
role 39 Napisano Jun 8 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Trebinje,Dubrovnik,Mostar Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gajo Sevojno je napisao: A prednji kakav je? Nisam stigao danas da skinem poklopac sjutra cu...mada i on je nov lanac i lancanici su presli oko 2000km sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1935 Napisano Jun 8 Drug član, 898 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Pretegnut 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
role 39 Napisano Jun 8 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Trebinje,Dubrovnik,Mostar Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, JevtaNS je napisao: koliko je zategnut lanac? Sada je ok nisam nista dirao, tako je i bilo kad sam posao, nego mislim da nije do tereta nisam ga gledao pod opterecenjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
role 39 Napisano Jun 8 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Trebinje,Dubrovnik,Mostar Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, idanijel je napisao: Pretegnut Imao je luft oko 2cm na bocnoj nogari ali je bio bas natovaren pa ne znam koliko to igra ulogu, nisam u voznji nista osjetio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8067 Napisano Jun 8 Drug član, 3181 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da li je pravac lanca dobar. Da li su lančanici stavljeni tako da su zaista u liniji? Da li su pravilno vraćeni distanceri zadnjeg točka? Da nije šajbna koja ide spolja završila unutra? Milimetri su u pitanju, da kači samo s jedne strane. Nisi napisao da li je ii unutrašnja strana istovetno oguljena. Zadnji točak može biti minimalno zaokrenut, da se ni ne primeti. Sedi na motor i onda proveri zategnutost lanca. Ako ima malo lufta, to je dobro. Na nogari ili kad stoji samo pod svojom težinom, lanac nije zategnut kao kad na motor sedne neko od 80-120 kg. Našpanuj ga tako da sa svim opterećenjem (ti i suvozač je dovoljno), bude lepo zategnut, a da ne landara. Lanac se ne doteže i otpušta milion puta, sa svakom promenom težine. Našteluje se jednom, kad se luft poveća, malo se dotegne i gotovo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...