Kawazzr500 222 Napisano Mart 12, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim brejk cliner ta zatim. ..necete verovati.... ATF ulje samo prevucem natopljeni pucval, okrenem par puta tocak i to je to. Ali kad vidim kako Vi to radite svaka cast, skidam kapu. Taman naucim nesto novo. Promenio Mart 12, 2023 član Kawazzr500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17368 Napisano Mart 12, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2405 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Kawazzr500 je napisao: Ovo je savrsenstvo u zivotu nisam video ovako nesto, svaka ti dala Nije to brate savršenstvo, to je dijagnoza... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kawazzr500 222 Napisano Mart 12, 2023 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, BokyBoy je napisao: Nije to brate savršenstvo, to je dijagnoza... Kawa zasluzuje tretman 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano Mart 14, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan On 12.3.2023. at 19:20, Guliver je napisao: Jeli ovo slikano dok je Kettenmax bio nov? Nov imam za prodaju 30€. A moj je prljav, ne može ga Bog oprati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1584 Napisano Mart 26, 2023 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Fina sprava. Da li je neko probao ovakve kineske aparate za čišćenje? Npr: link1 link2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4285 Napisano Mart 27, 2023 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovaj sa link2. Nije kupljen u Kini, uzeo sam ga u Luisu, cena je mozda i jeftinija. Super stvar Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano Mart 27, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan @MrD ja koristim kao sa link2, zadovoljan sam. Nije kineski nego iz Louis-a. Veoma brzo se očisti lanac i ne isprljaš ruke. Ruke ti nisu u opasnosti jer nemaju šta da traže blizu lanca. Jedino šta radiš, ubaciš u brzinu, pustiš kvačilo lagano i držiš bocu da curi tečnost kojom pereš lanac. Za desetak minuta je opran lanac, sa montažom i skidanjem. Promenio Mart 27, 2023 član Baniša 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1584 Napisano Mart 27, 2023 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na komentarima. Naručio taj kao na linku 2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Mart 29, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stigla mi neka slična spravica al za bicikl, prvo sam mislio ovi je teško s.nje al posle par krugova eto ga čist lanac. Tako da uzimam ovo u razmatranje. Koju tečnost koristite s ovim spravicama?Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano Mart 29, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Možeš petrolej isto da koristiš. Ja sam dobio neku tečnost u paketu ali sam to potrošio i koristim petrolej. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1584 Napisano April 11, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo za tačno 2 nedelje. Promenio April 11, 2023 član MrD 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano April 11, 2023 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Javljaj utiskeSent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13070 Napisano April 16, 2023 Ne silazi, 7446 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bacaš pare. Da uzmeš samo Motulom da čistiš i podmazuješ, dao bi još jedan set lanca i lančanika koliko bi te sprejevi samo koštali. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano April 16, 2023 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisu to nikakva eksperimentisanja, od pamtiveka je petrolej svetinja za ciscenje lanca, kasnije su nastupile te fensi stvarcice koje su na slicnoj bazi. A sto se sprejeva tice sem povrsinske zastite ne pruzaju maltene nista. Na kutiji novog DID lanca ti stoji ulje 80-90 na svakih 500km. Bolje je cesce kanuti malo ulja nego se zanositi sa sprejevima, to je vise za one koji zele uvek cistu felnu i lanac lepsi na oko. Kasnije je kao zvaka, isto navlaci prljavstinu na sebe, stvara abrazivnu povrsinu pa je mozda po tom pitanju i gori od ulja, a kasnije i tezi za pranje. A set lanac/lancanici kostaju kao jedna guma nekog veceg motora tako da to spada apsolutno u redovno odrzavanje, a ako koristis namenske sprejeve kroz radni vek ces dati para za jos jedan set. Pickanjem i cickanjem ces ga spreciti da ne navuce povrsinsku koroziju, podmazivanjem negujes O ili X ring gumice(i produzavas im malo vek), sve skupa daj boze da time mozes da mu produzis 20% radni vek. Rucno verovatno ni toliko, automatskim podmazivacem koji stalno spira abrazivni sloj uzrokovan slepljenom prasinom toliko ili nesto vise. Citao sam davno i o nekom testu, isti lanci sa i bez podmazivanja u istim, kontrolisanim uslovima i ispalo je da su tu negde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano April 16, 2023 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Alekre je napisao: Bacaš pare. Da uzmeš samo Motulom da čistiš i podmazuješ, dao bi još jedan set lanca i lančanika koliko bi te sprejevi samo koštali. Uzeo si mi rec iz usta, isto napisah negde u tekstu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 777 Napisano April 16, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, BSG said: Sa Motulom iskljucivo cistim a podmazujem sa Castrolom ili sa Motulom.Lanac i lancanike menjam svake sezone i to vise zbog preventive nego zbog potrebe. Kakve preventive? Meni se čini da si ti neki bot koji je došao ovde da nas zajebava! Ako nije to onda ti druže pojma nemaš! Promenio April 16, 2023 član ekozelj 1 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 777 Napisano April 16, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, BSG said: Gume lanci lancanici plocice svecice ulje i filteri su potrosni materijal. Da i šta sa tim? Ti napraviš sezonski toliku kilometražu da potrošiš jedan set lančanika i lanca?!? Mhm ali u nekom drugom životu. Sad pogledah tvoje druge postove, vidim i kacige menjaš sezonski . Definitivno si došao ovde da troluješ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano April 16, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da smo mi ludi što čistimo petrolejom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano April 16, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan @BSG razmotrićemo tvoj predlog jer si ti izgleda pametan a mi smo ludi što imamo svoj način čišćenja. Ako imaš svoj način onda izneseš svoje mišljenje. Nema potrebe da ubeđuješ nikog u nešto da valja jer to ti radiš. Ili da nekome kažeš da pređe na bicikl ako nešto ne radi kao ti. Stigao si kasno da nas prosvetliš kako se lanac čisti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7713 Napisano April 16, 2023 Drug član, 2954 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Cistim lanac kerozinom i mazem ga 90-tkom, istegao se do krajnjih granica, a nijedan o ring nije ostecen niti se ukrutio gdje. Mana je jedino sto ulje usvinji zadnju felnu.Da i nije me sramota sto ne dam 30 evra za sprej jer smatram da cijena ne odgovara kvalitetu i kvantitetu.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 16, 2023 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Sipam petroleja u lavor. Skinem lanac sa motora, šta mi teško. Naručim novu šnalu, dok ona stigne lanac se kiseli u petroleju. Onda ga izvadimI vitlam njime po dvorištu, da izadje sve. Do kraja. Onda ga operem WD-om. To je isto jeftino, 500 din ,petrolej izadje 15e,da popunim lavor. Posle toga SAE90,al Motul mora da bude. Ne može tu neki SAE šnj. Onda ostavim lanac na štrik da se ocedi ulje do sutra. Tako ja za samo 5 dana i 40e očistim lanac. Promenio April 16, 2023 član Bojan82 3 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10587 Napisano April 16, 2023 Hronični Motociklopata, 7355 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, BSG je napisao: Kome je skupo da plati 30 evra za sprej i kliner treba da se orkene biciklizmu. Pa i na biciklu treba da se čisti lanac Zašto bi nešto preplatio, ako mogu da postignem isti učinak za troduplo manje para, marketing je čudo... gledaj tv, kupuj, kupuj.. i ništa ne pitaj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8264 Napisano April 16, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2151 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Što je meni poznat ovaj stil pisanja.Mislim na novog člana.Ne bih da budem paranoičan,ali toliko prepoznatljiv stil.Inače,stil kojim pere lanac @Bojan82baš mi se sviđa......i vrlo originalan. Promenio April 16, 2023 član gebee&co 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 16, 2023 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan @gebee&conemam pojma na koga misliš I tako se ne umaže felna, a ni viljuška Promenio April 16, 2023 član Bojan82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baniša 230 Napisano April 16, 2023 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Srbobran Motocikl: BMW R1200GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si @Bojan82 ti nisi 'improvizator' pa da plaćaš skuplje na kraju. Mi što koristimo petrolej menjamo lanac na početku svake sezone, zajedno sa servisom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...