Acko017 192 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam prekjuče da mi motor na preko 170kmh "igra", juče odem kod majstora da ispravim felnu, kaže da felna jeste malčice kriva iz ne znam kog razloga, ali da motor ne radi to zbog felne jer je izbalansirana već to lančanik radi. Šta se desilo pre toga... stavio sam nov lanac i lančanike, lanac za broj veći, dakle sa 525 na 530, ali... dok je motor na štenderu, ubačen u 1., vidi se da lanac ide levo-desno, ne puno, ali dovoljno da na 170kmh trese, što je najgora, to radi na između 170 i 210, posle 210kmh problem "nestaje". Da li je neko od vas imao ovakav i sličan problem i kako je rešio ovo? Da li je moguće da je problem u gumicama koje drže lančanik? A felna svakako ide na ispravljanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Jun 9, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Acko017 je napisao: kako je rešio ovo? Pa rešiš tako što ne voziš 170-210 kmh. 3 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, nikvuksa said: Pa rešiš tako što ne voziš 170-210 kmh. Predlažeš da prođem pored problema umesto da ga rešim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8419 Napisano Jun 9, 2020 Solo Rider, 3219 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ako ide levo desno......kao da ti nije "legao" lepo. Da ti se nije nešto podvuklo pod lančanik prilikom montaže 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6187 Napisano Jun 9, 2020 Svakom po zasluzi, 12449 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Idi kod tog što ti nabudžio veći lanac da ti to sredi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, BaneVuk58 said: Ako ide levo desno......kao da ti nije "legao" lepo. Da ti se nije nešto podvuklo pod lančanik prilikom montaže Nije ništa moglo da se podvuče, skinuću točak danas da vidim o čemu se radi 24 minutes ago, Arakis said: Idi kod tog što ti nabudžio veći lanac da ti to sredi. Sam sam nameštao lanac, nema kod nas ko to da namesti pedantno a da ti ne izgrebe motor do neprepoznatljivosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10681 Napisano Jun 9, 2020 Hronični Motociklopata, 7404 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Sam sebi si odgovorio, stavi fabričku dimenziju lanca i teraj dalje, bar si jednu stavku rešio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 729 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan taj lanac 530-ka je širi za 1,5mm od 525.Neverujem da ti to igra ulogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jun 9, 2020 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako nisi dobro centrirao zadnji tocak pri namestanju lanca, to ti je jedan od uzroka koji moz da bidne. Proveri dobro da ti nije neka strana blize/dalje. Inace pridruzujem se Biker Boy.. koji ce ti na R6 530 lanac? Nije to litra. U svakom slucaju i da stavljas nadam se da je stavljen komplet 530 lancanik sa lancem, a ne 525 sa lancem 530. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 2143 Napisano Jun 9, 2020 Drug član, 881 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja na svojoj R6 imam 530, vozim je iskljucivo na stazi pa je cesto vozim i preko tih 170 ,nemam nikakvih problema...tako da verujem da nije do lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio sam i lanac i lančanike, sve novo. Setio sam se da sam pre nego da ofarbam felnu onom folijom u spreju probao da skinem ono što drži zubčanik ali nije htelo da se skine pa sam farbao tako, verovatno sam pri pokušaju da skinem pomerio 2-3 milimetra ka spolja i ostavio tako, pada mi na pamet da skinem točak pa čekićem ukucam sve one šipke da legne to kako treba i vratim nazad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Jun 9, 2020 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Vaske4s je napisao: Ja na svojoj R6 imam 530, vozim je iskljucivo na stazi pa je cesto vozim i preko tih 170 ,nemam nikakvih problema...tako da verujem da nije do lanca. Treba da predjes na 520 za stazu, manje trenje, brzi motor a i ti sa njim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 2143 Napisano Jun 9, 2020 Drug član, 881 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo to u planu, ali u momentu menjanja,nije bilo konverzije i moralo je ovo...sad mi zao da menjam lanac posle 4-5K Km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 729 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan taman sam hteo ovo da napišem što je kolega napisao iznad. Ja ni dalje ne razumem zašto stavljate 530-ku.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 2143 Napisano Jun 9, 2020 Drug član, 881 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bio prinudjen...morao sam da spakujem motor za 3 dana..to je jedino bilo raspolozivo odmah... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 9, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan MNOGO GODINA SE R6 PRAVILA SA 532 LANCEM,kao i neki drugi retki motori.Zato je i lanac bio strava skuplji čak i od 530. Postoji jedan psihološki momenat a to je da posle zamene nekih delova čovek počne da obraća pažnju na to i sveukupno na ceo motor.Sav se ustremi na oslušavanje i osećaj šta se dešava pa otkrije nešto što je i do tad postojalo samo je vozio opuštenije i vremenom se po malo navikao na te pojave.Tako da kad krene u osluškivanje svašta se utripuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13366 Napisano Jun 9, 2020 Ne silazi, 7527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Za tripovanje, živa istina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1784 Napisano Jun 9, 2020 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Kakav ti je lezaj vrata upravljaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Deki Katana said: Kakav ti je lezaj vrata upravljaca? iskreno nemam pojma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 18178 Napisano Jun 9, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2458 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan ...rekoh ti ja...vrati felne u crno...to je uzrok svih tvojih problema... salim se, a sad ozbiljno, nema sanse da je do lanca, skini tockove i odnesi na balansiranje, nema sta drugo da bude... usput pogledaj gumene ublazivace trzaja u zadnjem tocku, da li leze lepo na svome mestu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Danas skidali zadnji točak, kaže majstor ovde u Vršcu da nema šanse da to pravi problem, probao motor, kaže da zadnji kraj ne pravi toliki problem kao prednji, jer prenosi vibracije od napred, skidali te gumice, podmazali ispod, podmazali osovinu i rolnice ali nisam imao gde da razvučem da probam E sad... meni prednji točak nije izbalansiran jer sam ofarbao felnu i ostavio tako... pa kad kočim mi i poluga kočnice "pulsira", tako da sutra skidamo i prednji točak da skinem onu farbu ispod diskova što je zapela i da konačno rešim te sitne gluposti koje život znače Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5616 Napisano Jun 9, 2020 Drug član, 2513 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci naravucenije, nisi trebao farbati felne 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2045 Napisano Jun 9, 2020 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan [mention]Acko017 [/mention] kakav si ti meni kralj!Sve neki gremlini.Te bobone, te trese preko 170.Hit!Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Jun 9, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, drmilan_ said: Znaci naravucenije, nisi trebao farbati felne Čisto sam hteo da probam tu foliju u spreju, ali mi nije padalo na pamet da može da mi napravi problem, sutra moram da šmirglam ispod diskova 2 minutes ago, m.milivojevic said: [mention]Acko017 [/mention] kakav si ti meni kralj! Sve neki gremlini. Te bobone, te trese preko 170. Hit! Sent from my iPhone using Tapatalk Rešavamo probleme jedan po jedan, jaše me ovih dana samo tako ali šta je tu je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Jun 10, 2020 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Danas skinuli prednji i zadnji točak, Ispravili zadnju felnu, izbalansirali, proverili prednje diskove i prednju felnu, savršeno su ravni bili, probali motor, trese ponovo, zamenili prednju gumu i... rešili problem Ne tresu više ni prednje kočnice, najurili sve gremline hvala bogu 21 hours ago, BokyBoy said: ...rekoh ti ja...vrati felne u crno...to je uzrok svih tvojih problema... Skinuo plasti dip sa zadnje felne, spremi se da vodiš na pivo 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...