steeler 157 Napisano Jul 26, 2009 U prolazu, 61 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Ostavim ja motor juce u perionicu i kazem klincu koji tamo radi da obavezno stavi neki najlon kako voda ne bi usla u KN filter (tako i meni rekli). Vratim se posle sat vremena, motor blista, ja prezadovoljan castim klinca i sedam na motor. Motor pali i posle par sekundi se gasi i nema sanse da ponovo upali. Posle par minuta verglanja pocinje da se oseca miris benzina, vidim presisao. Sidjem s motora i vidim da je klinac zaboravio najlon zalepljen na filter, skinem najlon i motor upali bez problema. Koliko mi je bilo drago sto je sve ok sa motorom toliko sam se iznervirao koliki sam bolid. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Jul 26, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije jasno kako na OMV-u uspevate da operete motor. Sta je sa zadnjim tockom koji je musav od lanca tj masan.... sa musicama i ostalim masnim stvarima koje po meni ne mogu da se skinu ni sa deterdzentom i sundjerom a kamoli vodom. Ja bez neke hemije ne mogu da uradim nista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Jul 26, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije jasno kako na OMV-u uspevate da operete motor. Sta je sa zadnjim tockom koji je musav od lanca tj masan.... sa musicama i ostalim masnim stvarima koje po meni ne mogu da se skinu ni sa deterdzentom i sundjerom a kamoli vodom. Ja bez neke hemije ne mogu da uradim nista... Ja na OMV-u mušice i sve ostalo lepo skinem sa maske motora, dok zadnji točak mora mala stoličica, hemija(axel sagrasso), četkica za zube i udri polako dok ne počne da se sija Po meni OMV je super kad je motor prljav i kad nemam vremena ili živaca da ga na tenane perem pa ga tamo samo isprskam i skinem mušice i osušeno blato koje se nahvata ako vozim po kiši Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 26, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Odem kod mog drugara koji drži perionicu u Dragoslava Srejovića 55 (bivši Partizanski put), popijem kafence, sok, i u zavisnosti od raspoloženja, perem ga sam ili mi momci iz servisa operu motor. Ima sve kojekakve hemije, pušku sa vrelom i ladnom vodom, krpe, krpice, četkice... A često ga perem i pred garažom ali to onda traje i traje... i na kraju me uhvati mrza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1796 Napisano Jul 26, 2009 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan čisto za intermezzo..... kada perete kompresorom nikad nemojte preči mlazom preko ležajeva točka ili osetljive elktronike (to važi i za instrument tablu), inače je skora poseta servisu neminovna..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HornY 57 Napisano Jul 27, 2009 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Beograd - PROFESORSKA KOLONIJA Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :) Prijavi odgovor kao problematičan ...sto se tice zadnjeg tocka i ostalih delova umrljanih od lanca... Dignem na stender, ubacim u prvu, sednem pozadi, krpu umocim u benzin ili petrolej, samo prislonim i posle 3minuta teskog posla sve se sija kao novo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Bajkom 1 Napisano Jul 28, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ST 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni uopste nije jasno kako na OMV-u uspevate da operete motor. Sta je sa zadnjim tockom koji je musav od lanca tj masan.... sa musicama i ostalim masnim stvarima koje po meni ne mogu da se skinu ni sa deterdzentom i sundjerom a kamoli vodom. Ja bez neke hemije ne mogu da uradim nista... Zadnji točak se vrlo lako i lepo čisti uz pomoć krpe i spreja za čišćenje kočnica... Malko se prsne po točku, a zatim se u jednom potezu prebriše felna i skinu prljavštine. Nema nijedne masne fleke koju ovaj sprej ne može da očisti! I, što je najvažnije, sve to traje dva do tri minuta... A, onda motor naprskaš hemijom (pumpicom) za pranje motora, sačekaš minut ili dva i uz pomoć puške sa vrelom vodom i pod visokim pritiskom (na OMV, recimo) lepo opereš motor! Tvrdim da je ova ''tehnologija'' više nego dovoljna za 95% slučajeva... Onih 5% neka traže posebnu perionicu gde će im mazimca provući i kroz ''centrifugu'' što reče neko ovde :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18905 Napisano Jul 28, 2009 Integrisan, 8499 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odem kod mog drugara koji drži perionicu u Dragoslava Srejovića 55 (bivši Partizanski put), popijem kafence, sok, i u zavisnosti od raspoloženja, perem ga sam ili mi momci iz servisa operu motor. Ima sve kojekakve hemije, pušku sa vrelom i ladnom vodom, krpe, krpice, četkice... A često ga perem i pred garažom ali to onda traje i traje... i na kraju me uhvati mrza. Probao sam sinoc ovu tvoju perionicu. Ok je za grubo pranje. Poprskaju nekom hemijom i onda ispiraju crevom. Veoma je jeftino (200din). Najbolja kombinacija je oprati tu (ili na nekom slicnom mestu) pa, po potrebi, doraditi sam (vizir, retrovizore itd.). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam kako ja da ocistim tocak i ostalo ali mi nije jasno kako to uradite na OMV-u, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...