vidakn 1777 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje za @bdada (ili ko god da je upoznat sa procedurom) kupio sam nosač za bajseve kao na slici, ima mesto predviđeno za montiranje tablice ali nemam treću tablicu (ova na slici je pravljena).Da li uopšte može da se dobije treća tablica i koja je procedura za to?Čuo sam da je treća tablica ukinuta od kada se prikolice registruju na posebnu registracionu tablicu.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6038 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 3012 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Skidaj smesta tu pravljenu jer mogu (a i često hoće) da tretiraju kao krivično delo falsifikovanja. Nimalo naivno! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6178 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 1779 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Skines svoju zadnju i stavis na nosac, videh da tako rade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Skidaj smesta tu pravljenu jer mogu (a i često hoće) da tretiraju kao krivično delo falsifikovanja. Nimalo naivno!Ma jok niko ne pravi problem, prošli preko granice, trenutno u Sloveniji, pičili po Italiji, Bosni, Hrvatskoj itd. Čak u Sloveniji pravili problem jer je skinuta sa kola i stavljena na nosač.Oni tamo imaju regularno treću tablicu na zahtev.Mene zanima da li postoji regularna procedura da se u zemlji Srbiji dobije treća tablica.Ovo je inače moj nosač ali na kolima mog drugara koji je tablicu pravio, ja baš iz razloga da ne bih radio nešto nezakonito i pitam za legalnu proceduru dobijanja treće tablice.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14154 Napisano Jun 2, 2023 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, vidakn je napisao: Mene zanima da li postoji regularna procedura da se u zemlji Srbiji dobije treća tablica. To moras pitati na salteru da li izdaju i ako izdaju sta je potrebno od dokumentacije, bolje traziti sefa tj nekog upucenijeg, kod nas cim izlazi iz okvira klasicnog produzenja reg. hvatanje za glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan To moras pitati na salteru da li izdaju i ako izdaju sta je potrebno od dokumentacije, bolje traziti sefa tj nekog upucenijeg, kod nas cim izlazi iz okvira klasicnog produzenja reg. hvatanje za glavu. Jbg, ti si mi bio najveća nada da si upućen u proceduru, sad me već muka hvata od šalteruša i gubljenja vremena.Možda neko drugi na forumu ima iskustva pa da me posavetuje šta i kako.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14154 Napisano Jun 2, 2023 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas uobicajena procedura a nasi zakona ne prate u stopu evropske, ukoliko moze trazice neke papire od nosaca da na osnovu toga izdaju, pretpostavljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas uobicajena procedura a nasi zakona ne prate u stopu evropske, ukoliko moze trazice neke papire od nosaca da na osnovu toga izdaju, pretpostavljam. Videću, nosač je original Thule, kupljen nov u Sloveniji.Kod nas košta 135000 din u Sloveniji plaćen 817e.Imam račun i sve fabričke papire što sam dobio uz njega a sad će vrv da se sete i atest da traže.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6178 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 1779 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Odes na salter i kazes izgubio sam tablicu, izdaju ti novu sa istim oznakama i eto trece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14154 Napisano Jun 3, 2023 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nece traziti atest jer je sklop montazno/demontazni i sluzi za prenos prtljaga, jedino ne znam kako ce "povezati" sa vozilom da bi dobio isti reg. broj. Ako se izgubi tablica moraju se izdati nove a stare ponistiti jer bi neko mogao zloupotrebiti nadjenu pa da odgovara vlasnik. Jedini slucaj izdavanja istog broja je kada se traze tablice druge dimenzije (uglavnom zadnja kod dzipova) dobiju se dve redovne i popunjava zahtev, kada stigne porucena mora vratiti jednu redovne dimenzije da bi dobio novu. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Jun 3, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Moraću da odem do šaltera, jedino što su sve te zavrzlame umeli da reše jedino u Ljermontovoj koja se valjda renovira i prebačena u zgradu SIV-a a tamo je čuo sam haos od gužve.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6178 Napisano Jun 3, 2023 Drug član, 1779 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Idem u siv za registraciju cim resim papire pa cu bas pitati one zene sto rade za tvoj slucaj tj 3. Tablicu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5419 Napisano Jun 3, 2023 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Mi nosimo nase bajseve godinama tako. Bez tablice na nosacu na predvidjenom mestu, proputovali evropu uzduz i popreko i niko nikad nista nije rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Jun 3, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo, da li je izvodljivo da ako imam dva registrovana motora, pa naknadno jedan prodam, da premijski stepen prenesem na drugi, kad budem obnavljao registraciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Jun 3, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da, koliko znam čak ne moraš sa motora, možeš sa bilo kog vozila.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9646 Napisano Jun 3, 2023 Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Samo sa motora na motor, sa auta na auto...provereno. Već duže vreme tako radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9646 Napisano Jun 3, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @Slammer samo prikaži od prodatog motora KP ugovor overen, i fotokopiju polise prodatog motora. Promenio Jun 3, 2023 član Blaza 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14154 Napisano Jun 3, 2023 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Slammer je napisao: Drustvo, da li je izvodljivo da ako imam dva registrovana motora, pa naknadno jedan prodam, da premijski stepen prenesem na drugi, kad budem obnavljao registraciju? Idi direktno u filijalu osiguranja jer uglavnom nece (narocito kada radis preko agencije) kada je vec reg. tj izradjena polisa, sistem bi dozvolio ali se grcevito bore kao da im otimas njhove pare a ustvari koristis svoj zasluzeni bonus. Prenosi se samo za istu vrstu vozila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Jun 3, 2023 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem. Potrudicu se onda da izvucem to sto mi sleduje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2597 Napisano Jun 3, 2023 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 2020. prodao motor, a onda sam 2022. kada sam uzeo drugi preneo premijski stepen sa ovog prodatog u 2020. godini. Bio je neophodan samo ugovor o prodaji i stara polisa. Mada polisa možda i nije bila obavezna. Svakako pišem kao informaciju o vremenskim okvirima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8447 Napisano Jun 4, 2023 (promenjeno) 4_tocka_i_karoserija, 1881 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, bdada je napisao: Idi direktno u filijalu osiguranja jer uglavnom nece (narocito kada radis preko agencije) kada je vec reg. tj izradjena polisa, sistem bi dozvolio ali se grcevito bore kao da im otimas njhove pare a ustvari koristis svoj zasluzeni bonus. Prenosi se samo za istu vrstu vozila. Da li mora da je istekla polisa prodatog vozila? Promenio Jun 4, 2023 član zaludan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14154 Napisano Jun 4, 2023 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @zaludan ne, u trenutku izrade polise dobijas premijski koji ti sleduje i vazi sledece tri god. pa da li ces prenositi sutra dan ili do isteka roka nebitno. Ovo je dobro ko recimo kupuje slabiji auto a planira jaci (tipa detetu slabiji) cuva bonus za jaci. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Jun 4, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da li mora da je istekla polisa prodatog vozila? Može i na tehničkom ili u agenciji da se uradi prenos premijskog stepena samo dođi ranije, do oko 13h jer ovi sa tehničkog šalju direktno osiguranju staru polisu a službenici u osiguranju rade do 15-16h i čeka se malo tipa pola sata do sat.Možeš i da platiš punu cenu osiguranja a onda sa starom polisom i kupoprodajnim ugovorom odeš u direkciju ili ekspozituru osiguravajuće kuće, uradiće aneks ugovora o osiguranju i refundiraće ti razliku na tekući račun.Inače imaš dve godine fore da sa prodatog vozila preneseš premijski stepen.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Jun 4, 2023 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Idem u siv za registraciju cim resim papire pa cu bas pitati one zene sto rade za tvoj slucaj tj 3. TablicuE molim te i unapred zahvaljujem!Javi šta su ti rekli!Evo dliku da im pokažeš ako ne kspiraju o čemu se radiSent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2387 Napisano Jun 4, 2023 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan U agenciji Sunce u Zemunu su mi radili prenos premijskog stepena za 5 min. Kupoprodajni ugovor i slika stare polise ! Zakon kaže sa vozila na vozilo, znači auto, motor, kamion sve jedno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...