Brzina_Speed 8 Napisano Jul 9, 2020 U prolazu, 28 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan Kliznuo na stazi. Honda cbr 600rr 2003 Koji je najbolji nacin za ispravljanje repa ? Treba jedno 2cm da ga vratim lijevo. Mislio sam zagrijati na par mjesta plamenikom i cimati sipkom ili cekicem dok se ne vrati. Sta predlazete ? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2814 Napisano Jul 9, 2020 Ne silazi, 4903 postova Prijavi odgovor kao problematičan По слици сматрам да и задња виљушка није баш права, надам се да ми се само чини.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Piplfoks 182 Napisano Jul 9, 2020 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha FZS 600 Fazer '01, Suzuki GSX 600F Katana '02, Suzuki SV1000S, Kawasaki Zephyr 550, Kawasaki Zephyr 750, BMW R50/5, Sachs X-Road 125, Honda CBX 550F, Honda VF 500F, Honda CBF 600, Yamaha YZF-R6 1999, Sprint Prince JinLun 125 i jos dosta manjih... Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega da kažem da nisam neki veliki stručnjak (da ne preuveličavam sebe), ali mislim da bi se trebalo na hladno i vratiti, ako se već na hladno iskrivilo.Zagrevanje je već termička obrada, materijal poprima drugačija svojstva... Ali preko slike ne bi mogao ni da kažem kako. To kada se vidi u 3D projekciji (uživo), tada kreće inspiracija, čime bi se posao mogao uraditi a da ne smeta nečem drugom, gde se pričvrsti ovo da ne smeta onom i da se iskrivi u tački kojoj treba... da li se može demontirati i staviti u stegu... Neki uzmu da udaraju, to nikako da ne radiš jer udar ne deluje isto. Samo neka fina montaža pa cimanje (povlačenje) u kontra smeru i pritom uzeti u obzir da svaki materijal ima i elastično svojstvo kao i tačku pucanja... To je sve što mogu ovako napamet - moj maksimum, i ako verovatno ne mnogo koristan.Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brzina_Speed 8 Napisano Jul 9, 2020 U prolazu, 28 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem, sutra nesto pokusam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1353 Napisano Jul 9, 2020 Vinyl rider, 825 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Mr.Piplfoks said: Pre svega da kažem da nisam neki veliki stručnjak (da ne preuveličavam sebe), ali mislim da bi se trebalo na hladno i vratiti, ako se već na hladno iskrivilo. Zagrevanje je već termička obrada, materijal poprima drugačija svojstva... Ali preko slike ne bi mogao ni da kažem kako. To kada se vidi u 3D projekciji (uživo), tada kreće inspiracija, čime bi se posao mogao uraditi a da ne smeta nečem drugom, gde se pričvrsti ovo da ne smeta onom i da se iskrivi u tački kojoj treba... da li se može demontirati i staviti u stegu... Neki uzmu da udaraju, to nikako da ne radiš jer udar ne deluje isto. Samo neka fina montaža pa cimanje (povlačenje) u kontra smeru i pritom uzeti u obzir da svaki materijal ima i elastično svojstvo kao i tačku pucanja... To je sve što mogu ovako napamet - moj maksimum, i ako verovatno ne mnogo koristan. samo bih dodao da svaki materijal ima svoju granicu elasticne i PLASTICNE deformacije, ti si sa krivim repom usao u plasticnu zonu iz koje nije bilo sanse da se rep sam od sebe vrati (elasticna deformacija) i zato je kriv. Ako je u pitanju aluminijum, slobodno ugrejte - necete g poremetiti i POLAKO vracajte nazad, nikako nemojte grejati u jednu tacku nego vecim brenerom bar 10cm levo-desno i bez preterivanja - lako se predje granica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Piplfoks 182 Napisano Jul 9, 2020 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha FZS 600 Fazer '01, Suzuki GSX 600F Katana '02, Suzuki SV1000S, Kawasaki Zephyr 550, Kawasaki Zephyr 750, BMW R50/5, Sachs X-Road 125, Honda CBX 550F, Honda VF 500F, Honda CBF 600, Yamaha YZF-R6 1999, Sprint Prince JinLun 125 i jos dosta manjih... Prijavi odgovor kao problematičan samo bih dodao da svaki materijal ima svoju granicu elasticne i PLASTICNE deformacije, ti si sa krivim repom usao u plasticnu zonu iz koje nije bilo sanse da se rep sam od sebe vrati (elasticna deformacija) i zato je kriv. Ako je u pitanju aluminijum, slobodno ugrejte - necete g poremetiti i POLAKO vracajte nazad, nikako nemojte grejati u jednu tacku nego vecim brenerom bar 10cm levo-desno i bez preterivanja - lako se predje granicaSvaka čast!Malo sam zarđao što se ovakvih prezentacija tiče... Ali i dalje se držim toga da treba videti uživo, proceniti i dobro razmisliti šta i kako da ne bi slučajno nastala još veća deformacija.Inače, teorijski deo opisan 100% u 2 posta, nema šta da se doda.Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Jul 10, 2020 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan A da potrazis drugi rep Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brzina_Speed 8 Napisano Jul 10, 2020 U prolazu, 28 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, vava said: A da potrazis drugi rep To nije opcija. Jer je nemoguce naci. Kod svih je savijen, a i bacanje novca, jer nije deformisan skroz.... Najmanji pad ga ukrivi. Hvala i ostalima na savjetima, jer ne mogu pogrijesiti i ako ga popolovim, zavaricu ga gdje pukne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brzina_Speed 8 Napisano Jul 10, 2020 U prolazu, 28 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan Uspio sam motikom iscimati, napraviti polugu na hladno i evo ga u pravcu. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...