Jump to content

Moto Zajednica

Do smrti sam se preplasio!!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat

Kolege bajkeri,

razlog da u ovo doba pisem u ovoj novoj temi jeste to da sam pre oko 7 sati cistom srecom izbegao tezu saobracajnu nesrecu a u krajnjem slucaju i nesto gore, i zbog toga izgubio svaku volju za snom.  Naime oko 23i15 casova vozeci se kolima sa devojkom iz grada i kretajuci se kuci jako dugom i sirokom ulicom sa pravom prvenstvom prolaza, brzinom oko 40-50km/h, na nekih 10 metara od mene je proleteo jugic iz sporedne ulicice ne obaziruci se na STOP znak!!! Na jebenih 10 metara on je proleteo, nije video svetlosni snop mojih farova, nije video STOP ZNAK, a ja sam naglo zakocio i stao tik uz raskrsnicu, skrenuo desno pod utiskom i krenuo za njim, stigao ga i taman sam hteo da ga zaobidjem i svastta kazem, mozda i da ga presretnem, devojka me je odgovorila od te ideje, jer ja ipak nisam osoba sklona nasilju,ali pod dejstvom adrenalina svasta bi bilo, pustio sam gas i dozvolio da budala ode.

Sad posle 7sati posle toga meni je pala ideja da sam tad ipak trebao lepo da zapamtim broj tablica i da zovem policiju, ali mi u tom trenutku to nije palo na pamet i ucinio sam najgluplju stvar, pustio debila da ode svojim putem i da prodje kroz ko zna jos koji stop, zapamtio sam samo da je to stari plavi jugo mislim 45ica sa RU tablama,

Znam da se na ovom forumu stalno govori da se ne obaziremo na prvenstvo prolaza, ali ne moze covek iz raskrsnice u raskrsnicu da koci i da gleda levo desno stalno, jednostavno ne moze, na semaforima se i obazirem, ali u takvim ulicama ne mogu.

Svi mi znamo da treba da se cuvamo i sve to stoji, ali izgleda da se neke stvari ipak ne mogu ni predvideti ni izbegnuti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12465 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ovde po Beogradu je to noću vrlo čest slućaj, klinci igraju neku vrstu "ruskog ruleta", proleću kroz raskrsnice na crveno i ko ne pogine, taj je najveći baja...bolesno i debilno.

Pazite se, naročito u Blokovima na NBgd.

• Svrati ponekad, 178 postova

Ja sam imao istu situaciju kao i ti pre par godina, ali ja nisam tako dobro prosao.  :( Sva sreca da sam bio u kolima, a ne na motoru. Ulica sa prvenstvom prolaza, ja sa svojom skodom tek se isparkirao, nisam prevalio ni 100m (znaci brzina oko 40km/h) i lik sa c5, sa jedno 60 tras u levi tocak i moja vrata. Ja glavom razbio soferku (srecom nista mi nije bilo, ni cvoruga), saputnik koji je bio iza mene zakucao se glavom u suprotna vrata (isto srecom bez posledica).

Izadjem ja onako jos pod adrenalinom, pregledam saputnike, pozovem hitnu i razmisljam sta da radim tom magarcu. Pridjem, pitam ga da li je normalan, ima znak stop.... a on meni na sve to jbga brate menjao sam radio stanicu.  ??? ??? ??? Meni mrak na oci, ali sam se iskulirao... Ispostavi se klinac pre mesec dana polozio, pa mu cale kupio novog c5, on se spremio za grad.... sve vam je jasno...

Posle toga kola havarisana 3 meseca, maltretiranje za kes od osiguranja... jedino dobro je sto sam izvukao od osiguranja soma evra za pretrpljeni strah i bol. Opet ponavljam, dobro je da smo svi ostali citavi.

Od tad za mene ne postoji pravo prvenstva prolaza...

Tako da to prolazenje kroz crveno, stop nije samo iz obesti, nego i iz nepaznje, ali na isto mu dodje, posto ti mozes da naj...bes ni kriv ni duzan.

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ovde po Beogradu je to noću vrlo čest slućaj, klinci igraju neku vrstu "ruskog ruleta", proleću kroz raskrsnice na crveno i ko ne pogine, taj je najveći baja...

Juče, kod mene u komšiluku (znači u PO) je dete (Romče) izletelo na put iz čista mira i jedan moj poznanik ga je udario kolima, ali sva sreća da je dete OK. Pak, moj klinac mi reče sinoć (4-ti razred), da se oni (Romčići iz komšiluka) to igraju izletanja na put. Kao, fora je da nasumice istrči na put ne gledajući u saobraćaj, pa kao ako ga promaše automobili, onda je dobro, a ako ga ne promaše, onda jxbxgx. Nisam mogao da verujem šta čujem, niti da shvatim šta rade ti roditelji kad nisu uočili tako kobnu igru svoje dece, a očigledno im je to praksa već neko vreme. Kažem, sva sreća da je ovoga puta dete OK i nadam se da će prestati sa ovom igrom, tj. da je bila samo lokalnog nivoa.

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Ovde po Beogradu je to noću vrlo čest slućaj, klinci igraju neku vrstu "ruskog ruleta", proleću kroz raskrsnice na crveno i ko ne pogine, taj je najveći baja...

Juče, kod mene u komšiluku (znači u PO) je dete (Romče) izletelo na put iz čista mira i jedan moj poznanik ga je udario kolima, ali sva sreća da je dete OK. Pak, moj klinac mi reče sinoć (4-ti razred), da se oni (Romčići iz komšiluka) to igraju izletanja na put. Kao, fora je da nasumice istrči na put ne gledajući u saobraćaj, pa kao ako ga promaše automobili, onda je dobro, a ako ga ne promaše, onda jxbxgx. Nisam mogao da verujem šta čujem, niti da shvatim šta rade ti roditelji kad nisu uočili tako kobnu igru svoje dece, a očigledno im je to praksa već neko vreme. Kažem, sva sreća da je ovoga puta dete OK i nadam se da će prestati sa ovom igrom, tj. da je bila samo lokalnog nivoa.

Tako nesto se desava i u Staroj Pazovi,mali Romcici sakriveni iza zbunja cekaju da naidju kola,i to jos ispred svoje kuce!Zato sam prestao da idem kroz tu ulicu mislim to je skroz debilno ponasanje! :(

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Meni se to sa cigancicima desilo prosle godine. Stoje dva klinca na trotoaru. I kada sam se priblizio, jedno pretrcava ulicu ispred mene  >:(.

Srecom sam ga izbegao jer nisam isao brzo. Ali dok sam stao sa namerom da mu "objasnim" da to sto radi nije dobro, oni su pobegli. Mada mozda je tako i bilo bolje, jer da sam ih stigao bilo bi svasta. Ne samo po njih vec verovatno i po mene (bio sam u njihovom kraju).

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

ako sam dobro zapamtio pre desetak godina u novom pazaru i okolini je bila glavna fora romske populacije da izguravaju decu ispred kola i kamiona pa ako ih nesrecni vozac zakaci sledi dogovor oko cifre kojom ce se izbeci dolazak murije. verovatno imaju dece na pretek.

• Svrati ponekad, 113 postova

ako sam dobro zapamtio pre desetak godina u novom pazaru i okolini je bila glavna fora romske populacije da izguravaju decu ispred kola i kamiona pa ako ih nesrecni vozac zakaci sledi dogovor oko cifre kojom ce se izbeci dolazak murije. verovatno imaju dece na pretek.

Upravo to.

Al ajde da neko izbegne zatvor, uvek ostaje trag na dushi da si povredio nekog.

da sto je najgore od svega ta deca su u prici roba kojom se trguje i nisu kriva za idiotluk svojih roditelja

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Da i ja sam cuo za ovo u N.Pazaru, ali nisam upoznao nikoga ko je zgazio neko Romce, mada se dosta Mitrovcana "muva po Pazaru

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

... Romce...

Bas grub naziv za sleet(eng.) ili ti child of gipsy

e, sta ti je sudbina, ispisem predhodno i sednem na motor da uhvatim krug, vozim bulevarom milosa obilica ovde u vrscu, dve trake, i vidim ide lik (pripadnik gorepomenute nacije) van pesackog prelaza. trubim valjda ce reko da stane, nista, trubim i kocim vec frka nemam gde da se maknem u desnoj traci kola, lik ni ne okrece glavu,ne smem blizu iza njega da ne krene nazad od straha. obe kocnice+kocim motorom i stanem. vidi reko kamikaza boli ga Qrac dal ce neko da ga zgazi ili da izgrebe asfalt motorom zbog njega. mislim ja sigurno mu je supermen burazer pa mu je prag tolerancije bola veoma veliki. motor na copavu pa za njim. otkinuo sam ga od batina. jbg sad zna da treba da gleda levo-desno i da koristi pesacke prelaze. nisam preterano agresivan ali sam bas popizdeo jer da sam ga zgazio mene bi okrivili a da sam samo pao opet na moj racun

• Drug član, 1110 postova
  • Motocikl: Lep

Haha, voleo bih da sam bio tu kada si ga lomio :).

I tako neko ce ubiti dete i odrobijace ga. I sta onda...%#$^%$^%$&^\ mater cigansku!!!!

Upravo!

• Drug član, 1392 postova

e, sta ti je sudbina, ispisem predhodno i sednem na motor da uhvatim krug, vozim bulevarom milosa obilica ovde u vrscu, dve trake, i vidim ide lik (pripadnik gorepomenute nacije) van pesackog prelaza. trubim valjda ce reko da stane, nista, trubim i kocim vec frka nemam gde da se maknem u desnoj traci kola, lik ni ne okrece glavu,ne smem blizu iza njega da ne krene nazad od straha. obe kocnice+kocim motorom i stanem. vidi reko kamikaza boli ga Qrac dal ce neko da ga zgazi ili da izgrebe asfalt motorom zbog njega. mislim ja sigurno mu je supermen burazer pa mu je prag tolerancije bola veoma veliki. motor na copavu pa za njim. otkinuo sam ga od batina. jbg sad zna da treba da gleda levo-desno i da koristi pesacke prelaze. nisam preterano agresivan ali sam bas popizdeo jer da sam ga zgazio mene bi okrivili a da sam samo pao opet na moj racun

Skinhead-u!  ;D ;D ;D ;D

nisam skinhead i nemam nista protiv bilo koga (ustvari verovatno imam protiv nekog ali da ne duzimo off) jednostavno mi je dosadilo. ovo mi je po broju budala najplodnija sezona do sada. vise mi je preko glave izbegavanja istih, bilo pesaka bilo vozaca stvarno je ludnica na putevima.

sad mi je malo krivo jer je momak platio ceh sa sve sto je moglo da mi se desi u zadnjih par meseci.

verovatno je dobar deo vas, kao i ja, gledao onog ludog svedjanina (duhovitog vozaca) ;D ;D ;D koj pegla bajk kao da se rodio na njemu (za rodjenje neznam tacno ali sam cuo da je na njemu umro :( :( :( ). u svakom slucaju ako niste pogledajte i obratite paznju na ponasanje ostalih ucesnika u saobracaju na snimcima, svako drzi sredinu svoje trake, nema setanja po putu od linije do linije, skretanja bez zmigavca, odrzavaju konstantnu brzinu jednom reciju milina. kao po sinama, znas tok saobracaja cim pogledas put, za razliku od recimo naseg auto puta gde car sa jugom uskoci u brzu traku zaglavi ciglu tempomata na stotku, napanji muziku jer ga smaraju seljaci koji mu trube, jede sendvic i leluja. ne pada mu na pamet da podigne retovizor sa patosa i pogleda da li mu neko blica. pa ti batice ako hoces da ga obidjes prvo iskljucenje pa regionalnim putem do sledeceg ukljucenja i opet na auto put. ne kazem da sam preterano savestan vozac ali se trudim da ne ugrozavam druge. uobicajeno misljenje ljudi kada nas vide na motorima je vidi ga kupio mu tata motor pa se kurci, i shodno tome se i sa dozom ljubomore ponasaju prema nama, to sto sam ja svaki svoj motor zaradio sam (komentar mog caleta pre 20-ak godina na pitanje, prodaje se cb 400N pa ako bi hteo da mi je kupis? bio je eno ti pistolj u fioci pa se ti lepo sam ubij odma da ne mislimo posle gde si svake noci, j...te motor) i sto sam se odrekao kao i vecina nas mase stvari koje sam mogao da imam zarad motora, na to niko od njih nije ni pomislio. jer boze moj mi smo cudaci.

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Ovo za cigane sad prvi put cujem da rade,znaci ne verujem  :o izvinite za off

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ovo za cigane sad prvi put cujem da rade,znaci ne verujem

Stvarno upadosmo u off, mada je ovo veoma ozbiljna tema koja bi možda trebalo izdvojiti. Eto, ja mislio to je palo na pamet samo ovima u Požarevcu, a to je izgleda u celoj zemlji.

• Svakom po zasluzi, 12465 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Davno sam ja to čuo...ali ne znam da li je istina, suviše mi morbidno zvuči.

Ipak, pripazite ;)

• Drug član, 1193 postova

ne mogu da verujem da neko ima visak dece, ali sa druge strane moje godine me uce da me vise nista ne moze iznenaditi

a sto ne bi moglo..............

ali uvek se setim onih peraca sajbi na semaforima ,koji kad krene kolona ostanu izmedju traka i ponasaju se kao muve bez glave

izgleda da ih radjaju samo kao izvor zarade, deciji dodatak, socijalna pomoc i ostalo. kad porastu naprave im saru pa ajd preko da malo kradete i slicno. valjda je to lakse od rada

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja