Jump to content

Moto Zajednica

Za Suzuki eXperte ;). Pitanje oko cene polovnog motora!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 150 postova

Pored dosta vaganja gledanja enduraca, nakeda itd. dosao sam do Ra i to suzukija( najlepsi je jelte :)).

Sad pitanjce oko cene. Gledam halooglase i vidim da ima par oglasa gde se prodaju GSXR 600 za 7000-7400. Kupljeni u euro sumaru presli po par hiljada kilometara, ili n.p.r. 2006 gsxr 750 se prodaje za 7000. Zasto postavljam ovaj tred :) cudne su mi te cene pogotovo sto se honde i r6 to godiste vladaju po 8000-8500.

Pitanje: Da li mora da znaci da su ove "nize" cene vesnici nekog nedostatka na motoru ili nesto trece ?:)

P.S. Uvoznici suzukija su cobani sto ne daju popust za kesh :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

R6 je u startu skuplji, recimo u Euro Sumaru GSX-R 600 košta 9.322,00€, a R6 u Motoringu 10.220,00€. To je tih 1.000,00€ evra razlike koja se zadržava i kasnije. E sad, to što je ovde godine R6 u Rodiću na sniženju i košta 9.555,00 evra, to je druga stvar.

Znači, te cene koje si video mogu da budu i korektne, ali sve zavisi. Povedi sa sobom nekoga ko zaista poznaje R motore, naročito Suzuki R motore da ne bude posle kuku, lele. U Balosavi (3T Racing) sam viđao mlade Suzukije, pa proveri da li imaju nešto. Kod njih ti je sigurna kupovina, a daju i garanciju.

• drkadzija, 1238 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, sumo suzuki

Moj savet ti je ako već hoćeš R-a i da daš oko 7000e uzmi u obzir zx6r koji je nov kod culeta , stankare 7400e a imaš garanciju i nemaš razmišljanja šta je prethodni vlasnik radio sa motorom.

7400e a imaš garanciju i nemaš razmišljanja šta je prethodni vlasnik radio sa motorom

Potpuno tačno.

• Drug član, 1261 postova

Mislite da je pametno davati savete!!!! Kupac hiće polovnog porshea 911 a vi mu predlažete da kupi Golfa GTI zato što je jeftiniji a nov je????. Znam da je poredjenje jako grubo, ali motor se kupuje srcem a ne novčanikom, kao što nekoga ne možete ubediti da postoji lepša devojka od njegove sadašnje dok se ne zaljubi u neku drugu.

Razlika u cenama postoji, ali takodje i razlika u kvalitetu, finišu i dizajnu.

Moje mišljenje je da su Honda i Yamaha u toj klasi najbolji, suzuki drži zlatnu sredinu, a Kawasaki kaska. Kažem to iz ličnog iskustva u radu ni9 sa jednim nisam imao previše problema, dizajn je lični estetski kriterijum, razlika u finišu je očigledna, a mislim da nijedan motorcikl nije loš, već pitanje dali ga njegov vlasnik voli i tretira kako treba.

p.s.

Znam motore kojima su predhodni vlasnici, činilo se dušu izvadili pa se i danas voze, a znam i druge koji su služili za paradnu vožnju pa su zakucali. Motorcikl nema odredjen rok trajanja, to je mašina i može da se pokvari na kilometar od prodavnice i da ti pokvari zadovoljstvo.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r
U Balosavi (3T Racing) sam viđao mlade Suzukije, pa proveri da li imaju nešto. Kod njih ti je sigurna kupovina, a daju i garanciju.

Nemoj samo da ti uvale motor sa poroznom glavom kao shto su meni uradili za prethodnu Hondu Hornet 900.

link=topic=22294.msg294602#msg294602 date=1218231240]

Nemoj samo da ti uvale motor sa poroznom glavom kao shto su meni uradili za prethodnu Hondu Hornet 900.

Nije valjda da i oni rade tako nešto? Ja sam imao najbolje mišljenje o njima. Jel si napisao to u podforumu servisi/prodavnice, gde već, tamo gde se komentariše o njima?

Moj burazer, takođe iz Kragujevca, pričao sam ti o njemu, kupio je kod njih Bandita i nedavno su mu zamenili semering na pedali menjača i nisu ništa naplatili "jer je to bilo tako i kada je kupio motor kod njih". Možda su i njima zavaljali tog Horneta. Jel to onaj žuti od proletos? Ili je žuti bio 600 kubika?

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

link=topic=22294.msg294602#msg294602 date=1218231240]

Nije valjda da i oni rade tako nešto? Ja sam imao najbolje mišljenje o njima. Jel si napisao to u podforumu servisi/prodavnice, gde već, tamo gde se komentariše o njima?

Moj burazer, takođe iz Kragujevca, pričao sam ti o njemu, kupio je kod njih Bandita i nedavno su mu zamenili semering na pedali menjača i nisu ništa naplatili "jer je to bilo tako i kada je kupio motor kod njih". Možda su i njima zavaljali tog Horneta. Jel to onaj žuti od proletos? Ili je žuti bio 600 kubika?

Ja sam vishe od 2 godine kod njih servisirao motor i bio prezadovoljan. Dosta puta mi je Gagi pomogao i izashao u susret ali na kraju mi je prodao motor sa poroznom glavom i josh me zavlachio par nedelja pa hteo da mazhe techni metal i da ti ne pricham dalje... Na kraju mi je lepo vratio pare sa sve registracijom.

link=topic=22294.msg294727#msg294727 date=1218275650]

Dosta puta mi je Gagi pomogao i izashao u susret ali na kraju mi je prodao motor sa poroznom glavom i josh me zavlachio par nedelja pa hteo da mazhe techni metal i da ti ne pricham dalje... Na kraju mi je lepo vratio pare sa sve registracijom.

Ćuti, ipak se pošteno završilo. Ko će ga znati, možda su njemu zavaljali, pa on pokušao dalje. Možda nije ni znao. Mislim, ne pravdam ga, ja ga i ne poznajem, samo sam od mnogo ljudi čuo da su korektni.

• Svrati ponekad, 150 postova

E drugari jedno pitanje posto sam malo neobavesten. Da li suzuki mozda daje popuste krajem godine(sezone) ili na sajmu. Ako da neki popustic mozda uzmem nov od 600. Sadasnjih 9300 malo mnogo pa ako bi to splasnulo malo moglo bi da se prodje. Znam da kawa i yamaha(ona bi trebala spusti i po 2k za svoju R6:PPPP) daju popuste i preko leta i kad im se cefne a za suzu ne znam, pa bi svak informacija dobrodosta :).

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Prekljuce sam bio u Euro Sumaru i posle jucerasnjeg razgovora pouzdano mogu reci da sto se tice prodaje i usluge da su debili....elem udjem u radnju i pitam zasto je razlika u ceni skoro 1000 evra za isti model Burgmana AN 400 a na to mi riba odgovara (zbog grejaca za ruke, naslona i ABS-a  i odlazi po katalog) napada me njihov glavni diler (to videh kad po vizit karti koju sam dobio od njega) koji na moje pitanje a gde je taj ABS kaze da ga ni nema i da devojka nema pojma?!Objasnio mi je da pre sredine septembra nema sanse da dobijem skuter jer su sve rasprodali, a ja ga pitam za probnu voznju na sta se on  iscudjava i posle silnog ubedjivanja daje vizit kartu da se javim 15-og septembra?!Na moje sledece pitanje o popustu prica mi da ce biti neki doslovce"smesan" popust od 200-300 evra al ne zna kad i tu ga ja konkretno pitam na koliki poust mogu da racunam ukoliko mu posle probne voznje iskesiram motor koji bih uzeo tek u aprilu i on pocinje da vrda, ja zelim tacnu informaiju ali sve ostaje na tome da se cujemo 15-og septembra?!

Poprilicno se opusteni i nepouzdani, ko da prodaju kineske dzidzabidze, tipa sve za 80 dinara ::)

• Drug član, 1450 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3
link=topic=22294.msg295137#msg295137 date=1218386568]

E drugari jedno pitanje posto sam malo neobavesten. Da li suzuki mozda daje popuste krajem godine(sezone) ili na sajmu. Ako da neki popustic mozda uzmem nov od 600. Sadasnjih 9300 malo mnogo pa ako bi to splasnulo malo moglo bi da se prodje. Znam da kawa i yamaha(ona bi trebala spusti i po 2k za svoju R6:PPPP) daju popuste i preko leta i kad im se cefne a za suzu ne znam, pa bi svak informacija dobrodosta :).

Ja koliko se sećam bilo je popusta kada prodje sezona ili u kasnu jesen krene popust za ono što je preostalo a pogotovo ako naredne godine izlazi novi model.

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Ja koliko se sećam bilo je popusta kada prodje sezona ili u kasnu jesen krene popust za ono što je preostalo a pogotovo ako naredne godine izlazi novi model.

U normalnim zemljama da, ovde je to redak slucaj ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja