Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

@Rider000 Što se obrtaja tiče po krivinama (magistrala) ja držim gas na 4,5-5k. Nekako tu sam našao sredinu da imam motorno kočenje, osetno do 3k ili ako mi zafali da komotno mogu dodati gas do 7k. Nisam primetio da tu postoje vibracije, verujem da ima ali da su za sada još uvek neprimetne. Ovaj način vožnje dosta pomaže pri kočenju jer kolega sa istim agregatom i principom što veći stepen prenosa i obritaji oko 3-3,5k je prinuđen da više stiska kočnicu. Naravno on koristi samo prednju, pa njemu smetaju kocnice. Ne mogu da se požalim na kočnice jer motorno kočenje i kombinacija zadnja + prednja kočnica 30/70 odnos, dobro radi posao. Za 6500km 3 puta mi se ukljucio ABS i to u gradu i jednom TC na uglačanom asfaltu. 

Čitajući komentare, vidim da svi nalaze manu kočnicama ali em sto ne vozim agresivno em sto nisam probao neki motor kome kočnice "ujedaju" ali sam svaki put stao na vreme 😁 Mada ako ne stigneš da ukočiš policajac će reći da nisi prilagodio brzinu uslovima puta a ne da su na stromu loše kočnice :jee:

Rezime, motor je odličan i vredi svaki cent. "Možda grešim ali ja sam takvog dojma:)

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 6 sati, dl minak je napisao:

U Stromu sam nasao univerzalnost sto sam i trazio.

Upravo ono sto mi treba. Univerzalnost. Motor i za svaki dan i za dalji put. 

Kolege, hvala svima na podeljenom iskustvu.

Razmisljam da odustanem od prodaje Afrike ali kad sam vec oglasio nek stoji pa sta bude. Uradio sam sve servise, sad mi zao da je prodam. 😅

U svakom slucaju ako ode, Stromić je prvi pik. Znam da ce biti "korak unazad" ali nisam nesto agresivan vozac pa mi te neke stvari nece smetati. Bitno samo da je udobnost i amortizacija loseg puta priblizno dobra kao na Africi. 

Promenio član Rider000

• Drug član, 1600 postova
  • Motocikl: V-STROM

Strom ima bitno kraći hod ogibljenja i napred i nazad u odnosu na Afriku i nije približno dobar na lošem putu kao ona ako ti je to bitno kao što pišeš.

Vozio sam je pre par godina kad je izašla i strom mi je bio dosta bolji u vožnji po asfaltu, mislim na krivine i samu upravljivost, čisto asfaltna vožnja.

Probaj ti prvo nekog stroma 100-200km pa onda vidi šta ćeš dalje jer mi se čini da opipavaš u mraku, očekivanja su jedno, a realnost nešto drugo.

Možda strom i ne ispuni tvoja očekivanja pa se nadješ u nezgodnoj situaciji.

• Sviđa mi se 2

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@MilaneziVozio sam cb500x pre Afrike. On je imao isto 150mm hod napred kao i Strom i plivao je jako lepo po losem putu, nije osetio neravnine. Doduse uspide down big piston Showa su bile na njemu... Mozda su bolje od Stromovih klasicnih teleskopskih, mozda nema neke razlike. 90%+ voznje mi je asfalt. Eventualno makadam ako moram doci do neceg.

No, u pravu si, valjalo bi probati stroma.

• Drug član, 1932 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt
On 29. 7. 2024. at 18:50, Milanezi je napisao:

Kočnice su solidne, ni loše, a ni nešto vau dobre. Nisu za poredjenje za kočnicama od nekih premium marki jer prosto to nije premium motor sa premium komponentama nego običan motor za normalnog vozača koji ne traži previše ali su kočnice zadovoljavajuće za njegovu snagu i namenu tih njegovih 650 kubika.

Svakako bi bilo super da su još bolje ali računaj da su solidne, prosečne za tu klasu.

Ljudi često prenose šta čuju od drugoga, tako jedan izjavi da su baš loše i to se prenosi sa kolena na kolena dalje, iako nisu ni probali, kočili ali eto ide glas dalje. Ili ga porede sa motorima 2 ili 3 puta skupljim, ne ide.

Priča se i o anemičnosti agregata, da nema snage, da su ostali u toj klasi 650 mnogo bolji. Jedan kolega u temi bi menjao prenosne odnose jer ga mrzi stalno da šalta po krivinama, a taj agregat se tako lepo vrti od 3000-7000 obrt/min i nikakve potrebe nema za nekim čestim šaltanjima na tim krivudavim putevima, možeš ga držati u tom rasponu i uživati.

Naše lične utiske i zapažanja treba uzeti sa rezervom jer tu rade i emocije, neiskustvo, nekad i sujeta pa se napiše nešto što nije baš približno istini.

Evo nadjoh uporedni test konkurenta versysa 650 i stroma 650 gde su ljudi merili ubrzanja, medjuubrzanja, kočenja, gde je štoperica pokazala realni odnos i stanje!

Screenshot-20240729-180212-Chrome.jpg

Screenshot-20240729-183057-Gallery.jpg

Screenshot-20240729-180115-Chrome.jpg

Matematika i fizika su neumoljive i kažu da strom nema loše kočnice u odnosu na konkurenciju. Čak vidim i da u nekim situacijama i bolje koči... ALI......

Kod stroma mora da se jače pritiska poluga prednje kočnice desnom rukom. Znaci koci ok ali mora da se stiska dosta jače sto vecina nije navikla ( potrebno je vreme). 

Zato kad neko proba stroma pritisne lagano kočnicu i ona vrlo slabo koči ( na taj pritisak ruke) i svi odmah kao wauuu koliko slabo koči. 

NFS je negde objašnjavao da na to ucicu precnik klipova, pumpa i jos neka čuda. 

U stvarnosti zaustavni put je isti kao kod konkurencije samo mora pritisak ruke da bude jači.

Promenio član bopk
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1600 postova
  • Motocikl: V-STROM

Tako je, zato sam i napisao da neiskustvo i emocije rade svoje pa ljudi misle da je njihov utisak pravi. Nemali broj puta se pisalo da je neki konkurent mnogo bolji na kočenju ili ubrzanju i to 2 klase :D ali brojke ne lažu.

Svi su tu negde, svaki ima svoje vrline i mane pa mož' da se bira kako kome paše!

• Zainteresovan, 499 postova

Jedna od danas sa normalne test voznje (kratko vozih na Suzuki test danima):

1723313431968-resize.thumb.jpg.b139f0b97f4c5896cd24e56408552cb8.jpg

Tj. da ne kazem sa uporednog testa 🙂

1723313199204-resize.thumb.jpg.b938720b40038a53090f0765456b4bcf.jpg

• Sviđa mi se 3

Izneo sam neka svoja zapazanja na prvu loptu na V-Strom 800 temi posto sam vozio na Suzuki test danima:

On 6/25/2024 at 12:06 AM, maxx said:

Neka moja zapazanja su:

- Mnogo bolje ogibljenje nego na 650. Tvrdje, ali opet udobno. Ceo motocikl je upravljiviji nego ranije generacije.

- Agregat povlaci iz svih obrtaja. Das gas, a on ideee (ok, koliko moze za 80ks; sto je opet sasvim dovoljno)

- Strom koji dobro koci 😮 Mnogo bolje kocnice napred nego na 650.

- Bolji raspored tezine nego ranije, osecaj da je laganiji nego predhodne generacije (iako vaga ne pokazuje tako).

- Sa elektronikom se nisam igrao tako da ne mogu to komentarisati, ali quickshifter (up and down) je lep dodatak.

- Primetih grejanje sa desne strane (u subotu je svakako bio pakao napolju), ali nije ni blizu koliko se CRF300L greje (euro5 😑)

- Vibracije na tih 5-6k obrtaja (nisam bas zapamtio koliko tacno). Primetio sam ih na rucici kvacila i retrovizorima (pre svega na levom).

- Znam da je malo individualno, ali agregat nema karakter kao V.

- Quickshifter nije toliko tecan na nizim obrtajima. Nastavio bih da koristim kvacilo kao i do sada (za sve promene prenosa), te qs ostavio za vise obrtaje.

Sve sto sam tad napisao, stoji i sada. A dodao bih:
- Quickshifter nije bas nesto cak ni na visim obrtajima. Bolje je smatrati ga za shift assist. Kada se brzine menjaju sa kvacilom, fantasticno lagane budu promene prenosa. Cak je lagano menjati brzine i sa 2 prsta na rucici kvacila.

- Penzionerska voznja (tipa do 4-5k obrtaja) ne prija agregatu (osecaj 800 na ispod 4k obrtaja je kao 650ca na 2.5k obrtaja). Moguce je da se to moze popraviti promenom moda u kom se nalazi agregat, ali elektroniku tj. podesavanja nisam cackao. Ali zato agregat preko 5k obrtaja povlaci ko mutav, te brze odradi preticanje na magistrali.

- Vibracije koje motocikl ima preko 5k obrtaja bas smaraju i smetaju. Samo da docaram da su vibracije toliko izrazene na levom retrovizoru da je slika u retrovizoru mutna (i to preko dana). A i znaju da utrnu stopala posle 20ak minuta voznje. Da li je to do konkretnog test vozila ili je zajednicko za ceo model, ne znam. Ako je ovo drugo, nadam se da ce to fabrika srediti naredne godine.

- Upravljivost je 2 klase iznad 650ce tj. odlicna. Kao i kocnice koje cupaju kako zaustavljaju.

- Zastita od vetra je generalno losa

- Pozicija sedenja je drugacija nego na 650. Sedi se vise na motociklu, nego u. Da li je to zamerka... pa verovatno nije. Kontam da se na to moze navici. Ono na sta se ne moze navici jesu fuzasteri koji su pomereni unazad (ovo je moj licni dojam, drugima mozda odgovara). Prilikom dugih voznji bi mi to pravilo problem tj. morao bih cesce da pravim pauze zbog kolena.

E sad, glavno pitanje je da li bih za svoje novce kupio 800ku? Odgovor je trenutno ne, zbog 2 razloga:
- Trziste dodatne opreme se jos razvija za ovaj model
- Te vibracije su mi bas srusile sneska

Za ono za sta ja koristim Stroma, pre bih uzeo ponovo 650ku, roknuo jos 1000-1300e i uzeo kvalitetno ogibljenje. Ovo je moguce dokle god se 650ca bude prodavala :)

Inace, isti dan smo nas 3ca Stromasa testirali 800ku i imamo manje vise ista zapazanja :)

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 27 postova

Evo samo da se dopunim na ovo sto je @maxx napisao.

Pre 4 sati, maxx je napisao:

Quickshifter nije bas nesto cak ni na visim obrtajima. Bolje je smatrati ga za shift assist. Kada se brzine menjaju sa kvacilom, fantasticno lagane budu promene prenosa.

QS na dole, poprlično tvrd i nekako čudan.

Pre 4 sati, maxx je napisao:

- Vibracije koje motocikl ima preko 5k obrtaja bas smaraju i smetaju. Samo da docaram da su vibracije toliko izrazene na levom retrovizoru da je slika u retrovizoru mutna (i to preko dana). A i znaju da utrnu stopala posle 20ak minuta voznje. Da li je to do konkretnog test vozila ili je zajednicko za ceo model, ne znam. Ako je ovo drugo, nadam se da ce to fabrika srediti naredne godine.

Ja nisam toliko osetio vibracije na rukama/nogama, al sam na autoputu gledao u oba retrovizora i bas se razočarao koliko se oba tresu. Na 650 nisam našao brzinu/RPM pri kojoj se javljaju ikakve vibracije na retrovizorima, a pogotovo ne da ikako poremete sliku, dok na stromu 800, na autoputu nije bilo baš jednostavno napraviti jasnu sliku gledajući oba retrovizora, što je ujedno i verovatno najveća zamerka. Nadam(o) se da je to samo do test modela

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1882 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Drugari iz BG, čovek traži pomoć na TET fb strani:
preporuku gde kupiti ove pločice:

May be an image of text

Pišite tamo direktno ili ovde, pa ću ja preneti.

WWW.FACEBOOK.COM

Anyone from Belgrade, Serbia here 🇷🇸? I need to change my brake pads on my V-Strom and I'm going to be in Belgrade today and tomorrow. Can anyone recommend a moto store...

@živke Motoland ima EBC:

WWW.MOTOLAND.RS

EBC FA231HH kočione pločice

E sad, na sajtu kaze da je nedostupno. Trebalo bi ih nazvati pa proveriti. Ako nemaju, Motobike ima TRW kao alternativu (semi sinter su TRW MCB681 i 682). Samo bi i njih trebalo nazvati danas da iz Kaca posalju za BG.

Promenio član maxx
  • Hvala 1

• Drug član, 1882 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Pozvao, kaže mi čovek da nemaju ni zamenske ni jedne. Mada me je nekako brzo otkačio, pa nisam siguran. Nisam mu rekao ni godište stroma.

• Tužan 1

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: DL1000 L4

Cao drustvo,

Poceh ponovo da gledam Stromove 1000, od 2014 pa na gore,i videh nesto sjajno.

Na oglasima moj stari Strom sto sam licno uvezao 2018. godine.

Ja ga uvezao sa 22.000km, napakovao,zamenio mu one sugave retrovizore sa Hondinim,vozio tri godine,presao 55.000km i prodao ga prijatelju. Svaki komad opreme sto je na njemu sam ja kupovao i montirao,stvarno sam bio zaljubljen i taj motor,i naravno da mogu da prepoznam sve detalje na slikama. (cak je taj motor i kacen ovde na forum iad sam ga prodavao)

Ortak je presao jos nekih 10-15k km,sto mu dodje na 70k+ kilometara.

Motor je kupljen od mene za 8400,prodat liku u Ns za 7000 i kusur.

Na oglasu sad ima 33.460 km.

Dok je bio kod mene odrzavan tip top,imam i servisnu online.Kod prijatelja dosta manje,nije se bas bavio njime,i nije u sjajnom stanju otisao dalje.

Kacim link kako se neko ne bi bas zaleteo.

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Suzuki Vstrom, 2014. godište, Touring, vozilo prešlo 33460 km, Novi Sad. Cena 8.950 € - Motori - Polovni...

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 7
  • Haha 2

Klasika prica. Prodace se to super. Okce u balkanca ne moze da odoli toj kilometrazi, a od pravih 70.000km bezi, jer puno je to, kao i 180.000 i 300.000 na autima... Ista prica. 

Tebi druze svaka cast sto si objavio i skrenuo paznju! 

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: suzuki v strom

Moze neko da me uputi ka diskusiji o gumama ako postoji? Treba da kupim novi set, trenutno imam anakee adventure ali ono sto mi je smetalo kod njih jeste buka pri vecim brzinama, cini mi se da su fabricke bridgestone bile dosta neznije za uvo. Koje su vase preporuke, 90% asfalt / 10% off?

@dzoniika

Ima neki info ovde sto smo nafetS i ja pisali: 

Trenutno Stefan merka treci set Merzelera, dok sam ja uzeo Dunlop Mutant. Zadovoljan sam sa Dunlop Meridian (evo preko 22k km i jos idu) i uzeo bi ih ponovo, ali htedoh probati nesto drugo iz radoznalosti za sledeci set🙂

Drugar tera Continental Trail Attack 3 i koliko znam, zadovoljan je.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL

Nedavno namontirao Continental Trail Attack 3. Nemam zamjerke inace guma ima ocjenu korisnika 4.8. Presao sam nekih 4000 km imam osjecaj da drze bolje od Pirelijevih Scorpion Trail. Zbog toga  mislim da nece trajati kao Pirelli ali vidjecemo. Inace gume su vrhunske po hladnom asvaltu kao i po mokrom, normalno sve ima svoje granice ali gume za preporuku i uzeo bi ih opet bez obzira koliko ce trajati.

• Sviđa mi se 2

Trailattack 3 bolesno dobro drzi ali se brzo i ukockasti po sredini.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL
Pre 1 sat, Rider000 je napisao:

Trailattack 3 bolesno dobro drzi ali se brzo i ukockasti po sredini.

Kod mene su sve krivine i ne idem na autoput nisam do sada primijetio to ali definitivno mislim da bas zbog toga kako drze nece trajati kao neke druge

• Sviđa mi se 2

@roleBas to. Ja zivim u teskoj ravnici pa je dobrim delom smor voznja, samo pravo dok se dodje do krivina...

Mekana je guma, ima grip u svakom momentu, vidi se i po njoj kako se lepo trosi da je definitivno vise nastrojena sportskoj voznji. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1290 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2
On 17. 8. 2024. at 18:18, tomaesp je napisao:

Ja ga uvezao sa 22.000km…presao 55.000km…

Ortak je presao jos nekih 10-15k km,sto mu dodje na 70k+ kilometara.

Ili 90k+. Ili ipak nešto propuštam? Još ako je lik iz NS prošao nešto, to je bar 100k km…

Kapiram da ljudi kupe motore pa ne voze, pa predju malo ali ne kapiram da bas svaki na oglasima ima 30-40k. Star 5 ili 25god...

Prosle godine sa CB500X, nisam maknuo dalje od Novog Sada koji mi je na 60km, a napravio sam 6000km(vozeno Oktobar,Novembar,Mart). 

Svaka cast ljudima koji daju 40.000din za registraciju i predju 2000km godisnje. Pomodarstvo ili nesto drugo? Ili kilometar sat u rikverc? 😂

Prodah Afriku bas iz slicnog razlika, bila mi je zelja ali shvatih da je ipak nije to motor za mene i moje potrebe. Barem ne za sad.

Meni treba pouzdan, udoban, all-round motocikl, jeftin za odrzavanje, nisam Rossi ne teram motor do njegovih granica koje su ionako daleko vece od mojih, vozim da uzivam. E tu se uklopio stromić. 

Bio u danu da probam CF 800MT, svideo mi se bas na izgled ali nisam mogao da se srodim sa njim, nekako mi je kao rastelovani orkestar, nikako mi nije legao, jos sam vozio najjacu, Explore verziju... Necu sad pisati o tome u ovoj temi...

Onda otisao do Yamahe, Tracer 7, odlican motoric, agregat-osvezenje posle 800MT ali ne odgovara mi polozaj nikako, malen je, zgrcen sam na njemu, instrument ekran mi je nisko dosta ali ok, to je sport touring kategorija.

Za kraj ostade V-Strom 650, rekoh sebi ajde reda radi da probam jos i njega pa da vidim sta mi je ciniti. Nisam nesto polagao nade da ce mi se uopste svideti.

Probah i zaljubih se. Najugladjeniji dvocilindras koji sam vozio do sada ubedljivo.

Meni je to sasvim dovoljno, lepo ide, lepo koci, odlicno upija los asfalt, udoban je.

Meni vise od toga ne treba. Polu analogna tabla-koje osvezenje posle motora sa ekranima... Velika, pregledna u svim uslovima. Nisam fan tft ekrana. Citav dan buljim u ekrane, ne moram jos i na motoru. Jedino sto bih zamerio su halogena svetla ali eto i to se da resiti.

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 7

• Vozac A kategorije :D, 929 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650

Двије теме унутар ове теме :)

Прва, како коментаришете одлуку да се престане са производњом Строма 650 а друга је гдје купујете горе наведене гуме? 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja