Jump to content

Moto Zajednica

BMW C 400 GT

Recommended Posts

• Ne silazi, 5181 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ako deliš iskustva, mislim da su veoma dragocena!

Statistika kaže da se problemi najčešće dese u prvoj, eventualno drugoj godini eksploatacije, usled eventualnih fabričkih propusta. Ako potraje toliko bez problema, dobra je verovatnoća da će potrajati i nekoliko narednih godina isto tako. Naravno, ima i suprotnih primera, ali većinom ovo stoji.

A brendovi često koriste dugu garanciju da vežu kupca za sebe i da ga muzu. Jednostavno je tako, dobiju tako mnogo više novca od održavanja, prodaje potrošnog materijala... nego što eventualno izgube na popravkama i zamenama.

Sve u svemu, na tebi jeste da odlučiš šta ćeš i kako. Po meni, a i mnogim kolegama verujem, dobro je da sam znaš da obaviš osnovne radnje tipa zamene ulja i filtera i sl, ali i da imaš dobrog majstora od poverenja, koji će se brinuti o tvom vozilu po dobrim praksama, prijateljski i ekonomično, onoliko koliko je to moguće naravno. 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400...

Pričao sam sa AI dosta na temu ovog skutera i kaze:

Šta NE kvari se skoro nikad

• ECU (motorni kompjuter) ❌
  • ABS modul ❌
  • ubrizgavanje ❌
  • glavni električni sistem ❌

👉 to je vrlo robustno

Našao je i da je najveća km na internetu bila 65k tj neko ga je prodavao u fr  i da je i tada bio u jako dobrom stanju i imao samo  sitnije kvarove u smislu da može svaki majstor da ih odradi.

Delove koji se troše već menjaš, ostalo je poprilično novo. Nezahvalno je savetovati šta da uradiš.

U mom slučaju ako mi prethodno ne dosadi tj ne prorade leptirići, plan je da ga zadržim i vozim dok može bilo on bilo ja :P, na 20k km će biti negde godinu dana pred kraj garancije tako da najverovatnije prelazim kod privatnika za veliki servis i sve naredne.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja