Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Visa R 110?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110

Mozda da nadjes neku nizdbrdicu, pa da probas da pa upalis iz trece. Treba ti jako malo za to, imao sam jednom priliku da probam, posle dugo stajanja i praznog akumulatora, nije hteo da upali na kurblu, i uspeo sam da ga upalim iz trece.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Odavno gledam po Grckoj ovakve motorice, i mislim da su sada dostigli vrhunac, nema koja kuca ih nema- kao nekada tomos kod nas- e sad, vidim da su to yamahice neke (125), honde itd... Stubline stoje vodoravno, izgled slican, bez kvacila sa menjacem. A sto mi je jako interesantno, svi stavljaju neke besne auspuhe i cuju se jako ozbiljno. A Boga mi, i idu.
Kakva je procedura sto se tice zamene auspuha, da li se treba jos nesto cackati oko smese ili sta vec?

P.S. ozbiljno sam zagrejan da kupim ovo cudo od 110cm³.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Sym cruisym 300

Najbolja i najlepsa masina u ovoj kategoriji je Sym VF 185. Mislim da je i najprodavaniji model u Grckoj. Zamalo da ga kupim u Motoringu, nismo se dogovorili oko cene...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 4742 postova

По слици карбуратор је не за чишчење, него за "прање са предпрањем". Док то не извадиш и темељно очистиш ништа од паљења. Измеџу карбуратора и грла имаш један фибер, њега скини и остаче да дихтује само оринг на улазу карбуратора. Њега промени после чишчења и монтирај без фибера. Уради нешто конструктивније па питај шта треба
Сунџерасти филтер за ваздух се само пере, уљање му није потребно уопште, чак тако прави проблем.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Sviđa mi se 3

Odavno gledam po Grckoj ovakve motorice, i mislim da su sada dostigli vrhunac, nema koja kuca ih nema- kao nekada tomos kod nas- e sad, vidim da su to yamahice neke (125), honde itd... Stubline stoje vodoravno, izgled slican, bez kvacila sa menjacem. A sto mi je jako interesantno, svi stavljaju neke besne auspuhe i cuju se jako ozbiljno. A Boga mi, i idu.
Kakva je procedura sto se tice zamene auspuha, da li se treba jos nesto cackati oko smese ili sta vec?

P.S. ozbiljno sam zagrejan da kupim ovo cudo od 110cm³.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

Има и Хонде и Јамахе али има и кинеза пуно, и све су 125, најчешчи је ауспух Себринг или његова грчка копија Мото Спорт. Имате опасне ауспухе у Турској које личе на стандардног али дају опасне перформансе, мој је такав, проблем је само достава из Турске. И делови тамо су јефтинији од Алија. За разлику од Грчке где преовлаџује 125, у Турској се терају 110 агрегати типа GN5.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 509 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Čisto informacija oko prvog paljenja, moj Kimi ima 1000km na satu, i pored sauga moram i malo gasa dodati i tako najlakše upali.

• Sviđa mi se 1

Како тражи тако, нема рецепат како би требао да пали, има везе и штеловање и температура споља, влага у ваздуху, висина иглице у карбуратору.

• Sviđa mi se 1

Najbolja i najlepsa masina u ovoj kategoriji je Sym VF 185. Mislim da je i najprodavaniji model u Grckoj. Zamalo da ga kupim u Motoringu, nismo se dogovorili oko cene...
SYM 185тица уопште није та машина која спада у "папаки" моделе, не кажем да није добар али друга је прича

• Svrati ponekad, 149 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

Karburator u očajnom stanju.
Sastrugao šta sam mogao, veliku diznu očistio, mala je u pokušaju, najtanja čelična žica koju imam je ona od sajce za kočnicu bicikla, ali ili nije dovoljno tanka za ovu diznu ili je toliko zapeklo da ne prolazi. Sad je dizna potopljena u cleaner pa ću je ostaviti malo da vidim da li će probiti.
@Krokodilo

Ne vezano za uspeh/neuspeh ovog poduhvata, onaj PZ20 sa alija može da se našteluje i na 50icu dok ne nabavim delove za konverziju za veći? Baci neki link za provereni model ako ti nije teško.
P.S. i za šta mu uopšte dođu one dve strujne žice na karburatoru kada je ovde ručni sauh?

karb1.jpg

karb2.jpg

24 minutes ago, Biker Q said:

Za koliko novaca se nalazi ovakav motor u Srb, na oglasima ne umem ni da podesim pretragu ili ih ima vrlo malo u prodaji?

Bude ih povremeno, 50 i 110 kubika, obično sa malom kilometražom. Od 1200-1500 eura. Novi su sada oko 1700-1800 ako se ne varam...

Retki baš, drže neke sulude cifre tipa 800-900e(i naravno ne prodaju se). Skočila tražnja generalno zbog dostave, ogroman broj ljudi vrši dostavu hrane i svega i svačega motorom, fina zarada pa je tražanja visoka.

Uspeo da probijem i manju diznu, mašina startovana!
Bez sauha radi lepo, prima gas, od sauha ništa, ako povučem sauh kako pipnem ručicu gasa tako se ugasi.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2970 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
4 minutes ago, astmario said:

Retki baš, drže neke sulude cifre tipa 800-900e(i naravno ne prodaju se). Skočila tražnja generalno zbog dostave, ogroman broj ljudi vrši dostavu hrane i svega i svačega motorom, fina zarada pa je tražanja visoka.

Uspeo da probijem i manju diznu, mašina startovana!
Bez sauha radi lepo, prima gas, od sauha ništa, ako povučem sauh kako pipnem ručicu gasa tako se ugasi.

Pa normalno , tako i treba da radi, kako da radi kad mu zatvoriš vazduh???

• Hvala 1

9 minutes ago, astmario said:

Saug ima smisla samo kad je hladan motor. Tad daje potrebnu bogatiju smešu. Kad je vruć motor, uguši ga bogata smeša.

• Hvala 1

Da li neko ima ideju gde da tražim držače za donju ploču kofera? Uz motor je stigao neki improvizovani vareni nosač koji je pukao, donja ploča kofera je bila ušfrafljena direktno u nosač, to sam razmontirao, ne nameravam da ga vraćam jer je pukao, zarđao i odvratno izgleda. Sad je problem, kako učvrstiti sve na originalni nosač kofera, tj. naći one držače kao sa slike.

41-jLa0M3ZL.jpg

PS

Danas započeo sklapanje, problem sa svetlima, na leru, svetla jedva tinjaju, dodavanjem gasa dobija se normalan intenzitet. Akumulator doduše polu prazan, 12,2V, dosta se verglalo ovih dana, pri davanju gasa stiže do 13,1 što mi je malo, ali stavih ga sada na punjač pa ćemo da vidimo. Ne znam kako je napajanje rešeno ovde, da li mašina radi bez akumulatora, da li svetla rade normalno bez obzira na stanje akumulatora? Akumulator je nov, samo polu-ispražnjen.

Promenio član astmario

• Drug član, 1710 postova

Mislim da nije dobro da se uopste proba bez aku ali to sto radi bez aku mislim da je dobar znak. Nemoj to vise da pokusavas samo dopuni aku i vidi da neko nije stavljao jace sijalice nego propisane.

• Sviđa mi se 1

Karburator u očajnom stanju.
Sastrugao šta sam mogao, veliku diznu očistio, mala je u pokušaju, najtanja čelična žica koju imam je ona od sajce za kočnicu bicikla, ali ili nije dovoljno tanka za ovu diznu ili je toliko zapeklo da ne prolazi. Sad je dizna potopljena u cleaner pa ću je ostaviti malo da vidim da li će probiti.
@Krokodilo
Ne vezano za uspeh/neuspeh ovog poduhvata, onaj PZ20 sa alija može da se našteluje i na 50icu dok ne nabavim delove za konverziju za veći? Baci neki link za provereni model ako ti nije teško.
P.S. i za šta mu uopšte dođu one dve strujne žice na karburatoru kada je ovde ručni sauh?
karb1.thumb.jpg.15a3caddd68b71b3183b29480ed5484b.jpg
karb2.thumb.jpg.65165611c03d1a0909dfe2402baec97b.jpg
Те две жице напајају грејач карбуратора који је пожељно да се лети искључи јер је непотребан, кад се вози јесен/зима спречава замрзавање.

Da li neko ima ideju gde da tražim držače za donju ploču kofera? Uz motor je stigao neki improvizovani vareni nosač koji je pukao, donja ploča kofera je bila ušfrafljena direktno u nosač, to sam razmontirao, ne nameravam da ga vraćam jer je pukao, zarđao i odvratno izgleda. Sad je problem, kako učvrstiti sve na originalni nosač kofera, tj. naći one držače kao sa slike.
41-jLa0M3ZL.jpg.94bcbe1f57fc013544b76e421bd17088.jpg

PS
Danas započeo sklapanje, problem sa svetlima, na leru, svetla jedva tinjaju, dodavanjem gasa dobija se normalan intenzitet. Akumulator doduše polu prazan, 12,2V, dosta se verglalo ovih dana, pri davanju gasa stiže do 13,1 što mi je malo, ali stavih ga sada na punjač pa ćemo da vidimo. Ne znam kako je napajanje rešeno ovde, da li mašina radi bez akumulatora, da li svetla rade normalno bez obzira na stanje akumulatora? Akumulator je nov, samo polu-ispražnjen.
Ако мотор ради нормално без акумулатора онда то значи да је AC електроника која се напаја изоловано од струје за пуњење. Ако је за рад потребан акумулатор онда је у питању DC електроника која се напаја од акумулатора и без њега рад је немогуч(осим ако се не уради мала прерада)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Nisam probao paljenje motora bez akumulatora, čisto me je interesovalo da li funkcioniše.

Napunio akumulator(nov inače), napon nakon punjenja 13,9. Nakon što je odstojao, namontiran, 12.8V. Pri alansovanju padne na 11,5V tako da deluje da je sve ok. Davanjem gasa napon ide do 14,2V tako da mislim da je to u granicama normale što se tiče punjenja.
Ostaje problem svetla, na leru jedva žmirkaju, čim se doda gas dobija se pun intenzitet. U repu je klasična sijalica P21/5W, napred H4, nju moram da skinem da proverim.

Ovako je radila i moja Jawa automatic od 49ccm tamo devedesetih, ali rekoh stvari su napredovale do sada, plus me na semaforu niko ne bi video po mraku :D

Promenio član astmario

Da li bi zadnji tocak trebao da se okrece na leru? Relativno mirno radi na leru, samo gledam dal je ler gas prenizak, da li i to ima veze sa svetlom. Kada se prosusi menjam zadnju unutrasnju gumu pa da vidimo kako ide :D

У неутрал и на централни штендер задњи точак не треба да се окрече, у брзини иако је полуаутоматик да(на централни), на земљи не док се не дода гас. У брзину угашен мотор може да се гура уназад док према напред окрече радилицу. Тако да полуаутоматик може да се пали на гурање

• Hvala 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja