N.F.S. 22265 Napisano Februar 17, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pisem kao laik, uzeti sa rezervom... Pa zavisi u kom rezimu sta pobrkljaci.. Npr, ako paljenje i brizganje u leru koristi mapu prve brzine, sam ler ce biti nesto nize i sporije se iz obrtaja vraca (sekundarne klapne otvorene vise nego sto treba, ocekuje se opterecenje). Ako je tako a suzuki u pitanju, kada se stisne kvacilo ler ce se podici a odziv na gas bude zivahan (prekidac kvacila je ecu ocitao, pretpostavka je da nema opterecenja). Dalje, ako u petom stepenu prenosa prekidac kaze ecu-u da je u drugom on ce koristiti retardirano mapiranje (do 5000 rpm) koje nije namenjeno tom modu itd... Ukratko, razne stvari koje nisu pozeljne se desavaju, od vibracija, preko teskog startovanja do povecanog zagrevanja. Boljitak je kada mapu pete brzine koristi u prve tri, nema limitera... Ali tada je los rad u leru, tesko pali hladan... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Februar 18, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vozio se, update Radi prekidac kao svajcarsi satic, reaguje trenutno i bez razmisljanja Prvih par saltovanja pogresno prikazivao ili nije nicega na displeju bilo, dok klizni deo (koji zalemih) ne poravna svoj kontakt i lepo se uklopi/poravna sa donjim... 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8141 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 1706 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Počela je, malo, da me zeza kontakt brava u smislu da blokira okretanje ključa radi davanja kontakta. Znači, nije blokirala ali hoće da zeza... Kada ključ okrene sve je ok. Da li vredi uštrcati malo npr. WD-a (imam i silikonski sprej za podmazivanje) da se razradi ili mora da se servisira? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Februar 24, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na smirglu 400 granulacije "narendaj" malo grafita (cetkica iz nekog el. uredjaja, obicna olovka), sipaj malo u bravu a malo na kljuc... Par puta bodi/vadi i okreni. Suzukijeve brave vole da se pre okretanja kljuc blago pogura ka ins. tabli, znaci ubacis, malo poguras i okrenes. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8141 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 1706 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, Nešo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Februar 24, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu! Primecujem i novu masinu u potpisu... Savrsena masina sa 4 redna cilindra, u tom su segmentu obicno sa 2. 10w50 sintetiku rokaj i ugradi voltmetar, tanki su im namotaji. Neka te gume drze drug, uzivaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Februar 25, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, DraganNS je napisao: Počela je, malo, da me zeza kontakt brava u smislu da blokira okretanje ključa radi davanja kontakta. Znači, nije blokirala ali hoće da zeza... Kada ključ okrene sve je ok. Da li vredi uštrcati malo npr. WD-a (imam i silikonski sprej za podmazivanje) da se razradi ili mora da se servisira? Nikako WD.Majstori koji popravljaju brave su mi rekli da je to velika greska i da WD prakticno steti bravi. Promenio Februar 25, 2021 član Eol 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Februar 25, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan El.kontakti koji se okretanjem kljuca aktiviraju su ispod uloska brave, gornji mehanicki deo (koji kljuc prihvata) je tu sigurnosti radi, on i glavi WD40 i kada se prska spere eventualnu prljavstinu ali i lubrikant koji je u ulosku bio i sa sobom nabrojano "odnese" u deo gde su kontakti. Na njemu postoji rupica za drenazu pa to i izadje ali treba nastaviti ispiranje jos malo, da sav sljam izadje. Gore u ulozak moze malo grafita u prahu, moze jedan "prsk" silikona u spreju, moze i malo vazelina ili neke dielektricne masti na kljuc pa da se tako u bravu unese i podmaze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8141 Napisano Februar 27, 2021 Drug član, 1706 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan On 24.2.2021. at 13:58, N.F.S. je napisao: Na smirglu 400 granulacije "narendaj" malo grafita (cetkica iz nekog el. uredjaja, obicna olovka), sipaj malo u bravu a malo na kljuc... Par puta bodi/vadi i okreni. Suzukijeve brave vole da se pre okretanja kljuc blago pogura ka ins. tabli, znaci ubacis, malo poguras i okrenes. Danas odradio domaći sa narendanim grafitom. Pre nego što sam ga "uneo" ključem, probao sam ovo što kažeš za blago guranje ključa: okrenuo je bez problema par puta, izgleda da je malo i do "tehnike" . Svakako, malo grafita može samo da pomogne... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 3, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dosta me kolega sa foruma kontaktira a po pitanju GPS "gear position sensor", nema pravila noviji/stariji, banditi 650/1250, gsr, gsx650/1250, bking, gsxr, gsxs... Svi su izgleda pogodjeni ovim problemom. (Ne prikazivanje (uvek) "Neutral" svetla i/ili nule ko ima pokazivac stepena na tabli) Sinoc bas sa Markom na viberu kucam pa da ne ponavljam ponaosob, kucnucu ovde tacno sta sam radio. Kolege koji me sto/sta pitaju na PP i ovim putem molim da pitaju javno kako ne bih 100x kucao (ne samo za ovu temu vezano) a mozda jos neko slican problem ima, ako do zajednickog resenja dodjemo valja da dostupno bude Hvala na razumevanju drustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 3, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da ponovim... DakleM, ubacivanjem u neutral izostane notifikacija na tabli (zelena lampica), nekada se ukljuci, nekada ne! U slucaju gsx650f nema ni nule na displeju (takodje signalizira neutral). Nekima to i nije problem, znas kada si u leru, po saltovanju, osecaju a i popustas polako kvacilo pod kocnicom, za svaki slucaj U pocetku a kada u leru blago otvoris bocni stender pojave se i neutral svetlo i nula. (ne zbog udarca stendera o ram vec zbog nastale razlike u potencijalu posto dele isti vod, odvojeni diodama, da ne davim, nije (direktno) mehanicki problem. U mom je situacija bila takva (pocetkom hladnih dana) da imam zeleno svetlo ali ne i "0" na displeju, nije strasno razmisljate? Prvo primetim da kada ga hladnog startujem drzi ler kao da je zagrejan (1200 rpm), ok, valjda zna sta radi! Sledece primetim da kada mu u leru dam gas obrtaji se sporije (primetno) vracaju, stiskanjem kvacila (ECU misli da nema opterecenja, prelazi na drugu mapu) vracanje skale bude trenutno, zvuk agregata drugaciji. Nije samo znaci prikazivanje u pitanju, to je sitnica i sporedna uloga "davaca stepena prenosa". Osnovna je mapiranje! Koje u opisanom slucaju "ne zna" sta da radi i u kom je prenosu. Uzrocnik svega je prekidac sa prve slike. Unutra je sest kontakata i sedmi (mali) neutral. Nalazi se ispod male dekle a iznad prednjeg lancanika, drze ga dva srafa, kabl trozilni. Moze se testirati omski (svaka brzina ima svoj otpor, neutral u spoju) i to na sledeci nacin, izmedju crne i roze zice (plava je signal neutralni hod menjaca!) Prva, oko 567 oma, pad napona 1.8v (toliko ECU ocekuje za taj stepen prenosa) Neutral, otvoreno kolo izmedju te dve zice (crna sa plavom u spoju) Druga, oko 827 oma, pad napona 2.26v Treca, oko 1500 oma, pad napona 2.99v Cetvrta, oko 2700 oma, pad napona 3.68v Peta, oko 6800 oma, pad napona 4.38v Sesta, oko 15000 oma, pad napova 4.70v Pranjem/ispiranjem se moze "popraviti" ali je kratkog daha, ima slika par postova u nazad, cistio sam isti i u UZ kadici i raznim kontakt cistacima, problem resio nisam! Pristup mi je bio takav a pod pretpostavkom da je samo kontaminiran prljavstinom, pogresan! U mom se slucaju istrosio/pojeo pin koji kontakt ostvaruje (resenje par postova u nazad, da ne ponavljam) Dodacu ovde ono sto "tamo" pisao nisam. Pre sklapanja i lemljenja podloske na osovinu koja sve na skupu drzi u telo samog prekidaca sipao sam purol pastu i nov/zalemljen kontakt vrteo u krug kako bi se spojevi jedan prema drugom "podesili". (Ko nema purol moze i pasta za zube, sto abrazivnija, bez ovog koraka ce brljati par dana dok sam kontakte ne poravna) Sve to isprao i sastavio, vodjen logikom sipah sveze ulje u njega (izlozen je uljnim parama i samom ulju inace) pa prekontrolisah otpore da vidim ima li razlike. Nema! To je to, vratio, zasrafio i (za sada) radi, bez ikakvih zadrski ili zbunjivanja. Drugo je resenje kupiti nov, reviziju, ciji kat. broj stavih u neki od prethodnih postova. P.S. Slike su sa interneta, podrazumeva se da moj motor nije ovako musav i strokav! Bljak... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tesla86 90 Napisano Mart 3, 2021 U prolazu, 70 postova Lokacija: Pozarevac-Beograd Motocikl: Tracer 9 GT Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, N.F.S. said: Da ponovim... Doktorski nema sta, HVALA Eto nama zanimacije za vikend 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 3, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako se nesto pokarabasi ti na prolece izvoli do mene. Da uz kaficu resimo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 4, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Malo na placu pobacao seme trave (parkovske :D), ja bacam vrapcici skupljaju... Jos uvek je golo i bez zelenila, ne volim tako... Jedva cekam prirodu da se iz stagnacije probudi, ja sa njom! Elem, brisnuo i motor malo, nalepio kineski tank pad, ruzan ali veliki, stiti od snira, jedino mi je on bio odmah dostupan! Morace Kice da mi osradi neki valjan stiker za to mesto! Oprao i deo krpa koje koristim u brisanju, i tako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5561 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 2505 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan A jes ruzan taj tank pad bas ne prati lijinu motora nikako, ne sumnjam da ce u skorije vreme biti zalepljen neki brutalan.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 4, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nje mi se svideo ni u kesi, ali to sam imao u Kg da pazarim odmah! Uradice Kice nesto valjano a veliko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4869 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, N.F.S. said: Oprao i deo krpa koje koristim u brisanju, i tako.... Ovo je DEO krpa? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8223 Napisano Mart 4, 2021 Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je ovo ,,malo,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10559 Napisano Mart 4, 2021 Hronični Motociklopata, 7344 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je tank pad, samo treba skinuti ona dva trouglasta dela s krajeva i one kruzice i onda ce skroz dobro izgleda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 4, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Cak samo ove kruzice da sam izbacio (bas su kicerica i visak) a privukao ove delove sa krajeva izgledalo bi bolje! Imao sam uske tank padove, uspevam nekako da grebem levo i desno. P.S. Ovaj reljef uzimam posto se slaze sa sedistem i karbonskim deklama sa strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4869 Napisano Mart 4, 2021 Drug član, 1552 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. drug moj, moram nesto reći Totalno si pokinezio motor sa ovim tank pad-om! Hehehehehheheheh 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 4, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Molim da se rec "pokinezio" putem tiktok-a dostavi na onaj svet g.Milanu Vujakliji Totalno pokinez..., pokinežavanj..., totalno pokinežen! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16208 Napisano Mart 4, 2021 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Momci, evo vam prilike da se upišete u leksikografe 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 5, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa drugari izvol"te koristiti termin! 3 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Mart 5, 2021 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, predsezonska kontrola i ciscenje kocionog sistema je veoma bitna! Kako za bezbednost tako i za opsti ugodjaj u voznji. Primete se eventualna ostecenja, defekti a i lepse se osecas kada znas sta si uradio. Posto sam sistem pred zimu detaljno isprao i izmenjao gumice sada cu samo cistiti, rastaviti nosac plocica i plocice, te lim koji plocicama ne dozvoljava da zveckaju i klaparaju. Klipove drukanjem "isterati" do pola (u ispravnom sistemu klipovi izlaze kao u ogledalu, nije strasno ako i neki blago kasni, nema otpora. Pridris onaj preko puta i druknes). Licno perem, 3m aktivnom penom, ispiram vodom, perem ponovo WD40 sprejom (od ovog 3m sve pobeli, "presusi metal" ako znate na sta mislim) Zadnje, a pred sklapanje "brake klinerom" koji imam (texaco trenutno), on lepo odmasti. Srafove i resto takodje oprati, plozice blago presmirglati. Na srafove koji kljesta na mestu drze po kap plavog lepka za srafove na navoj Odoh da napadnem drugu stranu Budite bezbedni drugari 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...