Biker Q 1658 Napisano Januar 10, 2021 Drug član, 1716 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad malo razmislim, nisam uopste u situaciji da imam motor, nikada nisam ni bio generalno ali sam uvek i imao "neki motor" (nekad se samo zvao motor). Pomenuh vec, trenutno kola a inace je uvek bilo nekih odricanja, kao klinac na prolece rasprodam sve iz sobe, komp, muzicku liniju i svasta nesto da bi kupio neki motor... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6173 Napisano Januar 10, 2021 Drug član, 4184 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan "Odrekao" sam se uzalud protraćenog vremena. I to na razne izlaske, bacanja love po klubovima u koje se ide da bi te neko video, na "skupa" kola ... Odrekao sam se, za mene, nebitnih stvari koje su mojoj generaciji, a i današnjim, izgleda jako bitne. Zbog toga sam zahvalan ovoj našoj "bolesti".Kod mene je 98% isto kao kod kolege.Uistinu se ne bih mora odricati ničeg, bar što se novaca tiče.Obaveze su mi takve da sam upravljam svojim vrimenom.Žena mi je tolerantna i od kad me upoznala svjesna je daje motocikl sastavni dio mog života.Ranije smo dosta vozili skupa, zadnjih nekoliko sezona vozim 98% solo.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano Januar 10, 2021 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Od malih nogu vozio emz ts 250/1, kasnije vec u braku i dvoje dece kupio qinqoi qm250...razveo se i prodao ovaj qm..kasnije kupio opet qm250. Vozio neko vreme i menjao ga za etz250. Deca odrasla, ja sam, radio sam u Obrenovcu, Beogradu, Novom Sadu..davno radio u Vrnjackoj Banji. U Zrenjaninu sam zadnje radio, vec sam bio rastavljen. Prodao etz i kupio hondu cb 450n. Znam da je po godinama star ali isto mi trosi kao i etz... Prodao zajednicku kucu, dodao pare na moj deo, kupio drugu i sada je sredjujem. Kupio kuce belgijskog ovcara ( sada vec ima 6 meseca a imam i jazavicara). Sta znam, trenutno zaradjujem ok, od plate odvajam za kucu, zivot a bogami i za motor. Cigarete koristim, alkohol ne. Videcu jos kako ce sve ovo teci kod mene pa mozda i neki manji kredit pa da se resim za nov. Jedan je zivot. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3184 Napisano Januar 11, 2021 Drug član, 1075 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Одричем се новца, финог новца..а самим тим других ствари које се могу тим новцем купити..Не одричем се времена јер то вријеме проведено на мотору не сматрам изгубљеним.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba1990 129 Napisano Januar 11, 2021 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Krcedin-Indjija Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6 Prijavi odgovor kao problematičan Neznam sta BiH rekao na ovu temu a ima dosta da se kaze! Godisnje sam prelazio i po 20.000 km sve do prethodne godine (2020) samo 2.000km i to na jedvite jade, voznja uknapirana uvek neka zurba jurba, posao zapne bas kad su najtopliji dani da se istera motor iz garaze, zena pita a gde ces sad i tako to.A sve to odricanje je vredelo jer smo bogatiji za jos jednog malog bajkera. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Januar 11, 2021 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio motor koji se nekvari, rega + servis+gume=400 € godišnje, i 400- 600 € za dalje vožnjice, u zadnjih par godina prelazim od 5-7000 km godišnje, svakodnevno motorom do posla i po gradu, al to ne računam, da nije motora išao bih kolima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexvicent 363 Napisano Januar 11, 2021 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne pomenuh ulaganje u budućnost, česta situacija,leti radim malo duže, pa kad stignem ispred zgrade, zaleti se ka meni pe-šestoro klinaca, među njima i moj mali (3 godine), i viče -to je moj tata ( kao da ovi drugi to neznaju), sledi borba koji će prvi da se popne, naravno - zna se ko je prvi, podignem ga na rezervoar i on zavrne gas, vfr arlaukne, svi oni klinci zasline, onda ga parkiram, popnu se odmah četvorica i počnu da ga ljuljaju na centralnom, mame se poplaše da će motor pasti, pa poskaču da ih skidaju... Sve budući bajkeri! Takvu radost toj deci nikakvi novci nemogu pružiti, kao i jednom tati kom je srce prepuno kad mu se sin u zagrljaj zaleti! 10 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1749 Napisano Januar 11, 2021 Drug član, 1369 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan On 10.1.2021. at 8:21, Мали Ћаћа je napisao: Одрекао сам се оног за што сви пате или мора да се уради... годишњи одмор . За својих 40- и кусур година био сам на одмору два пута... Druze, duzno postovanje. Stvarno si majstor prve klase, ali ovo sto si napisao ja ne mogu da obradim u svom mozgu. Jesi li kad probao da sednes na motor i odes na putovanje? Kanada je lepa zemlja, ima svega za videti.. Zivot nije samo radionica i posao. Godine brzo prodju i nikada se ne vrate. 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3982 Napisano Januar 11, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 966 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se nisam odrekao nicega posebno da bih imao motor sem para,koje bih potrosio svakako samo u duzem periodu. Kaze meni drugarica " jel ti znas gde si sve mogao da otputujes za te pare koliko te kostao motor i oprema". I mislim se upravu je,u ovo vreme dostupnih letova i "booking" smestaja mogao sam da obidjem dosta toga. Ali video sam prdele i situacije koje na taj nacin ne bih i koje ljudi koji ne voze ne vide. Jedino mi je "žao" sto sada kada imam odlican motor i dobru opremu,vozim manje nego ikada. Onda se i postavlja pitanje opravdanosti svega. Ali sta cu 2 posla vec 4 godine tokom dana, uvece sin i zena. Vikendom sin i zena i prodje mesec,sezona godina... ugrabim da se provozm nije bas da ne vozim ,ali ranije sam se sa losijim motorima i gorom opremom 5x vise vozio. Jbga odraste covek i dodju neke stvari na red,pa to odricanje i ne bude teško. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10331 Napisano Januar 11, 2021 Drug član, 4558 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gajo Sevojno je napisao: Druze, duzno postovanje. Stvarno si majstor prve klase, ali ovo sto si napisao ja ne mogu da obradim u svom mozgu. Jesi li kad probao da sednes na motor i odes na putovanje? Kanada je lepa zemlja, ima svega za videti.. Zivot nije samo radionica i posao. Godine brzo prodju i nikada se ne vrate. Живео сам на мору 16 година и од 1998 поново живим на мору. Ипак је ово тихи окена и много је хладан. Планине и снег ме никада нису интересовале тако иако ми је то пред носом немам никакву жељу да то искористим. Путовања су само занимљива у једном правцу, а досадна кад се враћаш кући, тако макар мени . Ја сам сва то заменио одласком на разне стазе и путујући по северо западној обали Америке и Канаде. Упознао сам много добрих људи и лепо се провео. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1749 Napisano Januar 11, 2021 Drug član, 1369 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan A ok, ipak sam te pogrešno razumeo. Pomislio sam da nigde ne izlaziš iz garaže 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10331 Napisano Januar 11, 2021 Drug član, 4558 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, Gajo Sevojno je napisao: A ok, ipak sam te pogrešno razumeo. Pomislio sam da nigde ne izlaziš iz garaže Руку на срце било је и тих дана или месеци. Овде киша зна да пада и по 4-6 месеци па је топло и суво у радионици 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1434 Napisano Januar 12, 2021 prisutan, 1177 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pa tu i tamo sam se odrekao novca koji ide na opremu,održavanje i registraciju!! Krediti koji su finansirali motor,gledam kao prošlu stvar,da ne kažem prošlost! Došao sam u godine kad me je teško natjerati da si kupim neku žestoko skupu garderobu,ili nešto drugo.. Eto prije neki dan sam zamjenio lanac i lančanike,promjenio ulje,filter..,kupio navigaciju,doduše polovnu.. Naravno taj novac je imao gdje da bude utrošen,npr. neki produženi vikend,nešto u stanu, ili ko zna za šta..,ali kako ovdje kažu, "ćeif" nema cijenu. Malo uštinem na sebi.. ,i to je to. Generalno mislim da više dobijam,nego što gubim posjedovanjem motocikla. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11830 Napisano Januar 13, 2021 Ne silazi, 2731 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kao klinac terao sam razne motore, sto moje (jawa 350, razni tomosi), sto od drugara (mz 250, neka honda 500, elektronik 90). E, onda, odrekao sam se 20 godina motora zbog porodice. Ali tih 20 godina ne bih menjao ni za sta ! Sad kad su deca porasla, poceo sam polako, pre 3 godine, ponovo da vozim. Sada mogu malo sebi da dam "oduska", da malo sebe pogledam, a da porodica ne trpi. Jedino mi zao, ali stvarno zao, sto se supruga plasi voznje motora. Samo jednom je sela, nekih desetak km i rekla, nije ovo za mene. Da je zavolela kao ja, sada bih, u ovim godinama, sigurno vozio neku Hondu panku, ili nesto u tom fazonu. Ovako, skuter mi za sada sve zelje zavrsava, i ispunjava... 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandar andric 359 Napisano Januar 14, 2021 Svrati ponekad, 98 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Tracer 700 Prijavi odgovor kao problematičan Izgledam kao beskucnik na ulici Kupio sam jedne dobre cipele 2003-ce - i dalje ih nosim Vozim Reno 4 Moj pas ima vise jakni nego ja... I tako..... AL se vozam 11 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6173 Napisano Januar 14, 2021 Drug član, 4184 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Izgledam kao beskucnik na ulici Kupio sam jedne dobre cipele 2003-ce - i dalje ih nosim Vozim Reno 4 Moj pas ima vise jakni nego ja... I tako..... AL se vozam Ato ti je kult.Za robu i cipele te razumim.Meni je to naj nevažnija stavka u životu, ne zbog novaca nego uopće...Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10879 Napisano Januar 14, 2021 Hronični Motociklopata, 7496 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se uvek natezao s curama oko odevanja, redovno sam dobijao pritužbe, zašto pa zašto dajem zadnji dinar na motor... pa krenem da im objašnjavam i stanem u sred rečenice...ne vredi..ne razumiju one to... 2 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Januar 15, 2021 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moja ekipa Imam više motora nego cipela a s jedinom zimskom jaknom se družim duže no s ženom iako smo se upoznali u prošlom mileniju. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1110 Napisano Januar 15, 2021 Drug član, 1104 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan U principu ne odricem se niceg materijalnog, mozda nekog boljeg auta... Ali i ovaj mi vrsi posao i bolji je od proseka tako da sam zadovoljan. Naravno ponašam se u skladu sa svojim mogućnostima, ako bih kupio nov motor za 15-20k eur, onda bi se morao odreći neceg bitnog, ali toliki lud nisam Jedino cega se odricem to je neko vreme provedeno sa porodicom, ali ne preterujem ni tu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1140 Napisano Januar 15, 2021 Zainteresovan, 538 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan prevrcem fioke po stanu ,pitam zenu gde su mi carape,ove sto nosim iscepane napred na prste..Zena mi kaze idi otvori orman,prodaj kompletnu opremu za motor koju si platio blizu 2.000e i kupi carape.Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10879 Napisano Januar 15, 2021 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7496 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ima kod braće kineza čarape 70din par, izdrže možda 2 godine, de ćeš bolje Promenio Januar 15, 2021 član Biker-Boy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10879 Napisano Januar 15, 2021 Hronični Motociklopata, 7496 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Evo slikovit prikaz 8 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Januar 16, 2021 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam sve ovo procitao, pa ja sam super prosao. Da bi ja vozio motori moja zena se odrekla svega Sto se tice problema sa zenama, ja sam to resio tako sto sam joj uplatio da polaze za motor, dobila skuter (ustvari ukrala meni) sad mi ostalo samo jos da joj kupim motor na menjac pa da uzletimo zajedno 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2844 Napisano Januar 16, 2021 ODUSTO OD DIJETE, 2741 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao sreće, kad smo se upoznali ja i moja suđena a tada je imala17 sela je na motor bez straha i tako je i dan danas. Shvata moju potrebu za ulaganje u motor radi bezbedne vožnje tako da nemam nikakvih problema oko kupovine vezane za motor. Evo sad me ubeđuje da kupimo nov skuter za vožnju po gradu a stari na oglase, dosadio joj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidloki 1341 Napisano Januar 17, 2021 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog motora uglavnom odrekao sam se: -Nema više priprema za putovanje koja podrazumevaju 7 vrsta slanih grickalica, 6 slatkih, gazirani, gusti sok, pite, sendviči, paket piva jer je kod nas jeftinije, itd. (Što se pokazalo veoma dobro, jer čak na vikend turama koje obuhvataju preko 1000km,devojka i izgubi po neko kilo, i budemo takoreći samo hidrirani -Ne planiram više putovanja automobilom tako da za + mame nema mesta (mislim naravno ili tašta ili devojka, spoj ta dva sistema trudim se da izbegnem) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...