Jump to content

Moto Zajednica

SVI SVE ZNAJU, I TO NAJBOLJE

Recommended Posts

• Drug član, 1261 postova

Sedevši u nekom kafiću na periferiji Beograda i ispijajući svoje poslednje dnevno pivo (odnosi se na taj dan) primetih par momaka koji žestoko komentarišu način vožnje nekog momka na R1, koji je uzgred budi rečeno prošao pored nas sa četrdeset na sat sa dignutim vizirom na kacigi u ful opremi. Krenuli su sa JAJARA, POZER, NEMA TESTISE, a zavšili sa JA BI TO NA PREDNJI PA NA ZADNJI, PA KOLENO U KRIVINI. Da se sve završilo na tome, ne bih ni započinjao ovu temu, pošto je svako ko je jednom seo na R-a  u najmanju ruku Valentino Rossi, ali dotakoše se teme koja mene direktno pogadja. Ne, nije priča o tome koji je najbolji majstor u gradu, jer bi onda potpadalo pod neku drugu rubriku.

Dovatili se momci sklopova na motoru, sve znaju, principi funkcionisanja, teorija SUS motora, rigidnost rama na uvijanje, prednosti alumin rama u odnosu na cevasti, vešanje ovo, ono, uglovi prednje viljuške, upside-down, radijalno aksijalno, dok ne svatih da je sve to generalno ANALNO. Odnosno kenjaju momci na sva usta, pošto verovatno ČEKIĆ VATAJU ZA GVODJE, što bi rekao matori bravar iz Rakovice (bog da mu dušu prosti).

E sad bi neko rekao šta tebe boli .Pomislih samo koliko se momaka dohvati motorcikla, zavrće onu desnu gumu na ručki ki besan, gazi i cima levom nogom papučicu menjača, točkira K7 1000 na pravcu u drugoj....i sl, a nezna da to ne prija motoru.

Možda sam ja samo fanatik koji tretira motorcikle kao živa stvorenja, konje, koje treba timariti, hraniti, čistiti im kopita, potkivati, počistiti za njima, ili sam svaki motor koji sam kupio papreno platio od para koje sam samo ja i niko drugi zaradio. Nije da nisam imao Tatu da mi kupi motor (nije hteo ni da čuje), ali nekako sam tako navikao, svoje zadovoljstvo (žene, piće, hranu , kola i motore) sam plaćam, a oni su možda nasledili neke pare, napravili neku "kombinaciju", pa pazarili divljaka na keca, i sada se kurče po kraju sa 2000 evra kao da imaju 15000 ispod sebe.

Prokleti bili Šapčani i Lozničani koji prekucaše i uvezoše 70 posto divljaka u Srbiju. Ne žalim se ja zbog toga, posla ima, delovi za novije motore jeftini (doduše odnosi se samo na R ove od 2000), voze se i pošteni ljudi  za male pare pošto obični motorcikli više nisu tako zanimljivi.

Elem momci se tako nalupaše po kafiću (a nijednu čašu nisu razbili) da ja više nisam mogao da ih slušam, te sam im prišao i izdeklamovao ispravku svake gluposti koje su izgovorili, savetovao ih da pročitaju naku knjigu, a mogli bi i da sednu na motor , ili nedaj bože da kupe nekog automatika, da probaju da ga rastave i sklope (ne mora da radi samo kao pokazna vežba). Mislim da za vreme moga monologa (osim povremenog otvaranja usta kao riba) nisu ni reč progovorili, vilice im popadaše na zemlju kao VILLIE E COJOTEu, ali mislim da ništa nisu shvatili. Platih im turu pića i odoh na počinak.

Sutradan mir u mojoj glavi, skoro nirvana. Završih taj dan gomilu zaostalih poslova, PROSTO SAM SE OSEĆAO ISPUNJENIM.

E sad da postoji poseban odeljak za savete i iskustva u vezi psihijatrije i psihoterapije, ovaj tekst bi išao tamo, ali pošto nema, smestih ga najbliže psihijatrijskoj ordinaciji, u GARAŽU.

Mene rad sa motorima smiruje, a rad sa ljudima mi diže pritisak, pa to stvara ravnotežu u mome životu. Prosto jedno bez drugog ne ide. Jedino me Mirjana (moja druga polovina) povremeno povuče iz harmonije u nervoznu stranu, srećom ne zadugo.

Planirao sam i krevat da spustim dole, čisto zbog veće harmonije u kući ;D ;D ;D ;D.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Ех, још када би "налетео" на неке такве ликове барем једном недељно, па да ти живот буде са тим осећајем испуњености... :D

Него, видим да ти је још увек стало да реагујеш на нечију бедастоћу. Ма прође и то - дође време када то испратиш са осмехом.

Ех, још када би "налетео" на неке такве ликове барем једном недељно, па да ти живот буде са тим осећајем испуњености... :D

Него, видим да ти је још увек стало да реагујеш на нечију бедастоћу. Ма прође и то - дође време када то испратиш са осмехом.

Vidiš nisam ni razmišljao u tom pravcu, ali idem ovog vikenda do tog kafića, nešto sam zaboravio da im kažem ;D ;D ;D ;D ;D

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Vidiš nisam ni razmišljao u tom pravcu, ali idem ovog vikenda do tog kafića, nešto sam zaboravio da im kažem ;D ;D ;D ;D ;D

...treba i tebe razumeti  ::)

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Evo ja cu reci nesto kao kolega donekle (autoelektricar).

Prosto ,  mozak revnosnih majstora koji vole svoj posao,odnosno problematiku resavanja problema

unutar nekog sklopa ili sistema masine , moras priznati da vremenom postaje netolerantan na ljude

i njihova "misljenja"na zadatu temu.U tom smislu svi mi volimo ljude koji ostave masinu i cekaju

da im javis da je gotova, gde u celoj prici novac niti njima , niti nama ne igra ulogu.Manji je akcenat

na to da takvi ljudi jednostavno mogu da podnesu trosak, koliko je vece nase zadovoljstvo odresenih

ruku i slobode resavanja problema , gde sve eto po nekom pravilu ide glatko.

I tako posle dovoljno godina rada shvatih da ljudima treba i treba pricati sta placaju koliko god oni to

razumeli ili ne .Naravno iza cele price stojim kao covek i majstor.

Sve posle radnog vremena me apsolutno ne interesuje.Naravno da me startuju na ulici u prodavnici,

ali cemo o tome ipak uradnji u zakazanom terminu .

I na kraju ako je tvoje izlaganje doticnima tebi bilo merak i to razumem kao profi deformaciju bez koje

nema uspeha .

Pozdrav !

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Sedevši u nekom kafiću na periferiji Beograda i ispijajući svoje poslednje dnevno pivo (odnosi se na taj dan) primetih par momaka koji žestoko komentarišu način vožnje nekog momka na R1, koji je uzgred budi rečeno prošao pored nas sa četrdeset na sat sa dignutim vizirom na kacigi u ful opremi. Krenuli su sa JAJARA, POZER, NEMA TESTISE, a zavšili sa JA BI TO NA PREDNJI PA NA ZADNJI, PA KOLENO U KRIVINI. Da se sve završilo na tome, ne bih ni započinjao ovu temu, pošto je svako ko je jednom seo na R-a  u najmanju ruku Valentino Rossi, ali dotakoše se teme koja mene direktno pogadja. Ne, nije priča o tome koji je najbolji majstor u gradu, jer bi onda potpadalo pod neku drugu rubriku.

Dovatili se momci sklopova na motoru, sve znaju, principi funkcionisanja, teorija SUS motora, rigidnost rama na uvijanje, prednosti alumin rama u odnosu na cevasti, vešanje ovo, ono, uglovi prednje viljuške, upside-down, radijalno aksijalno, dok ne svatih da je sve to generalno ANALNO. Odnosno kenjaju momci na sva usta, pošto verovatno ČEKIĆ VATAJU ZA GVODJE, što bi rekao matori bravar iz Rakovice (bog da mu dušu prosti).

E sad bi neko rekao šta tebe boli .Pomislih samo koliko se momaka dohvati motorcikla, zavrće onu desnu gumu na ručki ki besan, gazi i cima levom nogom papučicu menjača, točkira K7 1000 na pravcu u drugoj....i sl, a nezna da to ne prija motoru.

Možda sam ja samo fanatik koji tretira motorcikle kao živa stvorenja, konje, koje treba timariti, hraniti, čistiti im kopita, potkivati, počistiti za njima, ili sam svaki motor koji sam kupio papreno platio od para koje sam samo ja i niko drugi zaradio. Nije da nisam imao Tatu da mi kupi motor (nije hteo ni da čuje), ali nekako sam tako navikao, svoje zadovoljstvo (žene, piće, hranu , kola i motore) sam plaćam, a oni su možda nasledili neke pare, napravili neku "kombinaciju", pa pazarili divljaka na keca, i sada se kurče po kraju sa 2000 evra kao da imaju 15000 ispod sebe.

Prokleti bili Šapčani i Lozničani koji prekucaše i uvezoše 70 posto divljaka u Srbiju. Ne žalim se ja zbog toga, posla ima, delovi za novije motore jeftini (doduše odnosi se samo na R ove od 2000), voze se i pošteni ljudi  za male pare pošto obični motorcikli više nisu tako zanimljivi.

Elem momci se tako nalupaše po kafiću (a nijednu čašu nisu razbili) da ja više nisam mogao da ih slušam, te sam im prišao i izdeklamovao ispravku svake gluposti koje su izgovorili, savetovao ih da pročitaju naku knjigu, a mogli bi i da sednu na motor , ili nedaj bože da kupe nekog automatika, da probaju da ga rastave i sklope (ne mora da radi samo kao pokazna vežba). Mislim da za vreme moga monologa (osim povremenog otvaranja usta kao riba) nisu ni reč progovorili, vilice im popadaše na zemlju kao VILLIE E COJOTEu, ali mislim da ništa nisu shvatili. Platih im turu pića i odoh na počinak.

Sutradan mir u mojoj glavi, skoro nirvana. Završih taj dan gomilu zaostalih poslova, PROSTO SAM SE OSEĆAO ISPUNJENIM.

E sad da postoji poseban odeljak za savete i iskustva u vezi psihijatrije i psihoterapije, ovaj tekst bi išao tamo, ali pošto nema, smestih ga najbliže psihijatrijskoj ordinaciji, u GARAŽU.

Mene rad sa motorima smiruje, a rad sa ljudima mi diže pritisak, pa to stvara ravnotežu u mome životu. Prosto jedno bez drugog ne ide. Jedino me Mirjana (moja druga polovina) povremeno povuče iz harmonije u nervoznu stranu, srećom ne zadugo.

Planirao sam i krevat da spustim dole, čisto zbog veće harmonije u kući ;D ;D ;D ;D.

Svaka ti je ka' u Njegosa!

Rad sa motorima mi u odnosu na stalan posao donosi zanemarljivu dobit. No bez veceri provedenih u garazi bih poludeo, i sto vise radim sa ljudima, to su mi motori sve vise drazi.

Oni se ne kvare bez razloga, a kad se pokvare, nece da te ubedjuju da su ispravni i da to bas tako treba da bude! Ali, sta ces...

No, "inzenjera" ce uvek biti, a kako vidim imaju tendenciju porasta, pa sam se pomirio sa time. Velim rek'o, jurisati na vetrenjace nije bas perspektivan sport.

Tebi svaka cast majstore, imas pivo s moje strane, kad se jednom sretnemo i ispricamo ko ljudi....

• Drug član, 1359 postova

Rad sa ljudima je najgori nazalost to mi je posao trgovac sam . Definitivno popravka nekog mehanickog kvara me smiruje .

Ljudi koji u zivotu nisu nista popravili a konstatuju kvar i daju opis popravke me zgozavaju ali i to je deo zivota na koji sam se navikao , ali za razliku od tebe ja aminujem i kazem jeste takoje samo napred . Ko nezna i lepo pita je najbolji bar te saslusa sta mu kazes .

Ako budes video momke u servisu kod tebe pozdravi ih i oderi ih za pivo koje si ih castio.(ako nisu pili koka kolu)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Izvinjavam se, mali off:

revolution, koji ti motor imas? Ne pise ti ispod avatara pa mi pade na pamet.

Izvinjavam se, mali off:

revolution, koji ti motor imas? Ne pise ti ispod avatara pa mi pade na pamet.

E tužna je to priča. Prodao sam yamahu yzf 750 u želji da se ponovim sa Buell-om xbr12s 2003 ali mi motor izmače u poslednjem momentu (dečko pade sa njega dok je bio na stranim tablama i milicija ga odveze na plac) a sada jurcam po americi za istim takvim. Srećom imam neke drugare preko bare, pa se nadam da će do proleća stići. Inače držim servis za motore na petlovom brdu, a imam in BSA 500 1967 u podrumu ali nikako da počnem da je sklapam (pravim neki projekat, agregat i menjač sam sredio generalno, ram izvaren, viljuška spremna, rezervor u špric gitu, dakle samo vreme je problem), ali i poslovi u servisu i oko nove kuće mi oduzmaju previše vremena. Srećom vazda gomila motora po garaži, pa se grebem za snošku sa vremena na vreme. Prednost je što svake nedelje sednem na neki drugi motor pa ne uspevam da tugujem za Lightningom.

• Drug član, 4488 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Drago mi je da ima jos ovakvih ljudi koji vide stvari realno,a ne samo mi koji zivimo van granica Otadzbine.

i ovo je jedan od najboljih postova/tema koje sam procitao u zadnjih godinu,dve dana

;D

• Zainteresovan, 599 postova

Vidim,nisi se navikao na "nacitane" iako nemas malo godina.  Ja sam malo oguglao,ne ulazim u rasprave, mozda ni to nije dobro -- otupi covek.

Ali,da, ume coveka da iznervira takav tip ljudi,samo sede sa strane,ne rade nista,nista ih ne interesuje a pamet im kipi na sve strane. Vise postujem i onog sto je drpio pare ili prekucao brojeve,tatin sin koji je molio za motor --  svi su se oni bar za nesto potrudili,ako nista drugo potrosili su malo svog vremena.  A ovi i ovakvi ..  Da te Bog sacuva!!  Na zalost, sve ih je vise i sve vise mlate praznu slamu. Ma nista ih ne zanima,ni ribice,nista..  Samo pivkana i neka nagvazanja i prazne bla,bla  price !!   

• Zainteresovan, 953 postova

Drago mi je da ima jos ovakvih ljudi koji vide stvari realno,a ne samo mi koji zivimo van granica Otadzbine.

i ovo je jedan od najboljih postova/tema koje sam procitao u zadnjih godinu,dve dana

;D

potpisujem, ko razume shvatice

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Postovi tipa 'ko razume, shvatice' ne nose nikakvu korisnu poruku, zato - molim da se sa tim prekine. Ja, recimo, nisam razumeo sta treba da shvatim.

Inace, Sale, to je sve normalno. Svugde ces naci hvalisavce, koji su full of bulshit, sto bi rekli braca Ameri. Tebe je to pogodilo zato sto su se dotakli teme koja je tebi bliska...

Postovi tipa 'ko razume, shvatice' ne nose nikakvu korisnu poruku, zato - molim da se sa tim prekine. Ja, recimo, nisam razumeo sta treba da shvatim.

Inace, Sale, to je sve normalno. Svugde ces naci hvalisavce, koji su full of bulshit, sto bi rekli braca Ameri. Tebe je to pogodilo zato sto su se dotakli teme koja je tebi bliska...

Jok bre, nije u tome pojenta.

Mogli su da pričaju i o medicini ili o kompjuterima, o kolima, mobilnim telefonima, o svemu samo ne o ženama. Ja kad popijem neku, ili sedim u muškom društvu, izbegavam da pričam o motorima, mobilnim telefonima, kolima, uglavnom o svemu gde je glavna tema čiji je veći, duži, isl. Uglavnom izadjem da se opustim, i predam se pohotnim mislima o devojčicama koje prolaze, a sigurno ne bih da drvim o motorima (mada imaju neke dodirne tačke), sa mojim drugarima. Želim da podelim svoju opservaciju kako pojedinci(a bogami i pojedinke) nemaju drugu sveru intresovanja osim materijalnih stvari. Filzofija, knjiga, pa čak i filmovi su takvim likovima potpunoi nezanimljivi, misle ako su odgledali dve trke GPa da mogu da teraju ko rossi, i to po ulici.

Nije priča o hvaljenju (po definiciji to bi trebalo da bude veličanje i isticanje svojih ili tudjih vrlina ili dela) već o laganju na kub, i to masovnom i obostranom i autosugestivnom. Za koji dan sam će sebe ubediti da je sve to istina (pošto je ponovio laž milion puta) pa onda po ulici, udri po gasu, bez kacige, bez jakne, i BEZ MOZGA, koji su verovatno negde u tim lažima zakukuljili i zaturili, pa ni neznaju da ga koriste na bilo koji drugi način. A onda su motorciklisti ovakvi i onakvi, i treba ih proterati sa gradskih ulica.

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Nije priča o hvaljenju (po definiciji to bi trebalo da bude veličanje i isticanje svojih ili tudjih vrlina ili dela) već o laganju na kub, i to masovnom i obostranom i autosugestivnom. Za koji dan sam će sebe ubediti da je sve to istina (pošto je ponovio laž milion puta) pa onda po ulici, udri po gasu, bez kacige, bez jakne, i BEZ MOZGA, koji su verovatno negde u tim lažima zakukuljili i zaturili, pa ni neznaju da ga koriste na bilo koji drugi način. A onda su motorciklisti ovakvi i onakvi, i treba ih proterati sa gradskih ulica.

Otprilike, po meni je ovo gore poenta.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja