Biker Q 1642 Napisano Januar 28, 2021 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja donekle delim vozace motora na one koji samo voze (tj vise voze a popravljaju i lickaju kada mora) i one koji manje voze ali zato samo nesto "cackaju" oko motora i to ih ispunjava mozda i vise nego sama voznja... Od kojih ste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1025 Napisano Januar 28, 2021 Drug član, 1007 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas skoro imao debatu sa jednim drugarom o tome. Pricao sam mu da mi je jedan oklop pravljen i ne uklapa se najbolje on mi kaze on to ne bi mogao tako da vozi on bi kupio drugi. Ja mu kazem zbudzio sam, ne bode mi oci a bolje da sipam te pare u rezervar i vidim i prodjem. Mada ja licno volim da mi sve bude po ukusu da nije skrseno i polomljeno i da bude sve na svom mestu i zimu volim samo zato sto tad cackam motor i spremam ga za sezonu i uzivam u tome, ali ne patim ako ima po neka ogrebotinica, dok bi drugar cim bi je video hvatao polirku u ruke, eventualno smirglu. Ali ja sam oklop svakako narucio Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2688 Napisano Januar 28, 2021 Ne silazi, 4807 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja donekle delim vozace motora na one koji samo voze (tj vise voze a popravljaju i lickaju kada mora) i one koji manje voze ali zato samo nesto "cackaju" oko motora i to ih ispunjava mozda i vise nego sama voznja... Od kojih ste?Ја свакодневно радим моторе али своје највише волим да возам. Свако слободно време употребим да се провозам и лети и зими. Сезона вожње ми је целе године без прекида.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Januar 28, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upadam u obe grupe A gde ti je sedenje u garazi i blejanje u nj I divljenje inzinjerima kako su uklopili onaj deo u ovaj kako je izliveno ovo ili ono 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Januar 28, 2021 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam poceo da prelazim u ove cackarose... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9847 Napisano Januar 28, 2021 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vožnja motora i neko sitno čačkanje oko njega ide jedno sa drugim. Svako u skladu sa svojim poznavanjem tehnike i afinitetima. Neko voli da briska i polira, neko da podmazuje i stalno nešto servisira, neko voli da budži neke dodatke i gedžete. Motor je retko samo prevozno sredstvo. Ja posle svake vožnje motor prebrišem i dovedem u besprekorno čisto stanje uz vizuelnu kontrolu sklopova na njemu. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Januar 28, 2021 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim da tokom zime rasklopim sve,cackam sredjujem sve sto treba i ne treba. Kad dodje lepo vreme ,onda da se vozim koliko god mogu i od odrzavanja samo da operem motor 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano Januar 28, 2021 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan Ubedljivo najvise volim da vozim, pogotovo po nekom puticima koji nisu glavni i polu napušteni, ali volim i da ga lickam da se sija kao pasja 00 Od čačkanja ako tako mogu nazvati su neke sitnije stvari, napr. sveris, ali popravke ostavljam majsotrima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 29, 2021 (promenjeno) Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno sam ˝čačkaroš˝... Tj. to sam vremenom postao. Volim da se vozim, daleko od toga, ali kad nešto radim i sređujem oko motora pa onda vidim uspešan krajnji rezultat, ništa mi onda lepše nema... Promenio Januar 29, 2021 član ThePainkiller Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VelikaBeba 493 Napisano Januar 29, 2021 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Bački Jarak Motocikl: Suzuki GSX 750 inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Ne patim za čistoćom preterano. Perem kad se isprlja. A servis ne umem .(doduše ni nemam motor dovoljno dugo da bi se nešto pokvarilo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Januar 29, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Od nekog čačkanja, čačnem lanac da ga podmažem ( a i to se razmišljam o scottoileru). Imao sam ideju da ja radim (bar) male servise na motoru sa drugarom, ali kad sam hteo sijalicu u faru da zamenim, napatio sam se sa skidanjem maske, nisam uspeo i onda sam se patio da vratim skinute šrafove, na nezgodnim mestima su podloške... Momentalno sam izgubio želju, sve je to usko, ja debele prste i tanke živce, ko zna, možda nekad bude drugačije, sve je vežba, želja.. Trenutno, sa finansijske strane, imam motor koji je jednostavan i kome mogu da priuštim da ga neko servisira u fulu, moje je samo da skupljam kilometre i iskustvo i da točim gorivo - konformistički pristup. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Januar 29, 2021 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan A samo sam se spustio do garaze da malo obrisem motor od prasine i cacnem jos po neku sitnicu i evo kako se zavrsilo totalna restauracija jos uvek traje..odose neplanirano 1500e do sada..Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka 1 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 814 Napisano Januar 29, 2021 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, nafetS je napisao: Od nekog čačkanja, čačnem lanac da ga podmažem ( a i to se razmišljam o scottoileru). Imao sam ideju da ja radim (bar) male servise na motoru sa drugarom, ali kad sam hteo sijalicu u faru da zamenim, napatio sam se sa skidanjem maske, nisam uspeo i onda sam se patio da vratim skinute šrafove, na nezgodnim mestima su podloške... Momentalno sam izgubio želju, sve je to usko, ja debele prste i tanke živce, ko zna, možda nekad bude drugačije, sve je vežba, želja.. Trenutno, sa finansijske strane, imam motor koji je jednostavan i kome mogu da priuštim da ga neko servisira u fulu, moje je samo da skupljam kilometre i iskustvo i da točim gorivo - konformistički pristup. K'o da sam ja napis'o. Majstor sam, mnogo radim, nista mi nije tesko...ali cackanje oko kola i motora je za mene gore nego kopanje kanala. Kad god sam rasturao nesto uvek se zavrsilo sa viskom delova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Januar 29, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upalim, vozim. Kad prijavi da je gorivo pri kraju, dospem do čepa. Lanac očistim na tamo nekih 'iljadu pređenih kilometara, zamenim možda sijalicu ili akumulator a ostalo u servis. Nemam ni vremena, ni mesta za čačkanje. Nije da neću ali više uživam u kretanju sa motorom nego li u kretanju oko motora. I ne, nije prljav, zapušten i ogreban. Redovno i temeljno održavanje radi pouzdan i preporučen serviser jer tako više verujem sebi dok vozim. Dogodi mu se pranje vodom jer stoji na ulici, ispod drveta pa malo ptice, malo vremenske (ne)prilike i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Januar 29, 2021 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Idem da okrenem krug = 200 km Malo sam se vozio = 400 km Baš sam se lepo vozio danas = 700 km Čačkao sam nešto = prebacio podmazivač na dvojku 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Januar 29, 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam cackaros, al volim da pogledam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8150 Napisano Januar 29, 2021 Ne silazi, 2135 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Gospodo, mani je rad oko motora terapija,smiruje i opušta.Moram jedno pitanje da postavim?Da li ikod vas kada se dešava očistim motor sve u fulu i kada krenem posle da se vozim a on samo prede kao zadovoljna ženka.Jeli to samo kod mene takav osećaj?.Ako jeste, onda mi mnogo nije dobro. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4814 Napisano Januar 29, 2021 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ponosno svrstavam u grupu ovih sto manje voze a vise gledaju u motor. Volim osecaj voznje motora, ali kao sto sam dosta puta pricao, ja se voznje na nasim ulicama plasim, pa mi nekad vise prija da ga upalim da radi, slusam kako radi, obrisem nesto, pricvrstim nesto, proverim nesto nego da se provozam. Motor mora da mi bude u svakom trenutku spreman za put oko sveta, a u 99% slucajeva voznje su mi oko 200-300km na dan. Volim da putujem sa motorom, u drustvu ljubitelja voznje i prirode, ne volim da putujem ako mora da se zuri i leti. Mogu slobodno reci, da ja svoj motor volim, i kad ga vozim i kad ga ne vozim. Banditos <3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Januar 29, 2021 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Volim da cackam i sredjujem motor posebno zimi kad nemam sta da radim, a ne mogu da se vozim. Imam toplu garazu, alat, volju i znanje za vecinu stvari koje radim. Mada sve manje volim sredjujem motor, a sve vise da se vozim, jer sve manje vremena imam za voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8104 Napisano Januar 29, 2021 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Čačkam samo ono što se čačkati mora, uostalom imam perfektne primerke i šta ima da ih čačkam.Servis, tekuće održavanje i higijena i to je to. Od prošle godine sam okrenuo novi list. Opremio sam se pik-nik opremom i uživam u nekim nedođijama. Kamp stolica, plinče,kafica,sok i blejanje u daljinu. Vožnja se svodi na užvanje ka nekoj destinaciji. Pokušavam maksimalno da to bude nešto novo. Pratim druge gde odlaze ali vidim da je zavladala neka monotonija tipa kota 555 do onesvešćivanja i sl. Moram javno da se zahvalim kolegi @bobbra koji mi je otvori istraživački duh. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1025 Napisano Januar 29, 2021 Drug član, 1007 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Gospodo, mani je rad oko motora terapija,smiruje i opušta.Moram jedno pitanje da postavim?Da li ikod vas kada se dešava očistim motor sve u fulu i kada krenem posle da se vozim a on samo prede kao zadovoljna ženka.Jeli to samo kod mene takav osećaj?.Ako jeste, onda mi mnogo nije dobro.Ne patis jedini od te bolesti ako je za utehu Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11437 Napisano Januar 30, 2021 Drug član, 1283 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio od one dece koja mora da vidi sta ima unutra,čačkam sve živo i što treba i što ne treba vec 40 i kusur godina,dosta puta od mog čačakanja i sjebem nesto,ali drugačije ne mogu,kao narkoman.Drugar sa kojim najviše vozim je mehaničar.Kad se dogovorimo nesto da vidimo zajedno,ako ga nema pet minuta ja vec sve rajzebao,lud covek skroz. Volim da mi sva vozila budu u top formi ma koliko bila stara ili mlada-znaci sedaj i vozi sad do Maroka. Hvala Bogu da sam izlečen od lickanja.Kad bih vam rekao da sam nekad polirao svaku zbicu na biciklu,sve sto bi mi rekli bili bi ste u pravu. Sad se desi da dodjem s puta i da motor ne operem i po 3 dana,ali kad se spere sa njega prljavština bude kao nov.A volim da se vozam i sa ciljem i bez cilja. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 243 Napisano Januar 30, 2021 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Nov sam u ovom svetu pa mi je sve zanimljivo. Koristim svaku ali bukvalno svaku priliku da se provozam. U zimskim danima opsesivno pratim vremensku prognozu i samo cekam par stepeni u plusu da obrnem makar krug. Artritis je u najavi Takodje imam i izrazenu potrebu da stalno nesto cackam na motoru. Kao mali prva stvar kad dobijem novu igracku bilo je rastavljanje jer me je uzasno interesovalo sta ima unutra i kako to radi To se naravno prenelo i na motor koliko mi znanje i alat dozvoljava. Godine jurenja parkinga me nisu naterale da iznajmim garazu ali motor jeste tako da tek krece zabava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16784 Napisano Januar 30, 2021 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da kada bih ga pretresao do poslednjeg srafa, opet bih nesto kupovao i lickao, ako ne na motoru onda od opreme... A mislim da je vreme da priznam da me je smorio i da gledam da konacno ispunim svoj san i doteram nesto sa 4 cilindra. Nesto sto vristi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Januar 30, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pada kisa pa nema voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...