Jump to content

Moto Zajednica

BMW C 400 GT

Recommended Posts

• Drug član, 564 postova
  • Motocikl: Nmax 155

@cdraskovic kolega prvo čestitke na kilometraži, koliko sam ispratio za nešto više od 2 godine si nakucao 40k km. Ne znam kuda si se sve vozikao, ali bez uvrede, na ovoj kilometraži može da ti pozavidi 95% foruma među njima i ja. Nešto vraćam film jel si ti u BMW viber grupi skoro kačio slike sa Krfa?

S obzirom da je tvoj primerak dokazan, to jest nisi imao nikakvih gremlina itd. i da ga je realno sa tom kilometražom teško prodati, ja bih ga terao dok ne crkne i ne bih servisirao u ovlašćenom samo zbog garancije. Postoji statistika u kom periodu nakon kupovine novog se dešavaju krupni kvarovi zbog kojih garancija zlata vredi, ali u tvom slučaju se ne bih sekirao i da propadne garancija. Uz propisno održavanje kod dobrog majstora mislim da imaš ti još puno kilometara u sreći da pređeš, a cene servisa će biti daleko niže.

Promenio član vucko23
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 2205 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Мене занима шта се ради на 40 к, шта је све укључено у сервис

• Ne silazi, 4576 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Vrv isto što i na 20.000, samo je u međuvremenu onaj doktor skuterskih nauka dobio i nobelovu nagradu, pa je sad skuplji radni sat.

Promenio član boza_kg
  • Haha 1

• U prolazu, 14 postova

Evo šta se radi na 40k. Ja sam u ovih dve godine i dva meseca vozikao po gradu, vikendom po Srbiji (Zlatibor, Tara, Kladovo, Bela Crkva, S. Mitrovica, Divčibare, Rudnik, Fruška Gora), išao do BIH (Skelani, Bratunac, Bijeljina), a od dužih vožnji sam dva puta bio na moto skupu u Trebinju i sad skoro sam sa ženom napravio turu do Neuma i Korčule (6 dana, 1,400 km). Vozim ga i zimi, samo ne vozim kad je sneg i baš kad je ispod nule zbog leda na putu. Planiram dogodine da se upustim na čuvene Italijanske Dolomite i sve one prelaze (pasove ;-)).

Snimak ekrana 2025-08-27 213809.png

Snimak ekrana 2025-08-27 213955.png

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Drug član, 1744 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Taj skuter se iznajmljuje za ture po Alpima vec dugo .Napravili su ga da bude laksi i slabiji od c650gt a da moze otvoren put+grad.Stvarno su sve lepo odmerili.. i dalje najbolji proizvod.Za visoke za niske ..ma sve.

Ostalo je overkill za grad realno, na čelu sa c650gt.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Sym cruisym 300

Drugim recima, ako se uzmu u obzir troskovi redovnog i velikog servisa, kao i godisnje registracije i sve to preracuna u gorivo, ispada da na 40.000 predjenih kilometara trosi 2 litre vise goriva (u novcu) na 100 predjenih kilometra

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Sym cruisym 300

Na ovom konkretnom modelu (primeru), gledam iznos na fakturi, pa na osnovu toga kalkulisem

Promenio član sgolub

• Ne silazi, 4576 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Šalu na stranu, da li si ukalkulisao i da na 20.000 km ide isto servis oko 100 iljadarke?

I to kod kolege koji mnogo vozi, pa pređe 20k godišnje. Ko manje prelazi, ima i mali godišnji servis između. A i cena benzina se menja na nedeljnom nivou🙂. I tako...

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: BMW C400GT, HONDA PCX 125

Pozdrav. Evo i ja da se prestavim. Zovem se Predrag i kupio sam novog C400GT u Delti.

Tacnije menjao sam Hondu Forzu 750 2023. sa 5.500km za ovaj skuter. Razlog... Pa mnogo toga. S obzirom da najvise vozim u gradu, a recimo jednom nedeljno predjem izmedju 100 i 300km sa pauzama u danu, cinilo mi se da je vreme da promenim Hondu koju sam prethodno vozio. Vrlo cesto idem na dosta mesta u toku dana, krecem, stajem, ulazim u prodavnicu, ili neki drugi objekat, kod prijatelja. Pored toga sto je motor bio dosta tezak, glomazan za rucno pomeranje, grejao se uzasno i jednostavno nije mogao da se vozi bez posebnih pantalona, sto mi je stvarno smetalo kada hocu bilo gde samo jednostavno da odem na 5 minuta. 

Ovaj skuter smatram da je odlican za grad, za manje ture (BG - Zlatibor - BG), polozaj sedenja je odlican (bar za mene, malo sam nizi). 

Iskreno na osnovu svega sto sam od 2010. vozio (a promenio sam mnogo skutera), smatram da je ovaj najudobniji i bar za mene najbolji od svih. Ovo su inace moji prethodni skuteri koje sam vozio do sada od 2010. godine (u opisu sam stavio koji je uzet nov):

1. PEUGEOT Viva City 3 50 PLAVI 2010.     - NOV    
2. PEUGEOT Satelis 125 SIVI 2006.
3. PIAGGIO Vespa ET2 50 CRNA 1998.
4. PEUGEOT SpeedFight 2 50 CRVENA N/A
5. KEEWAY Flash 50 CRNA N/A
6. PEUGEOT Tweet 50 TAMNO SIVA 2012.     - NOV    
7. TOMOS Automatic 50 CRVENA 1988.
8. KEEWAY MATRIX 125 CRNA N/A
9. PEUGEOT Kisbee 50 NARADZASTA 2011.
10. HONDA PCX 125 CRVENA 2015.         - NOV    
11. YAMAHA YP250 X MAX 250 BELA 2010.
12. PEUGEOT SpeedFight 4 50 BELA 2016.     - NOV    
13. PEUGEOT SpeedFight 4 125 CRNA 2018.
14. HONDA NSS 300 FORZA BELA 2020.     - NOV    
15. HONDA PCX 125 CRVENA 2021.         - NOV    
16. HONDA NSC 50 VISION BELA 2012.
17. HONDA Forza 750 PLAVA 2023.        - NOV    
18. YAMAHA NMAX 125 BELA 2023.        - NOV    
19. HONDA PCX 125 BELA 2025.        - NOV    -

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 564 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Dobro nam došao! Možeš da se predstaviš i u podforumu koji je za to namenjen.

Lepu si brojku skutera izmenjao i svašta si vozio.

Jeste forza težak skuter, ali nije toliko teža od c400, čini mi se da je težište nisko ispravi me ako grešim.

Jel si imao neki razlog prodaje osim gabarita, nešto ti nije leglo, DCT na primer itd. Varijator je tečniji u radu od DCT, kapiram da je stvar navike, ali znam ljude koji nisu mogli da svare i vratili se na klasičan skuteraški pogon...

• Sviđa mi se 1

pre 26 minuta, PVagner je napisao:

Pozdrav. Evo i ja da se prestavim. Zovem se Predrag i kupio sam novog C400GT u Delti.

Tacnije menjao sam Hondu Forzu 750 2023. sa 5.500km za ovaj skuter. Razlog... Pa mnogo toga. S obzirom da najvise vozim u gradu, a recimo jednom nedeljno predjem izmedju 100 i 300km sa pauzama u danu, cinilo mi se da je vreme da promenim Hondu koju sam prethodno vozio. Vrlo cesto idem na dosta mesta u toku dana, krecem, stajem, ulazim u prodavnicu, ili neki drugi objekat, kod prijatelja. Pored toga sto je motor bio dosta tezak, glomazan za rucno pomeranje, grejao se uzasno i jednostavno nije mogao da se vozi bez posebnih pantalona, sto mi je stvarno smetalo kada hocu bilo gde samo jednostavno da odem na 5 minuta. 

Ovaj skuter smatram da je odlican za grad, za manje ture (BG - Zlatibor - BG), polozaj sedenja je odlican (bar za mene, malo sam nizi). 

Iskreno na osnovu svega sto sam od 2010. vozio (a promenio sam mnogo skutera), smatram da je ovaj najudobniji i bar za mene najbolji od svih. Ovo su inace moji prethodni skuteri koje sam vozio do sada od 2010. godine (u opisu sam stavio koji je uzet nov):

1. PEUGEOT Viva City 3 50 PLAVI 2010.     - NOV    
2. PEUGEOT Satelis 125 SIVI 2006.
3. PIAGGIO Vespa ET2 50 CRNA 1998.
4. PEUGEOT SpeedFight 2 50 CRVENA N/A
5. KEEWAY Flash 50 CRNA N/A
6. PEUGEOT Tweet 50 TAMNO SIVA 2012.     - NOV    
7. TOMOS Automatic 50 CRVENA 1988.
8. KEEWAY MATRIX 125 CRNA N/A
9. PEUGEOT Kisbee 50 NARADZASTA 2011.
10. HONDA PCX 125 CRVENA 2015.         - NOV    
11. YAMAHA YP250 X MAX 250 BELA 2010.
12. PEUGEOT SpeedFight 4 50 BELA 2016.     - NOV    
13. PEUGEOT SpeedFight 4 125 CRNA 2018.
14. HONDA NSS 300 FORZA BELA 2020.     - NOV    
15. HONDA PCX 125 CRVENA 2021.         - NOV    
16. HONDA NSC 50 VISION BELA 2012.
17. HONDA Forza 750 PLAVA 2023.        - NOV    
18. YAMAHA NMAX 125 BELA 2023.        - NOV    
19. HONDA PCX 125 BELA 2025.        - NOV    -

Koliko su ti računali forzu u delti ?

Edit.

Jel ova:

http://www.polovniautomobili.com/motori/27342519/honda-forza-750

Promenio član Džim Džarmuš

• Svrati ponekad, 299 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Kaže čovek da osim gabarita, problem je bilo i grejanje ? Kontam da je to 750 cc, ali da li baš tako greje ? Verovatno po nogama ?

X adv 750 eur 5, leti greje na 2 mesta ,plastike oko sedista se dosta zagreju po gradu i izduvi kod nogostupa napred, šibaju toplo dok voziš ,to je sve ono toplote  što dođe iz hladnjaka tuda izlazi i ide na cevanice .

Čini mi se da je kolega qmBGD prijavio grejanje leve noge na auto putu...

Ovo je primetno po vrucinama u gradu,moje iskustvo.

• Hvala 1

• U prolazu, 7 postova
22 hours ago, Džim Džarmuš said:

Koliko su ti računali forzu u delti ?

Edit.

Jel ova:

http://www.polovniautomobili.com/motori/27342519/honda-forza-750

Racunali su 8.500. Znam da sam mogao da dobijem i vise, ali iskreno nisam imao vremena, ni zivaca da se cimam, a imali su taj beli model na stanju sa vecim ekranom, sto sam hteo da uzmem. Dodali su jos malo popusta i eto.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Ma naravno ja to potpuno razumem ,to sve ima svoje, vreme, živci a na kraju nije ni totalno loš dil..

Dobar si skuter uzeo ,za sve ,praktičan lep i komforan.

• Sviđa mi se 1

pre 21 minuta, Betta je napisao:

Kontam da je to 750 cc, ali da li baš tako greje ? Verovatno po nogama ?

Da,ne rekoh ti glavno, nije to ni mali motor 750 cc dva cilindra + taj dct , a sav je oklopljen i zatvoren bez izolacije.

Za razliku od bmw c650 gt koji ispod plastika ima.debele slojeve izolacije (od nekog materijala)zalepljene na plastike iznutra, da se toplota ne prenosi na plastiku.

• Hvala 1

• U prolazu, 7 postova
22 hours ago, vucko23 said:

Dobro nam došao! Možeš da se predstaviš i u podforumu koji je za to namenjen.

Lepu si brojku skutera izmenjao i svašta si vozio.

Jeste forza težak skuter, ali nije toliko teža od c400, čini mi se da je težište nisko ispravi me ako grešim.

Jel si imao neki razlog prodaje osim gabarita, nešto ti nije leglo, DCT na primer itd. Varijator je tečniji u radu od DCT, kapiram da je stvar navike, ali znam ljude koji nisu mogli da svare i vratili se na klasičan skuteraški pogon...

Hvala. Sto se tice forze, mozda nije mnogo tezi, ali je nekako, vislji, kada ga zakoracim siri. Po papirima mozda nisu neke razlike, ali mi je dosta tesko u gradu bilo sa njim da funkcionisem, jer non stop negde idem, stajem, i t.d. Na DCT sam se navikao, cak mi je i odgovarao zbog kocenja motorom, sto sam mogao da spustim brzinu pre ulaska u krivinu i slicno. Najvise mi je smetala kao sto sam pomenuo ta temperatura na nejmu. Jednostavno sam se znojio na njemu i nije mi bilo prijatno. Secam se kada sam se vracao iz Zemuna jedva sam cekao da dodjem u centar, uzmem NMax i odem po zenu u Borcu i lepo se razladim

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 7 postova
6 minutes ago, Džim Džarmuš said:

Da,ne rekoh ti glavno, nije to ni mali motor 750 cc dva cilindra + taj dct , a sav je oklopljen i zatvoren bez izolacije.

Za razliku od bmw c650 gt koji ispod plastika ima.debele slojeve izolacije (od nekog materijala)zalepljene na plastike iznutra, da se toplota ne prenosi na plastiku.

Evo slika sa termalnom kamerom. Kao sto se na prvoj slici moze videti prosek dela gde se prakticno nalaze cele noge i prednji donji deo ima prosek temperature preko 50 stepeni. Skoro kao radijator zimi na koji se naslonite kada se smrznete i bukvalno se ispecete ako ostanete dugo na njemu. Na drugoj slici ne treba gledati prosek, jer je kvadrat uhvatio i bastu gde je najhladniji deo, ali se svakako moze videti nesto otprilike, tacnije koji se delovi najvise greju. Ovo su slike posle sat vremena voznje po Beogradu na oko 34 stepena napolju (da ne lazem, plus minus koji stepen)

1.jpg

2.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Da,sav je oklopljen.. upravo jedan od razloga zbog koga prodah x adv 750 samo  nisam tako temeljno dokumentovao kao ti.Ali da, po gradu preznojavanje opšte.Postoje ljudi kojima to nesmeta,meni je bilo na drugom mestu...

Jedno je sigurno sa c400 neces imati taj problem uopšte.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja