_kele 0 Napisano Jul 31, 2008 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da sam spicio zadnju gumu voznjom po auto putu, trebalo bi da je zamenim. Konsultujuci se sa nekim ljudima i po netu skontam da mi treba neka sport-touring guma, jer ipak vise idem pravom linijom nego sto divljam po krivinama. Moje pitanje je da li je neko imao iskustva sa Dunlop Road Smart i Michelin Pilot Road gumama posto su mi to favoriti? Da li preporucujete nesto od pirelija ili metzelera? Znam da u Markosu imaju Dunlop-e i cena Road Smart zadnje gume je oko 13500 din (160/60/17)? Gde mogu da vidim za Michelin ili eventualno Pirelija (prvenstveno u NS-u i okolini)? Zna li neko cene kod nas? Mozda bi pazario i neku solidnu polovnu cisto da imam do kraja sezone pa ako neko ima u blizini NS-a nek se javi: 160/60/zr17 Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Jul 31, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A da ti lepo pazaris polovnu da izvuces ovu sezonu pa da na zimu kupis obe nove. PS najbolje je odma kupiti nove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Jul 31, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan I Pirelli i Michelin imaš u Primoto-u kod Viktora. Ako nema u radnji za odmah, nabaviće za sutradan kao što je i meni nabavio Pirelli. Njegove kontakt telefone imaš u ovoj temi: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=8680.0 Tu imaš i ostale prodavnice pa... telefon u šake Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 31, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan BT-021 je odlična guma, a i nešto jeftinija BT-020 nije loša. http://www.battlax.co.uk/faq.asp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bikus 17 Napisano Jul 31, 2008 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: BGD Motocikl: MTS 1200s DVT Prijavi odgovor kao problematičan BT-021 je odlična guma, a i nešto jeftinija BT-020 nije loša. http://www.battlax.co.uk/faq.asp Ne znam da li moze naci novu BT-020, ali je odlicna guma, kao i BT-021, koja je jos bolja. U pitanju je Bridgestone naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jul 31, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Michelin Pilot Road 2 ili Bridgestone BT-021. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_kele 0 Napisano Jul 31, 2008 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam saznao cene: Pirelli Diablo Strada (primoto)- 16900 din Batlax BT-021 (Radulovic) - 14400 din Dunlop Road Smart (Markos) - oko 13500 i imam popust od 20% znaci oko 10700 din (bio bi red da mi daju nesto ) Nisam uspeo da nadjem nista za michelin Pilot Road. Zna li neko gde ima i cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 31, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Vodi računa i o datumu proizvodnje gume. U Markosu sam viđao dosta stare gume, čak iz 2005-te godine. Ja to ne bih kupovao, samo par meseci staru gumu, ako već kupujem novu. Datum je upisan unutar elipse, četiri cifre. Prve dve su nedelja u godini, a druge dve godina. Recimo 0208 je guma proizvedena od 8-15. januara 2008-me godine. Na ovoj slici je guma iz 39-nedelje 2002. godine, dakle otprilike iz septembra te godine, da ne računamo precizno. Ne tvrdim da je to i sada slučaj u Markosu, možda su ljudi dobili nove gume, ali na auto sajmu u Beogradu su imali sve stare izložene, bar dimenzije koju sam ja gledao. Ako imaju novu, mislim da je to bolji pazar od BT-021 jer je cena dosta niža, ali ako imaju staru gumu, kupi Bridgestone. Uostalom, i Rossi i Stoner voze Bridgestone ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2842 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Vodi računa i o datumu proizvodnje gume. U Markosu sam viđao dosta stare gume, čak iz 2005-te godine. Ja to ne bih kupovao, samo par meseci staru gumu, ako već kupujem novu. Datum je upisan unutar elipse, četiri cifre. Prve dve su nedelja u godini, a druge dve godina. Recimo 0208 je guma proizvedena od 8-15. januara 2008-me godine. Na ovoj slici je guma iz 39-nedelje 2002. godine, dakle otprilike iz septembra te godine, da ne računamo precizno. Ne tvrdim da je to i sada slučaj u Markosu, možda su ljudi dobili nove gume, ali na auto sajmu u Beogradu su imali sve stare izložene, bar dimenzije koju sam ja gledao. Ako imaju novu, mislim da je to bolji pazar od BT-021 jer je cena dosta niža, ali ako imaju staru gumu, kupi Bridgestone. Uostalom, i Rossi i Stoner voze Bridgestone ;D ;D ;D Dunlop Roadsmart je guma koja se pocela proizvoditi u aprilu 2008. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 31, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Dunlop Roadsmart je guma koja se pocela proizvoditi u aprilu 2008. Utoliko bolje, onda ne može biti stara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_kele 0 Napisano Jul 31, 2008 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Eto sta je neiskustvo. Ja ne bi ni pitao za datum proizvodnje ... Trazeci po netu nabasao sam na cene guma u susednoj nam Hrvatskoj: http://shop.motogume.hr/popis_proizvoda.asp?vezaTrazi=160%2F60%2D17 Ovo su otprilike gume koje trazim. Opet se vidi da smo slepci sto se tice cena. Ovaj Dunlop sto mi nude sa popustom u hrvatskoj inace toliko kosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 31, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Eto sta je neiskustvo. Ja ne bi ni pitao za datum proizvodnje ... Verujem da ti se od sada to više nikada neće dogoditi A i pitao si na vreme. Ovaj Dunlop sto mi nude sa popustom u hrvatskoj inace toliko kosta. Naravno, to su trgovačke fore. Cena sa popustom je u stvari normalna cena, a ona bez popusta je u stvari sa ekstra maržom (profitom). Pazi kada su motori skuplji u Hrvatskoj zbog većeg PDV-a, a možda i carina (ne znam kolika im je carina), a ipak je Malaguti Grizly 10 (motor za klince) skuplji kod nas nego u Hrvatskoj za nekih 200 evra. Šta to znači? Ekstra profit za Trion, u ovom slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod Joce (Profimoto) uzeo Michelin Pilot Road2 za 284 eura, komplet 120-70ZR17 i 180/55ZR17. Cijena u HR je tačno ista (2052HRK=284EUR) i čekao sam ih 7 dana da dođu iz Mađarske (Joco odande nabavlja Michelin). Mrzi me da idem da pogledam, ali gume su stare svega par mjeseci... Sve ostale gume na našem tržištu su skuplje nego u Hrvatskoj. A što se tiče toga kakve su cijene u zemljama okruženja, nije loše informisati se po tome pitanju, jer uvijek neko ide tamo-ovamo i može da donese šta treba... Uostalom, barem imaš normalnu trgovinu u kojoj sve možeš da pipneš, probaš, osjetiš, pa ti na volju i kupovina, za razliku od ovih naših od kojih većina robu nabavlja dva ili koji put više godišnje, a i kad hoćeš da naručiš, pitanje je da li će da ti dođe i po kojoj cijeni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam gume tražio 10 dana, što po netu, što po forumu, što po salonima, predsatvništvima i ostalim budžacima. I smatram da je maltene bilo koja varijanta skoro pa bolja od kupovine i traženja guma kod nas. A zamisli situaciju da zovem UVOZNIKA Michelin guma za ovu državu i pitam za Pilot Road 2 i dobijam odgovor na moje pitanje. A znaš li koji je odgovor? Odgovor je da se taj model guma VIŠE NE PROIZVODI!! I o čemu mi onda pričamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan I da, zaboravih jednu veoma veoma veoma važnu činjenicu - ovi naši "dileri i ovlašteni zastupnici" nikad nemaju popuste... Ili ih ja barem još nisam sreo i vidio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Jul 31, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ja pisao već o tome u temi o Primoto prodavnici. Evo ponoviću osnovne stvari: Motor sam kupio sa skoro novom zadnjom Metzeler Tourance gumom. Prednja je bila na izdisaju. Posle Vlasinskog jezera je dogorelo da moram da je menjam pa sam okrenuo par telefona iz oglasa i Primoto. Nigde nema da se uzme Metzeler Tourance u dimenziji koja mi treba za odmah. Tek sledeći uvoz... dugo mi bilo da čekam pa sam se raspitao... Pirelli u paru 26.000,00 Dunlop u paru 21.000,00 Bridgestone u paru 19.000,00 ... Uvoznik za najeftiniji par guma je ujedno i ovlašćeni servis za moj brand motora - nemaju mašinu za montažu (centriranje) felni sa žbicama!(???) Šalju me kod majstor "žike" da mi to odradi. Za Dunlop mi je rečeno da je izbegavam... Pirelli može da stigne sutradan, a u cenu je uračunata i montaža. Kod istog majstor "žike" ali da se ja ne smaram, samo doteram motor a oni će ostalo da završe. Gume stigle ujutro, motor doterao oko 15.30, gume montirane, točkovi izbalansirani, sve u redu već u 17:00. Priča završena za dva dana od prvog poziva. Dalje mogu da radim svoj posao i da radim druge stvari koje više volim od istraživanja tržišta pneumatika u zemlji Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_kele 0 Napisano Avgust 1, 2008 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Michelin Pilot Road 2 kod Joce (profimoto) je 184e ~ 14200 din. Izgleda da mi je Road Smart u markosu ipak najbolja opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 2, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan kele pusti pp ninja66 u vezi dunlop-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Avgust 2, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Neki postovi koji nisu imali veze sa temom su obrisani, neki su editovani tj. obrisan je onaj deo koji se odnosio na postove koji obrisani. Zamolio bih sve ucesnike diskusije da pomognu informacijama i savetima i da ne skrecu sa teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Avgust 2, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan roadsmart je vp cena 11073din, kako se onda isplati markosu da je da ispod cene?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 2, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam saznao cene: Pirelli Diablo Strada (primoto)- 16900 din Batlax BT-021 (Radulovic) - 14400 din Dunlop Road Smart (Markos) - oko 13500 i imam popust od 20% znaci oko 10700 din (bio bi red da mi daju nesto ) Nisam uspeo da nadjem nista za michelin Pilot Road. Zna li neko gde ima i cena? Zlatna sredina i pun pogodak za ono st trazis. Nemoj dalje da razmisljas, kupuj i uzivaj u voznji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Avgust 2, 2008 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan ne slusaj ove mrzitelje Dunlop-a ;D , nego uzmi lepo RoadSmart , em je najpovoljnija cena , em je ovogodisnji model pa si siguran da nije bajata ... i sto je najvaznije - to je odlicna guma ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Avgust 2, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan E, kad smo kod toga... Stvarno, jel može neko da objasni zašto Dunlop ne valja? Kada sam kupovao gume nedavno, svi su mi govorili da je izbegnem ali nisu dali objašnjenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 3, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan E, kad smo kod toga... Stvarno, jel može neko da objasni zašto Dunlop ne valja? Kada sam kupovao gume nedavno, svi su mi govorili da je izbegnem ali nisu dali objašnjenje... Ja ti mogu objasniti problem kod Dunlopa u klasi hypersport guma, ako ti ista znaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Avgust 3, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan E, kad smo kod toga... Stvarno, jel može neko da objasni zašto Dunlop ne valja? Kada sam kupovao gume nedavno, svi su mi govorili da je izbegnem ali nisu dali objašnjenje... Ja ti mogu objasniti problem kod Dunlopa u klasi hypersport guma, ako ti ista znaci. Pa znači mi ako ima veze sa toring gumama koje mene interesuju Generalno mi je rečeno da su lošije od ostalih... zašto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...