Satelis 17929 Napisano Novembar 4, 2025 Integrisan, 9812 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Može biti da je puklo, može biti da je samo spalo crevo ako nisu lepo kliknuli dovod goriva kod dizne ....to su samo nagađanja. Skini plastiku ispod sedišta, lampa, zaviri i vidi šta se dešava, slikaj pa će biti lakše doći do rešenja. Daj kontakt na kratko i vidi odakle tačno dolazi curenje. PS. Nema puno opcija....ili kod pumpe imaš problem ili kod dizne. Ili je spala spojka, ili je popustila selna jer ne verujem da je puklo crevo (mlad je bajk). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cdraskovic 46 Napisano Novembar 16, 2025 U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo sam da ga preteram u servis. Spalo je crevo sa dizne. Namestili mi, al rekose da su pisali upit fabrici BMW, posto su vec imali jedan takav slucaj. Al pazi sad. Ja dosao da podignem motor, a on nece da upali posto gori lampica da mi je ispod sedista spustena torba (onaj deo sto se prosiruje tovarni prostor). Oni ga vratise nazad u servis i ispostavi se da je korodirao prekidac. Resili mi i to, tako sto skinuse prekidac sa njihovog servisnog motora. Narucili su novi deo i rekose da ce da zovu kad stigne da mi ugrade novi deo. Za sad nisam imao problema, a presao sam od tad jedno 500km. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 2294 Napisano Novembar 17, 2025 Drug član, 679 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Eto to je jedan od razloga zbog kojih si kupio C400 umesto Voge. Problemi se rešavaju brže nego kod konkurencije, novi delovi stižu u razumnom roku, sve to plaćas inicijalno većom cenom. Koji je prekidač korodirao, onaj ispod sedišta koji je pokriven svetlo sivim plastičnim poklopcem za flex case? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17929 Napisano Novembar 17, 2025 Integrisan, 9812 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, cdraskovic je napisao: Uspeo sam da ga preteram u servis. Spalo je crevo sa dizne. Namestili mi, al rekose da su pisali upit fabrici BMW, posto su vec imali jedan takav slucaj. Al pazi sad. Ja dosao da podignem motor, a on nece da upali posto gori lampica da mi je ispod sedista spustena torba (onaj deo sto se prosiruje tovarni prostor). Oni ga vratise nazad u servis i ispostavi se da je korodirao prekidac. Resili mi i to, tako sto skinuse prekidac sa njihovog servisnog motora. Narucili su novi deo i rekose da ce da zovu kad stigne da mi ugrade novi deo. Za sad nisam imao problema, a presao sam od tad jedno 500km. Uh uh boldovano mi se ne sviđa nikako pošto slučaj nije usamljen. Spojka creva kod rampe goriva od momenta paljenja bajka konstantno trpi pritisak od oko 3b. Teoretski, takodje i u praksi ako se raskaci spojka pri vožnji na otvorenom putu gde je početak grane usijan jer je na visokim obrtajima ....bajk se može vrlo lako zapaliti. Da sam na tvom mestu, taj problem rešio bi sa dve pvc vezice (objasnim kako) radi sigurnosti dok ne stigne nov deo. Isto je bila fabricka mana jednom vozilu, spojka goriva na rampi...... 2, 3 njih nzisu imali sreće, zapalili su se ispod haube. Zbog toga napisah da ima rešenja u vidu dve pvc vezice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17224 Napisano Novembar 17, 2025 Integrisan, 8608 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Čak za EFI ne sme ni bilo koje crevo ni bilo koja šelna. Takva creva i šelne imaju zaseban standard. Pišem ovo da se neko ne zezne da nabudži sam sa delovima iz lokalne gvožđare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cdraskovic 46 Napisano Ponedeljak u 13:08 (promenjeno) U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, imam novi update. Radio sam servis na 50.000 (tačnije 51k). Cena normalna. Ali sam iskoristio priliku i tražio da mi daju ponudu za sledeći koji ću da radim na 60.000km (da se spremim jer 9,000km će brzo da prolete). U odnosu na onaj redovno veliki, treba uraditi i zamenu diskova i pločica. Mogu reći da me cena nije iznenadila, ali svakako je interesantna. Po njihovoj ponudi cena je 214.000 din. Promenio Ponedeljak u 13:09 član cdraskovic 1 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cdraskovic 46 Napisano Utorak u 10:13 U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 11. 2025. at 6:44, vucko23 je napisao: Eto to je jedan od razloga zbog kojih si kupio C400 umesto Voge. Problemi se rešavaju brže nego kod konkurencije, novi delovi stižu u razumnom roku, sve to plaćas inicijalno većom cenom. Koji je prekidač korodirao, onaj ispod sedišta koji je pokriven svetlo sivim plastičnim poklopcem za flex case? Jeste, taj prekidač. Ali od kad su mi ga zamenili nemam više problema (pređoh jedno 10k od tad). Jedino što sad kad puškiram motor gleda da baš ne puškiram, pogtovo sa penom, na taj osigurač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andras.a 0 Napisano Utorak u 14:10 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, imam novi update. Radio sam servis na 50.000 (tačnije 51k). Cena normalna. Ali sam iskoristio priliku i tražio da mi daju ponudu za sledeći koji ću da radim na 60.000km (da se spremim jer 9,000km će brzo da prolete). U odnosu na onaj redovno veliki, treba uraditi i zamenu diskova i pločica. Mogu reći da me cena nije iznenadila, ali svakako je interesantna. Po njihovoj ponudi cena je 214.000 din.Fina cifra. Ja sam tek na 3k km, ali da znam šta me čeka. Da li se sećaš koliko bude veliki servis koji se radi na 20k?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 237 Napisano Utorak u 19:05 (promenjeno) Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan On 6/8/2026 at 3:08 PM, cdraskovic said: Drugari, imam novi update. Radio sam servis na 50.000 (tačnije 51k). Cena normalna. Ali sam iskoristio priliku i tražio da mi daju ponudu za sledeći koji ću da radim na 60.000km (da se spremim jer 9,000km će brzo da prolete). U odnosu na onaj redovno veliki, treba uraditi i zamenu diskova i pločica. Mogu reći da me cena nije iznenadila, ali svakako je interesantna. Po njihovoj ponudi cena je 214.000 din. Izvini morao sam da se nasmejem za cenu. Da li si možda dobio neku specifikaciju delova i radova jer je meni nelogično da je skoro 100 evrija pločice i diskovi. Da li ti je još u garanciji? Ja bih svakako prešao kod Darka umesto da im ostavljam nenormalne pare. Servis na 10k km tj godišnji jer sam trenutno na 8k je bio 22k dinara. Jeste dosta ali je podnošljivo ali 214k... Drugar godišnje redovno servisira msm dve godine starog GS1250 za 27k isto u Delti. I mala digresija jesu ti to licno saopštili ili pisano, msm zanima me faca lika koji kaze 214k... Promenio Utorak u 19:58 član dexex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 237 Napisano Utorak u 19:10 (promenjeno) Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan I za poređenje, kolega je radio veliki servis za Tmaxa, ne u ovlašćenom i izašlo ga je 80k dinara ali su sve originialni delovi tako da pretpostavljamo da bi u ovlašćenom bilo minimalno 100k što mu dođe skoro kao i kod Bmw-a. Promenio Utorak u 19:59 član dexex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7183 Napisano Sreda u 06:19 Ne silazi, 5181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @dexex slao je već kolega pre par ekrana šta sve ide za veliki servis na 20.000 - tečnosti, filteri, kaiš, rolnice, menja se ulje u vilama itd. Sad ide i zamena diskova i koč. pločica, po tabeli. BMW ima skupe OEM potrošne delove, ali ništa nije to preterano u odnosu na druge premium marke, tipa Honda i Yamaha. Diskovi tipa 130-140€, pločice 50-ak€.... Visoka je cena radnog sata ovlašćenog servisa. Neke servisne radnje zahtevaju vreme, opet po tabeli, a po taksimetru to onda ispadne ixaxa. Drugi problem je što se delovi menjaju striktno po kilometraži, bez obzira na realno stanje. Ako je kolega prešao 60.000 mahom po otvorenom putu, sasvim je očekivano da su mu ti diskovi još uvek živi i zdravi, skroz u boljem stanju od onog ko vozi samo po gradu. Al po fabrici, menja se svakako na toj km... Što bi neko baš išao u ovlašćeni servis za takve radove, to je pitanje za onog ko to tako radi Nisu to nikakvi specifični radovi u pitanju, a skuter sa tom kilometražom, teško je prodati sutra za novce koji bi mogli da iole opravdaju tolika "ulaganja" ionako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 237 Napisano Sreda u 10:05 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan Znam gledao sam račune, nego mi je bilo čudno da dodatno diskovi i pločice koštaju skoro 1000evra. Na kraju sam popricao sa AI i ispade da jeste ta neka cena, da se diskovi rade okvirno na 50k a pločice na 20-25k, ruke tu i nisu velike koliko sami delovi (ograđujem se ovo je po AI) Na pitanje da to isto za automobile košta manje, rekao je da je to zbog premium kvaliteta i manjih serija tj manje se proizvodi za motore nego za kola. Imao je i interesantnu napomenu kako da smanjiš cifru u ovlašćenom servisu ( doduše ne za mašinu sa 50k km), tj da imaju običaj da rade provere koje i nisu neophodne a naplaćuju radove tipa provera ventila, priključenje na komp a radiš mali servis... Sa druge strane za svaku pohvalu je da je prešao 50k km bez većih problema koliko sam shvatio, dakle dobro su ga napravili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7183 Napisano Sreda u 10:20 Ne silazi, 5181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa imaš online cenovnik OEM delova, ne verujem da su u našim servisima nešto drastično skuplji. https://www.bike-parts-bmw.com/bmw-motorcycle/C 400/2021/C400/K09-0C31/Brakes/34/6122061220 AI navija za BMW očigledno, i nalazi mu fensi opravdanja Za BMW je sve uglavnom skuplje, i delovi i ruke, zbog etikete. Nekad opravdano, a često i ne baš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera_Mitic 26 Napisano Sreda u 10:53 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan По мени се више исплати возити два кинеза по 25.000км...чуј 214.000рсд Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7183 Napisano Sreda u 11:01 (promenjeno) Ne silazi, 5181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Niti moraju original potrošni delovi, zamenskih ima u kvalitetu, ništa skupljih nego za druge slične skutere, niti mora ovlašćeni servis. Ko već kako može i želi. Plastike, farovi, elektronika.... e to je tek užasno papreno ako slomiš. Al 'teo si BMW, eto ti Promenio Sreda u 11:02 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 237 Napisano Sreda u 12:07 (promenjeno) Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan Kupiš još jedan za rezervu tj delove i izađe jeftinije Promenio Sreda u 12:07 član dexex 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7183 Napisano Sreda u 12:10 Ne silazi, 5181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan I da se šališ, nije daleko od istine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 237 Napisano Sreda u 12:16 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan Odličan link, baš gledam diskove i pločice x2 za prednji plus zadnji i to je to jedno 700 evra... bez ruku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7183 Napisano Sreda u 12:25 Ne silazi, 5181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa pogledaj i bike parts sajtove i za ostale brendove, nije to mnogo jeftinije ni za Kymco XCiting recimo. OEM delovi su mahom skupi, ali i ne mora original. Ima Brembo, EBC, te ovaj te onaj zamenski, ništa im ne fali, a dosta to bude povoljnije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cdraskovic 46 Napisano Sreda u 18:34 U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, dexex je napisao: I za poređenje, kolega je radio veliki servis za Tmaxa, ne u ovlašćenom i izašlo ga je 80k dinara ali su sve originialni delovi tako da pretpostavljamo da bi u ovlašćenom bilo minimalno 100k što mu dođe skoro kao i kod Bmw-a. Evo cene ovog servisa pa da uporedite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cdraskovic 46 Napisano Sreda u 18:59 (promenjeno) U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam nešto računao, za ove tri godine sam dao na servise oko 280.000din (to je bez ovog od 214, što me čeka uskoro). Ali kad se sve to stavi po strani, mogu vam reći da sam se ja baš lepo navozao i da sam prezadovoljan kako me je motor služio. Treba uzeti u obzir da sam ja oko 145kg tako da ovaj motor maltene stalno vuče dve normalne osobe. Još kad stavim ženu pozadi, onda smo daleko iznad deklarisanih 206kg maks opterećenja. A ova godina mi je tek počela i sa njim imam vrlo lepe planove. Od servisa pretprošlog petka sam već prešao 1,000km (išao sa ženom u Pečuj - Mađarska). Ako neko ide u petak, možda se sretnemo na putu Promenio Sreda u 19:02 član cdraskovic 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 798 Napisano Sreda u 19:18 Zainteresovan, 759 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, cdraskovic je napisao: Ali kad se sve to stavi po strani, mogu vam reći da sam se ja baš lepo navozao i da sam prezadovoljan kako me je motor služio. To je suština, jednostavno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexex 237 Napisano Sreda u 19:57 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Bgd Motocikl: Vivacity50,Medley125,Beverly300HPE, C400... Prijavi odgovor kao problematičan Ko u Jumbu u Grckoj dok mi je dete bilo malo, sve po evro-dva a kad dođem na kasu ceh preko 100 evra... AI nije pogrešio kad je rekao da je odnos otrpilike 2/3 delovi a jedna rad. Uglavnom jedna velika istina, ako je sex bio dobar vredelo je svakog dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7183 Napisano Četvrtak u 08:38 (promenjeno) Ne silazi, 5181 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @cdraskovic ako si ti zadovoljan, onda smo i mi Ali čisto radi razumevanja konteksta, mislim da si izuzetak, u smislu da prelaziš skuterom toliku kilometražu za kratko vreme, i još plaćaš redovne ovlašćene servise. Ispada da 3x menjaš (i plaćaš) zamenu ulja u vilama, za 3 godine, ili menjaš diskove iako su još dobri, što ne verujem da mnogo korisnika još tako radi. Nisi kompatibilan sa tabelom održavanja, otprilike, to ti je Inače, u tabeli s ponudom su naveli zamenu 2 diska, umesto 3. Ne znam dal je to propust ili se samo prednje menjaju, al može i da bude i još skuplje. Edit: Aj i da kažem još i ovo. U tabeli negde ne vidim proveru stanja kvačila, pakni, zvona, menjanje masti u polutkama na pr, što je neka osnovna i jako bitna stvar pri servisu skutera. A ima zato nepotrebnih gluposti... Nije njima do održavanja tvog vozila, nego do para. Samo treba biti toga svestan. Promenio Četvrtak u 12:02 član boza_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cdraskovic 46 Napisano Četvrtak u 12:28 U prolazu, 37 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, boza_kg je napisao: @cdraskovic ako si ti zadovoljan, onda smo i mi Ali čisto radi razumevanja konteksta, mislim da si izuzetak, u smislu da prelaziš skuterom toliku kilometražu za kratko vreme, i još plaćaš redovne ovlašćene servise. Ispada da 3x menjaš (i plaćaš) zamenu ulja u vilama, za 3 godine, ili menjaš diskove iako su još dobri, što ne verujem da mnogo korisnika još tako radi. Nisi kompatibilan sa tabelom održavanja, otprilike, to ti je Inače, u tabeli s ponudom su naveli zamenu 2 diska, umesto 3. Ne znam dal je to propust ili se samo prednje menjaju, al može i da bude i još skuplje. Edit: Aj i da kažem još i ovo. U tabeli negde ne vidim proveru stanja kvačila, pakni, zvona, menjanje masti u polutkama na pr, što je neka osnovna i jako bitna stvar pri servisu skutera. A ima zato nepotrebnih gluposti... Nije njima do održavanja tvog vozila, nego do para. Samo treba biti toga svestan. Iskreno, nije baš da se razumem u motore. Krenuo sam sa logikom kad je već nov, onda da ga održavam u ovlašćenom da ne bih izgubio garanciju. Ali to se sve malo više zavrtelo nego što sam i mogao da predpostavim, pa iskreno sad ni ne znam šta je pametno raditi, tj. kako se izvući iz svega. Imam dve opcije, ili da izađem iz priče o granaciji i krenem sa servisiranjem na drugom mestu i po drugim aršinima, ili da guram i stisnem zube. Za očekivati je da će baš sad da krene da treba ta garancija, ali nikad se ne zna. Takođe mi je vrlo bitno da mi skuter bude u ispravnom stanju da ne razmišljam svaki put kad krenem na put dal će da me ostavi. Da se vozikam samo po gradu, ne bih mario, al ovako nije mi se kockati. U svakom slučaju siguran sam da servis ima svoj interes u svemu tome i da mu nije na vrhu proriteta moja dobrobit, nego što bi rekao moj drugar "samo šćot". A iskustva delim da bi drugi mogli da promisle pre nego se upuste u priču, a ne da dođu u situaciju ko ja, pa da na kraju ne znaju šta je valjano činiti. Jer kad odete kod dilera u salon da kupite nov motor i pitate kolika je cena servisa i održavanja, nisam baš siguran da su odgovori ovako precizni i detaljni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...