ivica744 6026 Napisano Januar 18 Ne silazi, 1799 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, cezarpa je napisao: Kako nema fabricki prekidac na copavoj? Jebiga,nema.Kupljen nov na sajmu 2023. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Januar 18 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja nemam. Nema ni jedan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14114 Napisano Januar 18 moto merkat °°, 4888 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je ludost, jbt. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano Januar 19 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, bdada je napisao: Pa to je ludost, jbt. Zajebano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Januar 19 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Čudi me da su im dozvolili da ih prodaju u Evropi, a da nemaju jednu od osnovnih bezbedonosnih stvari na motociklu 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Januar 19 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Za 50 godina ce isto neko reci cudi me da prodaju motor bez žiroskopa, jedan od osnovnih bezbednosnih stvari. Jbg, razmazili smo se. Sta mi tesko, podignem nozicu i krenem jbt. Ako si toliko smeten i u sekiraciji da tako prostu stvar zaboravis onda mouda ne bi trebalo tih dana ni na motor da se seda ❤❤❤ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14114 Napisano Januar 19 moto merkat °°, 4888 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se slozio sa ovim, to je stvar koja je van domasaja oka i ne moras biti smeten da je podignes ali ne dovoljno a mnogo je zajeban pad na maloj brzini i ozbiljne povrede moze naneti. Sto kaze kolega, takodje me cudi sto je dozvoljena prodaja tj pustanje u saobracaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Januar 19 (promenjeno) Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, bdada je napisao: Ne bih se slozio sa ovim, to je stvar koja je van domasaja oka i ne moras biti smeten da je podignes ali ne dovoljno a mnogo je zajeban pad na maloj brzini i ozbiljne povrede moze naneti. Sto kaze kolega, takodje me cudi sto je dozvoljena prodaja tj pustanje u saobracaj. Bratic gume su na domasaju oka pa mnogo njih skoro 80% vozi sa gumama starosti bar 7 do 10 godina ... mnogi cak i celave... sve je relativna stvar Promenio Januar 19 član Rade koenig Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Januar 19 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Rade brkaš babe i žabe al ajd... Prekidač na ćopavoj postoji na motorima bar 40 godina, i to je uopštena stvar u celom svetu, ovo prvi put čujem u životu da se prave motori bez toga... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11015 Napisano Januar 19 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Mozda moze da upali,ali cim ubaci u brzinu ,motor se ugasi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 142 Napisano Januar 19 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Disko Nindža said: Rade brkaš babe i žabe al ajd... Prekidač na ćopavoj postoji na motorima bar 40 godina, i to je uopštena stvar u celom svetu, ovo prvi put čujem u životu da se prave motori bez toga... Možda na NEKIM motorima postoji bar 40 godina... Standard je od pre recimo 10ak godina, mislim da je od tada i obavezan u Evropi. Na mojoj vespi gts iz 2008. nije bio, na kymcu 2006. nije bio, kao i na masi motocikala iz tih godina. Doduše, imali su oprugu koja sama vraća ćopavu, što tek zna da bude zajebano... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6026 Napisano Januar 19 Ne silazi, 1799 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, cezarpa je napisao: Mozda moze da upali,ali cim ubaci u brzinu ,motor se ugasi? Ne,nema vezu sa polugom kvacila.Ali je prilicno duga i motor stoji skoro pa uspravno,tako da kad sednes na njega vrlo lako ce da udari u zemlju i eto ga potsetnik da je podignes pre voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
At1la 1 Napisano Januar 25 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, novi sam u grupi a i relativno novi bajker Kupio sam Pedu x road 2 (125cc) letos i iznjakao sam oko 2000km za leto da kazemo i dobro se bas pokazala. Planiram da kupim ovu novu Pedu Tek 125 (2023/24) godiste, uradili su malo drugaciji dizajn a mislim da je ostalo sve isto i prilicno mi se svidja (ostavicu sliku dole) - Planiram da je uzmem u sredini Februara, pa vec u martu da krenem sa voznjom aktivnom i planirao sam da motor koliko toliko razradim do leta pa bih mozda i na more sa njim a pre toga bih nekih 250km iz jednog pravca (negde u maju) Ako moze neko da predlozi da li je to pametna ideja, uzimam motor nov pa sam mislio da se razradi da uradim par tih servisa do prve vece voznje da kazemo do mora (nekih 600km u jednom pravcu). Znam da je vazdusno hladjenje i to me malo brine, gledao bih da izbegnem bas tople delove dana ali bih stajao na svakih 100km i pravio pauze da se motor ohladi itd... Sta vi mislite, prvo nekih 250km u jednom pravcu a za leto 600km, a naravno pre toga cu da ga vozikam po gradu i da uradim par servisa pred put. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikajoka 84 Napisano Januar 26 U prolazu, 66 postova Lokacija: Niš Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 1. 2024. at 21:33, At1la je napisao: Pozdrav, novi sam u grupi a i relativno novi bajker Kupio sam Pedu x road 2 (125cc) letos i iznjakao sam oko 2000km za leto da kazemo i dobro se bas pokazala. Planiram da kupim ovu novu Pedu Tek 125 (2023/24) godiste, uradili su malo drugaciji dizajn a mislim da je ostalo sve isto i prilicno mi se svidja (ostavicu sliku dole) - Planiram da je uzmem u sredini Februara, pa vec u martu da krenem sa voznjom aktivnom i planirao sam da motor koliko toliko razradim do leta pa bih mozda i na more sa njim a pre toga bih nekih 250km iz jednog pravca (negde u maju) Ako moze neko da predlozi da li je to pametna ideja, uzimam motor nov pa sam mislio da se razradi da uradim par tih servisa do prve vece voznje da kazemo do mora (nekih 600km u jednom pravcu). Znam da je vazdusno hladjenje i to me malo brine, gledao bih da izbegnem bas tople delove dana ali bih stajao na svakih 100km i pravio pauze da se motor ohladi itd... Sta vi mislite, prvo nekih 250km u jednom pravcu a za leto 600km, a naravno pre toga cu da ga vozikam po gradu i da uradim par servisa pred put. Ja sam isto vozio X Road 2, pa pre 3 godine kupio Tek 250 i mogu ti reći da sam prezadovoljan. Ako imaš mogućnosti uzmi Tek 250 umesto 125, bolja je vožnja i manje se napreže, pa nećeš ni imati problema sa hlađenjem. Ne sećam se da li je na ovom forumu ili nekom drugom čovek pisao da je sa njim išao na more bez ikakvih problema. Za sve one koji sad prevrću očima znam da ovo nije turing motor, ali za one koji ne očekuju previše i svesni su toga koji motor voze je odličan, mislim na Tek 250, pošto nisam probao 125. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11015 Napisano Januar 26 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan To sto je vazdusno hladjenje nije strasno,na otvorenom putu dok se motor krece.Pre ce guzica da te zaboli ,nego sto ce motor da se pregreje. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
At1la 1 Napisano Januar 27 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, nikajoka je napisao: Ja sam isto vozio X Road 2, pa pre 3 godine kupio Tek 250 i mogu ti reći da sam prezadovoljan. Ako imaš mogućnosti uzmi Tek 250 umesto 125, bolja je vožnja i manje se napreže, pa nećeš ni imati problema sa hlađenjem. Ne sećam se da li je na ovom forumu ili nekom drugom čovek pisao da je sa njim išao na more bez ikakvih problema. Za sve one koji sad prevrću očima znam da ovo nije turing motor, ali za one koji ne očekuju previše i svesni su toga koji motor voze je odličan, mislim na Tek 250, pošto nisam probao 125. Razumem i defitivno bih uzeo tek 250 ali problem je što imam A1 kategoriju pa ne mogu da vozim... Mogu do 125... Tako da jedino mi ostaje ta verzija od 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tajsn 19 Napisano Januar 31 U prolazu, 16 postova Motocikl: Peda Tek 125 2022. Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 1. 2024. at 21:33, At1la je napisao: Pozdrav, novi sam u grupi a i relativno novi bajker Kupio sam Pedu x road 2 (125cc) letos i iznjakao sam oko 2000km za leto da kazemo i dobro se bas pokazala. Planiram da kupim ovu novu Pedu Tek 125 (2023/24) godiste, uradili su malo drugaciji dizajn a mislim da je ostalo sve isto i prilicno mi se svidja (ostavicu sliku dole) - Planiram da je uzmem u sredini Februara, pa vec u martu da krenem sa voznjom aktivnom i planirao sam da motor koliko toliko razradim do leta pa bih mozda i na more sa njim a pre toga bih nekih 250km iz jednog pravca (negde u maju) Ako moze neko da predlozi da li je to pametna ideja, uzimam motor nov pa sam mislio da se razradi da uradim par tih servisa do prve vece voznje da kazemo do mora (nekih 600km u jednom pravcu). Znam da je vazdusno hladjenje i to me malo brine, gledao bih da izbegnem bas tople delove dana ali bih stajao na svakih 100km i pravio pauze da se motor ohladi itd... Sta vi mislite, prvo nekih 250km u jednom pravcu a za leto 600km, a naravno pre toga cu da ga vozikam po gradu i da uradim par servisa pred put. Ako već planiraš da ideš na more, možda je bolje da skupiš malo više para i kupiš nešto bolje (QJMotor, Voge, Benelli,...) ili neki polovan motor kao što je KTM, Yamaha, Honda,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Februar 1 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 1. 2024. at 16:25, Tajsn je napisao: Ako već planiraš da ideš na more, možda je bolje da skupiš malo više para i kupiš nešto bolje (QJMotor, Voge, Benelli,...) ili neki polovan motor kao što je KTM, Yamaha, Honda,... Majke ti si napisao KTM i upotrebio si izraz malo vise para. Bas slabo znas o motorima. Inace 2006 godine sam isao od Beograda do Herceg Novog sa skuterom od 50ccm. Dakle o da moze sa pedom od 125ccm na more i to lagano. Samo polako, oprema, pamet u glavu i sve se moze @At1la 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tajsn 19 Napisano Februar 1 U prolazu, 16 postova Motocikl: Peda Tek 125 2022. Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Rade koenig je napisao: Majke ti si napisao KTM i upotrebio si izraz malo vise para. Bas slabo znas o motorima. Inace 2006 godine sam isao od Beograda do Herceg Novog sa skuterom od 50ccm. Dakle o da moze sa pedom od 125ccm na more i to lagano. Samo polako, oprema, pamet u glavu i sve se moze @At1la Nisam rekao da ne može, samo sam rekao da je možda pametnije kupiti neki bolji motor. Ako si gledao oglase u poslednje vreme ima da se nadje KTM Duke za 2500 - 3000 eur, slično košta i Yamaha, Honda,... Peda je nova oko 1900 ili 2000 eur, nisam sad siguran. Naravno ako uzmeš polovan KTM neće biti 2023/24 godište, ali sigurno će biti kvalitetniji od Pede. Benelli BN125 i QJMotor TRX 125 koštaju slično i mislim da su bolji izbor nego Peda (moram napomenuti da za razliku od Yamahe, KTMa, Honde,... ove druge kineze nisam probao, zaključak sam doneo samo na osnovu recenzija na netu i mog ličnog iskustva sa Pedom). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Februar 1 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan @Tajsn ne znam sta bi ti rekao. Vozio sam bas dosta motora od 50 do 1000ccm, ali najsladje i bez troskova su me vozili kinezi. Evo jedan snimak pre jace od 10 godina gde vozim quqvi qm 200 presao sam za 3 godine 70.000km sa njim sem servisa nista. Obisao celu Srbiju uzduz i popreko... Tako da put pod tockove i netripujte se markama, odrzavajte i uzuvajte... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Februar 2 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Februar 2 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Dzaba sebe zoves bajkerom a predjes 1000km godisnje i to u svom gradu... oprema, lagan gas i voznje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Februar 2 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Paljevina je napisao: Porediti Pedu i bilo kog japanskog proizvodjaca - je svetogrdje. I s Ficom su ljudi isli na more, ali je mnogo lepsi osecaj u Mercedes E klasi. Elem, ukusi su razliciti, sto je za nekog mucenje, za nekog je uzivanje, i obratno. Dosta ljudi, dosta cudi. Slazem se u potpunosti. Ali kada je pitanje da li moze da se putuje, svakako moze. Opet to sto neko ima r1 a nije ga isterao nikad na stazu ili gs-a a nije nikad putovao to po meni nisu bajkeri vec pozeri... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Februar 2 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Paljevina je napisao: Ako potenciras na mene s tim R1, grdno se varas ako mislis da svoje trkacke motore ne vozim na stazi. Ali da, slazem se, glupo je kupiti neki tip motora i ne iskoristiti ga za ono cemu sluzi - barem jednom. Inace, ne volim da se klasifikujem i obelezavam imenima poput "bajker", motori su mi hobi za slobodno vreme, ne zivim "bajkerski zivot". Nisam zlonameran, samo iznosim svoje misljenje. E, to je poenta,a ne kaze bajker a vozi motor u papuce, majcu bijem zenu i na lakat kacigu. Najezim se kad vidim to. Sta konkretno podratumevas pod bajkerski zivot Pokusavam samo ovim mladim momcima da kazem da nije bitno sta se vozi vec ko ga vozi. Svaki motor stize gde god ako je pazen, poenta je da uzivas i da ne robujes markama itd. Evo sad na dedamrazijadi od svim mogucih motora, kineza itd stade BMW 1200 rt, pokvari se i ostade na Obrenovackom drumu. Niko nema ugovor sa Bogom ni u jednoj sveri. Imate putesestvije opisane na youtube, covek sa pedom tek 250- jawa taken, fuego taken prelazi 3000km puta 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11015 Napisano Februar 2 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan 125 ccm od 11 ks je slabasan za neka putovanja ,do mora.Treba poneti nesto prtljaga,a i sediste im cesto nije udobno.Ide on ,ali slabo drzi korak sa ostalima na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...