Jump to content

Moto Zajednica

Tehnicki pregled iskustva

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Necemo sada u formalizam koliko ko dugo postoji. Formalno i drzava Srbija postoji od 2006, ali svi znamo da nije baš tako. Tradicija se baštini i na istoriji, a ova naša naseobina ipak postoji poodavno..

U prinicpu, u pravu si za nemešanje u trziste, ali ovde je u pitanju zakonom obavezno osiguranje. Tu je već mnogo veća uloga regulatora. Država je propisala neku obavezu, pa tu obavezu i regulise. Potpuno je drugo pitanje recimo kasko osiguranje, koje je opciono.

Za kartelsko ponašanje si potpuno u pravu. Na žalost, za to niko neće odgovarati. Jednostavno, ovde je to normalno ponašanje :(

:mobilizator:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 682 postova
  • Motocikl: XTZ 750
Pre 17 sati, tomamega je napisao:

Ovakvo brzo reagovanje državnih organa u Srbiji se retko dešava. U roku od par nedelja, vec su napisali novi podzakonski akt, skrojili niva pravila za osiguranja, koja jesu pod njenim nadležnistima. Pa pobogu, na neke druge mere cekamo godinama a koje su u nadležnosti drugih organa.

Verovatno zato sto znaju da iz uplata osiguranja imaju najveci kes flow i ziv novac...milijarde su u pitanju na mesecnom nivou...

Promenio član Marko81

• Drug član, 1724 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Zaobidjite tehnički u Danijelovoj u Beogradu, nadomak Dušanovca, otišao sam po preporuci ali me nisu primili jer mi na jednom retrovizoru fali ukrasna - zaštitna maska koju nemam već 3 godine. Nalevo krug u Sunce gde radim tehničke na svim vozilima i prođoh bez ikakve veze.

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

A mene zanima zasto idete na neke druge teh.preglede?Ako vec godinama.radite na jednom mestu zasto uopste idete na drugo?Jedino ukoliko dodje do nekih problema,da taj teh. ne radi,ili promeni lokaciju,ili iz raznoraznih razloga nisu u mogucnosti da mi u dogledno vreme odrade posao.

• Podržavam 2

• Drug član, 921 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

U Beogradu su prebukirani tehnički pregledi i ako se ne setiš na vreme da zakažeš onda gledaš gde ima slobodan termin, da ne voziš sa isteklom registracijom npr.

• Braveheart, 705 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Po preporuci odem u tehnicki pregled Sunce, sto bi rekao moj majstor sokić-keksić ma sve moze. Topla preporuka za njih ...

Ne pametuju previse, sad su poceli i sa akrapom da pametuju i filozofiraju iako sam imao homologaciju (ima nema db killer i cekaju dopis neki verovatno od vlasnika Akrapovića pa da vide za ubuduce sta ce sa njima...) samo sam se prekrstio reko idem ja dalje. 

Kad sam reg. fazera pre 2 meseca, bio jedan matori sa starom hondom i nošom na glavi, odradili mu tehnicki i kao covece nemas gram ulja u bocici za kocnice, ni napred ni pozadi.

Matori mrtav ladan kao pa ja vidim nesto slabo koci, ma imam ga preko 10 god.

dal sam mu 2 puta menjao ulje u motoru, a u kocnicama nikad slabo ja to i vozim...

Oni kao daj covece teraj to kod majstora da ne izgines negde, on kao dobro dobro...

I rekli idi plati prosao si tehnicki... ja crkoh od smeha :lol3:

• Drug član, 993 postova
  • Motocikl: NEMAM

Legalni načini su šlep ili probne tablice.

Ako je tehnički blizu a da znaš gde nema policije onda upališ i teraš ali i rizikuješ kaznu. Trećeg načina nema.

P.S. nemoj da te neko nagovori da stavljaš tuđe tablice jer onda prelazi u krivično delo,nešto falsifikovanje bla bla,uglavnom bezbolnije je da te navataju bez tablica nego sa tuđim.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

• Podržavam 1

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova

Ne stavljam tudje tablice ni pod razno,na zalost tehnicki je u susednom mestu 10km,kod nas u selu nema tehnickog pregleda.

Posto su probne tablice?

• Drug član, 993 postova

Ja sad ne mogu tačno da se setim ali nešto oko 5000 su probne,raspitivao sam se kad sam trebao amss da radim na kombiju. Šlep npr po lokalu po BG je oko 3-4000. I da platiš 5000 opet lakše nego probne. Probne ne izdaje svako imaš na 2-3 mesta po Beogradu. Dok odeš po njih tamo vamo, nađeš šlep izvadiš 3-5000 i ne misliš ništa.

• Drug član, 1012 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Najjeftinije je na prikolicu, pa odneti auto. Za 10 km, izace te 3-4k dinara. Sto je opet jeftinije nego probne. I nemas cimanja

• Drug član, 1012 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
pre 47 minuta, ivica744 je napisao:

Nisam znao,nekad je trebao

Koliko znam da je trebao, to se lako moze proveriti. Pozove se AMSS i upita. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: Beverly 500ie Cruiser

Posto je motorce spaseno i preterano kod drugog majstora blizi se momenat registracje i tehnickog, imate li neku preporuku za okolinu Cvetkove Pijace? Da mogu da obavim kod njih sve i tehnicki i registraciju i tablice, ne vozika mi se na duze sa isteklim tablicama. 

A glede pregleda na TP, na autu su uspeli da mi dizalicom ulube onaj boks gde je rezervna guma, i dalje ne verujem da su tu pokusali da ga podignu, a  i sam auto je posle TP stucao na manjim obrtajima i samo od sebe prestalo, gremlini :D 

Promenio član Koprian
to nepismeno :D

• Drug član, 993 postova
Nisam znao,nekad je trebao
Probne tablice i služe,između ostalog, za odvoz vozila na tehnički pregled,tako da ne treba tehnički da bi se uzele probne da bi se uradio tehnički.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Mnogo netačnih i poluinformacija ovde a lako je informisati se u vezi probnih tablica:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Koliko koštaju probne tablice? Gde se uzimaju probne tablice? Na koliko dana mogu da se uzmu probne tablice? Da li auto mora da prođe tehnički pregled da bi mogao da dobije...

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 8 sati, ekozelj je napisao:

Mnogo netačnih i poluinformacija ovde a lako je informisati se u vezi probnih tablica:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Koliko koštaju probne tablice? Gde se uzimaju probne tablice? Na koliko dana mogu da se uzmu probne tablice? Da li auto mora da prođe tehnički pregled da bi mogao da dobije...

I ovde pise da treba tehnicki ako vozilo ide u drugo mesto,a u slucaju kolege koji je pitao on radi tehnicki u drugom mestu.

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

10km krenes oko 7 ujutru, skupis mOOda i oteras. 

• Drug član, 1724 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8
10km krenes oko 7 ujutru, skupis mOOda i oteras. 
Lako je tuđim mudima trnje lomiti
Šalu na stranu, kamera ima svuda i ako ga usnimi kamera, kazna za vožnju neregistrovanog auta mu je zagarantovana.

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

A sta ce kamera da snimi kada nema tablice? :D

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja