Gile 1808 Napisano Mart 19, 2020 Drug član, 903 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam preturao nesto po kuci i pronadjem dedinu fotografiju na bicikli koja je imala i registarski broj u to vreme, za mene jako draga uspomena, pa bih voleo da je skeniram i uvelicam sto je vise moguce, a da pri tome ne izgubim na kvalitetu slike. Fotka je malog formata, recimo velicine danasnje licne karte, mozda za nijansu veca. Takodje imam jos par porodicnih fotki iz ratnog vremena, kao i nekih mladjih , ako znate kako i gde je najbolje to da uradim pisite. Hvala u napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stikis 764 Napisano Mart 19, 2020 Svrati ponekad, 286 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ufff iskreno mislim da ces to tesko uraditi a da se neizgubi kvalite slike? Mozes da sleniras ili slines neku dobru skener aplikaciju za mob ako imas dobro kameru na telefonu da prebacis u "digitalni" format Ako gresim neka me neko ispravi ko se bolje razume, svakako bih voleo da mogu da ti pomognem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Mart 20, 2020 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам својевремено све фотографије скенирао на неком Каноновом штампачу-скенеру у 600дпи остало је да се доради у фотошопу, видео сам да негде на нет-у постоји варијанта обраде старих слика . Мука је што је споро и могуће је ( типа једна слика на дан ) тако да нисам ни покушавао да одрадим два пуна кофера слика остаје за неку пемзију да се бавим ако дотле поживим и неисхлапим Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1784 Napisano Mart 20, 2020 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Klasicne fotografije (doduse u boji) koje su u putopisu "Slike iz proslosti - Turska" su slikane elektronskom kamerom 3.1 mega pixela, pa proceni sam da li su zadovoljavajuceg kvaliteta. Inace sam slikao onako odokativno, bez primene bilo kakve fotografske tehnike. Samo sam gledao da nema odsijaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stikis 764 Napisano Mart 20, 2020 Svrati ponekad, 286 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje volim da izradim slike. Mnogo mi je lepse da gledam slike na papiru nego na monitoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 233 Napisano Mart 20, 2020 Svrati ponekad, 298 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Odnesi u neku bolju foto radnju da ti skeniraju,danasnji skeneri to lepo odrade. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Mart 20, 2020 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Gile je napisao: Danas sam preturao nesto po kuci i pronadjem dedinu fotografiju na bicikli koja je imala i registarski broj u to vreme, za mene jako draga uspomena, pa bih voleo da je skeniram i uvelicam sto je vise moguce, a da pri tome ne izgubim na kvalitetu slike. Fotka je malog formata, recimo velicine danasnje licne karte, mozda za nijansu veca. Takodje imam jos par porodicnih fotki iz ratnog vremena, kao i nekih mladjih , ako znate kako i gde je najbolje to da uradim pisite. Hvala u napred. Poslusaj @triton -a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1808 Napisano Mart 20, 2020 Drug član, 903 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Pokusacu, to mi je jos i najlakse, ako mislite da ce rezultat da bude ok. Kacim fotku posle skeniranja, da vidite rezultat. Nije to samo dedina slika, imam i sliku citave porodice koja se namenski slikala da pradedi posalju sliku u zarobljenistvo u Nemacku preko tadasnjeg Crvenog krsta. I jos dosta zanimljivih fotografija. Kada sam poceo sa renoviranjem kuce pojavilo se dosta tog materijala, hteo bih da ga sacuvam od zaborava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...