zakarus 18 Napisano Jul 2, 2008 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnji paknovi su mi totalno istroseni. Elem, hteo bi da ih zamenim sam.. Koliko sam video nije nikakva mudrost, ali cisto da pitam (zato i sluzi ovaj forum:-). Da li na nesto treba da obratim paznju? I koje paknove preporucujete? Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 2, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan KLE nema pozadi paknove nego kocione plocice posto ima disk a ne dobos kocnice. Mora se obratiti paznja da plocice lepo legnu u sve zareze na rupama kocionih klesta.Vrlo lako ispadnu iz lezista pri prvoj montazi i treba jako stisnuti kocnicu neposredno po montiranju i proveriti kako leze i rade.Meni su u servisu napravili ovakvu gresku pa sam morao da se vracam da ih ponovo upasuju u leziste.Zamena nije teska ali je pipava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Jul 2, 2008 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan jel normalno da se posle zamene cuje trljanje plocica o disk...veoma malo, tocak se okrece normalno, nista ne koci, bar ne preterano, disk se ne greje posle voznje ako nije koceno zadnjom, ali kad pomeram ugasen motor cujem tiho kako trlja?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 2, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sasvim je normalno dok ne legnu lepo,cak ce kociti u pocetku sa novim plocicama losije dok se malo ne pojedu i ne legnu u riseve na disku.Treba nekih 300-500 Km, sve u zavisnosti koliko ti je disk izrisovan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Jul 2, 2008 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Eto i ja da naucim nesto :-) A jel preporucujete neke plocice? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Jul 2, 2008 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ja koliko sam skapirao po prici ljudi sa iskustvom, najbolje je da stavis "obicne", dakle, ne neke ludilo dobre, koje zakucavaju jer one vise trose disk...dakle, najnormalnije plocice prilagodjene za tvoj motor, mozda imas u user/service manualu preporuku od kavasakija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Jul 3, 2008 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad uzeh u Markosu Ferodo (FDB314ST), za 2.200 dinara. Hvala svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rasha XL 26 Napisano Jul 3, 2008 U prolazu, 69 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I ja ću da menjam zadnje pločice na mom KLE-u. Prvi put to radim na ovom motoru, ako bude problema ja ću da kukam a vi pomagajte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guda 0 Napisano Jul 3, 2008 U prolazu, 27 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Meni je jedini problem bio da odvrnem celjust sa zadnje viljuske - iskrivio sam dva imbus kljuca, a onda sam kupio imbus nastavak za gedore. Disk plocice NISSIN 2P236 placene 2500 din, sasvim sam zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rasha XL 26 Napisano Jul 7, 2008 U prolazu, 69 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Evo sad uzeh u Markosu Ferodo (FDB314ST), za 2.200 dinara. Hvala svima! Kupih i ja ove pločice u Markosu i smeta mi što užasno škripe. Jel i kod tebe postoji taj problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Koje god pločice da staviš na prednji disk škripaće, to je tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rasha XL 26 Napisano Jul 7, 2008 U prolazu, 69 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pločice koje sam skinuo kupljene su Guevara-i (ne znam koje) i nikad nisu škripale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio sam plocice uspesno.. Sto se tice skripanja, moje ne skripe - ali ja sam menjao samo zadnje tako da... Prednje skripe i koliko ja znam skripace uvek pomalo :-). Nego, malo ulja mi je curnulo, pa bih dopunio... Koje ulje (za kocnice) vi koristite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Pločice koje sam skinuo kupljene su Guevara-i (ne znam koje) i nikad nisu škripale. Rekao sam za prednje, zadnje ne škripe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moze da se sipa bilo koje ulje za kocnice koje ima oznaku DOT 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kameni 1 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW C400GT Prijavi odgovor kao problematičan U petak promenuo i prednje i zadnje sa originalnim, prvih 200 km nije skripala prednja, sad je opet pocela ! Nista komplikovano, ako ne postavis plocice u leziste, neces uspeti da vratis klesta na disk (eventualno uz pomoc macole i vece poluge). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Jul 8, 2008 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Nego, malo ulja mi je curnulo, pa bih dopunio... Koje ulje (za kocnice) vi koristite? Ako već treba da dolivaš ulje, bolje ga zameni, pošto već kupuješ celu flašu, koja ti je više nego dovoljna za zamenu na zadnjem kao i na prednjem točku. Inače kočiona tečnost je higroskopna, sakuplja vlagu, koja mnogo šteti samom kočenju (bilo je već reči o tome na forumu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lurch 0 Napisano Jul 8, 2008 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav nemojte da vas zbuni pad nivoa ulja u kocnicama jer kako se plocice trose tako pada i nivoulja.tek kad se zamene plocice onda je merodavno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 9, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Nego, malo ulja mi je curnulo, pa bih dopunio... Koje ulje (za kocnice) vi koristite? Ako već treba da dolivaš ulje, bolje ga zameni, pošto već kupuješ celu flašu, koja ti je više nego dovoljna za zamenu na zadnjem kao i na prednjem točku. Inače kočiona tečnost je higroskopna, sakuplja vlagu, koja mnogo šteti samom kočenju (bilo je već reči o tome na forumu). Ako si menjao ulje u kocnicama,ajd malo objasni kako se to radi. U principu delimicno znam jer sam menjao na autu.Ne sme da povuce vazduh nego samo sipas novo u posudu i drukas kocnicu da izbacuje staro na kocionom klipu,ali mi je problem kako ispustiti sav vazduh na kraju dolivanja.Nisam nikad to radio na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Jul 9, 2008 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Citiraj Nego, malo ulja mi je curnulo, pa bih dopunio... Koje ulje (za kocnice) vi koristite? Ako već treba da dolivaš ulje, bolje ga zameni, pošto već kupuješ celu flašu, koja ti je više nego dovoljna za zamenu na zadnjem kao i na prednjem točku. Inače kočiona tečnost je higroskopna, sakuplja vlagu, koja mnogo šteti samom kočenju (bilo je već reči o tome na forumu). Ako si menjao ulje u kocnicama,ajd malo objasni kako se to radi. U principu delimicno znam jer sam menjao na autu.Ne sme da povuce vazduh nego samo sipas novo u posudu i drukas kocnicu da izbacuje staro na kocionom klipu,ali mi je problem kako ispustiti sav vazduh na kraju dolivanja.Nisam nikad to radio na motoru. Da ne idem u off, otvoriću novu temu u: GARAŽA - Sam svoj majstor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...