Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha X-Max 300

Recommended Posts

• Drug član, 1771 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Ostalo je malo ulja u filteru pa zamutilo novo ulje.

Vidi se na slici da je dole zuto a odozgo crno.

Sledeci put menjaj i filter, nije skupo a znaci.

A kad vec menjas ulje i filter, zamenis i ulje u prenosu i otvoris poklopac CVT-a pa malo izduvas i obrises ako je u njemu sve ok.

Ako nisi vican majstorisanju onda bar svaki drugi-treci servis odvezes kod strucnog majstora da malo pregleda sve

Promenio član Sharky - Alex

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: X-MAX 300
Pre 12 sati, milos95xmax je napisao:

Zamenio sam samo ulje nisam menjao filter ulja, mozda je zbog toga tamnije? Ili sta drugo moze biti? Hvala

Onda je to ,nema šta drugo da bude. verovatno je staro ulje bilo do te mere staro da je bilo crno ko katran pa je mala količina mnogo zamutila sve ostalo. u tom slučaju ništa strašno. Bitno da si ga promenio. Sledeći put zameni i filter . Odabir ulja ti nije loš , dobro si ulje sipao mada ja rokam full sintetiku isto Motul.

Promenio član M.A.R.O.K

• BJB Maxi scooter club, 1658 postova

Filter ulja i ulje UVEK menjaj zajedno. Kako god,prati sad nivo ulja...mada,skuterce je bomba,ne bi trebalo da imas problema. :takoje:

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 3 postova

Postovani clanovi imam problem sa safarima koji drze poklopac ispod kucista za filter vazduha na yamahu x max 300. 2019.

naime hteo sam promeniti filter vatijatora i nisam mogao lako odviti sarafe koji drze spoljasnji poklopac one krastaste bili su jako zategnuti, i neke sam manje ostetio ali jedan sam skroz ostetio prilikom odvrtanja. Interesuje me dali mogu kupiti negde komplet tih sarafa? Ako neko zna neka mi javi. Hvala. 063677444

• Integrisan, 9288 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Tako će ti svaki put biti kad se ne koristi alat, u tvom slučaju udarni odvijač. Video si i sam kakav je sraf tj da ima gumu koja ga drži.

Srafove ćeš naći u Motoklinici, ponesi jedan kao uzorak i kupi alat (trebaće za ubuduće).

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 3 postova
On 3. 11. 2023. at 16:31, Satelis je napisao:

Tako će ti svaki put biti kad se ne koristi alat, u tvom slučaju udarni odvijač. Video si i sam kakav je sraf tj da ima gumu koja ga drži.

Srafove ćeš naći u Motoklinici, ponesi jedan kao uzorak i kupi alat (trebaće za ubuduće).

Pozdrav i hvala puno na odgovoru prijatelju. Kasnije sam se setio da imam komplet makita gde sam nasao odgovarajuci ali je bilo kasno. Posto sam ja puno daleko od BG dali bih mogao da vas zamolim ako vam negde bude usput da odete do te radnje i kupite mi cetiri srafa i da mi ih posaljete. Znam da hoce malo posla oko toga ali ucineli bi ste mi veliku uslugu. Naravno castio bih.

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Yamaha Xmax 300

Pozdrav svima, vozim xmax 300 2017. god. koji ima 11 200km na satu predjenih sta bi bilo dobro da se uradi mehanicki na njemu prevetivno, da li menjati kajis na sta obratiti paznju u voznji ne primecujem nista cudno.. Hocu samo da bude sto sigurniji i da odradim prevtivno sta se menja na toj kilometrazi osim malog servisa normalno.. Hvala na odgovoru

• Drug član, 3637 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa mali servis, odnosno sve tečnosti - ulje u motoru, filter ulja, ulje u reduktoru, antifriz, kočiona tečnost i filter vazduha. Proveri CVT, verovatno ne treba ništa ali preventivno, takođe kočione pločice, u kakvom su stanje gume. I to je otprilike to.

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 11 postova
3 minutes ago, milos95xmax said:

Pozdrav svima, vozim xmax 300 2017. god. koji ima 11 200km na satu predjenih sta bi bilo dobro da se uradi mehanicki na njemu prevetivno, da li menjati kajis na sta obratiti paznju u voznji ne primecujem nista cudno.. Hocu samo da bude sto sigurniji i da odradim prevtivno sta se menja na toj kilometrazi osim malog servisa normalno.. Hvala na odgovoru

Na toj kilometrazi se ne radi nista , kaiš i rolnice se menjeju na 20.000 .  Ulje u finalnom prenosniku se menja takođe na 20.000 km , Svećica isto na 20.000km.  Ono što bi mogao da zameniš je Filter vazduha i kočiona tečnost takođe bi mogao da ispustiš stari antifriz lepo ispereš vodove i sipaš novi antifriz . Obavezno se uveri da je motorno ulje u dobrom stanju , ulje u finalnom prenosniku ne moraš da menjaš ali ako ti je već stalo da sve bude tip top promeni ga jer je mozdastajalo dugo, stane ti oko 200 ML .

Dakle konkretnan odgovor je: Filter vazduha, kočiono ulje i antifriz.

Pored kilometraže, u tabeli održavanja postoji i na kom vremenskom intervalu se šta menja. Ulje ne može da traje 20 godina, pa i ako prelaziš samo 1000 km godišnje, na pr. Ako si kupio polovan skuter iz 2017-te, dobro je promeniti sve tečnosti, ako ne znaš da li je pre tebe to rađeno. Čak i kaiš može biti oštećen od zuba vremena, pa je dobro pregledati CVT, usput ga izduvati od štroke i slično.

Možeš recimo i svećicu da promeniš, jer je to jeftino.

Promenio član boza_kg
  • Podržavam 1

• U prolazu, 11 postova

Ima smisla to što kolega kaže , ono što sam ja napisao je sve pod uslovom da je redovno održavan. ako je rađen servis na 10.000 km kao što je navedeno u knjižici to je jedna stvar a ako nije to je sasvim drugo.

Porazgovaraj sa bivšim vlasnikom pa nam se javi opet

Ma i nema razloga da se mozga šta je sve prethodnik uradio, i na šta konretno misli kad kaže "urađeni svi servisi na vreme".

Uradiš ovo gore navedeno, i miran si. Nije to ni skupo, košta ko dnevna nabavka namirnica u Maxiju.

• U prolazu, 3 postova
Pre 4 sati, boza_kg je napisao:

Pored kilometraže, u tabeli održavanja postoji i na kom vremenskom intervalu se šta menja. Ulje ne može da traje 20 godina, pa i ako prelaziš samo 1000 km godišnje, na pr. Ako si kupio polovan skuter iz 2017-te, dobro je promeniti sve tečnosti, ako ne znaš da li je pre tebe to rađeno. Čak i kaiš može biti oštećen od zuba vremena, pa je dobro pregledati CVT, usput ga izduvati od štroke i slično.

Možeš recimo i svećicu da promeniš, jer je to jeftino.

Promenio član Endzy81

• U prolazu, 1 post

Zdravo svima. Od nedavno sam vlasnik yamahe xmax 300cc, 2018.godiste. Presla je 20k i vreme je za prvi veci servis pa me interesuje gde bih mogao da nadjem rolnice variomata? Eventualno ako neko zna oznaku, dimenzije ili gramazu? Pored toga, zanima me koju svecicu stavljate? I na kraju, gde kupujete delove? Da li imate preporuku. Hvala svima, slike motora kačim kad završim sređivanje. :) 

• U prolazu, 11 postova

Svećica samo i ISKLJUČIVO Lmar8a-9 NGK, ostalo NIŠTA .  što se tiče rolnica mislim da ti neće ni trebati nove jer sam čuo da X max obrne 40.000 km sa fabričkim rolnicama, kaiš je drugo , on mora da se menja na 20.000 km. javi nam šta si uradio i koliko si platio po stavkama, baš me zanima.

• U prolazu, 7 postova

Pozdrav svima, 

Da osvežim temu.

Dvoumim se oko kupovine ovog skutera. Da li je ovo u tesktu i u temi ovaj aktuelni model koji se prodaje u SRB(godište roizvodnje 2024)?

Ima li ko da napiše nešto više od gore i u tekstu navedenog? Zanima me da li je best buy u varijanti gradskog skutera(koje bi bile alternative)? Kako se pokazao u vožnji van grada? Šta od ogromne palete dodatne opreme treba uzeti, a šta je suvišno?

Hvala unapred.

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: 2024 Honda Forza 350

Pozdrav, 

u principu se sve svodi na stvar afiniteta. Ja sam ipak odlučio Forzu 350, preovladao mi je Keyless kofer i automatski podesivi vetrobran.

Pritom kupljen “na slepo”, Hondu nikad nisam provozao, Yamu jesam.. 100m 🤣

• Drug član, 379 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

@ser_pirtz između kojih modela biješ glavu u izboru? 

U ovoj klasi 300/350 imaš baš širok izbor skutera od raznih kineske proizvodnje do premijum modela kao što je BMW C400. 

Ovaj u tekstu u ovoj temi jeste isti model, samo su boje nešto izmenjene za 2024. dodata je braon bronzana, ostalo je sve isto kao na modelu za 23. 

U izboru skutera će ti presuditi položaj sedenja, to jest tvoji gabariti, dubina džepa i ukus. Mislim da više ne postoji roba koja se ne kvari i koja će trajati doveka, sve je otišlo u što masovniju proizvodnju i trku za profitom, ošljari se i fušeriše. Imaš sijaset primera po temama na forumu sa kakvim su se kvarovima ljudi suočavali, a prelistaj Dileme pri izboru maxi skutera da bi ti malo olakšalo izbor.

Ako zanemarimo kineske proizvođače u fotelja klasi glavni konkurent Xmax bi bila Forza 350. Ako ti recimo zbog gabarita više odgovara stolica položaj onda Beverly 300, Honda SH 350 i Kymco Agility 300. 

• Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova
On 29. 5. 2024. at 16:05, ser_pirtz je napisao:

Pozdrav svima, 

Da osvežim temu.

Dvoumim se oko kupovine ovog skutera. Da li je ovo u tesktu i u temi ovaj aktuelni model koji se prodaje u SRB(godište roizvodnje 2024)?

Ima li ko da napiše nešto više od gore i u tekstu navedenog? Zanima me da li je best buy u varijanti gradskog skutera(koje bi bile alternative)? Kako se pokazao u vožnji van grada? Šta od ogromne palete dodatne opreme treba uzeti, a šta je suvišno?

Hvala unapred.

Ako hoces info iz prve ruke ja sam kupio xmax tech u maju ove godine u barelu napravio sam skoro 5000km i mogu da ti kazem cena opravda taj motor sve ostalo sto sam video i cuo je ok ali xmax je za divljenje. Neces pogresiti !

• Zainteresovan, 649 postova
  • Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300

Samo da se pohvalim. Uzeh novog pre neki dan. Prešao sam oko 200km. Ljubav na prvi pogled . :)

IMG_3128.jpeg

Promenio član aky
Slovna greska
  • Sviđa mi se 9
  • Podržavam 2

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav, zanima me da li neko ima iskustva sa servisiranjem skutera u Plattneru, i koje su cene servisiranja za Xmax 300, prvi servis na 1000km i ostali redovni... Hvala unapred

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

Mislim da u Platneru vise ne mozes servisirati Yamahu ako zelis da zadrzis garanciju...

Nisam 100% siguran, proveri...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja