Jump to content

Moto Zajednica

za znalce...R masina

Recommended Posts

• Zainteresovan, 518 postova

Sveo sam izbor na kupovinu dva motora,R6 '04 i ZX6R '04

Ono sto me zanima je zasto kawa ima slabiju cenu,i kao polovnjak a i kao nov motor???ima li nekog poslebnog razloga za to.

Da li je yamaha pouzdanija ili nesto slicno..

Stavljam slike ljubimca cim mi sto pre pomognete oko izbora.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

I kod motora uglavnom važi ono "koliko para, toliko i muzike". Nije džabe R6 skuplji, u to budi siguran. Ima ona šala za majstore, kažu "da nije Kawasakija, ne bih imao od čega da živim". Meni je jedan majstor još rekao "kad Yamaha zna da napravi violinu, zna i motor". Kakve to veze ima, nemam pojma, ali sam ja tada kupio Yamahu i to baš R6 2004. Vozićeš se i sa Kawasakijem, možda će se pokvariti nešto, možda i neće, ali je sigurno da Yamaha i Honda imaju veću cenu od ostalih japanskih marki. Ako imaš dovoljno para, kupi Yamahu, prodaćeš je skuplje i nema nikakvih problema. Ako nemaš, kupi Kawasakija i vozi se, uživaj  ;)

I još jedan savet. Ako je ikako moguće, kupi R6 2005-to godište, jer nosi upside-down viljušku i standardnu prednju gumu 120/70-17.

Jel Kawasaki 636? ZX-6R ima 636 kubika, a ZX-6RR 599. Za taj 636 kažu da je zver, ali opet, verovatno je veća šansa da se nešto pokvari nego kod Yamahe.

• Drug član, 1450 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Imao sam dva Kawasakija u svoje vreme i oba sam prodao sa oko 80 000km na satu i problema NEMA, ali želim da naglasim da je za svu tu km redovno i regularno održavan kao i sada što radim sa drugim motorima.

Da ima problema napisao bih da je tako. Sutra bih vozio šta god ako mi to odgovara.

Valja probati sve jer samo tako znaš onu drugu stranu.

Imam utisak da je Kawa jeftinija jer možda estetski završna obrada nije tako fina kao kod Honde ili Yamahe ali iz moje perspektive to nije presudno.

Znao sam momke koji su pre 2 god vozili te modele i sve je  to išlo bez problema.

Po meni je Yamaha ima jako lepe modele ali ako neko to hoće da plati neka plati.

Ja sam 2006-te kupio nov GSXR1000 K6 za 1500eur manje nego što je Yamaha R1 tada bila  a motor bolji.

Yamaha možda lepša ali to je subjektivno ali motor kao motor, razvijanje snage i ostalo je neuporedivo.

Imao sam i novu R1 2004 pa mogu da poredim ali naravno to je opet samo moje mišljenje, verujem da ima onih kojima R1 više odgovara i to je korektno.

Naravučenije vozi šta ti više odgovara nema tu bolji ili lošiji.

Svaki motor ima i dobre i loše strane.

Ja sam K6 posle R1 2004 kupio kao Orbit žvake, nisam bio uopšte srećan,motor mi na oko uopšte nije bio tako lep kao R1.

Znao sam da kupujem zver i čekao sam da to vidim.

Kada sam to i otkrio zaboravio sam to što nije lep jer sve ostalo je debeli +.

Sedi na oba i probaj, vidi položaj sedenja, visina sedišta, udaljenost upravljača i visina upravljača to ti je veoma važno.

I najvažnije bila to Yamaha ili Kawa kada kupuješ polovan motor star i 2 meseca može da bude već u pripremi za otvaranje tvog novčanika, zato dobro gledaj šta kupuješ.

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Ovo za Hondu i Yamahu sa cenama stvarno stoji.

Pogledaj koliku cenu drze CBR iz 92,93 god. ili bilo koja Yamaha u toj klasi tog godista.

Sve ce ti biti jasno.

I ja sam obozavao Kawasakija(prvenstveno zvuk) ali je cinjenica da svaki njihov motor stariji od 8-10 godina nevidjeno krlja.

Pa sam se okrenuo Hondi.

Izbor je bio pravi!

• Svrati ponekad, 186 postova

Šta god da kupiš nećeš porgešiti.Ja sam FAN Kawe i kunem se u nju.Međuti..ZX6RR za 2004,teško ćeš naći,to je model koji je 599 Kao što je iAcim rekao,međutim njegova motorika je više za stazu,no za ulične drumove.Nije to što vozim ninju,al 636 može glat i da parira gsxr-u od 750 (TO ZNAM).Ipak Yama iz 2004 je prelepog izgleda,modernija je,ide ekstra,motor je koga nemoraš da znaš gde mu je snaga,kad se budi,...na tvom mestu ja bih pre uzeo R6,i zbog neke kasnije eventualno prodaje.A to krawasaki Yamaha bubnjevi...ne obraćaj pažnju sve je to isti đavo,samo je pitanje kakav si vlasnik i vozač...mogli bi smo ovako satima da pišemo,a to što je kawa na toj ceni-razlika ti je recimo-što Yama ima Rossia,kawa ima brodove,Yama ima ...lupam-magneziumse ventile,kawa ima aluminijumske,na yami negde nežvaće plastika na Kawi negde žvace.... to su sve sitnice tako da odluka je na tebi,ja sam izneo svoje mišljenje i savet...Pozzz i nek te služi motorče dugo i puno prelepih pređenih km  ;)

Gixxer ti je dao  baš DRUGARSKI savet kad ti je napomenuo,da paziš,jer i R motor star 2 meseca,zna debelo da ti otvori novčanik...To primi kao BRATSKI savet od obojce-iz ličnog iskustva

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Nije to što vozim ninju,al 636 može glat i da parira gsxr-u od 750 (TO ZNAM).

Samo po pitanju tezine!  ;D

I ja bih se izmedju R6 i Zx-6r(636) pre odlucio za Kawu. Osetno je jaca pri nizim obrtajima i izuzetno je brutalna za jednu 600-tku (potezes iz mesta i kad je presaltas normalno sa kvacilom u drugu- ooooop ode prednji gore!  :)), a to je ono sto ja najvise gledam. Jedino kocnice kod Kawe moraju biti jace, i neznam kako je sa tim 03-04 modelom, ali vozio sam 05 bez amortizera volana i veruj mi ne zelim ponovo.

• Zainteresovan, 953 postova

Oba modela su sasvim dobra i verovatno ce ti pruziti vise nego sto mozes da iskoristis. Moj savet je gledaj STANJE i cenu motora pa tek onda natpis na rezervoaru.  ;)

• Zainteresovan, 582 postova

Yamha u principu ima odlicne i izdrzljive masine,opet kazem kao neko pre mene zavisi do predhodnih vlasnika.....Za kawu ne znam<ali hteo sam da je kupim 03/04, ali yamaha ima problema sa tvrdim menjacem....kako je to reseno na modelu 04/05 ne znam ali znam da do 02 je strasno los kao i na r1....Moja yamaha je 2001 sa 40.000km na satu i radi kao sat,ne dimi itd...Doduse odrzavana je odlicno jer su svi predhodni vlasnici moji drugari....

I kao sto neko rece bolje gledaj stanje....

Ja ako sl motor opet budem uzimao od 600 kubika mislim da ce biti kawa,jer kazu da je brutalna....

pozdrav

• Svrati ponekad, 109 postova

Evo da ti ja iskreno drugarski,prijateljski,preporucim pravi motor,nije sto ga ja vozim,nego je stvarno dobar....

vec i sam pretpostavljas to je    HONDA  CBR 600RR... Vozi se lagano,dobar agregat izvrstan menjac... i da jedini ima merac goriva....  ;) ;)

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

apsolutno se slazem u svemu sa vuletom,jos nesto da li poznajes prodavce tih motora i od toga zavisi koji ces da kupis,mogu motori izgledati kao novi a njemu dusa ispucana

• Zainteresovan, 730 postova

Ja nisam veliki znalac, ali bih uzeo kawasakija.Prvo zato sto volim taj motor.Drugo jaci je od svih u klasi.Jaci motor, bolji zvuk ma sve...I trece......Jos ako je zelen  ;D

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja nisam veliki znalac, ali bih uzeo kawasakija.Prvo zato sto volim taj motor.Drugo jaci je od svih u klasi.Jaci motor, bolji zvuk ma sve...I trece......Jos ako je zelen  ;D

pa ako oces jaci,brzi i bolji zvuk onda je najbolja hiljadarka

• Zainteresovan, 730 postova

pa ako oces jaci,brzi i bolji zvuk onda je najbolja hiljadarka

Ma kakiav  zzr 1400  ;D

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ako biras bas izmedju ta dva uzmi Kawasaki ZX-6R. Kao sto Acim rece, Yamaha je bolja iz 2005., tek tada je dobila USD viljusku, utegnutiji motor i veci profil prednje gume. Osim toga, Kawasaki ima antihoping kvacilo, a Yamaha tek od 2006.

ne znam za sta ce ti koristiti motor, za trke, za sta... Ali od ta dva, Kawasaki je kompletniji motor. A neces ga ti toliko dugo ni voziti da bi stiglo nesto da mu crkne. Naravno, treba da pazis i kakav primjerak uzimas...

Guest Cubric

Kawa za razliku od R6 ima proklizavajuce kvacilo, USD vilicu i radijalna klesta, i brutalniji je motor. Ali bih ti prvo preporucio da sednes i na jedan i na drugi, ako moze i da ih provozas (ako vec nisi), pa tek onda da odlucis sta dalje. Sto se tice Kawe, mnogi su se zalili da nisu uspeli da pronadju "polozaj" na tom motoru, malo je nezgodne gradje, grbonja pravi. Vrlo mali vetrobran ima, a kritike su takodje pale i na LED obrtomer koji je tesko vidljiv preko dana. Moj bi izbor bio R6.

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Trenutno u garazi imam R6 '04 i Kawasaki '01.

R6 je dosta manja i ostrija dok je Kawasaki onako osetno veci i tezi a;i i neizmerno udobniji u voznji a isto se lako vozi kao i Yamaha.

Bez obzira na to i na sve ostale prednosti i mane jednog i drugog, ne bi razmisljao izmedju ta dva modela, uzeo bi Kawasakija.

Jednostavno od te R6 sam ocekivao da je ipak malo bolji motor ali kao i vecina Yamahinih modela, samo glas i nista vise.

Svi ste culi za onu izreku "R1 il' nijedan", ja sam pre za ovo drugo. R1 je kita od motora, bar do 2003 godine,  jedino sto mu je zavrsna obrada najbolja ali to je vec stvar ukusa.

• Svrati ponekad, 186 postova

Kawa za razliku od R6 ima proklizavajuce kvacilo, USD vilicu i radijalna klesta, i brutalniji je motor. Ali bih ti prvo preporucio da sednes i na jedan i na drugi, ako moze i da ih provozas (ako vec nisi), pa tek onda da odlucis sta dalje. Sto se tice Kawe, mnogi su se zalili da nisu uspeli da pronadju "polozaj" na tom motoru, malo je nezgodne gradje, grbonja pravi. Vrlo mali vetrobran ima, a kritike su takodje pale i na LED obrtomer koji je tesko vidljiv preko dana. Moj bi izbor bio R6.

Zar nema i R6 proklizavajuće  ??? ??? ??? ???

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

momci hvala vam na velikoj pomoci...

Šta hvala? Šalji slike  :D;)

Još nešto, pošto kupuješ noviji motor, vodi računa da bude perfektan. Pregledaj lepo sve što je metalno na motoru da li ima ogrebotina, posebno nogostupe, dekle i druge isturene delove. I nemoj da poveruješ u ono "pao je motor sa nožice", svaka ogrebotina na R motoru je gotovo siguran znak da je padano sa motora, a to znači da moraš da dovedeš nekoga stručnog da lepo pregleda motor da li ima neke trajne posledice od tog (tih) pada (padova). Ta oštećenja znatno utiču na cenu i prilikom kupovine, ali i prilikom prodaje motora.

• Drug član, 1450 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

momci hvala vam na velikoj pomoci...

Šta hvala? Šalji slike  :D;)

Još nešto, pošto kupuješ noviji motor, vodi računa da bude perfektan. Pregledaj lepo sve što je metalno na motoru da li ima ogrebotina, posebno nogostupe, dekle i druge isturene delove. I nemoj da poveruješ u ono "pao je motor sa nožice", svaka ogrebotina na R motoru je gotovo siguran znak da je padano sa motora, a to znači da moraš da dovedeš nekoga stručnog da lepo pregleda motor da li ima neke trajne posledice od tog (tih) pada (padova). Ta oštećenja znatno utiču na cenu i prilikom kupovine, ali i prilikom prodaje motora.

Odem ja skoro sa burazerom da kupi polovan a kao nov ER6F Kawasaki iz 2007-me da ne navodem gde smo gledali.

Motor ima i kofer Kawasaki. Cena 4600eur, bilo je to tokom jula meseca 2008.

Motor kao lutka, gledaš okolo sve ok.

Iznutra se vide plastike i sve ok nema ništa sve celo i čitavo.

Sagnem se oko prednjeg točka i gledam iznutra sve u redu, kad ono donji plastični tipl koji spaja levi i desni oklop iza prednjeg točka oštećen malo vidi se da je bila neka frikcija. Tada kreće da se otvara pandorina kutija jer je sve bilo jasno iako je na motoru sve bilo zamenjeno osim tog tipla i gumneih obloga oko creva za kočenje koje su takođe malo zasečene.

Tada sam i video malu razliku u nijansi donjeg dela oklopa od gornjeg.

Ništa, ok je jasno je točak je otišao pozadi uradio to što je uradio i ostavio par sitnih tragova, sve zamenjeno i to je to motor je tu ima neku svoju cenu.

Zovem ja telefonom vlasnika jer on nije bio tu kad on kaže da su ta oštećenja od puške tj jakog mlaza vode prilikom pranja motora.

Kada mi je to rekao samo sam mu rekao hvala i otišli smo.

Posle takve izjave ne bih ga kupio ni za 2000eur, da je rekao izletela baba i jebiga..desilo se motor bio kasko i stavljeno sve novo i to je to sada sve ok najverovatnije da bi uzeli taj motor.

Pažljinvo sa polovnjacima spolja može da bude super a unutra ruina

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja