sreten75 397 Napisano Mart 26, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Situacija je sledeca. Moram da ocistim karburator od kola, star 43 godine. Pocetno stanje katastrofalno. Vec nedelju dana struzem i perem blato, kamenac, garez, mast...i uspeo sam da ocistim 90 posto. Ostatak su rupice, cevcice i dzepovi koji su mi nepristupacni. Kako dalje da ga napadnem ? Ima li poente da ga kuvam u sodi ili da nadjem nekog ko radi ultrazvucno ciscenje da mi to zavrsi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Mart 26, 2020 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Najbezbolnije i najbolje ultrazvučna. Poslato preko kolena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8330 Napisano Mart 26, 2020 Solo Rider, 3193 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ovo drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2814 Napisano Mart 26, 2020 Ne silazi, 4903 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако немаш ултразвука у близини кување у води са капсулом за машину за суџе одлично одради посо.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 26, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Sad cu da probam, nista me ne kosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8330 Napisano Mart 26, 2020 Solo Rider, 3193 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, sreten75 je napisao: Sad cu da probam, nista me ne kosta. javljaj kako je prošlo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 26, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Prvo sam probao sa tableticom, pa posle sa sodom. Razultat nula. Fora je sto mora da bude perfektno, jer cu da ga dam na cinkovanje. Moracu da potrazim ko radi elektrolizu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2814 Napisano Mart 26, 2020 Ne silazi, 4903 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ниси поменуо цинковање, за то ти ни ултразвук не помаже.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 26, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, štampar je napisao: Ни са ''таблетицом'' ни са ''содом'' ниси никакав резултат ни могао да добијеш... Од чега је карбуратор?И зашто га треба поцинковати? Rochester quadrajet, fabricki je pocinkovan, a moram ga vratiti u stanje kao nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 26, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Nisu problem delovi, sve ima u amerikama, oko 150e ce me izaci sa sve knjigom za remont. Nemam vagu al ima trista delova i jedno deset kila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 26, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Mart 26, 2020 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Jel Cadillac neki, ako nije jos za slikanje koji je model bar reci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Mart 26, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ti bi ovo trebalo da "ispeskiraš" sodom bikarbonom sa nekim manjim "air- brushom", nakon toga obilato pranje vodom...pa u unterzvuk (što kažu neki). Nadam se da nije problem da preporučim ljude....radionicu koja se bavi restauracijom oldajmera, uzgred ima i svoje kade za bakarisanje, niklovanje...i sl. Nisam siguran kako sada rade, mislim zbog trenutnog stanja... Evo sajt... www.oldcars2.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Mart 26, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da bude sve u njihovoj režiji. Možda neki savet, preporuka, pomoć oko nabavke delova, literature...kontakata u inozemstvu. Znam sigurno da su lično, a i zbog posla povezani sa jednim ozbiljnim Packard klubom iz USA...između ostalog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Mart 26, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja jednog odličnog majstora za ‘amburatore’ koji ume da ih sredi da bude ko nov. Ma, bolji je od novog. Čak mu je i diznu pozlatio. Ima i tema na forumu. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 26, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Nije kadilak, '79 trans am. Sitni delici mi nisu problem, njih bucnem u antirost pa na cinkovanje. Problem je kuciste karba jer je spialtar u pitanju. Hteo sam da kupim dzak sode pa da peskiram, a i treba mi za druge stvari, al me sjebalo ovo vanredno stanje. Cim se stvore uslovi to ce mu i biti, pa cu ga onda na ultrazvuk. Hocu da cinkujem jer je tako u originalu, a i lepse izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 26, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Pronto hvala za sajt, kontaktiracu ih. Ja sve radim sam, ali desi se da zatreba nesto. Slike nemam jer sam sve raskopuso u param parcad :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Mart 26, 2020 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, sreten75 je napisao: '79 trans am da bi rec rekao 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1787 Napisano Mart 27, 2020 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pronto hvala za sajt, kontaktiracu ih. Ja sve radim sam, ali desi se da zatreba nesto. Slike nemam jer sam sve raskopuso u param parcad :-)Pa kolega štampar radi te stvari, ozbiljan je alhemičar! Svi ga hvale!Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Mart 27, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Iz ličnog iskustva, 30 godina star karburator. I onda dođje majstor posle da ga montira i zamalo da mi ga zagrebe šrafcigerom. Rek’o .... aloooo vidiš ti da je to bolje od novog polako malo. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Mart 28, 2020 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan Видим,млад си дечак и можеш да се шеташ.Савет је:однеси то што си растурио БОКИЛИЋ-У-закон је за карбураторе.Мани се кувања и прчкања,после Бокилића сваки изгледа ко из радње.Он зна како да их ''окупа''а и има са чиме Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Mart 28, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Kad prodje vanredno stanje dacu ga vec negde na ultrazvuk. Nemam auto a pevoz ne radi. Ne zurim, svakako ne mogu da narucujem sad delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Jun 3, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo sam sa sodom sve da ocistim. Slabasan mi je kompresor pa sam se bas namucio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 542 Napisano Avgust 29, 2020 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Sad ga stavi u original Coca Colu na jedan dan, posle ispereš vodom pa u alkoholno sirće, pa ispereš vodom i ostaviš da osuši. Biće bolji nego nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Avgust 29, 2020 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Sad nema potrebe, ali probacu na necem drugom od istog materijala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...