Jump to content

Moto Zajednica

Peda TEK 125/250

Recommended Posts

• Ne silazi, 4923 postova

Ма не треба ти тај Y, само права цев, а други ауспух чуваш за резерву јер не траје дуго.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Peda Tek 125 2022.

Pozdrav svima, došao je i taj dan da sa Pede predjem na neki ozbiljniji motor. Uz Teka sam dosta toga naučio, a nadam se i pomogao nekima od vas na ovom forumu. Od poslednjeg posta ima nekoliko sitnica koje sam menjao pa i to da napišem. 

Promenio sam prednji lančanik, stavio sam 12 zuba (fabrički 13), razlika minimalna, ne bih preporučio da se menja. Ko ipak želi da isproba model je JTF 327 i onda broj zuba po želji.

Pokvario mi se automat za paljenje, naručen nov iz Pede i zamenjen za 10 minuta.

IMG-ef6d34bee6114395b3cc20ef5ecd9086-V.thumb.jpg.8349861af0eb5f7c3dce31c5de17de49.jpg

Promenio sam desne prekidače (kill switch) stavio sam od Kawasaki-ja bez opcije da se pali/gasi svetlo. Ovo sam radio kao eksperiment. Kad se sve žice spoje kako treba radi, ali obrnuto (kad je "ugašen" zapravo radi, a kad je "upaljen" onda ne), ovo se dešava jer princip rada tog prekidača nije isti na Pedi i na Kawasaki-ju.

Plovak u rezervoaru ne radi kako treba, ali ovo nisam još zamenio.

Stavio sam iridijumsku svećicu umesto one obične, motor kao da malo bolje radi i malo brže diže obrtaje, ali nisam ništa merio. ( Svećica DENSO IX24B dugi navoj (NGK DPR8EA-9) Iridium ).

Za kraj samo da kazem da čak i posle 36000km kompresija u motoru je još uvek dobra. Evo slika nove mašine.

IMG_20250110_154120.thumb.jpg.71850e346b64a93c3af2179fb965f45d.jpg

• Sviđa mi se 6

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Peda Tek250
On 11. 1. 2025. at 5:52, Tajsn je napisao:

Pozdrav svima, došao je i taj dan da sa Pede predjem na neki ozbiljniji motor. Uz Teka sam dosta toga naučio, a nadam se i pomogao nekima od vas na ovom forumu. Od poslednjeg posta ima nekoliko sitnica koje sam menjao pa i to da napišem. 

Promenio sam prednji lančanik, stavio sam 12 zuba (fabrički 13), razlika minimalna, ne bih preporučio da se menja. Ko ipak želi da isproba model je JTF 327 i onda broj zuba po želji.

Pokvario mi se automat za paljenje, naručen nov iz Pede i zamenjen za 10 minuta.

IMG-ef6d34bee6114395b3cc20ef5ecd9086-V.thumb.jpg.8349861af0eb5f7c3dce31c5de17de49.jpg

Promenio sam desne prekidače (kill switch) stavio sam od Kawasaki-ja bez opcije da se pali/gasi svetlo. Ovo sam radio kao eksperiment. Kad se sve žice spoje kako treba radi, ali obrnuto (kad je "ugašen" zapravo radi, a kad je "upaljen" onda ne), ovo se dešava jer princip rada tog prekidača nije isti na Pedi i na Kawasaki-ju.

Plovak u rezervoaru ne radi kako treba, ali ovo nisam još zamenio.

Stavio sam iridijumsku svećicu umesto one obične, motor kao da malo bolje radi i malo brže diže obrtaje, ali nisam ništa merio. ( Svećica DENSO IX24B dugi navoj (NGK DPR8EA-9) Iridium ).

Za kraj samo da kazem da čak i posle 36000km kompresija u motoru je još uvek dobra. Evo slika nove mašine.

IMG_20250110_154120.thumb.jpg.71850e346b64a93c3af2179fb965f45d.jpg

Kod mene je ovaj zupcanik,jel to isti kao tvoj jer kad ukucam JTF 327 izbaci mi nesto drugo.pozdrav

IMG_3037.jpeg

• U prolazu, 3 postova

Pozdrav društvo, zagrejao sam se za Pedu 250 da kupim, za početak.

Zanima me imali neko iskustva sa motorom a da je nižeg rasta, 165cm?

Nisam imao priliku da je probam a ne bih da se ispalim kad je uzmem, pošto mora da se rezerviše za mart tek. Čitao neki kažu ok, neki da i nije baš za tu visinu, negde pročitaš da može valjda i sedište nešto da se zameni itd... Da se ne ispalim da ne mogu asfalt da dohvatim 😂😂

Hvala.

• U prolazu, 79 postova
  • Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250
Pre 3 sati, mladensrb je napisao:

Pozdrav društvo, zagrejao sam se za Pedu 250 da kupim, za početak.

Zanima me imali neko iskustva sa motorom a da je nižeg rasta, 165cm?

Nisam imao priliku da je probam a ne bih da se ispalim kad je uzmem, pošto mora da se rezerviše za mart tek. Čitao neki kažu ok, neki da i nije baš za tu visinu, negde pročitaš da može valjda i sedište nešto da se zameni itd... Da se ne ispalim da ne mogu asfalt da dohvatim 😂😂

Hvala.

Taj sam😂😂 ja vozim, ali dohvatanje asfalta na vrhovima prstiju da znaš, i vrlo lako ga ispustim pa posle ako uslem da ga uhvatim, a tri četiri puta nisam uspeo jbg

• Haha 1

• U prolazu, 3 postova
Pre 2 sati, mikilesje je napisao:

Taj sam😂😂 ja vozim, ali dohvatanje asfalta na vrhovima prstiju da znaš, i vrlo lako ga ispustim pa posle ako uslem da ga uhvatim, a tri četiri puta nisam uspeo jbg

😂😂 Au brate, baš zajebano. Ne bih da imam tako neke ispade iskreno 😂😂 

Jel se može rešiti nekako? Tipa stavljane manje gume ili tako nešto? Drugo sedište?

Ili ipak neke štikle na noge 😂😂😂

• U prolazu, 79 postova
pre 2 minuta, mladensrb je napisao:

😂😂 Au brate, baš zajebano. Ne bih da imam tako neke ispade iskreno 😂😂 

Jel se može rešiti nekako? Tipa stavljane manje gume ili tako nešto? Drugo sedište?

Ili ipak neke štikle na noge 😂😂😂

Teško..... Čini mi se da je 125ccm malo niži, ako ti završava posao....

• U prolazu, 19 postova
pre 1 minut, mikilesje je napisao:

Teško..... Čini mi se da je 125ccm malo niži, ako ti završava posao....

Mislim da mozes na zadnjem amortizeru malo spustiti.

• U prolazu, 79 postova
pre 1 minut, Cikota92 je napisao:

Mislim da mozes na zadnjem amortizeru malo spustiti.

Šta konkretno treba da se uradi, da li znaš?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 19 postova
Upravo sada, mikilesje je napisao:

Imas na amortizeru navoj i maticu,pa na njemu mozes malo spustiti ili dignuti,a kad spustis mislim da ce biti i udobniji malo.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 19 postova
pre 4 minuta, Cikota92 je napisao:

Imas na amortizeru navoj i maticu,pa na njemu mozes malo spustiti ili dignuti,a kad spustis mislim da ce biti i udobniji malo.

IMG_3058.jpeg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 3 postova
pre 8 minuta, mikilesje je napisao:

Eto možeš da probaš to pa ako uspe onda smo malo rešili muke naše 😂😂

Ja sam bio u radnji ali nisam imao priliku da sednem jer nema na stanju motor, pitao prodavca kako bi se uklopio sa mojom visinom, kaže trebalo bi da bude ok. Sad vidim počele rezervacije ali nikako da se odlučim zbog visine te.

• Podržavam 1

• U prolazu, 19 postova
pre 1 minut, mikilesje je napisao:

Da se razvije malo?

Da,kad zavrces onda sabijas oprugu i dizes ga jos vise.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 79 postova
Pre 18 sati, Cikota92 je napisao:

Da,kad zavrces onda sabijas oprugu i dizes ga jos vise.

Sad razmišljam nešto, ako ga razvijem biće mekši i problem kad vozim saputnika? Za dvoje kad se vozi zavija se? Ili grešim....

• U prolazu, 27 postova
pre 26 minuta, mikilesje je napisao:

Sad razmišljam nešto, ako ga razvijem biće mekši i problem kad vozim saputnika? Za dvoje kad se vozi zavija se? Ili grešim....

Mislim da gresis isto ce da bude samo ce biti spusteniji.

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: apn4 T15 - CBF500

125 i 250 su iste visine,sve je isto sem lanca i agregata.
Tom maticom stelujete "tvrdocu" amortizera visina se nece nesto znacajno promeniti . 
Ispod ima klackalica koju popularno zovemo koska ,e umesto nje se napravi malo duza ili kraca  pa se masina podigne ili spusti. Prijatelju sam pravio tu kosku za suzuki storm 1000 da se podigne par cm.
U sustini mozes kupiti motor i posle ga spustiti ,treba ce ti pomoc neke masinske radionice bravar,metalostrugar,glodac bilo ko od njih moze da ti lako pomogne. a mislim da ima tih koski i da se prodaju po oglasima raznih duzina.
Evo kako to izgleda: 

Ako nema smetnji uopste ne mora da izgleda ovako moze da bude i obican ravan flah.

Promenio član Dejan SD
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Peda Tek 125 2022.
On 19. 1. 2025. at 15:11, Cikota92 je napisao:

Kod mene je ovaj zupcanik,jel to isti kao tvoj jer kad ukucam JTF 327 izbaci mi nesto drugo.pozdrav

IMG_3037.jpeg

Ovaj sam ja uzeo: 

Ima i na drugim sajtovima, evo sa 14 zuba: 

Evo i 13 zuba (fabricki broj na Pedi Tek 125):

• U prolazu, 3 postova

Pozdrav, 2024 Tek 250 sa novim motorom ima drugaciji prednji lancanik. Unutar lancanika ima 11 zuba. Ovo sam slikao krajem sezone pre garaziranja motora. Koliko sam uspeo da nadjem prednji lancanik pase sa Honde 250 tipa CBR 250  JTF1321.14.

Posto mi motor nije u blizini da mogu da poredim dimenzije ne mogu da garantujem da je 100%tacno. Po meni treba napred staviti za 1 zub veci tj 14 zuba posto su brzine svakako prekratke. Zadnji lancanik nisam uspeo da pronadjem nigde osim pedin original koji kosta cak 4800din

IMG_20241013_110640.jpgimage.thumb.jpeg.9c08b6ab13e2a2d5151b0d7073e352be.jpeg

Promenio član Dzikac
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 3 postova

Nije za zamenu, skinuo sam ga da bi ocistio sve lepo i da prebrojim zube. To je na nekih 900km. motor sad ima 1200km. uzeo sam ga kasno tj krajem septembra 

• Hvala 1

• U prolazu, 19 postova
Pre 6 sati, Dzikac je napisao:

Pozdrav, 2024 Tek 250 sa novim motorom ima drugaciji prednji lancanik. Unutar lancanika ima 11 zuba. Ovo sam slikao krajem sezone pre garaziranja motora. Koliko sam uspeo da nadjem prednji lancanik pase sa Honde 250 tipa CBR 250  JTF1321.14.

Posto mi motor nije u blizini da mogu da poredim dimenzije ne mogu da garantujem da je 100%tacno. Po meni treba napred staviti za 1 zub veci tj 14 zuba posto su brzine svakako prekratke. Zadnji lancanik nisam uspeo da pronadjem nigde osim pedin original koji kosta cak 4800din

IMG_20241013_110640.jpgimage.thumb.jpeg.9c08b6ab13e2a2d5151b0d7073e352be.jpeg

IMG_3084.thumb.png.9caf15179e9e4de8f55037628520c0d8.pngNarucio sam ovakav sa Aliexpresa, mislim da ce odgovarati.

• U prolazu, 3 postova
Pre sat vremena, Cikota92 je napisao:

IMG_3084.thumb.png.9caf15179e9e4de8f55037628520c0d8.pngNarucio sam ovakav sa Aliexpresa, mislim da ce odgovarati.

Javi bas kad ti stigne dal je to to. i ako imas link ili opis za koji je motor. 

• U prolazu, 19 postova
pre 2 minuta, Dzikac je napisao:

Javi bas kad ti stigne dal je to to. i ako imas link ili opis za koji je motor. 

Javim kad stigne krajem februara.

I just found this on AliExpress: BAM18.73 | Motorcycle Chain Sprocket For Honda CRF250L CBR250 CBR300 XR250 Chain 520 Pit Bike Front Sprockets Motorcycle Accessories
https://a.aliexpress.com/_EwzySIy

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja