Qm 24 Napisano Septembar 4, 2008 U prolazu, 46 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari! Zamolio bih vas za pomoc. Napokon sam skupio neke pare i odlucio da potrosim oko 6000e na motor. Nisam preterano iskusan sa vlikim motorima iako vozim motor od svoje 6-te godine, sada imam 24. Razmisljao sam prvo o Fazer-u ali jednostavno se ne osecam lepo na njemu jer mi deluje nekako sitno. Zbog toga i razmisljam o gore navedenim modelima. Najvise mi se svidja V-strom, ali zanima me sta biste vi uzeli za te pare. Motor bih koristio kao glavno i svakodnevno prevozno sredstvo (dok vreme to dozvoljava), za grad 70% i ostalo 30%. Prelazim trenutno oko 3000 km mesecno autom. Visok sam 190,tezak 90-95kg... Vazno je da nije naporan za duze ture a voleo bih i da se saputnik udobno vozi. Pored voznje po celoj Srbiji koristio bih ga i za put u inostranstvo tako da je i pouzdanost jako bitna... Pomagajte! Pozdrav, Goran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ako ces 70% po gradu ne treba ti nijedan od pomenutih, a ako ces po Srbiji i sire (nije mi najjasniji post) onda bi ja uzeo V-Strom bez razmisljanja, udoban, pouzdan i veeeliki ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Sa obzirom da je 70% po gradu i ja se slažem sa SCI-ijem. Na tvom mestu uzeo bih mali skuter do 1000eur na SO tablice za grad a V-Stroma kao tourer. Ima baš jedan VSTROM upravo se prodaje u Pančevu za 5500eur iz 2007 izgleda na slici dobro, imaš ga ovde na forumu. Sa skuterom nemaš troškove i bolji je za grad od VStroma a pogotovo za tih 70% tvoje ukupne vožnje. Takođe VSTROM odgovara tvojoj konstituciji što je veoma važno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan E,ovo ce biti zanimljivo.Mene takode zanimaju isti motori.Po nekim mojim procenama mislim da bi Strom zadovoljio potrebe o kojima si pisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Septembar 4, 2008 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Strom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Septembar 4, 2008 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Napokon sam skupio neke pare i odlucio da potrosim oko 6000e na motor. Najvise mi se svidja V-strom, ali zanima me sta biste vi uzeli za te pare. Motor bih koristio kao glavno i svakodnevno prevozno sredstvo (dok vreme to dozvoljava), za grad 70% i ostalo 30%. Prelazim trenutno oko 3000 km mesecno autom. Visok sam 190,tezak 90-95kg... Vazno je da nije naporan za duze ture a voleo bih i da se saputnik udobno vozi. Pored voznje po celoj Srbiji koristio bih ga i za put u inostranstvo tako da je i pouzdanost jako bitna... Pomagajte! Pozdrav, Goran. U navedeno se Strom definitivno uklapa u sve... udobar, upravljiv, odgovarajuce velicine za tvoju visinu, nije naporan za duze ture... btw, nov bez ABS-a moze da se pazari za nekih 6.100e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislis o Versys-u? Meni se taj bajk mnooogo svidja i mislim da se uklapa u tvoje potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 609 Napisano Septembar 4, 2008 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Strom , vrhunska udobnost za suvozača lagan i upravljiv za grad a ipak trajan , robustan i ekonomičan za duže ture. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 4, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka kawasaki versys. Mozes ga kupiti novog za te pare. Najagilniji je za voznju po gradu a i konceptualno je najnoviji model od mogucih izbora u toj klasi. Potrazi malo po netu testove i njegove ocene i pogledaj ga uzivo naravno. Ogibljenje, kocnice, velicina tockova... uzmi sve u obzir. pocetnici uvek gledaju samo agregat, snagu, max brzinu. Pokusaj da sagledas sve. Kad predjes malo veci broj kilometara bice ti jasno sve ovo i sve ce doci na svoje. Nadam se da sam ti bar malo pomogao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, slazem se sa tobom, samo, Versys je pomalen, a on ima 190cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, slazem se sa tobom, samo, Versys je pomalen, a on ima 190cm. [/qu Pa onda strom nema mu druge,za te pare nema bolji ,tvrdim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Septembar 4, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Idealno rjesenje bi bilo ovo: TDM 900 Ali je on malo skuplji, ali mu STROM dodje kao ok alternativa. Razmisli i o Strom-u 1000, ne moras se ogranicavati na 650, mala je razlika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Septembar 4, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jel momci a BMW ? Ko da je sugav niko ga ne pominje ??? Zasto? I ja se javljam jer sam i ja u STRASNOJ dilemi oko kupovine drugog motora vec dva meseca i nisam prelomio sta cu, jer kad sam video BMW F 800 GS :o razboleo sam se i nije mi dobro . kod mene je u opticaju (opseg para oko 5-7 k eura) redosled nije bitan: FZ1 FZ6 Varadero 1000 TDM 850 ili 900 V strom 650 V strom 1000 za BMW para nemam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Septembar 4, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa za 6000 ga tesko moze kupiti, zato ga niko i ne pominje Ali opet, za namjene koje je covjek naveo, TDM900 je ipak bolje rjesenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 4, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Jel momci a BMW ? Ko da je sugav niko ga ne pominje ??? Zasto? I ja se javljam jer sam i ja u STRASNOJ dilemi oko kupovine drugog motora vec dva meseca i nisam prelomio sta cu, jer kad sam video BMW F 800 GS :o razboleo sam se i nije mi dobro . kod mene je u opticaju (opseg para oko 5-7 k eura) redosled nije bitan: FZ1 FZ6 Varadero 1000 TDM 850 ili 900 V strom 650 V strom 1000 za BMW para nemam.... F800GS je fenomenalan motocikl ali je skup nazalost pa nije u razmatranju. Na tvom mestu ja zaista ne bih imao dileme. FZ1 ali u S verziji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 4, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, slazem se sa tobom, samo, Versys je pomalen, a on ima 190cm. Kolega, nije on mali (versys) nego su ovi drugi veliki. ;D Bas zato sto je covek rekao da 70 posto vremena vozi po gradu, znaci treba mu okretan i agilan motocikl. Versys je ubedljivo najzgodniji za takve potrebe i ima taj supermoto fazon, a ni duza putovanja mu nisu strana. Promenom guma postaje solidna alatka za laksi offroad. Mislim da ga ima par clanova sa foruma koji su slicne visine. Uostalom vec sam rekao postavljacu teme, treba ga pogledati uzivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi za grad uzeo neki SM, na primer 640 LC4 i to je to! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Septembar 4, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Jel momci a BMW ? Ko da je sugav niko ga ne pominje ??? Zasto? I ja se javljam jer sam i ja u STRASNOJ dilemi oko kupovine drugog motora vec dva meseca i nisam prelomio sta cu, jer kad sam video BMW F 800 GS :o razboleo sam se i nije mi dobro . kod mene je u opticaju (opseg para oko 5-7 k eura) redosled nije bitan: FZ1 FZ6 Varadero 1000 TDM 850 ili 900 V strom 650 V strom 1000 za BMW para nemam.... F800GS je fenomenalan motocikl ali je skup nazalost pa nije u razmatranju. Na tvom mestu ja zaista ne bih imao dileme. FZ1 ali u S verziji. Da, zaista odje nema dileme... FZ1S je potpuno van konkurencije odje, jer je koncepcijski potpuno razlicit. I mnoooogoo bezobrazna masina... Agregat od R1, prigusen sto se tice krajnje brzine, tako da ima vise snage na nizim i srednjim obrtajima. Mnogo bezobrazno! Mnogo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Septembar 4, 2008 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam TDM 850 4 godine, a sada vozim Stroma 1000 vec drugu sezonu. Sto se mojih utisaka tice TDM je u gradu kao skuter, na putu kao GT a moze dosta dobro da se potera po krivinama. Strom 1000 je malo grublji motor za grad zbog rada u nizem rezimu koji se koristi u gradu. S druge strane na otvorenom putu ide dosta bolje od TDM-a zbog mocnog agregata poreklom iz TL-a, prakticno sport-tourer u telu endura. Oba modela nose kofere i torbe, kao i suvozaca na duge ture bez problema, provereno. Mozda je, zbog dosta voznje u gradu, ipak TDM bolji izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Zato uzmes stroma 650 i uzivas i u gradu i van grada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Septembar 4, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan TDM 900 je bolji i ozbiljniji konkurent od malog Stoma, ali i skuplji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Decko je lepo rekao da oce da potrosi oko 6000 evra a za te pare ne moze da kupi ni TDM 900 ni Strom 1000 znaci jedini ligican izbor i najefektniji motor u klasi sa dva cilindra i 68 ks i mocnim izgledom je DL 650 .ende. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Septembar 4, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Sta ende, pa 6000 nije dovoljno para ni za malog Stroma! Kada se vec ide na polovno, stvar je tu fleksibilnija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Septembar 4, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Sta ende, pa 6000 nije dovoljno para ni za malog Stroma! Kada se vec ide na polovno, stvar je tu fleksibilnija. Ne mislis li da je TDM malo previse brutalan za nekoga ko nema previse iskustva i drugo bolji je nov DL 650 od bilo cega polovnog za te pare jer je nov i tu nema price jer ko zna kakva macka u dzaku moz da mu udje sa polovnjakom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Septembar 4, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan NOV V-Strom 650 kosta 6400 eura bez ABS-a, a 6820 sa ABS-om, a to NIJE 6000 eura! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...